Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Το πάθημα θα γίνει μάθημα;

Μετά το φετινό αγωνιστικό πάθημα της Ομόνοιας και τις αντιδράσεις των οπαδών της σε βάρος του απερχόμενου διοικητικού σχήματος, ο κόσμος των πρασίνων ελπίζει να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές. Περιμένει ότι επιτέλους θα αναλάβουν τη διοίκηση του συλλόγου άνθρωποι με επιχειρηματικό πνεύμα (και δαιμόνιο), επιτυχημένοι, που είναι έτοιμοι να επενδύσουν χρήμα και χρόνο, απαλλάσσοντας μια και καλή το σύλλογο από νοοτροπίες του παρελθόντος, που αποδείχθηκαν επιζήμιες και αναποτελεσματικές.
Το ερώτημα το οποίο τίθεται στην παρούσα φάση, όμως, είναι κατά πόσον αυτοί που είναι σε θέση να ελέγχουν το σωματείο, θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Θα επιτρέψουν να πνεύσει ένας νέος άνεμος αλλαγών;

* Πάντως, αν λάβουμε υπόψη τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται ότι υπάρχει ελπίδα για τον ιστορικό σύλλογο της Λευκωσίας. Όπως γνωστοποιήθηκε χθες, οι προεκλογικές ζυμώσεις έφεραν αποτελέσματα, αφού στις αρχαιρεσίες του σωματείου θα κατέλθει συνδυασμός που θα αποτελείται από ανθρώπους ικανούς και σε θέση να βοηθήσουν, όπως είναι οι Μιλτιάδης Νεοφύτου, Χριστάκης Τζιοβάνης, Νίκος Νικολάου και Σάββας Νικολάου. Οι προαναφερθέντες, σύμφωνα με τις χθεσινές (πρώτες) πληροφορίες, φέρονταν να είναι αποφασισμένοι προκειμένου να δουλέψουν μαζί, με στόχο να καταστήσουν την Ομόνοια ισχυρή.

* Βέβαια, οι αρχικές ενδείξεις, αλλά και τα όσα ανέφεραν άνθρωποι που παρουσιάζονταν ως γνώστες των προεκλογικών ζυμώσεων, δεν ήταν τόσο θετικά. Κάποιοι υποστήριζαν ότι αυτοί που ελέγχουν τον σύλλογο (και δεν βρίσκονται στο προσκήνιο) ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στο ενδεχόμενο να αναλάβει επιχειρηματίας σημαντικό πόστο στο νέο συμβούλιο και πως επιθυμούσαν να προωθήσουν εκεί άνθρωπο δικό τους, για να συνεχίσουν να συμμετέχουν μέσω αυτού (του δικού τους ανθρώπου δηλαδή) στις μεγάλες αποφάσεις που αφορούν τον σύλλογο.

* Το μόνο βέβαιο είναι ότι λίγο μετά τις 26 Μαρτίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η εκλογική συνέλευση του συλλόγου, θα γνωρίζουμε τι ισχύει. Σύντομα θα δοθεί η απάντηση στο ερώτημα κατά πόσον το μάθημα έγινε πάθημα...

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στις 13/03/2008 στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"
Στήλη: "Ο Παρατηρητής"