Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Ελεύθερες τιμές στα εισιτήρια...

Ένα πάγιο αίτημα των σωματείων μας, είναι η φιλελευθεροποίηση στην τιμή των εισιτηρίων. Στην αρχή δεν το έβλεπα με καλό μάτι αυτό το αίτημα. Ύστερα που το ξανασκέφτηκα, είπα, άστο να πάει κι αυτό. Γιατί δηλαδή όλες οι άλλες τιμές να είναι ελεύθερες και στο ποδόσφαιρο να ελέγχονται;
Η Άντρη μου είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα και δεν πρέπει. Ο Γιώργος μου είπε ότι θα αρθρογραφήσει εναντίον μιας τυχόν τέτοιας απόφασης. Η γνώμη μου δεν άλλαξε. Ναι, να φιλελευθεροποιηθούν οι τιμές γιατί μόνο έτσι ο κόσμος θα μάθει να αποφασίζει και να έχει απαιτήσεις. Κι επιτέλους φίλοι μου, ας μην μιλούμε πλέον για σωματεία αλλά για επιχειρήσεις. Το ποδόσφαιρο, η ομάδα, είναι πλέον μια επιχείρηση με εκατομμύρια έξοδα και έσοδα. Αυτή η επιχείρηση πρέπει κάποια στιγμή να μάθει να κάνει σωστή διαχείριση. Αν κάνει λάθη, τότε θα τα πληρώσει. Και είμαι βέβαιος ότι από τη στιγμή που θα φιλελευθεροποιηθούν τα εισιτήρια και μου πουν να πληρώσω ξαφνικά 20, 30 και 40 ευρώ για να παρακολουθήσω έναν αγώνα, τότε κι εγώ ο φίλαθλος θα πάρω τις αποφάσεις μου...
Προσοχή, βιαστικές αποφάσεις δεν χρειάζονται, το θέμα πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά, ώστε να βοηθηθούν τα σωματεία από την όποια απόφαση και όχι να τα σπρώξουμε στον πάτο...

Δημήτρης Δημητρίου

Δημοσιεύτηκε στις 16/03/2008 στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"
Στήλη: Επωνύμως

Διάλεξε τους καλύτερους

-Ο ελλαδικός Τύπος επιμένει και συνεχίζει να αναφέρεται σε ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Τιμούρ Κετσπάγια. Δεν γνωρίζω αν ευσταθούν ή όχι αυτές οι πληροφορίες, αλλά τα δείγματα γραφής του Γεωργιανού κόουτς μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιθανό να μετακομίσει στο μέλλον σε άλλες πολιτείες, όπως έγινε και όταν ήταν παίκτης.
-Ένας προπονητής που δεν κρύφτηκε πίσω από την πορεία της ομάδας του και δήλωσε παλαιότερα ότι έχει πολλά να μάθει ακόμη. Μπορεί όντως ο Τιμούρ Κετσπάγια να έχει ακόμη να μάθει αρκετά –κυρίως τεχνικής φύσεως θέματα- αλλά μόνο και μόνο που παραδέχτηκε το πιο πάνω είναι μεγάλη υπόθεση. Δουλειά και πάλι δουλειά. Λένε ότι είναι «άρρωστος με την μπάλα» όσοι τον ζουν από κοντά. Υπεραγαπά αυτό που κάνει γι΄ αυτό και είναι επιτυχημένος.
-Ένα από τα χαρακτηριστικά ενός καλού προπονητή είναι και η σωστή επιλογή παικτών. Ο Κετσπάγια θα μπορούσε κάλλιστα να διαθέσει το μπάτζετ που του δίνεται και να αρχίσει να φέρνει παίκτες από το εξωτερικό. Πίσω από την πετυχημένη, εώς τώρα προπονητική του Κετσπάγια, κρύβονται οι επιλογές του. Ο άνθρωπος έχει ποδοσφαιρικό μάτι. Οι παίκτες που φέρνει τους γνωρίζει από πρώτο χέρι. Έκανε λάθη παλαιότερα με κάποιες επιλογές (όπως ο Ζαρντέλ, που ήρθε για το "όνομα" που κουβαλούσε), αλλά φαίνεται να μαθαίνει από αυτά. Και χρόνο με το χρόνο τα λιγοστεύει. Ενώ τα λάθη των περισσότερων τεχνικών, τα διαδέχονται άλλα, πιο χοντρά.
-Ας πάρουμε παράδειγμα τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο προτελευταίο παιχνίδι με τη Δόξα. Πουρσαϊτίδης (Εθνικός), Λαμπάν (Διγενής), Κωνσταντίνου (ΑΕΚ), Κατσαβάκης (Διγενής), Λάμπρου (Εθνικός), Ζλόγκαρ (Ένωση), Πάουλο Κόστα (Άρης), Σόσιν (Απόλλωνας), Παναγή (Σαλαμίνα) και Τσιταϊσβίλι (που πρωτόπαιξε Ανόρθωση). Μας μένουν τέσσερις παίκτες που αγωνίζονται σε ένα πρωτάθλημα για το οποίο μαθαίνουμε τα πάντα και το παρακολουθούμε ότι ώρα θέλουμε, το ελληνικό. Μιλάμε για τους Τριποτσέρη (Παναθηναϊκό), Μέγκαχεντ (ΠΑΟΚ), Φρούσο (Ιωνικό) και Μπεκιάι (ΟΦΗ).
-Οι προαναφερθέντες πριν έρθουν στην Ανόρθωση, αγωνίζονταν σε Κύπρο και Ελλάδα. Παίκτες που γνωρίζει από πρώτο χέρι ο Τιμούρ Κετσπάγια. Η φετινή πορεία της Ανόρθωσης μόνο τυχαία δεν είναι. Οι άλλοι, ψώνιζαν από το εξωτερικό για να κτίσουν ομάδα και μετά ο Γεωργιανός συνέχιζε τη... δουλειά τους. Έκανε το ξεσκαρτάρισμα και έφερνε στην Ανόρθωση τους καλύτερους!!!

Ανδρέας Σταυρινίδης
Asimvivastos-gipedo@hotmail.com

Δημοσιεύτηκε στις 16/03/2008 στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"
Στήλη: Ο Ασυμβίβαστος