Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Περί ευθυνών και χαμηλού επιπέδου (στο ΓΣΖ)

Για τα όσα εξωαγωνιστικά αρνητικά φαινόμενα είδαμε το Σάββατο στο ΓΣΖ, φταίνε όλοι. Και ο Τιμούρ Κετσπάγια και ο Σοφρώνης Αυγουστή και ο Νιρ Κλίνγκερ... Ποτέ δεν έχει το φταίξιμο μόνο ένας, σε μια κόντρα. Αυτή ήταν πάντα η άποψή μας όταν σημειώνονταν τέτοια περιστατικά, αυτή είναι και τώρα.

* Ο θερμόαιμος Κετσπάγια φταίει, γιατί για ακόμη μια φορά αντέδρασε έντονα, ενώ θα έπρεπε να δείξει χαρακτήρα και να μην ασχοληθεί με τις όποιες προκλήσεις που δέχθηκε.

* Ο Σοφρώνης Αυγουστή φταίει, γιατί σύμφωνα και με ανθρώπους που ήταν στο γήπεδο (όχι μόνο άτομα που προέρχονται από τις τάξεις της Κυρίας) μετά το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ είχε απρεπή στάση απέναντι στα άτομα που βρίσκονταν στον πάγκο της Ανόρθωσης.

* Ο Κλίνγκερ φταίει, γιατί θα μπορούσε να τηρήσει πιο σωστή στάση στη συνέντευξη Τύπου και να μην δώσει συνέχεια στο περιστατικό. Ή τουλάχιστον θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί με διαφορετικό τρόπο.* Και οι τρεις είναι άνθρωποι που εμπλέκονται με τον αθλητισμό και θα έπρεπε να τηρήσουν σωστή στάση για τους ευνόητους λόγους.

* Υπάρχει και ένα άλλο σημείο, στο οποίο θα θέλαμε να σταθούμε. Έχει να κάνει με το "χαμηλό επίπεδο". Το ζήτημα, δηλαδή, που ήγειρε στη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Νιρ Κλίνγκερ. Χαμηλό επίπεδο, λοιπόν, δεν έχει αυτός που αδυνατεί να κρύψει τις αρνητικές πτυχές του χαρακτήρα του μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας. Χαμηλό επίπεδο έχει αυτός που ξέρει να κρύβει τις βρομιές του. Αυτός που είναι "κύριος" μπροστά στα Μ.Μ.Ε., αλλά είναι αλήτης στη ζωή του, χωρίς να το παίρνει πρέφα κανένας. Και για να το κάνουμε πιο λιανά, πραγματικό χαμηλό επίπεδο δεν έχουν άνθρωποι όπως τον Κετσπάγια, αλλά αυτοί τους οποίους αποκαλούμε "δήθεν". Όταν έχουμε απέναντί μας τον Τιμούρ, ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε.

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε την 01/04/2008 στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"
Στήλη: "Ο Παρατηρητής"