Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Μήπως ήμασταν μαλακοί με την Ομόνοια;

Ο γράφων προσέγγισε με σκεπτικισμό τη δημοσιογραφική κάλυψη του φιλικού της Ομόνοιας κόντρα στην Κατάνια (1-2). Διάβασε κι άκουσε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την εμφάνιση των πρασίνων, τη στιγμή που οι τελευταίοι είχαν απέναντί τους έναν αντίπαλο, ο οποίος αγωνιζόταν υπό ιδιάζουσες συνθήκες...

Βλέπετε, η ιταλική ομάδα προέρχεται από δυο εβδομάδες σκληρής προετοιμασίας και τα πόδια των παικτών της ήταν βαριά. Κάτι που επισημάνθηκε από τον ηλεκτρονικό ιταλικό Τύπο (χαρακτηριστική αναφορά στο cataniapolitica.it). Επιπλέον, το παιχνίδι αποτελούσε το πρώτο φετινό τεστ του ιταλικού συλλόγου...

Μήπως, λοιπόν, υπερεκτιμήσαμε την προσπάθεια των Κυπελλούχων μας σε ένα φιλικό (που ηττήθηκαν) με αντίπαλο από σαφώς ανώτερη ποδοσφαιρική σχολή μεν, ανέτοιμο δε; Μήπως εμείς οι δημοσιογράφοι καλλιεργούμε τον... κίνδυνο του εφησυχασμού (το παιχνίδι με την Ντεν Χάαγκ είναι πολύ κοντά); Μήπως θα έπρεπε να ήμασταν πιο εγκρατείς στις θετικές μας αναφορές; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απασχόλησαν τον γράφοντα...

Είναι και κάτι άλλο που δεν μου άρεσε. Το γεγονός πως οι πράσινοι έπρεπε να περιμένουν και το «τεστ» με την Κατάνια για να σιγουρευτούν ότι χρειάζονται επιθετική ενίσχυση (αυτό διάβασα στα ρεπορτάζ)... Καλά, τόσο καιρό τι έκαναν; Δεν είχαν φανεί οι αδυναμίες στη γραμμή κρούσης; Έπρεπε να περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή;

Και είναι κι εκείνο το θέμα του αμυντικού στη μέση, το οποίο άργησε πολύ να κλείσει (με την απόκτηση του Σερφά)... Τη στιγμή που ο Νεόφυτος Λάρκου είχε άποψη για το έμψυχο δυναμικό από πέρσι, αλλά και χρόνο για να κάνει έγκαιρα τις κατάλληλες κινήσεις...

Ίσως εμείς οι δημοσιογράφοι να έπρεπε να ήμασταν λίγο πιο αυστηροί με την Ομόνοια. Για να βοηθήσουμε την εκπρόσωπό μας στην Ευρώπη να παρουσιαστεί με το καλό της κοστούμι στις επίσημές της υποχρεώσεις. Κι όχι να τα βλέπουμε όλα καλά κι όλα ωραία. Και μακάρι αυτές οι φοβίες, στο τέλος να μείνουν απλώς φοβίες και τίποτε άλλο...

Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: 500.000 θα στοιχίσει η μεταγραφή του Μαρκίνιος στη...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: 500.000 θα στοιχίσει η μεταγραφή του Μαρκίνιος στη...: "Μισό εκατομμύριο ευρώ θα στοιχίσει η μεταγραφή του Μαρκίνιος στην Ανόρθωση, σύμφωνα με πληροφορίες. Η «Κυρία» φέρεται να συμφώνησε με την ΤΣ..."

500.000 θα στοιχίσει η μεταγραφή του Μαρκίνιος στην Ανόρθωση (;;;)

Μισό εκατομμύριο ευρώ θα στοιχίσει η μεταγραφή του Μαρκίνιος στην Ανόρθωση, σύμφωνα με πληροφορίες. Η «Κυρία» φέρεται να συμφώνησε με την ΤΣΣΚΑ να της καταβάλει 300 χιλιάδες ευρώ για να τον παραχωρήσει, ενώ οι ετήσιες απολαβές του παίκτη θα αγγίζουν τις 200.000. Αν τα ποσά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε σημαίνει ότι η διοίκηση της «Κυρίας» ξοδεύει αλόγιστα. Αναλογιστείτε τις εποχές που ζούμε, τα μέτρα που λαμβάνονται διεθνώς για να «πέσουν» τα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται για μεταγραφές (βλ. κινήσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης), αλλά και τα χρέη των Αμμοχωστιανών…

Φάνης Μακρίδης

Με ρεφ τον Κυριάκο Ιωάννου


Αρκετό κόσμο τράβηξε το event beach soccer στην παραλία του Waves στη Λεμεσό, που διοργάνωσαν οι Απόλλων Ladies μαζί με την εταιρεία Medochemie για το ίδρυμα «Κάνε Μια Ευχή», το απόγευμα της Κυριακής (24/07).

Οι ποδοσφαιρίστριες έκλεψαν την παράσταση, όπως και ο Κυριάκος Ιωάννου (φώτο) που έκανε τον διαιτητή σε κάποια παιχνίδια.

Πιο φτηνά οι Ολλανδοί


Στη μισή τιμή απ’ ότι οι φίλαθλοι της Ομόνοιας, θα πληρώσουν οι οπαδοί της Ντεν Χαγκ την είσοδο τους στο ΓΣΠ το βράδυ της Πέμπτης στην αναμέτρηση του γ’ προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως ενημερώθηκαν οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας, μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήρια τους την Τετάρτη 27 Ιουλίου μεταξύ των ωρών 19:30 και 21:30 από το ξενοδοχείο Allegra στο ΓΣΠ και την ημέρα του αγώνα από τις 18:30, στην τιμή των 15 ευρώ.

Θυμίζουμε πως η τιμή για τα κανονικά εισιτήρια για τους υποστηρικτές της Ομόνοιας είναι 30 ευρώ και τα μαθητικά είναι 15 ευρώ.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Οι Σκοπιανοί θα παίξουν και για... διεθνή μεταγραφή

Η Ανόρθωση την ερχόμενη Πέμπτη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα έχει απέναντί της μια ομάδα με… αυξημένα κίνητρα.

Οι παίκτες της Ραμποτνίτσκι, αντιπάλου της «Κυρίας» στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, έχουν και καθαρά προσωπικούς λόγους για να οδηγήσουν την ομάδα τους σε μια αξιόλογη εμφάνιση. Και οι λόγοι αυτοί είναι μεταγραφικοί.

Σύμφωνα και με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των Σκοπίων Macedonianfootball.com (σ.σ. ο Θεός να τους κάνει Μακεδόνες), κάποιοι παίκτες της ομάδας, μετά και τις αναμετρήσεις με τους Αμμοχωστιανούς, αναμένεται να πάρουν μεταγραφή για άλλες ομάδες: «...αναμένεται πως κάποιοι παίκτες της Ραμποτνίτσκι θα φύγουν απ’ το σύλλογο μετά τα δυο παιχνίδια με την Ανόρθωση. Ο Κρστε Βελκόσκι αναμένεται να μεταγραφεί στη Νότιο Κορέα, ο αρχηγός Μπόρτσε Βελκόσκι θα φύγει στα σίγουρα, ενώ οι Μπλάζε Τοντορόφσκι και Στόλε Ντιμιτριέφσκι ήδη έχουν προοπτικές για μεταγραφές στο εξωτερικό. Και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι όλοι βασικοί στη Ραμποτνίτσκι...».

Γίνεται αντιληπτό ότι οι τέσσερις προαναφερθέντες, από τη στιγμή που έχουν πιθανότητες να συνεχίσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό, θα θέλουν να σπρώξουν τη... μεταγραφή τους με δυο καλές εμφανίσεις κόντρα στην Ανόρθωση...

Ο Κωνσταντίνου «ακτινογράφησε» την αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ για λογαριασμό του «ΠΟΛΙΤΗ»


Με απλή και κατανοητή γλώσσα, χωρίς να πέφτει στην παγίδα των εξειδικευμένων αναφορών και δυσνόητων ορολογιών, ο Σάββας Κωνσταντίνου ακτινογράφησε την επικείμενη αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ, Σλόβαν, για λογαριασμό του «Γ». Ο Κύπριος τεχνικός, κάτοχος του προπονητικού διπλώματος UEFA Pro, παρακολούθησε τηλεοπτικά τον σαββατιάτικο αγώνα της ομάδα της Μπρατισλάβας κόντρα στη Σένιτσα και υπέδειξε τα δυνατά κι αδύνατα σημεία της. Το συμπέρασμα που απορρέει από την έκθεσή του είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν πρέπει να υποτιμηθεί επιθετικά, όμως έχει πολλά τρωτά σημεία στην άμυνα. Ας δούμε τι έγραψε ο 39χρονος προπονητής:


«Η ανάλυση αυτή έγινε από αγώνα τοπικού πρωταθλήματος και αφορά τον συγκεκριμένο αγώνα μόνο. Τα συμπεράσματα που καταγράφονται είναι αποτέλεσμα της απόδοσης σε αυτόν τον αγώνα. Για πιο ασφαλή συμπεράσματα, θα ήταν καλό να αναλύεται η απόδοση μιας ομάδας σε τουλάχιστον τρεις αγώνες.

Σύνοψη
Στην έναρξη ενός αγώνα, που πριν ξεκινήσει θεωρείτο ισοδύναμος και ντέρμπι, η Slovan παρουσιάστηκε πιο επιθετική, με περισσότερη θέληση για τη νίκη. Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και γρήγορες επιθέσεις, κυρίως από τα πλάγια, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην αντίπαλό της, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για επίτευξη γκολ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στην επιθετική ανάπτυξη και λειτουργία της ομάδας. Είχαν συχνές αλλαγές πλευράς, χρησιμοποιώντας πότε τους κεντρικούς αμυντικούς και πότε τους αμυντικούς χαφ. Επίσης, χρησιμοποιούσαν συχνά τη διαγώνια πάσα, κυρίως από την αριστερή τους πλευρά προς τη δεξιά.

Πολλοί ποδοσφαιριστές επιχειρούν μακρινά σουτ. Στο πρώτο ημίχρονο που οι δυο ομάδες έπαιζαν 11 vs 11, η Slovan έκανε δέκα (10) τελικές προσπάθειες με έξι (6) διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Επίσης από δεξιά έγιναν επτά (7) σέντρες, πέντε (5) από τις οποίες έγιναν από τον δεξιό οπισθοφύλακα (18 Bakayoko), ο οποίος είναι αρκετά γρήγορος και προωθείται συνεχώς. Από αριστερά έγιναν επτά (7) σέντρες, τρεις (3)  από τις οποίες έγιναν από τον αριστερό οπισθοφύλακα, ο οποίος, αν και δεξιοπόδαρος, βγαίνει και αυτός για να πλαγιοκοπήσει. Από τη δεξιά πλευρά και οι δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν είναι δεξιοπόδαροι. Ο Zofcak (No 10) είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει την περισσότερη ποιότητα από πλευράς τεχνικής και είναι αυτός που οργανώνει το παιχνίδι της Slovan. Συγκλίνει συνεχώς στο κέντρο και παίρνει την μπάλα είτε από τους κεντρικούς αμυντικούς, είτε από τα αμυντικά χαφ οργανώνοντας τις επιθέσεις τους.
Στη δεξιά πλευρά, ο Milinkovic είναι αριστεροπόδαρος με καλή τεχνική κατάρτιση, δυνατό σουτ και πολύ καλά κτυπήματα στις στατικές φάσεις. Αρέσκεται στο να συγκλίνει με την μπάλα στα πόδια προς τα μέσα και να κάνει σουτ ή σέντρα - σουτ.


Πιο επικίνδυνος από τους δύο επιθετικούς είναι ο Sebo Νο 33, ο οποίος κυνηγά όλες τις φάσεις.
Αμυντικά, αν και δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφήνουν πολλές φορές τους δύο κεντρικούς αμυντικούς μόνους να καλύπτουν όλο το πλάτος του γηπέδου, αφού οι δύο ακραίοι μπακ παρασύρονται πολλές φορές και επιτίθενται και οι δύο ταυτόχρονα. Αν αγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο στον αγώνα της Τρίτης, ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτούς τους χώρους και να κτυπήσει τη Slovan σε αυτούς τους διαδρόμους.
Ο αριστερός κεντρικός αμυντικός τους (Νο 29 Doskouli) είναι ψηλός και καθαρίζει τις μπάλες στον αέρα, αλλά αργός με αργά γυρίσματα. Σε συνδυασμό με την επιθετικότητα του αριστερού οπισθοφύλακα από αριστερά, υπάρχει μια προοπτική για δημιουργία φάσεων.
Ο τερματοφύλακας παρουσίασε αστάθεια στις εξόδους του. Γενικά είναι αδύνατος τερματοφύλακας και με τη γενικότερη παρουσία του στον συγκεκριμένο αγώνα σίγουρα δημιούργησε ανασφάλεια τόσο στην ομάδα όσο και στον ίδιο ενόψει του αγώνα της Τρίτης».


ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
* ΣΛΟΒΑΚΙΚΟ   ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2011/2012
* SLOVAN ΒRATISLAVA vs FK SENICA
* 2η Αγωνιστική πρωταθλήματος
* Θεατές 3500
* ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 3 – 2
* ΣΚΟΡΕΡ / 11’ 0-1 GALDOSIK , 15’ 1-1 αυτογκόλ , 58’ 2-1 GRENDEL, 66’ 2-2 KONA , 90΄3-2  HELENAIR
* ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ  40' / GALDOSIC (FK SENIKA)