Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο «Σαλαμιναίος» Μαράμα είχε απασχολήσει τον Ολυμπι...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο «Σαλαμιναίος» Μαράμα είχε απασχολήσει τον Ολυμπι...: "Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Ελλάδα, ο Αλμπέρτο Μαράμα Εστέβε, ο οποίος θα είναι ο νέος τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας,..."

Ο «Σαλαμιναίος» Μαράμα είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό Πειραιώς

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Ελλάδα, ο Αλμπέρτο Μαράμα Εστέβε, ο οποίος θα είναι ο νέος τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας, δεν είναι καθόλου άσχημη περίπτωση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο 28χρονος γκολκίπερ φερόταν να απασχολεί τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Βάσει των όσων λέγονταν τότε, οι ερυθρόλευκοι εξέταζαν το ενδεχόμενο να τον αποκτήσουν ως τρίτο τερματοφύλακα. Κάτι λέει αυτό...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Μεγάλος σκόρερ ο Ιβανκόφ της Ανόρθωσης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Μεγάλος σκόρερ ο Ιβανκόφ της Ανόρθωσης: " Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, ο γκολκίπερ της Ανόρθωσης, Ντίμιταρ Ιβανκόφ, φημίζεται για τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα. Αν και είναι..."

Μεγάλος σκόρερ ο Ιβανκόφ της Ανόρθωσης

 
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, ο γκολκίπερ της Ανόρθωσης, Ντίμιταρ Ιβανκόφ, φημίζεται για τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα.


Αν και είναι τερματοφύλακας δεν διστάζει να στήνει την μπάλα και να εκτελεί ελεύθερα λακτίσματα, ιδιαίτερα πέναλτι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα wikipedia ο Ιβανκόφ είναι τρίτος τερματοφύλακας-σκόρερ στον κόσμο με 42 τέρματα, από τις 10 Απριλίου.

Βέβαια, στην κατάταξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στατιστικής και Ιστορίας Ποδοσφαίρου (IFFHS), ο Ιβανκόφ κατέχει την 4η θέση με 40 γκολ (υπάρχει ενημέρωση μέχρι τον περασμένο Μάρτιο).

Στο τέλος της λήξασας σεζόν, πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Τουρκίας με την Μπούρσασπορ.





Ο Γιάχιτς και η σύντροφός του

Ο Γιάχιτς με τη σύντροφό του, δημιουργεί εκθαμβωτική λάμψη! Όχι ο Γιάχιτς. H σύντροφός του! Γι’ αυτήν μιλάμε! Όπως σχολίασε κι ένας συνάδελφος στον "ΠΟΛΙΤΗ" (σιγανό ποταμάκι ο τύπος αυτός): «Τς τς τς, τούτες οι Γιουγκοσλάβες»!!!
Όπως θα καταλάβατε το θέμα της μεταγραφής του στον ΑΠΟΕΛ περνά σε δεύτερη μοίρα.

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Γιάχιτς και η σύντροφός του

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Γιάχιτς και η σύντροφός του: "Ο Γιάχιτς με τη σύντροφό του, δημιουργεί εκθαμβωτική λάμψη! Όχι ο Γιάχιτς. H σύντροφός του! Γι’ αυτήν μιλάμε! Όπως σχολίασε κι ένας συνά..."

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: 400.000 ευρώ;;;

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: 400.000 ευρώ;;;: "Δεν ξέρω τι είναι αυτό που έκανε την Ανόρθωση να προτιμήσει τον Ιβανκόφ, αντί τον Φερνάντες. Δεν το αποκλείω, όμως, να διαδραμάτισε καταλυτι..."

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Ιβανκόφ... κέρδισε το ντέρμπι!

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Ιβανκόφ... κέρδισε το ντέρμπι!: "Την περασμένη Πέμπτη βιώσαμε ένα ντέρμπι στις κυπριακές ιστοσελίδες, σε σχέση με το θέμα του τερματοφύλακα στην Ανόρθωση. Οι πληροφορίες γι..."

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Το ιστορικό "ανοιχτό" του Αγίου Δομετίου

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Το ιστορικό "ανοιχτό" του Αγίου Δομετίου: "Περνώντας χθες έξω από το χώρο όπου βρισκόταν το ανοικτό γήπεδο καλαθόσφαιρας της ΕΝΑΔ, αλλά και το ποδοσφαιρικό, σάστισα προς στιγμήν. Διαπ..."

400.000 ευρώ;;;

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που έκανε την Ανόρθωση να προτιμήσει τον Ιβανκόφ, αντί τον Φερνάντες. Δεν το αποκλείω, όμως, να διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο το οικονομικό κομμάτι.

Γιατί σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στον Ελλαδικό χώρο, ο Φερνάντες ζήταγε τον ουρανό με τ’ άστρα από τον Εργοτέλη.

Είναι χαρακτηριστικό το χθεσινό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» (ethnos.gr): «Ο ατζέντης του Ντάνιελ Φερνάντεζ επιβεβαίωσε ότι ο Εργοτέλης ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Πορτογάλου γκολκίπερ, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η (οικονομική) απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι... μεγάλη και ο παίχτης οδεύει προς την Ανόρθωση. Το ταβάνι των Κρητικών είναι οι 160.000 ευρώ, ενώ ο παίχτης διαπραγματεύεται για συμβόλαιο 400.000 ευρώ...».

Φάνης Μακρίδης

Ο Ιβανκόφ... κέρδισε το ντέρμπι!

Την περασμένη Πέμπτη βιώσαμε ένα ντέρμπι στις κυπριακές ιστοσελίδες, σε σχέση με το θέμα του τερματοφύλακα στην Ανόρθωση.

Οι πληροφορίες για τον εκλεκτό του Στόιλοφ ήταν συγκεχυμένες, αφού κάποιοι έκαναν λόγο για συμφωνία της «Κυρίας» με τον πρώην γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Ντανιέλ Φερνάντες, ενώ την ίδια στιγμή, άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν πως ο Ντίμιταρ Ιβανκόφ, είχε προβάδισμα...

Αυτός ήταν και ο λόγος που καλύπτοντας το όλο θέμα, επιστρατεύσαμε τον τίτλο: «Αποφασίστε ποιός»!

Τελικά δικαιώθηκε ο συνάδελφος που έγραφε για τον Ιβανκόφ, αφού σήμερα οι κυανόλευκοι ανακοίνωσαν επίσημα την απόκτησή του!

Φάνης Μακρίδης

Το ιστορικό "ανοιχτό" του Αγίου Δομετίου

Περνώντας χθες έξω από το χώρο όπου βρισκόταν το ανοικτό γήπεδο καλαθόσφαιρας της ΕΝΑΔ, αλλά και το ποδοσφαιρικό, σάστισα προς στιγμήν. Διαπίστωσα ότι οι μπουλντόζες τα είχαν ισοπεδώσει όλα και το μυαλό μου πήγε στο κακό...

Βλέπετε, στο ανοικτό γήπεδο άρχισε να ζυμώνεται εκείνη η εκπληκτική ομάδα-καμάρι του Αγίου Δομετίου που πρόσφερε μοναδικές στιγμές στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Εκεί έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα ο Χρίστος Στυλιανίδης. Και ως καλαθοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής (των ακαδημιών του σωματείου τότε). Σε καιρούς που δεν υπήρχαν αθλητικές ανέσεις, αλλά το μπάσκετ είχε απερίγραπτη μαγεία και ήταν στις δόξες του. Για πολλούς από εμάς, λοιπόν, το «ανοικτό» (όπως το αποκαλούσαμε) ήταν κομμάτι της αθλητικής ιστορίας του τόπου. Ιδιαίτερα για μας τους Αη Δεμετήτες, που κάθε καλοκαίρι παίζαμε για ώρες μπάσκετ κάτω απ’ τον καυτό ήλιο, μέχρι που τα παπούτσια μάς «έκοβαν» τα πόδια και δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε...

Ευτυχώς, όμως, αυτό το ιστορικό γήπεδο, θα δώσει τον τόπο του σε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα προσφέρουν την ευκαιρία σε νέους να γράψουν νέα ιστορία. Όπως μου υπενθύμισαν συνάδελφοι, αλλά και σύμφωνα με την ενημέρωση από το δημαρχείο, στο συγκεκριμένο χώρο θα ανεγερθεί κλειστή αίθουσα πολλαπλής χρήσης, γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά και δυο ανοιχτά γήπεδα, για κάλυψη των αθλητικών αναγκών του Αγίου Δομετίου. Κι αυτό σημαίνει ότι η ιστορία δεν χάνεται. Δεν δίνει τον τόπο της σε ουρανοξύστες ή χώρους στάθμευσης. Έτσι μπράβο!
Φάνης Μακρίδης

Όλοι οι Κύπριοι παίκτες του εξωτερικού στο facebook!

Το facebook («προσωποβιβλίο» το αποκαλεί, χαριτολογώντας, ένα φιλαράκι) και το διαδίκτυο γενικότερα είναι ένα όπλο στα χέρια κάθε χρήστη, που μπορεί να γίνει ευλογία ή και κατάρα. Εξαρτάται από τον τρόπο που το χειρίζεσαι. Αν είσαι πάνω απ’ τον υπολογιστή όλη μέρα και δεν κάνεις τίποτα άλλο, παρά να μπαίνεις σε ιστοσελίδες-σαβούρες, τότε αποβλακώνεσαι. Αν, όμως, αξιοποιείς (χρησιμοποιώντας με φειδώ) τις ευκαιρίες που σου προσφέρει, τότε βγαίνεις κερδισμένος.

Μπαίνω στο ψητό γιατί «τράβηξε» πολύ αυτός ο πρόλογος. Αφορμή για τα πιο πάνω σημειώματα είναι μια ποδοσφαιρική σελίδα στο facebook. Θέμα και αντικείμενό της, όλοι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές του εξωτερικού!

Παιδιά συμπατριωτών μας, που είτε γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο εξωτερικό, είτε είναι γέννημα-θρέμμα της Κύπρου και κάνουν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα εκτός νήσου.

Η ονομασία της σελίδας στο facebook (ο δημιουργός της είναι κάποιος που θέλει να προσφέρει στο ποδόσφαιρό μας και δεν προβάλλει το όνομά του) είναι «Cypriot Footballers Abroad» και σ’ αυτήν γίνεται ενημέρωση για τα τελευταία νέα των ποδοσφαιριστών μας με διεθνή καριέρα.

Σύμφωνα με το σημείωμα στον συγκεκριμένο ιστότοπο, στόχος του είναι «...να ενημερώνει σε εβδομαδιαία βάση για την πορεία των νεαρών Κυπρίων του εξωτερικού. Όλο και περισσότεροι άνθρωπο πρέπει να υποστηρίζουν αυτά τα αστέρια, που έχουν προοπτική για να αγωνιστούν στην Εθνική Κύπρου».

Με λίγα λόγια, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ομοσπονδιακούς προπονητές μας. Οι τελευταίοι, μέσω τη συγκεκριμένης σελίδας, μπορούν να εντοπίσουν ταλαντούχους παίκτες για τις εθνικές ομάδες και να έρθουν σε επαφή μαζί τους (ήδη κάποιοι έχουν αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα)!

Φάνης Μακρίδης