Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Τόφας αναζητεί στην Κύπρο τον επόμενο ποδοσφαιρι...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Τόφας αναζητεί στην Κύπρο τον επόμενο ποδοσφαιρι...: "Στην Κύπρο αναζητεί τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό ο Γιώργος Τόφας. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, μετά από σύντομη θητεία στην Αγγλία κ..."

Ο Τόφας αναζητεί στην Κύπρο τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό της καριέρας του

Στην Κύπρο αναζητεί τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό ο Γιώργος Τόφας. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, μετά από σύντομη θητεία στην Αγγλία και στην ΚΠΡ, έμεινε ελεύθερος και επιδίωξή του είναι να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, αφού αυτό που τον απασχολεί στην παρούσα φάση είναι ότι το βιογραφικό του δεν είναι πλούσιο σε… αγωνιστικό χρόνο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το όνομα του παίκτη προτάθηκε στη Νότιγχαμ, την Κόβεντρι και την Μπέντφορντ, όμως ο ίδιος γνωρίζοντας ότι δεν έχει πιθανότητες να αγωνίζεται ως βασικός σε κάποιον από τους προαναφερθέντες συλλόγους, αποφάσισε να μην δοκιμάσει την τύχη του στη Γηραιά Αλβιόνα στο παρόν στάδιο και να στρέψει την προσοχή του στην Κύπρο.

Αυτό, άλλωστε, μας ανέφερε και ο Μικ Μπίαρντ. Ο τελευταίος, διετέλεσε αρχισκάουτερ σε συλλόγους όπως η Τσέλσι, η Τσάρλτον και η Μίλγουολ, ενώ είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου και παρακολουθεί τ’ αχνάρια του 21χρονου ποδοσφαιριστή. Όταν, λοιπόν, τ’ όνομα του Τόφα προτάθηκε στη Νότιγχαμ, την Κόβεντρι και την Μπέντφορντ, ρωτήθηκε για τον παίκτη. Ο Μπίαρντ, λοιπόν, κληθείς από το «Γ» να μιλήσει για τον Τόφα, μας είπε: «Τους ανέφερα ότι ο Γιώργος Τόφας είναι ταλαντούχος που θα ανελιχθεί κι άλλο αν πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ο ίδιος ο Γιώργος προτιμά να αγωνιστεί στην Κύπρο. Αν και η άποψή μου είναι ότι αν παίξει σε ομάδα ρεζερβών ενός αγγλικού συλλόγου, δεν θα είναι καθόλου άσχημο γι’ αυτόν... Το πρωτάθλημα ρεζερβών στην Αγγλία είναι αξιόλογο και έχει ανταγωνισμό».

Βγήκε κερδισμένοςΠάντως, ο Τόφας βγήκε κερδισμένος από τη σύντομη θητεία του στην Αγγλία (μεταγράφηκε στους Ρέιντζερς το Νοέμβριο). Κατά τη θητεία του στην ΚΠΡ έπαιξε σε τέσσερα παιχνίδια (ως αλλαγή), ενώ οκτώ φορές συμπεριλήφθηκε στη 18άδα της ομάδας (αγωνιζόταν στις ρεζέρβες, όποτε ήταν εκτός πρώτης ομάδας). Απλά και μόνο το γεγονός ότι έπεισε τον Νιλ Γουόρνοκ, μέσω των δοκιμαστικών, να του κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο, λέει πολλά.

Αντιμετωπίζοντας με ψυχρή λογική το σύντομο πέρασμα του Τόφα από την ΚΠΡ, θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε ότι έπεσε θύμα της επιτυχίας του αγγλικού συλλόγου να κατακτήσει τον τίτλο της Τσάμπιονσιπ και να ανέλθει στην Πρέμιερ Λιγκ (μετά από 15 χρόνια).

Ενδεικτική των πιο πάνω αναφορών είναι και ένα πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα soccernews.bigsoccer.com, στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνονται τα ακόλουθα: «Ο μάνατζερ της ΚΠΡ, Νιλ Γουόρνοκ, άρχισε τη διαδικασία αναμόρφωσης του έμψυχου δυναμικού, αποδεσμεύοντας οκτώ παίκτες. Κάποιοι απ’ αυτούς με υψηλό προφίλ, όπως ο φουλ-μπακ Πασκάλ Τσιμποντά, ο μέσος Γκάβιν Μαχόν και ο ακραίος επιθετικός Γιώργος Τόφας...».

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στον "ΠΟΛΙΤΗ" στις 08/06/2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ποιός είναι αυτός που βοηθάει ΑΕΚ, Ανόρθωση και Απ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ποιός είναι αυτός που βοηθάει ΑΕΚ, Ανόρθωση και Απ...: "Η παραφιλολογία για ενδεχόμενη κάθοδο ανθυποψηφιού στις εκλογές της ΚΟΠ, δεν τέλειωσε με την υπόθεση του Ντίνου Λευκαρίτη. Ο τελευταίος δεν ..."

Ποιός είναι αυτός που βοηθάει ΑΕΚ, Ανόρθωση και Απόλλωνα;

Η παραφιλολογία για ενδεχόμενη κάθοδο ανθυποψηφιού στις εκλογές της ΚΟΠ, δεν τέλειωσε με την υπόθεση του Ντίνου Λευκαρίτη. Ο τελευταίος δεν υπέκυψε στις πιέσεις που του έγιναν για να διεκδικήσει το κορυφαίο αξίωμα του ανώτατου ποδοσφαιρικού σώματος της Κύπρου και θα μείνει έξω απ' το χορό. Όχι εντελώς, όμως. Λέγεται πως έχει πρόθεση (και είναι σε θέση) να προωθήσει και να στηρίξει έναν άνθρωπο που σχετίζεται με την ΑΕΚ Λάρνακας, την ομάδα της καρδιάς του.

Ποιός είναι αυτός; Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν αυτό το πρόσωπο, αλλά διαφυλάττουν σαν κόρη οφθαλμού τ' όνομά του απ' τη δημοσιότητα, δεν έχει εμπλακεί άμεσα με το χώρο, όμως, έχει την υποστήριξη παραδοσιακών σωματείων με ισχύ. Εκτός από την ΑΕΚ, φέρεται να βοήθησε την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα.

Επιπλέον, όσοι «συνθέτουν» το πορτραίτο αυτού του μυστήριου τύπου, λένε πως διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα.

Δεν σαν φαίνεται πολύ παράξενο ένας άνθρωπος να έχει βοηθήσει τρία σωματεία που δεν έχουν καμιά σύνδεση μεταξύ τους; Δεν ακούγεται πολύ «κουφό» αυτό; Μήπως κάποιοι βγάζουν «βρόμα» με μοναδικό στόχο να ασκήσουν πίεση στον νυν πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Κώστα Κουτσοκούμνη; Πάντως, όσοι παρουσιάζονται ως γνώστες αυτής της υπόθεσης, τονίζουν πως τα λόγια τους έχουν υπόσταση και ότι τα όσα εκστομίζουν δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Ο χρόνος θα δείξει...

Υ.Γ. Ποδοσφαιρικοί παράγοντες που παρουσιάζονται ως γνώστες καταστάσεων μιλούν και για ένα άτομο που είναι έτοιμο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΚΟΠ και η ανακοίνωση του ονόματός του θα προκαλέσει αίσθηση.

Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Γιατί χρησιμοποίησε όρους της ζαχαροπλαστικής ο Κά...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Γιατί χρησιμοποίησε όρους της ζαχαροπλαστικής ο Κά...: "Επιστράτευσε τη ζαχαροπλαστική ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης, Σάββας Κάκος, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου για τα εισιτήρ..."

Γιατί χρησιμοποίησε όρους της ζαχαροπλαστικής ο Κάκος;

Επιστράτευσε τη ζαχαροπλαστική ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης, Σάββας Κάκος, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου για τα εισιτήρια διαρκείας, αφού μίλησε για τούρτες και κερασάκια…

«Το χτίσιμο της νέας Ανόρθωσης ξεκίνησε από τον Ιανουάριο. Υπάρχει ένα βασικός κορμός τα τελευταία χρόνια. Η Ανόρθωση είναι ήδη χτισμένη και εκείνο που λείπει είναι το κερασάκι στην τούρτα. Να είναι σίγουρος ο κόσμος της Ανόρθωσης ότι θα έρθει και το κερασάκι. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην τεχνική ηγεσία».

Το σχόλιό μας; Όπως όλοι οι οπαδοί στην Κύπρο, έτσι και αυτοί της Ανόρθωσης είναι κυριευμένοι από… μεταγραφική λαγνεία. Το μυαλό τους αυτή την περίοδο είναι μόνο στις μεταγραφές. Κι ο Σάββας Κάκος φρόντισε να τους δώσει αυτό που θέλουν…

Έκανε μια δήλωση που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο σύλλογος θα κάνει μια δαπανηρή (δεν θα πούμε ηχηρή, γιατί αυτό το επίθετο κολλάει σε μια λέξη, η οποία δεν είναι τόσο σωστό να αναφερθεί πρωινιάτικα) μεταγραφή. Και μια τέτοια μεταγραφή, για να υλοποιηθεί, πρέπει να συμβάλει κι ο κόσμος…

Η οδός της λογικής, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το έκανε αυτό για να πωρώσει τον κόσμο και να τον ωθήσει στην αγορά εισιτηρίου διαρκείας. Τα γνωστά, παλιά (και ξεπερασμένα πλέον) κόλπα, που προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις…

Φάνης Μακρίδης