Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Δημητρίου για τους πολιτικούς...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Δημητρίου για τους πολιτικούς...: "Ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος του «ΠΟΛΙΤΗ», Δημήτρης Δημητρίου, αρθρογραφεί για τους πολιτικούς... Όχι, δεν τους εμπιστεύομαι......"

Ο Δημητρίου για τους πολιτικούς...

Ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος του «ΠΟΛΙΤΗ», Δημήτρης Δημητρίου, αρθρογραφεί για τους πολιτικούς...






Όχι, δεν τους εμπιστεύομαι...

Έχω εδώ και καιρό έχω αποφασίσει να απέχω από κάθε είδους πολιτική και κομματική κατάσταση στον τόπο μας. Έκρινα και κρίνω ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με καταστάσεις που όχι μόνο δεν βοήθησαν τον τόπο, αλλά τον οδήγησαν κι από πάνω στην κατρακύλα!
Στις τελευταίες εκλογές, έκανα το λάθος και ψήφισα. Εκ των υστέρων, αντιλήφθηκα ότι με ξεγέλασαν για άλλη μία φορά. Δεν θα το επαναλάβω, και για να πω την αλήθεια θα σβήσω κάθε κομματικό και βουλευτή από το σημειωματάριο των φίλων μου. Τέρμα και τελείωσε!
Γιατί ξύπνησα με τις κακές μου σήμερα; Είναι απλό, φίλοι μου, γιατί για άλλη μία φορά αντιλήφθηκα ότι οι πολιτικοί μας ενοχλούνται με το παραμικρό και δεν χαρίζουν κάστανο, όταν νιώσουν ότι θίγονται. Μάλιστα κάποιοι, αν χρειαστεί, και με όπλο τους την ασυλία, παίρνουν ρόπαλο και σου τη δίνουν κατακέφαλα. Γι’ αυτό κι εγώ από εδώ και πέρα, δεν θα τους τη δίνω κατακέφαλα, αλλά θα τους αγνοώ. Είπαμε, εμείς εκπέμπουμε σε άλλο επίπεδο και δεν ακολουθούμε κανενός το δρόμο.
Και κάτι τελευταίο γι’ αυτή την πικρία μου με τους πολιτικούς. Πέστε μου τι κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Δώστε μου μια επιτυχία για τον τόπο. Ο μισός συνεχίζει να είναι υπό κατοχή και ο άλλος μισός βολοδέρνει μέσα από μια πλήρη αβεβαιότητα. Υπάρχει λοιπόν λόγος να εμπιστευόμαστε τον οποιονδήποτε πολιτικό; Κανένας...

Δημήτρης Δημητρίου

Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (09-07-2011)



Καθυστέρησες Ντέμη...
Ο πρώην διεθνής άσος και τέως πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, αποκάλυψε σε δηλώσεις του στην προχθεσινή εκπομπή της ΝΕΤ, «το κουτί της Πανδώρας», πως προ 5ετίας τον είχε πλησιάσει στέλεχος της «παράγκας» και του αποκάλυψε πως στήνονταν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες.
Ήταν λέει ακόμη πρόεδρος της ΑΕΚ και η συνάντηση έγινε μετά από έντονη επιθυμία του εν λόγω στελέχους της «παράγκας».
Όλα καλά και ωραία (και) με τις αποκαλύψεις Ντέμη. Αλλά, έχω μια απορία: Γιατί δηλαδή ο Ντέμης καθυστέρησε πέντε χρόνια να μιλήσει για τη συνάντηση με αυτό το στέλεχος της παράγκας; Έλα ντε!
Υ.Γ. Ένα ξέρω εγώ. Πως ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να πεις, αν δεν το κάνεις και αν δεν το πεις όταν το σίδερο είναι στη βράση, τότε... βράσε όρυζα. Και μην κάνεις και μη πεις ο,τιδήποτε. Γιατί έτσι δίνεις δικαιώματα (όπως καλή ώρα ο κ. Νικολαΐδης).
ΓΕΩ

Οι ποδοσφαιρικές... πλατφόρμες
Έχει τρελαθεί κυριολεκτικά ο φίλαθλος τηλεθεατής που επιθυμεί να παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος. Με τις διάφορες πλατφόρμες και τη μετακίνηση κάθε δυο-τρία χρόνια των ομάδων από τη μια στην άλλη πλατφόρμα, ο κόσμος κυριολεκτικά τα έχει χαμένα. Και επιπλέον, είναι αναγκασμένος να πληρώνει τεράστια ποσά ως συνδρομές για να παρακολουθεί το κυπριακό ποδόσφαιρο. Η κοροϊδία του φίλαθλου τηλεθεατή από τα συνδρομητικά κανάλια, όσον αφορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, είναι απίστευτη. Και δυστυχώς οι Κύπριοι δεν έχουν την όρεξη και τη διάθεση να αντιδράσουν μαζικά. Και ανέχονται μια κατάσταση που γνωρίζουν κάλλιστα πως λειτουργεί σε βάρος της τσέπης του. Αλλά, ο καθένας τα θέλει και τα παθαίνει... 
ΓΕΩ

Η έκκληση Κουτσοκούμνη
Αναμένει κατανόηση από τα σωματεία και τα ΜΜΕ ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, αναφορικά με τις αλλαγές που επιχειρεί να κάνει η Ομοσπονδία στο δικαστικό αθλητικό μας σύστημα, με την εγκαθίδρυση πειθαρχικού ανεξάρτητου εισαγγελέα, καθώς και την εγκαθίδρυση εφετείου. «Κάθε αρχή δεν μπορεί να μην έχει τα προβλήματά της», είπε ο Κουτσοκούμνης. Συμφωνούμε εν μέρει με τον πρόεδρο. Γιατί, αν από την αρχή ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και κυρίως εκμηδενιστεί η εμπλοκή όσων ενδιαφέρονται μόνο για τα προσωπικά, ή σωματειακά ή κομματικά τους συμφέροντα, όση κατανόηση και να υπάρξει από τα σωματεία και τα ΜΜΕ, το πράμα δεν θα προχωρήσει. Γι΄ αυτό, ας έχουν γνώση οι φύλακες...
ΓΕΩ

Αυτά έχουν τα συμβόλαια...
Η μοναδική παράδοση που θυμάμαι από το μάθημα του Business Law στο πανεπιστήμιο, είναι αυτή που είχε ως θέμα τα συμβόλαια. Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μάθημα, που μου έδωσε να καταλάβω την πραγματική αξία ενός συμβολαίου. Το ποδόσφαιρο (και γενικότερα ο ομαδικός αθλητισμός) είναι μία βιομηχανία, στην οποία οι υπάλληλοι αλλάζουν εργοδοσία πολύ πιο συχνά απ’ ό,τι σε άλλους χώρους. Επομένως, είναι φυσιολογικό πολλές φορές να πρέπει να σπάσουν συμβόλαια.
Ως συνήθως αυτό γίνεται «αναίμακτα», μιας και οι αθλητές θέλουν να προχωρούν με την καριέρα τους. Κάνουν, λοιπόν, την παραχώρησή τους, την υποχώρησή τους, παίρνουν ένα μέρος των όσων θα έπαιρναν αν έμεναν και πάνε στο καλό, με την προοπτική (αφού έφυγαν, κάνοντας παραχώρηση) κάποια στιγμή να επιστρέψουν. Αν μιλάμε για την Ομόνοια, που είναι συνεχώς σε αυτού του είδους την επικαιρότητα, σε αυτή την κατηγορία πέφτει, για παράδειγμα, ο Στάθης Αλωνεύτης.
Άλλες φορές, όμως, κάποιοι φεύγουν και δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να χάσουν ούτε και μισό σεντ. Για τους δικούς τους, προσωπικούς λόγους. Στην κατηγορία αυτή πέφτει ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Και για να είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν μπορεί να αδικήσει έναν επαγγελματία, ο οποίος ζητάει αυτά τα οποία είχαν συμφωνηθεί εξ αρχής από τις δύο πλευρές, πως θα έπαιρνε. Αυτό είναι το συμβόλαιο και πλέον, τον λόγο έχουν άλλοι, πιο αρμόδιοι. Θέμα προσφοράς, πάντως, του παίκτη, δεν πρέπει να τεθεί, αν μιλάμε για τον Κωνσταντίνου. Όσοι αμφισβητούν πως το ψωμί του το έβγαζε τίμια, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό για την Ομόνοια, τους αφήνουμε στην κρίση των υπολοίπων. Βέβαια, όσοι διαφωνούν έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, εμείς απλώς εκφράζουμε την προσωπική μας άποψη.
Μάριος Χατζηστυλλής

Το άσχετο
* Πέμπτη 7 Ιουλίου στη Γενεύη: Γεφυρωτικές προτάσεις ΟΗΕ για το Κυπριακό, λέει το πολιτικό ρεπορτάζ...
* Πέμπτη 7 Ιουλίου στη Λευκωσία: Έπεσε και η τελευταία γέφυρα για συνέχιση της συνεργασίας της Ομόνοιας με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, αναφέρει το αθλητικό ρεπορτάζ...
Η οκκά εν τετρακόσια φίλτατοι. Και πολιτικά και αθλητικά...
ΓΕΩ


Ο Μάρκος και η Εθνική
Θυμάστε τον περασμένο Σεπτέμβρη που έγινε Ο χαμός ότι ο Μάρκος Παγδατής δήθεν αποχωρεί από την Εθνική; Που κρίθηκε ή καλύτερα κατακρίθηκε ότι δεν εκτιμά, ότι είναι αχάριστος και διάφορα άλλα; Βέβαια το ότι αποχωρεί το ερμήνευσε το 90% των ΜΜΕ που ήταν παρόντα στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε ξενοδοχείο στη Λεμεσού. Ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο. Είχε πει, πολύ απλά, ότι δεν θα λάμβανε μέρος στον επόμενο αγώνα Ντέιβις Καπ της Εθνικής. Όμως το κράξιμο το έφαγε. Σήμερα ο πρωταθλητής μας βρίσκεται με την Εθνική μας στη Βουλγαρία για να ηγηθεί για ακόμα μια φορά της προσπάθειας. Είναι εκεί για να την βοηθήσει να παραμείνει στην Β’ Κατηγορία. Απλώς το... υπενθυμίζουμε...
Αντριάνα

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Λουκά: «Παρακράτος που ενθαρρύνεται από βουλευτές»...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Λουκά: «Παρακράτος που ενθαρρύνεται από βουλευτές»...: "Διερωτώμαι αν όλη αυτή η βαβούρα που γίνεται και φέρει βουλευτές να μην έχουν καθαρό ρόλο στην κοινωνία (υπόθεση που έχει επανέλθει στο προσ..."

Λουκά: «Παρακράτος που ενθαρρύνεται από βουλευτές»

Διερωτώμαι αν όλη αυτή η βαβούρα που γίνεται και φέρει βουλευτές να μην έχουν καθαρό ρόλο στην κοινωνία (υπόθεση που έχει επανέλθει στο προσκήνιο μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το παράνομο στοίχημα) έχει προβληματίσει σοβαρά. Διερωτώμαι, επίσης, γιατί οι Αρχές δεν κάνουν τα δέοντα, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το θέμα, έτσι ώστε να ησυχάσει το κεφάλι μας...

* Κι όταν χρησιμοποιώ τη λέξη «βαβούρα», δεν μιλάω για φήμες (οι οποίες, παρεμπιπτόντως, οργιάζουν), αλλά για δημόσιες τοποθετήσεις επωνύμων. Να σας φρεσκάρω τη μνήμη; Πάμε να δούμε τι δήλωσαν δυο πρόσωπα σε βάρος βουλευτών:

- Ο Λουκάς Φανιέρος μιλώντας πρόσφατα σε ραδιοφωνική εκπομπή του Super ΣΠΟΡ FM (30/06/2011), είπε για το θέμα του αθλητικού στοιχήματος: «Υπάρχει μεγάλη εταιρεία στην Κύπρο που θέλει να βγάλει έξω από το παιχνίδι τους υπόλοιπους. Αυτή την έχουν βουλευτές. Την σπρώχνουν για να μείνει μόνη της στην Κύπρο. Την ενδιαφέρει ο τζίρος της κυπριακής κοινωνίας. Θέλουν να βγάλουν έξω μια κινέζικη εταιρεία που έχει το περισσότερο στοίχημα παγκόσμια και δέχεται σοβαρά στοιχήματα. Θέλουν να σπιλώσουν ομάδες για άλλα συμφέροντα. Είμαστε στο ποδόσφαιρο και ακούμε πολλά. Έχουν γνώση οι φύλακες, ξέρουμε τι γίνεται».

- Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Λουκάς Λουκά, στις 19 Νοεμβρίου του 2010, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής, έκανε λόγο για παρακράτος που ενθαρρύνεται από βουλευτές. Παραθέτουμε δημοσίευμα της συγκεκριμένης ημερομηνίας: «Την ύπαρξη παρακράτους, το οποίο ενθαρρύνεται από πολλούς μεταξύ των οποίων υπάρχουν και βουλευτές παραδέχτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης  έκανε αυτή τη παραδοχή Ενώπιον της  Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σε σχέση με τις ενέργειες της Αστυνομίας για αντιμετώπιση του φαινόμενου (σημ. απέσυρε την τοποθέτηση, όμως, αυτό δεν σημαίνει κάτι)».

* Εγώ ο φτωχός «δημοσιογραφίσκος», λοιπόν, όταν ακούω κάτι τέτοια κυριεύομαι από ανασφάλειες (κι ασφαλώς αντιδρώ με το μοναδικό τρόπο που ξέρω, δημοσιοποιώντας τους προβληματισμούς μου). Γιατί είμαι και πολίτης αυτού του κράτους και θέλω να νιώθω ότι η κοινωνία δεν είναι σαθρή. Όπως όλοι, έτσι και ο γράφων, δεν θέλει να παιδιά του να μεγαλώσουν σε έναν βρόμικο κόσμο που καταπατεί αρχές και ηθική...

* Και πιστέψτε με, θα νιώσω πολύ καλύτερα, αν οι αρμόδιοι διερευνήσουν τις καταγγελίες για το ρόλο των πολιτικών και μας πουν αν όντως είναι καθαροί ή όχι...

Φάνης Μακρίδης