Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το έσωσαν στο 13' οι οργανωμένοι της Ομόνοιας


Μέχρι το 13' της φιλικής αναμέτρησης της Ομόνοιας με την Κατάνια, το μόνο που θύμιζε στο ΓΣΠ πως μερικές μέρες προηγουμένως χάθηκαν άδικα 13 άτομα από την έκρηξη στο Μαρί, ήταν η μονόλεπτη σιγή πριν την έναρξη του αγώνα και οι σβησμένες διαφημιστικές πινακίδες.

Στο 13' του αγώνα οι οπαδοί της Ομόνοιας στη βόρεια κερκίδα σταμάτησαν τα συνθήματα τους, άνοιξαν ένα πανό που έλεγε "μια φωτοβολίδα για κάθε αναμμένη ψυχή" και άναψαν 13 φωτοβολίδες στο πάνω μέρος της κερκίδας, μια για το κάθε άτομο που χάθηκε στο Μαρί. Η κίνηση τους έφερε το χειροκρότημα από το υπόλοιπο γήπεδο.

Πάντως, νωρίτερα, αντίδραση από τους υπόλοιπους φιλάθλους προκάλεσε η καθυστέρηση μερικών θεατών στη βόρεια κερκίδα να συμμετάσχουν στη μονόλεπτη σιγή, ενώ κάποιοι θεώρησαν σωστό να φωνάξουν συνθήματα κατά του ΕΛΑΜ λίγο πριν το τέλος της σιγής.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Νέες TV στο ΓΣΠ


Με μια ευχάριστηση έκπληξη μπήκαν στη νέα ποδοσφαιρική σεζόν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν αγώνες στο ΓΣΠ.

Οι πεπαλαιωμένες και προβληματικές τηλεοράσεις των αποτέλεσαν παρελθόν με τη διοίκηση του σταδίου να στήνει στα δημοσιογραφικά boxes στη δυτική κερκίδα νέες flat screen τηλεοράσεις.

Την ίδια στιγμή, το ΓΣΠ φροντίζει να φυλάει ρεύμα, έστω και συμβολικά, αφού στο ΑΠΟΕΛ-Σκεντερμπέου και στο Ομόνοια-Κατάνια δεν λειτούργησαν οι διαφημιστικές πινακίδες γύρω από τον αγωνιστικό χώρο.

Η πολιτική (του κω...) για την αξιοποίηση του νερού

Όσοι περνούν καθημερινά από την «Κυριάκου Μάτση» στον Άγιο Δομέτιο σίγουρα θα έχουν παρατηρήσει ένα αξιοπρόσεκτο φαινόμενο. Από ένα μεγάλο οικοδομικό έργο αντλούνται απίστευτα τεράστιες ποσότητες νερού και καταλήγουν σε οχετό όμβριων υδάτων… Το «φαινόμενο» έκανε την εμφάνισή του τον περασμένο Μάρτιο και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα!

Χθες, λοιπόν, ο γράφων δεν άντεξε (ήταν και οι πιέσεις από τις... μεγάλες δυνάμεις για διερεύνηση του ζητήματος) και έκανε μια επιτόπου εξέταση. Και για να μην μακρηγορούμε, ο ευγενέστατος και πρόθυμος να μας εξηγήσει την κατάσταση επιστάτης του έργου, μας έκανε μια σύντομη ενημέρωση για το όλο θέμα. Παραθέτουμε τα σημαντικότερα σημεία από τα όσα μας είπε: «Καταρχάς η περιοχή είναι γεμάτη νερό. Υπάρχει ακόμα και άνθρωπος που το αντλεί από διάτρηση, το συγκεντρώνει σε ένα ντεπόζιτο και το πουλάει. Από την πρώτη στιγμή που βρήκαμε νερό ειδοποιήσαμε το Δημαρχείο και την Υδατοπρομήθεια. Από το Δημαρχείο, αν και σκεφτήκαμε ότι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το νερό για τις ανάγκες του Δήμου (σ.σ. ποτίσματα κτλ), δεν είχαμε καμία ανταπόκριση. Η Υδατοπρομήθεια, από την άλλη, μάς είπε να διοχετεύουμε το νερό στον οχετό των όμβριων υδάτων. Κι αυτό κάνουμε... Μέχρι τώρα πολλοί έχουν κάνει καταγγελία για το φαινόμενο. Νομίζουν πως το σπαταλούμε, αλλά δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση. Έχουμε κάνει τέσσερις διατρήσεις και ακόμα και οι τουρμπίνες μας έσπασαν. Τόσο μεγάλες είναι οι ποσότητες. Κι εμείς θα θέλαμε να αξιοποιείται τόσο νερό. Τι να κάνουμε όμως; Ειδοποιήσαμε τις τοπικές και κρατικές αρχές. Πρόσφατα, λειτουργός του κράτους μας επισκέφτηκε μετά από καταγγελίες που έγιναν. Του εξηγήσαμε πώς έχει η κατάσταση και αντιλήφθηκε πλήρως τη θέση μας».

Το συμπέρασμα απ’ όλα αυτά είναι σαφές: Η πολιτική της Πολιτείας για αξιοποίηση των υπόγειων ρευμάτων (που δεν θα είχε μεγάλο κόστος) είναι ανύπαρκτη. Και θα το θυμηθούμε όλοι πάλι, όταν αρχίσουν οι μαζικές διακοπές του νερού...

Φάνης Μακρίδης 

BBC: «Εντυπωσίασε ο Θαλασσίτης»!

Να ‘ναι καλά ο φίλος αναγνώστης Χρίστος Αντωνίου που πραγματικά δεν χάνει νέο σε σχέση με τους Κύπριους του εξωτερικού και φροντίζει να μας ενημερώνει κι εμάς άμεσα!

* Όπως μας πληροφόρησε τις προάλλες, λοιπόν, ο Μάικ Θαλασσίτης, βγάζει μάτια στα φιλικά παιχνίδια της Στίβενεϊτζ. Να σημειώσουμε ότι ο κυπριακής καταγωγής στράικερ τον περασμένο Μάιο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας διετούς διάρκειας με τον αγγλικό σύλλογο και θα συμμετάσχει στην προσπάθειά του να πετύχει άνοδό στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας, τη League 1.

* Ας δούμε, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή, τι έγραψε το BBC Sports για τον 18χρονο άσο: «Ο Θελασσίτης που υπέγραψε την πρώτη του επαγγελματική συμφωνία τον Μάιο με τη Στίβενεϊτζ ‘ψήνεται’ από τον μάνατζέρ του για να πετύχει στο σύλλογο. Ο 18χρονος στράικερ εντυπωσίασε στις φιλικές νίκες σε βάρος της Χίτσιν και της Φούλαμ αυτό το καλοκαίρι. Είναι μια εκπληκτική προοπτική. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη στάση του και μ’ αρέσει ο τρόπος που αναπτύσσεται’ δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC το αφεντικό της ομάδας Γκράχαμ Γουέστλι. Και πρόσθεσε: Με βάση αυτά που είδαμε απέναντι στη Χίτσιν περιμένουμε να τον δούμε να κάνει εμφανίσεις στη Football League’. Ο νεαρός επιθετικός, που εντάχθηκε στο σύστημα ανάδειξης ταλέντων της Στίβενεϊτζ πριν από 12 μήνες, υπέγραψε διετές επαγγελματικό συμβόλαιο τον Μάιο.

* Ο επιθετικός της Στίβενεϊτζ, Κρις Μπίρντσλι, εννιά χρόνια μεγαλύτερος από τον Θαλασσίτη, ενίσχυσε τα θετικά λόγια του μάνατζέρ του για τον νεαρό παίκτη. ‘Ήρθε από την ομάδα νέων και προπονείται μαζί μας από το τέλος της περασμένης σεζόν’ είπε ο Μπίρντσλι και πρόσθεσε: ‘Με πλήρη ειλικρίνεια, έχει εντυπωσιάσει τα στελέχη της πρώτης ομάδας. Θα μας χαροποιήσει αν ένα νέο παιδί μας βοηθήσει και κάνει τη διαφορά’».

Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Δεν μπορούσε να το χωνέψει o Κίκης Κωνσταντίνου

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Δεν μπορούσε να το χωνέψει o Κίκης Κωνσταντίνου: "Μπορεί να μην είπε τίποτα δημοσίως, όμως το πρόσωπό του τα έλεγε όλα! Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ανόρθωσης, Κίκη Κωνσταντίνου. Οι εκφράσεις..."

Δεν μπορούσε να το χωνέψει o Κίκης Κωνσταντίνου

Μπορεί να μην είπε τίποτα δημοσίως, όμως το πρόσωπό του τα έλεγε όλα! Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ανόρθωσης, Κίκη Κωνσταντίνου. Οι εκφράσεις του μετά το τέλος του... παραλίγο βατερλό της «Κυρίας» ήταν ενδεικτικές για το τι αισθανόταν. Αδυνατούσε να δεχθεί ότι η ομάδα του, που πριν από μία εβδομάδα επιβλήθηκε εύκολα και καθαρά της Γκάγκρα 3-0, έχασε με 2-0 κινδυνεύοντας σοβαρά...

Ζήτησε εξηγήσεις;
Δεν ήταν μόνο οι μορφασμοί του, όμως, που έδειχναν πως δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με αυτή την εξέλιξη. Γενικά, οι κινήσεις του υποδήλωναν ένταση, ενώ πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, συζητούσε με τον τεχνικό της ομάδας, Στάνιμιρ Στόιλοφ. Τώρα, κατά πόσο του ζήτησε εξηγήσεις, μόνο οι δυο τους γνωρίζουν...

Ντροπιασμένοι
Τα ίδια αρνητικά συναισθήματα (ίσως σε μικρότερο βαθμό) διακατείχαν και άλλα στελέχη της αποστολής των κυανολεύκων. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιος ακούστηκε να λέει προς τους δημοσιογράφους σε κάποια στιγμή: «Ό,τι και να μας γράψετε, θα έχετε δίκαιο»!

Ο εφιάλτης...
Δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι θυμήθηκαν τον εφιάλτη της Πέτροβατς, που πρόπερσι υποχρέωσε σε οδυνηρό αποκλεισμό την ομάδα. Ορισμένοι, ακόμα και μετά το τέλος της αναμέτρησης, δήλωναν ότι τους έπιασε σύγκρυο βλέποντας την εξέλιξη του αγώνα και ενθυμούμενοι το πάθημα του Μαυροβουνίου...

Λήψη μέτρων
Θα μπορούσε κάποιος να πει, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω, πως οι διοικούντες τους κυανόλευκους θα πάρουν μέτρα με στόχο να μην παρουσιαστούν πάλι τα ίδια φαινόμενα. Αυτό θα φανεί τις αμέσως επόμενες ημέρες...