Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (02/07/2011)

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (02/07/2011): "Ή ποδόσφαιρο, ή τράπεζα... Σε μεγάλους μπελάδες φαίνεται να μπαίνουν κάποιοι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ασχολούνται επαγγελματικά με ..."

Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (02/07/2011)


Ή ποδόσφαιρο, ή τράπεζα...
Σε μεγάλους μπελάδες φαίνεται να μπαίνουν κάποιοι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το ποδόσφαιρο. Κάποιο πουλλάκιον μου «σφύριξε» πως οι διοικήσεις των τραπεζών μελετούν το όλο θέμα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και πολύ γρήγορα θα πάρουν τις αποφάσεις τους για το ενδεχόμενο να βγάλουν εγκύκλιο κατά πόσο θα συνεχίσουν να δίνουν άδειες στο προσωπικό τους να ασχολούνται παράλληλα και επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Τους ακριβείς λόγους που σκέφτονται να κάνουν κάτι τέτοιο οι τράπεζες, δεν μπορώ να τους γνωρίζω. Αλλά σίγουρα θα αποτελεί πολύ μεγάλο «πονοκέφαλο» για αρκετούς υπαλλήλους τραπεζών αν ισχύσει κάτι τέτοιο...
ΓΕΩ

Το άσχετο
Δημοσίευμα των New York Times υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο εναντίον του Στρος Καν βρίσκεται υπό κατάρρευση, καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ανακριτές έχουν σοβαρές αμφιβολίες για την ιστορία της καμαριέρας. Τελικά αυτοί οι αμερικάνοι δεν παίζονται με τίποτα! Αφού πέτυχαν το στόχο τους που ήταν η αποχώρηση του Στρος Καν από την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τώρα αφήνουν εκτεθειμένη και την καημενούλα την καμαριέρα. Γεια σου ρε Αμερική!
ΓΕΩ

Ασυμβατότητες στην Πάφο...
Στην Πάφο τα ερωτηματικά σχετικά με την οικονομική πολιτική της ΑΕΠ, είναι πολλά. Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, οι ιθύνοντες της ομάδας, τόνισαν την ανάγκη για συμμαζεμένη οικονομική πολιτική. Είπαν ότι ο προϋπολογισμός στη β΄ κατηγορία δεν θα ξεπερνά τις 700.000 ευρώ (550.000 στα μισθολόγια και 150.000 για τα λειτουργικά έξοδα). Την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος το επωμιζόταν ο πρόεδρος Γιώργος Παπαέτης, ο οποίος σε ουκ ολίγες περιπτώσεις έστειλε το μήνυμα πως δεν μπορεί να συνεχίσει μόνος του...
Το θέμα, όμως, είναι ότι η ΑΕΠ φαίνεται πως ο προϋπολογισμός της θα αγγίξει το ένα εκατομμύριο. Οι Ταλ και Κολί φέρονται να έχουν κάνει συμφωνία προκειμένου να παίρνουν έκαστος 50.000 ευρώ ετησίως (πολύ ψηλό κασέ για τη β΄ κατηγορία), ενώ η ΑΕΠ συζητάει με τον Βάργκας (ζητά 70.000 ευρώ) και τον Γαρπόζη...
Και πέρσι η ενοποιημένη ομάδα, ξεπέρασε τον αρχικό προϋπολογισμό. Στην αρχή έλεγαν ότι δεν θα ξοδευτούν περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια, μετά ο πήχης ανέβηκε στα 1,4 και τελικά μάθαμε ότι έφτασαν στο 1,85!
Τα όσα γίνονται, δεν συμβαδίζουν με τα όσα εξαγγέλλονται...
ΜακΦαν

Τα συμβόλαια, η δικαιοσύνη και τα συμφέροντα...
Παρουσιάστηκε το θέμα με τα διπλό συμβόλαιο του Γιάννη Οκκά στην Ομόνοια και αντί όλοι να εκτιμήσουμε αυτό που κάνει η Κυπριακή δικαιοσύνη, ο καθένας στήνει το δικό του... αμανέ, ανάλογα με τα σωματειακά και προσωπικά του συμφέροντα. Το ζητούμενο μάγκες μου δεν είναι ούτε πιο σωματείο εμπλέκεται, ούτε ποιος παίκτης. Ο νόμος είναι νόμος και επιτέλους θα πρέπει όλοι μας να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Μια δικαιοσύνη, έναν Εισαγγελέα και μια αστυνομία που θα τηρεί τους νόμους του Κράτους, ή που θα ενεργούν ανάλογα με σωματειακά συμφέροντα;
Εδώ καταντήσαμε όλοι να ζητούμε την εφαρμογή των νόμων και των Θεσμών και όταν η τσιμπίδα του νόμου πιάσει εμάς ή το σωματείο μας, τότε βλέπουμε παρασκήνια, φαντάσματα, λάσπη και στημένες καταστάσεις.
Έτσι όμως δεν πάμε μπροστά. Μπορεί η Εισαγγελία και η αστυνομία να κάνουν (που κάνουν) πολλά λάθη (ιδιαίτερα η δεύτερη), αλλά όχι και να τις απαξιώνουμε όταν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και το σωστό στη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι πως άρχισε μια έρευνα σε ένα συγκεκριμένο θέμα που έχει να κάνει με τις οικονομικές υποχρεώσεις κάθε πολίτη έναντι του κράτους. Επιτέλους να λέμε που άρχισε κάτι να γίνεται σε αυτό το θέμα. Όπως φυσικά, πρέπει να ζητούμε όλοι, πλέον, πως οι έρευνες πρέπει να γίνουν και για όλες τις ομάδες και τους παίκτες. Γιατί κανείς δεν πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου.
Γιώργος Γεωργίου

Παραμύθι
Τελικά μάθαμε και την αλήθεια. Κανείς μέχρι τώρα δεν ζήτησε τη βοήθεια της ΟΥΕΦΑ σχετικά με τους φακέλους με τα ύποπτα παιχνίδια. Μόλις ειδοποιήσαμε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ότι χρειαζόμαστε τα φώτα τους, οι εμπειρογνώμονες που ειδικεύονται σε στημένους αγώνες είναι έτοιμοι να... κατέβουν και στη χώρα μας. Για να δείτε πόσο πολύ παραμύθι έπεσε τον τελευταίο καιρό...
ΑΝΤΡ. ΣΤΑΥΡ.

Από τις κόντρες, στο... κουμπαριλίκι!
Κυριολεκτικά πέφτω από τα σύννεφα. Μα πώς γίνεται; Διερωτώμαι πραγματικά. Πριν από λίγους μήνες, όχι μόνο βρίσκονταν στα... μαχαίρια, αλλά, ο μεν απειλούσε τον δε για τρίτο φιλαράκι, ο άλλος να δείχνει αποφασισμένος να φθάσει και στα δικαστήρια, αλλά και στην ΟΥΕΦΑ και τώρα να μαθαίνω πως οι δυό τους, όχι μόνο έχουν γίνει τα καλύτερα φιλαράκια, αλλά θα γίνουν και κουμπάροι!!! Ρε, θα τρελαθώ!, Θα τρελαθώ!
Υ.Γ. Τριάντα χρόνια στο χώρο των ΜΜΕ και του ποδοσφαίρου, νόμιζα πως τα είδα και τα άκουσα όλα. Τίποτα τελικά δεν είδα και τίποτα δεν άκουσα (τα συμφέροντα βλέπετε...). Έχουν ακόμη να δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας... Βοήθειαααααα!
ΓΕΩ

Σκότωσαν τον Λιούμπο Γιοβάνοβιτς
Σοκ στο μπάσκετ του Μαυροβουνίου και στην οικογένεια του ΚΑΟΔ! Ο Λιούμπο Γιοβάνοβιτς δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας σε sports-cafe στο Μαυροβούνιο.
Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας, ο 24χρονος σέντερ του ΚΑΟΔ μετέβη στο συγκεκριμένο κατάστημα, στο οποίο παιζόταν και στοίχημα, μαζί με συμπαίκτες του από την Εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, άγνωστοι επιχείρησαν να ληστέψουν τους παρευρισκόμενους και άνοιξαν πυρ. Μία από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε τον Γιοβάνοβιτς θανάσιμα στην καρδιά.
Ο Μαυροβούνιος σέντερ είχε μία αποδοτική σεζόν πέρυσι στον ΚΑΟΔ (MVP της Α2) με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο. Τη σεζόν 2009-2010 έπαιξε στον Αρκαδικό.

Ο Μπέος στο Reuters
Παίξε στα καθημερινά freerolls για ένα πακέτο για το Greek Poker Cup II! 
Η είδηση της τιμωρίας του Αχιλλέα Μπέου από την ΕΠΟ (για τέσσερα χρόνια αποκλεισμός) έκανε το γύρο του κόσμου.
Το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε την είδηση υπενθυμίζοντας ότι το αφεντικό του Ολυμπιακού Βόλου έχει ήδη προφυλακιστεί για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.
Στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Γιώργο Δώνη για τις δηλώσεις που έκανε μετά τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.