Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αποκαλύψεις Ντέμη Νικολαΐδη για τα στημένα!

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αποκαλύψεις Ντέμη Νικολαΐδη για τα στημένα!: "Ο Ντέμης Νικολαϊδης… σπάει την σιωπή του και μιλάει για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ περιγράφει ένα περιστατ..."

Αποκαλύψεις Ντέμη Νικολαΐδη για τα στημένα!

Ο Ντέμης Νικολαϊδης… σπάει την σιωπή του και μιλάει για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ περιγράφει ένα περιστατικό για την… Παράγκα Νο1!
O πρώην άσος της ΑΕΚ, αλλά και παλιός πρόεδρος της ομάδας, μίλησε στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη «Το κουτί της Πανδώρας» που θα προβληθεί την Πέμπτη, και έκανε λόγο για στημένα πρωταθλήματα από το 1996 ως το 2003!

Παραθέτουμε αυτούσια τα λόγια του: «Θυμάμαι ένα περιστατικό το 2006, όταν ήμουν πρόεδρος της ΑΕΚ, και ένας άνθρωπος που είναι πολύ... διάσημος στην Παράγκα νούμερο 1, μέσω ενός γνωστού ήθελε να συναντηθούμε. Προσωπικά, προσπαθούσα να το αποφύγω, γιατί δεν ήξερα ποιος ήταν ο λόγος. Το εκμυστηρεύτηκα σε έναν δικηγόρο, τον κ. Οικονομόπουλο, που και τώρα ασχολείται με την υπόθεση Ψωμιάδη. Με τα πολλά, συναντηθήκαμε στο σπίτι ενός κοινού γνωστού, στις 12 το βράδυ. Ήθελα να δω για ποιο λόγο ήθελε να με συναντήσει. Αν και όλα αυτά τα φανταζόμουν, σοκαρίστηκα.

Είχα έναν άνθρωπο μπροστά μου, ο οποίος επί τρεις ώρες έκανε βόλτες και μου περιέγραφε από το 1996 ως το 2003, ενώ έπαιζα δηλαδή, πως στηνόταν το πρωτάθλημα! Άκουγα τον τύπο που εκπροσωπούσε το σύστημα τότε που με έκλεβε. Εμένα, έκλεβε όχι απλά χρήματα, τα συναισθήματά μου, τον κόσμο. Όλους. Και δεν μπορούσα να κάνω και τίποτα. Είχα δώσει το λόγο μου ότι ήταν off the record. Αν και τα ήξερα, τα πράγματα ήταν λίγο πιο σκληρά. Η αλήθεια πιο σκληρή. Θέλω να δω πως θα τιμωρηθούν αθλητικά. Υπάρχει η ποινική και η αθλητική δικαιοσύνη. Η αθλητική δικαιοσύνη τι θα κάνει; Θέλω να το δω αυτό. Κατά πόσο θα τους αφήσουν μόνους τους. Το ποδόσφαιρο μόνο του, έτσι όπως είναι στημένο, δεν μπορεί να καθαρίσει. Θέλει κρατική βοήθεια, τη βοήθεια της UEFA. Αλλά έτσι όπως είναι στημένο, δεν το πιστεύω».

Πηγή: gazzeta.gr

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Πλήρη αδυναμία να απαντήσουν

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Πλήρη αδυναμία να απαντήσουν: "Για πλήρη αδυναμία των εννέα μελών του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ. («δεν είναι πρόθεσή μας να απαντήσουμε») να απαντήσουν στα όσα τους καταλογίζει, κάνε..."

Πλήρη αδυναμία να απαντήσουν

Για πλήρη αδυναμία των εννέα μελών του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ. («δεν είναι πρόθεσή μας να απαντήσουμε») να απαντήσουν στα όσα τους καταλογίζει, κάνει λόγο ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού μας οργάνου, Αντώνης Μακρίδης...


Απάντηση Αντώνη Μακρίδη στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΚ

Διάβασα την ανακοίνωση των εφτά εκ των οκτώ μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών και των δύο αναπληρωματικών μελών του ιδίου Σώματος. Δυστυχώς, αποφεύγουν να απαντήσουν στα όσα εγώ κατάγγειλα προς όλους τους δημοσιογράφους με την εννιασέλιδη επιστολή μου της Τρίτης 5 Ιουλίου. Γράφουν ότι «δεν είναι πρόθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να απαντήσουν σε όσα ο συνάδελφος-εννοούν εμένα- αναφέρει στη μακροσκελή ανακοίνωσή του, παρ’ όλο που πολλά σημεία παρουσιάζονται όπως ο ίδιος τα αντιλαμβάνεται ή είναι ανακριβή». Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν με πειστικότητα στα όσα εγώ καταγγέλλω, γι’ αυτό και παραλείπουν να το πράξουν, οι αγαπητοί συνάδελφοι.

Το «δεν είναι πρόθεσή μας να απαντήσουμε» αποκαλύπτει, με όλο το συμπάθιο, πλήρη αδυναμία, αγαπητοί μου συνάδελφοι. Αυτή είναι η ουσία, την, οποία, όμως, παρακάμπτουν. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Όμως, οι αγαπητοί συνάδελφοι, παρακάμπτοντας, επίσης, την ουσία, ερωτούν σε τι θα εξυπηρετήσει η προσφυγή μας στην κάλπη. Και με την υπόθεση «τι θα γίνει σε περίπτωση που επανεκλεγούν τα ίδια μέλη;», συνεχίζουν με φληναφήματα.

Δεν θέλω να πέσω χαμηλά. Δεν μπορώ, όμως, να μη σχολιάσω το μεγάλο τους ψεύδος ότι στη Γενική Συνέλευση ήμουν ένας εξ εκείνων που πρότειναν όπως αναγορευτεί ο κ. Καννάουρος σε επίτιμο πρόεδρο. Αν χρειαζόταν θα το έκανα μετά χαράς, γιατί τον Αντρέα Καννάουρο δεν έπαψα ούτε για μια στιγμή να τον εκτιμώ και να τον τιμώ. Αν έχω παράπονα από τη συμπεριφορά του αυτό είναι άλλο ζήτημα. Επανερχόμενος στο θέμα, υπενθυμίζω  ότι την εισήγηση τη διατύπωσε ο τότε αντιπρόεδρος της Ένωσης Κορνήλιος Χατζηκώστας. Και την υιοθέτησα με τη ψυχή μου., όπως και τα υπόλοιπα 47 παρόντα στη Συνέλευση μέλη μας.  Όσο για τον ισχυρισμό τους ότι μηδενίζω το ρόλο και προσφορά του επίτιμου προέδρου, να τους απαντήσω τι; Ότι προ μηνός ήμουν στην Αθήνα και έκανα ομιλία, εκθειάζοντας από το βήμα της ΕΣΗΕA -που τον τίμησε- τη μεγάλη και ανεκτίμητη προσφορά του στο δημοσιογραφικό κόσμο της Κύπρου; Λυπούμαι ειλικρινά. Καταλήγοντας, θέλω να πω και τούτο. Μιας και στην ανακοίνωσή σας επικαλείστε τη δημοκρατία. Ορίστε λοιπόν. Να προσφύγουμε στα μέλη μας και αυτοί να δώσουν τη λύση.  Αυτοί έχουν και πρέπει να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

Αντώνης Μακρίδης, πρόεδρος της ΕΣΚ

Κακώς μίλησαν περί ομοφωνίας τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΚ

Κακώς μίλησαν περί ομοφωνίας τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΚ στην απάντηση που επιχείρησαν να δώσουν στον πρόεδρο του συνδικαλιστικού μας οργάνου... Παραθέτουμε την επιστολή του μέλους του Δ.Σ. Γιώργου Θεοδούλου:

Διαχωρίζω τη θέση μου
Είμαι υποχρεωμένος μετά από την ανακοίνωση μελών του Δ.Σ. της ΕΣΚ, ως απάντηση στην επιστολή του προέδρου, Αντώνη Μακρίδη σχετικά με τα τεκταινόμενα στην οργάνωση, να αναφέρω ότι προσωπικά διαχώρισα τη θέση μου. Ξεκάθαρα δεν ενέκρινα την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα επτά μέλη του Δ.Σ. Επομένως δεν ευσταθεί η αναφορά περί «ομοφωνίας» των μελών του Δ.Σ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΚ

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Εκδήλωση στήριξης στον πρόεδρο της ΕΣΚ, Αντώνη Μακ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Εκδήλωση στήριξης στον πρόεδρο της ΕΣΚ, Αντώνη Μακ...: "Ως συντάκτες του αθλητικού τμήματος του «ΠΟΛΙΤΗ», εκφράζουμε τη στήριξη μας προς τον συνάδελφο και πρόεδρο της συνδικαλιστικής μας οργάνωση..."

Εκδήλωση στήριξης στον πρόεδρο της ΕΣΚ, Αντώνη Μακρίδη


Ως συντάκτες του αθλητικού τμήματος του «ΠΟΛΙΤΗ», εκφράζουμε τη στήριξη μας προς τον συνάδελφο και πρόεδρο της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης (Ε.Σ.Κ.), Αντώνη Μακρίδη. Ο λόγος είναι πολύ απλός και δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Ο Αντώνης Μακρίδης, σε  όλες τις δύσκολες στιγμές για τους δημοσιογράφους ήταν εκεί! Και όταν λέμε «ήταν εκεί» δεν εννοούμε ότι έδινε απλώς την παρουσία του. Ήταν δίπλα μας, μας στήριζε και ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων μας. Στο μυαλό του δεν βρισκόταν τίποτα άλλο, παρά μόνο η διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Τον έχουμε δει σε δράση και συνεπώς γνωρίζουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές του ως κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του συνδικαλιστικού μας οργάνου. Γνωρίζουμε καλά πως δεν ασχολείτο με μικρότητες κι ούτε έδινε σημασία σε θέματα δευτερευούσης σημασίας.

Γι’ αυτούς τους λόγους μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι υπήρξε περίπτωση συναδέλφου του στο διοικητικό συμβούλιο που αμφισβήτησε την προσφορά του Αντώνη Μακρίδη. Αναφερόμαστε σε στέλεχος, το οποίο στις τέσσερις τελευταίες τοπικές συνελεύσεις του συντακτικού προσωπικού του «ΠΟΛΙΤΗ» (για απολύσεις συναδέλφων), έλαμψε δια της απουσίας του. Παρόλο που είχε κι έναν λόγο παραπάνω να βρίσκεται εκεί για να στηρίξει τους συναδέλφους του.

Επιπλέον, μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι τα περισσότερα διοικητικά στελέχη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ., επιμένουν να ασχολούνται με θέματα τα οποία κατά γενική ομολογία δεν έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της θέσης του συντάκτη, που είναι το μείζον θέμα στις μέρες μας. Ακόμα κι όταν εξαπολύθηκαν πυρά κατά των κυπριακών Μ.Μ.Ε. από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, επέλεξαν το δρόμο της σιωπής, «κόβοντας» τη σχετική επιστολή του πρόεδρου της Ε.Σ.Κ.

Επιπλέον, αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί ως συμβούλιο επιλέγουν να μην συμμετέχουν στις αποφάσεις για τη διαχείριση κι αξιοποίηση των χρημάτων μας και δίνουν το ελεύθερο σε κάποιον άλλον (αντικαταστατικά) να το κάνει αυτό. Είναι ανήκουστο.

Γνωρίζουμε ότι τα εν λόγω διοικητικά στελέχη, στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου υπέβαλαν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ. έχοντας στο μυαλό τους ότι θα εκλεγεί άλλο άτομο στην προεδρία. Η εκλογή στο κορυφαίο διοικητικό πόστο του Αντώνη Μακρίδη, που συγκέντρωσε το 64% των ψήφων, λοιπόν, ίσως τους άλλαξε τα σχέδια. Αυτό, όμως, ποσώς μας ενδιαφέρει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των συμφερόντων του δημοσιογράφου, που περνάει ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές. Ας το χωνέψουν αυτό, κι ας αφήσουν τον πρόεδρο να επιτελέσει ανεμπόδιστα το έργο του.

Δημήτρης Δημητρίου
Άντρη Χρίστου
Μάριος Χατζηστυλλής
Ανδρέας Σταυρινίδης
Χριστόφορος Χριστοφή
Χρίστος Έλληνας
Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αδυνατούν να τοποθετηθούν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΚ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αδυνατούν να τοποθετηθούν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΚ...: "Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ. αδυνατούν να τοποθετηθούν στα όσα τους καταλογίζει ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, Αντώνης Μακρί..."

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (06/07/2011)

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (06/07/2011): "Ο... καημός του Παντελή Από τον καιρό που έφυγε από την Ανόρθωση το είχε καημό να εμπλακεί ξανά στα διοικητικά σωματείου. Έκανε... αμέτρητε..."

Αδυνατούν να τοποθετηθούν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΚ στα όσα τους καταλογίζει ο πρόεδρος



Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ. αδυνατούν να τοποθετηθούν στα όσα τους καταλογίζει ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, Αντώνης Μακρίδης.

Σε επιστολή τους, διατυπώνουν την ακόλουθη θέση: «Δεν είναι πρόθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να απαντήσουν σε όσα ο συνάδελφος αναφέρει στη μακροσκελή ανακοίνωσή του, παρ’ όλο που πολλά σημεία παρουσιάζονται όπως ο ίδιος τα αντιλαμβάνεται...». Άστοχη τοποθέτηση γιατί τα όσα υποστηρίζει ο Αντώνης Μακρίδης, στηρίζονται σε γραπτές αναφορές. Γι’ αυτό και στην χθεσινή μακροσκελή του επιστολή χρησιμοποιεί αναφορές εντός εισαγωγικών... Με απλά λόγια, τα όσα καταγράφει, τεκμηριώνονται. Υπάρχουν έγγραφα και πρακτικά συνεδριάσεων.

Για να μην μακρηγορούμε, δίνουν την εντύπωση ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν κι απαντούν με γενικότητες και αοριστολογίες.


Και πριν παραθέσουμε την άποψή τους, να κάνουμε δυο διευκρινίσεις:

1) Δεν είναι όλα τα μέλη του Δ.Σ. που προσυπέγραψαν την ανακοίνωση. Ο Γιώργος Θεοδούλου, δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο.

2) Τα υπό αναφορά μέλη του Δ.Σ., στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου υπέβαλαν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ. με την προοπτική ότι θα εκλεγεί άλλο άτομο στην προεδρία. Η εκλογή στο κορυφαίο διοικητικό πόστο του Αντώνη Μακρίδη (συγκέντρωσε το 64% των ψήφων), τους άλλαξε τα σχέδια. Το θέμα είναι ότι, δυστυχώς για τους δημοσιογράφους, «κόλλησαν» εκεί και γι’ αυτό τα έχουμε αυτά. Αντί να ασχολούνται με τα συνδικαλιστικά μας ζητήματα, το μυαλό τους είναι στους ρόλους του νυν προέδρου και του επίτιμου...

Ιδού και η τοποθέτησή τους: «Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, σε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΣΚ, ομόφωνα εξέφρασαν τη θλίψη τους για την ενέργεια του φίλου προέδρου της οργάνωσής μας Αντώνη Μακρίδη να δημοσιοποιήσει θέματα, τα οποία συζητήθηκαν σε συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης του φίλου προέδρου μας προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη, γιατί είχαμε αποφασίσει να μην υπάρξει διαρροή της, προκειμένου να δοθεί στα μέλη ο χρόνος να τη μελετήσουν και να συζητήσουν μαζί το περιεχόμενό της. Ωστόσο, αμέσως μετά τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου η ανακοίνωση στάληκε ηλεκτρονικά σε όλα τα μέλη της ΕΣΚ.

Δεν είναι πρόθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να απαντήσουν σε όσα ο συνάδελφος αναφέρει στη μακροσκελή ανακοίνωσή του, παρ’ όλο που πολλά σημεία παρουσιάζονται όπως ο ίδιος τα αντιλαμβάνεται ή είναι ανακριβή. Απλώς επιθυμούν να επισημάνουν και να τονίσουν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο λειτουργεί με τους κανόνες της δημοκρατίας και οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία, η οποία είναι η βάση της δημοκρατίας και στην οποία όλοι οφείλουν να πειθαρχούν.

Ο φίλος πρόεδρος Αντώνης Μακρίδης ζητά να προσφύγουμε στις κάλπες. Το ερώτημα που θέτουμε είναι: Ο ίδιος παρουσιάζεται να έχει πρόβλημα με την ολότητα σχεδόν των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Τι θα γίνει σε περίπτωση που επανεκλεγούν τα ίδια μέλη; Θα προσφύγουμε και πάλι σε νέες εκλογές;

Ο φίλος πρόεδρος της ΕΣΚ ζητά σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης. Δηλώνουμε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενημερώσουμε τα μέλη μας σε μια γενική συνέλευση και να παραθέσουμε οποιαδήποτε στοιχεία ζητηθούν. Και αυτό γιατί τα πραγματικά γεγονότα δεν είναι όπως τα περιγράφει ο ίδιος στην επιστολή του.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας γιατί ο συνάδελφος πρόεδρος στην επιστολή του μηδενίζει στην ουσία το τεράστιο έργο που διαχρονικά επιτέλεσε ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών και απερίφραστα εκφράζουμε την πλήρη εκτίμηση και εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπό του. Επισημαίνουμε ότι ο Ανδρέας Καννάουρος ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος από τη Γενική Συνέλευση ύστερα από εισήγηση και του Αντώνη Μακρίδη και του ανατέθηκε η διαχείριση των δύο μεγάλων έργων της Ένωσης, δηλαδή της Δημοσιογραφικής Εστίας και του Δημοσιογραφικού Χωριού, με απόφαση του νυν Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΣΚ ανάλωσε τη ζωή του για την προώθηση των δύο αυτών έργων και μεριμνά ακόμη για την οικονομική βιωσιμότητά τους. Γι’ αυτό μας προκαλούν κατάπληξη οι υπαινιγμοί για κατασπατάληση χρημάτων ή ανοχή σπατάλης από τα μέλη του Δ.Σ., τους οποίους θεωρούμε το λιγότερο προσβλητικούς.

Επί του σημείου αυτού αναφέρουμε ότι ο συνάδελφος πρόεδρος ποτέ δεν είδε με καλό μάτι την ανάθεση καθηκόντων διαχειριστή στον κ. Καννάουρο και έντονα αντέδρασε στην αξιοποίηση της εμπειρίας και των γνώσεών του σε πλείστα όλα θέματα, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις αρμοδιότητές του στο επίπεδο εργασίας παιδιού για θελήματα. Επίσης αναφέρουμε  ότι η μόνη «μεγάλη αγορά» που έγινε αφορούσε πέντε τηλεοράσεις για το Δημοσιογραφικό Χωριό, η οποία μάλιστα έγινε ύστερα από μακρές διαβουλεύσεις και με βάση προσφορές.

Περαιτέρω, μας προκαλεί έκπληξη η αντίθεση στη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων για λόγους σύντμησης των διαδικασιών και επιτάχυνσης στη λήψη αποφάσεων.

Απευθύνουμε έκκληση στο φίλο πρόεδρο Αντώνη Μακρίδη, στα πλαίσια της συναίνεσης, να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του πάντοτε στα πλαίσια της δημοκρατίας και των προνοιών του καταστατικού, σεβόμενος τις αποφάσεις της πλειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Εμείς, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας εθελοντικά και μόνο γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και ενός εκάστου των μελών της. Ο δημοσιογραφικός κλάδος αντιμετωπίζει σήμερα πάρα πολλά προβλήματα και προκλήσεις, που  χρήζουν προσοχής και αντιμετώπισης. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να στραφεί η μέριμνα του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΚ, χωρίς τάσεις εσωστρέφειας και προκατάληψης.

Λένια Καρατζιά, Αντιπρόεδρος
Μαρία Φράγκου, Γενική Γραμματέας
Χρίστος Γεωργίου, Ταμίας
Ζωή Τηλεγράφου, Μέλος
Κωστάκης Πούλλος, Μέλος
Χριστόφορος Παπαστυλιανού, Μέλος
Χρίστος Χριστοφίδης, Μέλος
Πέτρος Πετρίδης, Αναπληρωματικό Μέλος
Χρήστος Μαυρής, Αναπληρωματικό Μέλος».

Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (06/07/2011)


Ο... καημός του Παντελή
Από τον καιρό που έφυγε από την Ανόρθωση το είχε καημό να εμπλακεί ξανά στα διοικητικά σωματείου. Έκανε... αμέτρητες απόπειρες στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τα κατάφερε τη μία φορά, ωστόσο χάλασε η δουλειά. Ο λόγος για τον Ανδρέα Παντελή που βρήκε «στέγη» στον Εθνικό Άχνας. Αν και δεν πρόκειται για μεγάλη ομάδα η επιθυμία του εκπληρώθηκε. Στο προσφυγικό σωματείο ευελπιστούν να δουν καλύτερες οικονομικές μέρες τώρα. Για να δούμε πως και πόσο μπορεί να βοηθήσει...
ΑΝΤΡ. ΣΤΑΥΡ.

Το άσχετο
Γαμπρός, νύφη και προξενητής θα κάνουν μήνα του μέλιτος στη φυλακή αναφορικά με εικονικό γάμο, λέει το αστυνομικό ρεπορτάζ. Για τα εικονικά συμβόλαια ποδοσφαιριστών και για τις εικονικές συμφωνίες των σωματείων αναφορικά με οικονομικά κριτήρια της ΟΥΕΦΑ, δεν λέει τίποτα το αστυνομικό ρεπορτάζ. Αρχηγέ είσαι εδώ;
ΓΕΩ


Σε χειμερία νάρκη η ΚΟΠ...
Πραγματικά αποτελεί μεγάλο αίνιγμα και χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης για το πως αντιλαμβάνεται κάποια σοβαρά θέματα η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Δεν εξηγείται αλλιώς η «απουσία» της... ΚΟΠάρας από τα μεγάλα θέματα που έχουν προκύψει, όπως είναι τα διπλά συμβόλαια, αλλά και το περιβόητο θέμα του αριθμού των φακέλων της ΟΥΕΦΑ, αλλά και για τη μη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, όσον αφορά στη βοήθεια που φέρεται να είχε ζητήσει η Κυπριακή Αστυνομία.
Σαν να βρίσκεται σε... μόνιμη χειμερία νάρκη η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Ξυπνάτε ρεεεεεεεε!
ΓΕΩ


Τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ και οι σούπερ-ήρωες
Σήμερα τα σωματεία μας θα πρέπει να παρουσιάσουν τους φακέλους τους αναφορικά με τα οικονομικά κριτήρια της ΟΥΕΦΑ. Κανένας οπαδός και φίλος των σωματείων μας να μην ανησυχεί. Να είναι σίγουροι πως άπαντες οι... ήρωες παράγοντές μας θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στα κριτήρια. Και κάποιοι να δυσκολεύονται, θα έχουν την... απόλυτη στήριξη της ΚΟΠ. Βάζω με οποιονδήποτε στοίχημα (εκτός από τον Μπέο φυσικά...).
ΓΕΩ


Τι τραβάει σαν μαγνήτης τον Παντελή;
Ο Ανδρέας Παντελή αναλαμβάνει διοικητικό πόστο στον Εθνικό Άχνας... Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι παρά την πικράν πείραν του με την Ανόρθωση, δεν θέλει να μείνει εκτός ποδοσφαίρου. Μέχρι στιγμής επιχείρησε να εμπλακεί δυο φορές στα διοικητικά του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ τώρα πάει να βοηθήσει τον Εθνικό... Και το επίμαχο ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Τι είναι αυτό που τον τραβάει στο ποδόσφαιρο σαν μαγνήτης;

1) Μήπως ψάχνει κάποια εξιλέωση μετά το «φάγωμά» του απ’ την Ανόρθωση; Είναι πιθανό, με απλά λόγια, να επιδιώκει να «απαντήσει» με μια ποδοσφαιρική επιτυχία, σ’ αυτούς που τον έδιωξαν από την «Κυρία»...

2) Μήπως η εμπλοκή του στο ποδόσφαιρο εξυπηρετεί τους προσωπικούς και επαγγελματικούς του σκοπούς;

3) Μήπως είναι η μανία του με το βασιλιά των σπορ που τον κάνει να θέλει να αναμειγνύεται συνέχεια με τη στρογγυλή θεά (όταν αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο);

Πάντως -ό,τι κι αν ισχύει και ό,τι κι αν έγινε επί θητείας του στην «Κυρία»- η αλήθεια να λέγεται: Ο Παντελή επί προεδρίας του στην Ανόρθωση, έδειξε ότι το κατέχει το τόπι. Χωρίς το ποδοσφαιρικό μυαλό του, η ομάδα της Αμμοχώστου δεν θα έφτανε εκεί που έφτασε επί ημερών του.
ΜακΦαν


Μόνο η Ανόρθωση σε τέτοιο βαθμό...
Διάβαζα τις προάλλες στην «Καθημερινή» ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τα συνολικά έσοδα της Ανόρθωσης από τους εορτασμούς για τα 100χρονα. Ιδού τι έγραψε ο συνάδελφος Σίμος Παφίτης: «Ένα με ενάμισι εκατομμύριο ευρώ θα είναι τα συνολικά έσοδα που θα αποφέρουν στα ταμεία της Ανόρθωσης οι εκδηλώσεις που άρχισαν στις 31 Ιανουαρίου του 2011 και θα ολοκληρωθούν ένα χρόνο αργότερα, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου. Μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκε το κύριο μέρος των όσων είχε προγραμματίσει η αρμόδια επιτροπή της ‘Κυρίας’, όμως οι εορτασμοί θα συνεχιστούν μέχρι να προστεθεί στην τούρτα το 101ο κεράκι. ‘Σε όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν και θα γίνουν, όσο δαπανηρές και να ήταν, η Ανόρθωση δεν έχει ζημιώσει οικονομικά. Αντίθετα, σε όλες τις εκδηλώσεις το σωματείο έβγαινε κερδισμένο αποκομίζοντας οικονομικό όφελος’, ανέφερε πηγή που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα πεπραγμένα της επιτροπής για τα 100χρονα...».
Το σχόλιό μας; Είναι γεγονός ότι απ’ όλες τις μεγάλες ομάδες, μόνο η Ανόρθωση κατάφερνε να αξιοποιεί σε τόσο μεγάλο βαθμό τη δύναμη του κόσμου της για να φέρει έσοδα στο σύλλογο.
ΜακΦαν



Ο προπονητής που «σνόμπαρε» το δημοσιογράφο
Μην νομίζετε ότι είναι όλα ρόδινα για τους αθλητικούς συντάκτες που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για να καλύψουν την προετοιμασία των μεγάλων μας ομάδων. Έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες, κάποιες από τις οποίες πηγάζουν από την τάση ορισμένων να αντιμετωπίζουν τους δημοσιογράφους σαν παράσιτα. Κι αυτό θα το ξέρει καλύτερα ένας συνάδελφος που πρόσφατα βίωσε μια δυσάρεστη εμπειρία. Ο τελευταίος, βλέποντας τον κόουτς, θέλησε να τον χαιρετήσει δια χειραψίας. Είδε όμως το χέρι του να αιωρείται μόνο και έρημο στον αέρα! Όπως το καταλάβατε, ο προπονηταράς τον σνόμπαρε, αρνούμενος να του δώσει το χέρι...
ΜακΦαν


Τι θα γίνει με τον Πιντάδο;
Αλήθεια ρε παιδιά... Τι γίνεται με αυτό τον Γκόρκα Πιντάδο; Θα πάρει τελικά την ελευθέρα του από την Αγγλική Σουόνσι ή θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τους διοικούντες την ΑΕΚ; Εδώ και ένα μήνα δίνει διαβεβαιώσεις πως θα έρθει, όμως μέχρι στιγμής μένει μόνο στα λόγια. Και το χειρότερο είναι ότι η Λαρνακιώτικη ομάδα στηρίζει πολλά πάνω του, όμως, δε βλέπει ουσιαστική εξέλιξη και αν πάει κάτι στραβό θα τις έρθει σαν κεραμίδα στο κεφάλι. Αυτό το θέμα, θυμίζει λίγο... Μίλιαν Μρντάκοβιτς. Και αυτός ταλαιπώρησε πολύ. Βέβαια, η περίπτωση του τελευταίου είχε θετική κατάληξη.
Ο Ττοφής

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο προπονητής που «σνόμπαρε» το δημοσιογράφο

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο προπονητής που «σνόμπαρε» το δημοσιογράφο: "Μην νομίζετε ότι είναι όλα ρόδινα για τους αθλητικούς συντάκτες που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για να καλύψουν την προετοιμασία των μεγάλων μ..."

Ο προπονητής που «σνόμπαρε» το δημοσιογράφο

Μην νομίζετε ότι είναι όλα ρόδινα για τους αθλητικούς συντάκτες που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για να καλύψουν την προετοιμασία των μεγάλων μας ομάδων.

Έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες, ορισμένες από τις οποίες πηγάζουν από την τάση κάποιων να αντιμετωπίζουν τους δημοσιογράφους σαν παράσιτα.

Κι αυτό θα το ξέρει καλύτερα ένας συνάδελφος που πρόσφατα βίωσε μια δυσάρεστη εμπειρία.

Ο τελευταίος, βλέποντας τον κόουτς, θέλησε να τον χαιρετήσει δια χειραψίας.

Είδε όμως το χέρι του να αιωρείται μόνο και έρημο στον αέρα!

Όπως το καταλάβατε, ο προπονηταράς τον σνόμπαρε, αρνούμενος να του δώσει το χέρι...

Φάνης Μακρίδης