Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Πηγή προστριβών ο τιμ μάνατζερ


Διάβαζα πρόσφατα μια ανάλυση των τρελαμένων με το ποδόσφαιρο Βρετανών σχετικά με το αμφιλεγόμενο στην Ευρώπη φαινόμενο του «Director of football», όπως αποκαλείται ο τιμ μάνατζερ στο εξωτερικό. Στη συγκεκριμένη ανάλυση, ο τιμ μάνατζερ ορίζεται ως «το άτομο σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο, του οποίου η ακριβής φύση του ρόλου του είναι συχνά ασαφής και ευμετάβλητη και προκαλεί αρκετή αντιπαράθεση. Ο τιμ μάνατζερ αναλαμβάνει συνήθως εξωαγωνιστικά ζητήματα, αφαιρώντας έτσι αρκετή πίεση από τον προπονητή, βοηθά να σταθεροποιείται η ομάδα και λειτουργεί συμβουλευτικά για τους άπειρους, συνήθως, προπονητές».

Πάντα σύμφωνα με την ανάλυση, υπάρχουν τέσσερεις κατηγορίες τιμ μάνατζερ:
- Η μαριονέτα, συνήθως όταν μια μεγάλη μορφή του συλλόγου αναλαμβάνει να προωθεί την εικόνα της ομάδας, χωρίς όμως ιδιαίτερες αρμοδιότητες.
- Ο τεχνικός διευθυντής, ο οποίος στηρίζει έναν άπειρο προπονητή σε αγωνιστικά θέματα.
- Ο συνδετικός κρίκος, που ελέγχει τον προπονητή και αποτελεί τη σύνδεση της διοίκησης με το τεχνικό τιμ. Ο συνδετικός κρίκος βοηθάει στις μεταγραφές και στα περισσότερα εξωαγωνιστικά θέματα.
- Και ο γενικός διευθυντής, ο οποίος ελέγχει τις μεταγραφές, τα θέματα της ομάδας και του σταδίου, το προπονητικό πρόγραμμα και τα ταξίδια, το στήσιμο του καλενταριού και έχει άποψη για την επιλογή της ενδεκάδας. Συνήθως ο γενικός διευθυντής δεν έχει λόγο στο οικονομικό και στο μάρκετινγκ.

Μιλήσαμε με αρκετά άτομα για τον ακριβή ρόλο που έχει ο Χριστάκης Γεωργίου στη λειτουργία της Ομόνοιας και καταλήξαμε ότι ξεκίνησε ως τιμ μάνατζερ με αρμοδιότητες συνδετικού κρίκου, αλλά εξελίχθηκε σιγά-σιγά σε ντε φάκτο γενικό διευθυντή. Όταν προσλήφθηκε από την Ομόνοια, ο 40χρονος τιμ μάνατζερ αποτελούσε κυρίως τον εκπρόσωπο του προέδρου στα αποδυτήρια, όμως όσο περνούσε ο καιρός, αναλάμβανε περισσότερες αρμοδιότητες, φτάνοντας σε σημείο να έχει κυρίαρχο λόγο ακόμη και στον προγραμματισμό.

Όπως συμβαίνει στην ηπειρωτική Ευρώπη, τόσο ο συνδετικός κρίκος, όσο και ο γενικός διευθυντής, προκαλούν αρκετές προστριβές στις ομάδες, λόγω της σύγχυσης των ρόλων μεταξύ του τιμ μάνατζερ και του προπονητή. Παρ’ όλα αυτά, ο Χριστάκης Γεωργίου απόλαυσε μια εξαιρετική σχέση με τον Τάκη Λεμονή, όμως το ίδιο δεν μπορεί να λεχθεί για τον διάδοχο του Ελλαδίτη, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Με τον Νεόφυτο Λάρκου δεν έχει διαρρεύσει κάποια αντιπαλότητα, όμως είναι κοινό μυστικό ότι ο κ. Γεωργίου ασκεί έλεγχο σε αρκετά θέματα της ομάδας, γεγονός που πάντα, σύμφωνα με τη βρετανική ανάλυση, αποτελεί αφορμή για πιθανή προστριβή μεταξύ του τιμ μάνατζερ και του προπονητή.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Απαντάει στην Ανόρθωση ο Ολυμπιακός Πειραιώς

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Απαντάει στην Ανόρθωση ο Ολυμπιακός Πειραιώς: "Εντός της εβδομάδας ο Ολυμπιακός Πειραιώς θα απαντήσει στην Ανόρθωση κατά πόσον θα συμμετάσχει στο ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώνει με ..."

Απαντάει στην Ανόρθωση ο Ολυμπιακός Πειραιώς

Εντός της εβδομάδας ο Ολυμπιακός Πειραιώς θα απαντήσει στην Ανόρθωση κατά πόσον θα συμμετάσχει στο ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώνει με αφορμή τα 100χρονά της και θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας onsports.gr είναι αρκούντως διαφωτιστικό: «Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να απαντήσει ο Ολυμπιακός στο κάλεσμα της Ανόρθωσης για τουρνουά στις αρχές Αυγούστου. Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση της Μεγάλης Κυρίας, οι ιθύνοντες του συλλόγου έκαναν κάλεσμα στους ερυθρόλευκους να δώσουν το παρών σε τουρνουά στην Λάρνακα.

Οι Πειραιώτες αναμένεται να απαντήσουν μέσα στις επόμενες μέρες και όπως αναφέρει η εφημερίδα ‘Γαύρος’ οι πιθανότητες για θετική απάντηση είναι αυξημένες. Άλλωστε, στο διάστημα 7 με 9 Αυγούστου, που έχει προγραμματιστεί το τουρνουά, οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν φιξάρει κάποιο φιλικό».

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Έχασε τη ζωή του ο Μάρσαλ, λίγο πριν τη μεταγραφή ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Έχασε τη ζωή του ο Μάρσαλ, λίγο πριν τη μεταγραφή ...: "Το φοβερό άγγελμα του αδόκητου θανάτου του διεθνούς ακραίου αμυντικού, Ντένις Μάρσαλ, που επήλθε μετά από τροχαίο ατύχημα, βύθισε στο πένθος..."

Έχασε τη ζωή του ο Μάρσαλ, λίγο πριν τη μεταγραφή του στον ΑΠΟΕΛ, σύμφωνα με τον ατζέντη του

Το φοβερό άγγελμα του αδόκητου θανάτου του διεθνούς ακραίου αμυντικού, Ντένις Μάρσαλ, που επήλθε μετά από τροχαίο ατύχημα, βύθισε στο πένθος το ποδόσφαιρο της Κόστα Ρίκα, αφήνοντας συγκλονισμένη την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Μαζί με τον 26χρονο ποδοσφαιριστή της εθνικής και της Άαλμποργκ σκοτώθηκε και η συνοδός του, καθότι η σύγκρουση του οχήματος του οποίου επέβαιναν με διερχόμενη νταλίκα ήταν σφοδρότατη. Με αισθήματα εκπλήξεως και θλίψεως για το τραγικό συμβάν αντέδρασε ο διεθνής Τύπος.
Είναι πάντως προς αναφορά η ομολογία-έκπληξη του εκπροσώπου του ποδοσφαιριστή, Jorge Ulloa, στην εφημερίδα Al Día πως ο Μάρσαλ σκόπευε να επιστρέψει στη Δανία στις 3 Ιουλίου, έτσι ώστε να ενταχθεί τελικώς στον ΑΠΟΕΛ. Από την ομάδα της Λευκωσίας δεν επιβεβαιώνεται οτιδήποτε για μια τέτοια συμφωνία...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Η slang των στημένων αγώνων και ο κύπριος μπουκ!

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Η slang των στημένων αγώνων και ο κύπριος μπουκ!: "Τελικά επιμορφωνόμαστε μ’ αυτό το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που ξέσπασε στην Ελλάδα. Μάθαμε την ορολογία των μαφιόζων του ποδοσφαίρου ( s..."

Η slang των στημένων αγώνων και ο κύπριος μπουκ!

Τελικά επιμορφωνόμαστε μ’ αυτό το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που ξέσπασε στην Ελλάδα. Μάθαμε την ορολογία των μαφιόζων του ποδοσφαίρου (slang), αλλά και πώς αποκαλείται ο Κύπριος μπουκ που δεχόταν πάνω του στοιχήματα!
Απολαύστε:

Την πέφτω: πλησιάζω κάποιον και "ξεκαθαρίζω" (κομψά ή λιγότερο κομψά) τις επιθυμίες μου (στην καλύτερη). Στην χειρότερη: σημαίνει κάνω επίθεση

Μοιράζω: "σπάω" τα πονταρίσματα σε διαφορετικούς λογαριασμούς

Σκυλοπαίκτης: Αυτός που ποντάρει στα αουτσάιντερ (άρα γνωρίζει από "εκπλήξεις"). Εκ του αγγλικού underdog (αουτσάιντερ).

Να γίνει παπάς: γίνει λάθος/βλακεία

Πονηρός: Αυτός που ξέρει παιχνίδια από "μέσα"

Χοντροπαίκτης: Αυτός που παίζει "χοντρά" στοιχήματα, δηλαδή πολλά χρήματα

Νηστικός: Αυτός που έχει χάσει αρκετά χρήματα

Λιμούρα: Ο "νηστικός" αλλιώς

Γράφει: περνάει το σημείο που παίχτηκε (έγραψε ο άσος)

Τον τσουλάω: Παίζω τα στοιχήματα που θέλει

Φουντάρω: πέφτω κατηγορία

Κάνω τη ζημιά: Κάνω την έκπληξη/νίκη εκτός έδρας

Θα σου φέρνω τσιγάρα: Θα μπεις στη φυλακή

Τρώω παπά: Μου λένε ψέμματα

Φάρμακο/βιταμίνη: Απαγορευμένη ουσία

Μπροστινός: Επιθετικός

Πισινός: Αμυντικός

Μιλημένος: Αυτός που έχει συμφωνήσει για συγκεκριμένο αποτέλεσμα (παίκτης ή διαιτητής), ο στημένος

Της πρώτης δημοτικού: δεν γνωρίζω από αυτά

Παίρνω εργολαβία: Αναλαμβάνω αποστολή

Κοιμίζω: Υπόσχεση ότι θα γίνει κάτι, χωρίς όμως να είναι κανονισμένο

Ασιάτης: Κινέζικες εταιρίες στοιχημάτων

Στέλνω παιδιά: Κανονίζω άτομα για προστασία

Γίνεται κέντα: Άσχημη εξέλιξη

Κελαηδούν τα ράδια: Θα γίνει ντόρος

Ξηγούμαι: Κάνω αυτό που έχει συμφωνηθεί

Θάνατος: Ο διαιτητής να "σκοτώσει" τον αντίπαλο

Μεσαίος: Ο διαιτητής

Πλαϊνός: Ο βοηθός διαιτητή

Κούμπωσα το παιχνίδι: Έγιναν οι απαραίτητες επαφές για το "στήσιμο"

Ασφάλεια: Ο άνθρωπος που θα εγγυηθεί ότι ότι συμφωνήθηκε θα γίνει στο γήπεδο

Αβαβά: Στημένο ματς (ο αντίπαλος θα χάσει επίτηδες)

Μπάτσος: Η εταιρία Betfair

Πρόσωπα

Ψηλός: Πιλάβιος (λέγεται και ψηλός Σισέ)

Μπακάλης: Γεωργιτσάκος

Κόκο: Κόκε

Μούσιας: Πατέρας

Περούκας: Παπαδόπουλος

Τσιμπούρης: Τζιμπούρ

Χοντρός: Αχιλλέας Μπέος

Μπανάνας: Λυπαντσής

Ρίο: Ριαβόγλου

Θείος: Κύπριος μπουκ

Πηγή: sport24.gr

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ήταν να φάει πέντε σκαμπίλια στα πόδια και έκλαψε ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ήταν να φάει πέντε σκαμπίλια στα πόδια και έκλαψε ...: "Η συνομιλία ανάμεσα στον Γιώργο Τσακογιάννη κι έναν πρόεδρο, που απειλούν τον Αλέξη Κούγια ότι «θα φάει πέντε σκαμπίλια στα πόδια», σόκαρε τ..."

Ήταν να φάει πέντε σκαμπίλια στα πόδια και έκλαψε ο Κούγιας

Η συνομιλία ανάμεσα στον Γιώργο Τσακογιάννη κι έναν πρόεδρο, που απειλούν τον Αλέξη Κούγια ότι «θα φάει πέντε σκαμπίλια στα πόδια», σόκαρε τον πρόεδρο της Παναχαϊκής που σε δηλώσεις του σε ραφιοφωνική εκπομπή δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα.

«Γιατί δεν μου το είπαν για να με προστατεύσουν; Επρεπε να μου το πει η αστυνομία και ο πρόεδρος», είπε συγκλονισμένος ο Κούγιας, ο οποίος από το σοκ έβαλε τα κλάματα και έκλεισε το τηλέφωνο στον συνομιλιτή του στον «FM100».

Ο διάλογος που σόκαρε τον Κούγια:
Γ: Αυτά είναι τελείως μ… οι κασέτες δεν μετράνε από χρόνια.
Α: Ναι, ναι.
Γ: Και ούτε είναι ότι είσαι σε αυτό, μπορεί να έχει γίνει μοντάζ, μπορεί να έχουν γίνει μοντάζ. Να το ξέρεις αυτό στο λέω αλήθεια έτσι; Εγώ πήγα στο δικαστήριο για ανθρωποκτονίες για τέτοια να το ξέρεις.
Α: Το ξέρω, το ξέρω.
Γ: Αυτός ο καραγκιόζης που βγαίνει τώρα να κάνει ντόρο, ο Κούγιας, βγαίνει τώρα ξέρεις γιατί;
Α: Είπε και σένα ε;
Γ: Εντάξει δεν πρέπει να φάει πέντε σκαμπίλια στα πόδια τώρα; Τέλος πάντων ξέρεις κάτι μη του κάνεις τώρα καμιά χάρη με τον μ…
Α: Τρελός είσαι ρε;
Γ: Αυτός ξέρεις γιατί τα κάνει αυτά;
Α: Για να ανέβει.
Γ: Για να κάνει ότι δεν τρέχει τίποτα.
Α: Το ξέρω ρε συ τι μου λες αφού βγήκε και είπε για τον διαιτητή που είναι για να πάει πρώτη εθνική…

Γιάννης: «Δεν πήρα τη βιταμίνη μου κύριε Μάκη...!»

 Ένας ακόμα "δροσερός" διάλογος του Μάκη Ψωμιάδη διέρρευσε στο διαδίκτυο την Παρασκευή (24/06) το βράδυ. Ο «Μπιγκ Μακ» συζητάει με γνωστό Έλληνα αθλητή, με τ’ όνομα Γιάννης. Άραγε ποιος να είναι;

Διαβάστε αναλυτικά τον χαρακτηριστικό διάλογο μεταξύ των δυο ανδρών, οι οποίοι δείχνουν να έχουν οικειότητα μεταξύ τους. Η συνομιλία τους πραγματοποιήθηκε στις 21/03/11…

Μ: Ρε Γιάννη δεν ήθελα να σου στείλω μήνυμα αυτή τη φορά, ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο να σου πω καλή επιτυχία.

Γ: Καλά κάνατε, είχαμε προπόνηση κύριε Μάκη. Τώρα τελειώσαμε.

Μ: Λοιπόν, Γιάννη, ένα θα σου πω αγόρι μου, ξέχασε ότι έχει γίνει στο προηγούμενο ματς, ξέχασε αν σε έχει στεναχωρήσει κανένας προπονητής και τέτοια. Παίξε για πάρτι σου σήμερα. Μ’ ακούς;

Γ: Σας ακούω κύριε Μάκη.

Μ: Παίξε για σένα αγόρι μου, παίξε για πάρτι σου. Μην σκέφτεσαι το προηγούμενο ματς.

Γ: Ναι, ναι έτσι είναι, έχω και το… γιατί προχθές δεν πήρα τη βιταμίνη γιατί μου’ χε μείνει λίγο και θα την πάρω σήμερα. Έχω σχεδόν το μισό πάνω από το φακελάκι.

Μ: Παίξε για σένα αγόρι μου μη παίζεις για κανένανε. Χωρίς κανένα άγχος και μη σκέφτεσαι τίποτα.

Γ: Τι γράφανε οι εφημερίδες, τι γράφανε γιατί δεν διάβασα;

Μ: Τίποτα, τι να γράψουν οι εφημερίδες;  Γράψτους στα αρχ… σου. Δείξε σήμερα τα αρχ… σου και να τους τελειώνεις επί τόπου.

Γ: Θα παίξω καλά, ναι.

Μ: Πάρτο πάνω σου το ματς σήμερα, εντάξει;

Γ: Έγινε κύριε Μάκη.

Μ: Καλή επιτυχία Γιάνναρε.

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ανέκδοτο με τον... εκατομμυριούχο

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ανέκδοτο με τον... εκατομμυριούχο: "Η γυναίκα μου και εγώ βλέπαμε το Ποιός Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι μας. Γύρισα και την ρωτάω: - Θέλεις να κάνο..."

Ανέκδοτο με τον... εκατομμυριούχο


Η γυναίκα μου και εγώ βλέπαμε το Ποιός Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι μας.
Γύρισα και την ρωτάω:

- Θέλεις να κάνουμε σεξ;
- Όχι
, απαντά η γυναίκα μου.
- Είναι αυτή η τελική σου απάντηση;
- Ναι.
- Τότε θα ήθελα να πάρω το τηλέφωνο…
Και έτσι άρχισε ο καυγάς…