Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Στην Κύπρο ειδικοί της UEFA για στημένα παιχνίδια

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Στην Κύπρο ειδικοί της UEFA για στημένα παιχνίδια: "Την κάθοδο ειδικών της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) αναμένει η κυπριακή Αστυνομία, που διερευνά εκ νέου την υπόθεση με..."

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Πολύ κοντά στον Μισινιέβιτς ο Απόλλωνας

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Πολύ κοντά στον Μισινιέβιτς ο Απόλλωνας: " Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσέσλαβ Μισινιέβιτς είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους ανθρώπους του Απόλλωνα, προκειμένου να αναλάβει την τ..."

Πολύ κοντά στον Μισινιέβιτς ο Απόλλωνας

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσέσλαβ Μισινιέβιτς είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους ανθρώπους του Απόλλωνα, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μάλιστα, ο 41χρονος Πολωνός τεχνικός έχει προσεγγίσει τον Αντρέι Τσιζνιέφσκι, με στόχο ο τελευταίος να γίνει το δεξί του χέρι. Ο παλιός βοηθός προπονητής και προπονητής τερματοφύλάκων της Ανόρθωσης, δείχνει ο καταλληλότερος άνθρωπος για τη δουλειά, ασφαλώς, λόγω της προϋπηρεσίας του στην Κύπρο.

Φάνης Μακρίδης

Στην Κύπρο ειδικοί της UEFA για στημένα παιχνίδια

Την κάθοδο ειδικών της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) αναμένει η κυπριακή Αστυνομία, που διερευνά εκ νέου την υπόθεση με τους στημένους αγώνες. 
Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένουν τους εμπειρογνώμονες από την Νιόν, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της UEFA, προκειμένου οι έρευνες να εισέλθουν σε ουσιαστική κατεύθυνση.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά είχε δηλώσει ότι δεν ήρθαν ειδικοί της UEFA στην πρώτη διερεύνηση της υπόθεσης, επειδή η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) δεν είχε διαβιβάσει στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το αίτημα της Αστυνομίας, η οποία πέρα των πρόσθετων στοιχείων ζητούσε και την συνδρομή εμπειρογνωμόνων της UEFA.

Για την ΚΟΠ υπάρχουν μόνο τα εννέα ύποπτα παιγνίδια, για τα οποία έχουν παραλειφθεί οι συγκεκριμένοι φάκελοι της UEFA, δήλωσε, ο α΄ αντιπρόεδρος της Χάρης Λοϊζίδης.

Πηγή: ΑΠΕ

Τα διπλά συμβόλαια στον 107.6

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Τα στημένα στον 107.6

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Τα στημένα στον 107.6

Τα στημένα στον 107.6

Η θεραπεία και η κηδεία...


Μια γυναίκα έρχεται στο σπίτι και λέει στο σύζυγό της:
«Θυμάσαι εκείνους τους πονοκεφάλους που είχα όλα αυτά τα χρόνια; Λοιπόν, πάνε!!!».
«Δεν υπάρχουν πλέον πονοκέφαλοι; Τι συνέβη;» ρωτά ο σύζυγος.
 Η σύζυγός: «Η κουμπάρα μας η Βάσω με παρέπεμψε σε έναν υπνωτιστή. Μου είπε να σταθώ μπροστά σε έναν καθρέφτη, να κοιτάζω τον εαυτό μου και επαναλαμβάνω:
Δεν έχω πονοκέφαλο
δεν έχω πονοκέφαλο,
δεν έχω πονοκέφαλο...».
«Δούλεψε λοιπόν! Οι πονοκέφαλοι έχουν φύγει...»
«Μα, αυτό είναι υπέροχο!!!!» απαντά ο σύζυγος.
Η γυναίκα του λέει τότε: «Ξέρεις, δεν ήσουν πολύ θερμός στο υπνοδωμάτιο τα τελευταία χρόνια. Γιατί δεν πας να συναντήσεις τον υπνωτιστή και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και γι´ αυτό;».
Ο σύζυγος συμφωνεί να το δοκιμάσει.
Μετά την επίσκεψη του, ο σύζυγος έρχεται σπίτι, σκίζει τα ρούχα του, παίρνει τη γυναίκα του και τη φέρνει στο υπνοδωμάτιο.
Την βάζει στο κρεβάτι και λέει:
«Μην μετακινηθείς, έρχομαι αμέσως.»
Πηγαίνει στο μπάνιο και επιστρέφει λίγα λεπτά αργότερα και με ένα άλμα στο κρεβάτι, κάνει παθιασμένο έρωτα με τη γυναίκα του όπως ποτέ πριν.
Η σύζυγός του λέει: «Αγόρι μου ήταν υπέροχο!!!».
Ο σύζυγος λέει: «Μην μετακινηθείς, έρχομαι αμέσως!!!».
Πηγαίνει ξανά πίσω στο μπάνιο.
Έρχεται πίσω και το δεύτερο ήταν ακόμα καλύτερο από το πρώτο.
Η γυναίκα κάθεται και το κεφάλι της γυρίζει.
Ο σύζυγός της λέει και πάλι: «Μην μετακινηθείς, έρχομαι αμέσως!»
Με το που το λέει αυτό, πηγαίνει πίσω στο μπάνιο.
Αυτή τη φορά, η σύζυγός του τον ακολουθεί αθόρυβα και εκεί, στο μπάνιο, τον βλέπει να στέκεται στον καθρέφτη και να λέει:
«Αυτή δεν είναι η γυναίκα μου,
αυτή δεν είναι η γυναίκα μου,
αυτή δεν είναι η γυναίκα μου,
αυτή δεν είναι η γυναίκα μου,
αυτή δεν είναι η γυναίκα μου...».

(Η Κηδεία του θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο)

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (30/06/2011)

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (30/06/2011): "Διοικητικές και οπαδικές διαφορές... Όταν οι πορτοκαλί προκάλεσαν εκείνη τη μεγάλη αναστάτωση στον ΑΠΟΕΛ επειδή επανήλθε στο Δ.Σ. ο πρώην π..."

Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (30/06/2011)


Διοικητικές και οπαδικές διαφορές...
Όταν οι πορτοκαλί προκάλεσαν εκείνη τη μεγάλη αναστάτωση στον ΑΠΟΕΛ επειδή επανήλθε στο Δ.Σ. ο πρώην πρόεδρος της Εταιρείας, Κυριάκος Ζιβανάρης, τον ανάγκασαν σε παραίτηση, δύο μόλις ημέρες μετά την εκλογική συνέλευση. Μια απόφαση, η οποία χωρίς αμφιβολία συνέβαλε τα μέγιστα για να σταματήσει η αναταραχή στους γαλαζοκίτρινους. Ωστόσο, αυτή η απόφαση ήταν αποτέλεσμα των αντιδράσεων των οργανωμένων σε συνδυασμό με το γεγονός πως, ο παραιτηθείς δεν είχε την απαιτούμενη στήριξη, ούτε από τον πρόεδρο της Εταιρείας, Φοίβο Ερωτοκρίτου, αλλά ούτε και από κανένα από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.
Κάπως παρόμοια, είναι και η αντίδραση της Θύρας 9 για την παρουσία του Χριστάκη Γεωργίου στο Δ.Σ. της Ομόνοιας, αλλά κυρίως για το ρόλο του στην ομάδα ως γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η αντίδραση της διοίκησης Μιλτιάδη Νεοφύτου στις επικρίσεις των οργανωμένων, ήταν να στηριχθεί ο Χριστάκης Γεωργίου και παράλληλα η διοίκηση προχωρώντας σε ομαδική παραίτηση, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη της γενικής συνέλευσης. Τις τελευταίες ημέρες το σωματείο του Απόλλωνα πέρασε από χίλια κύματα όταν οι οργανωμένοι αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης Γιώργου Παυλίδη να σταματήσει την εγγραφή στο μητρώο νέων μελών, προχώρησαν σε κατάληψη του σωματείου από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, ενώ το ίδιο έκαναν και το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονές της σημαντικής συνεδρίας του Δ.Σ. Η διοίκηση Παυλίδη αντέδρασε άμεσα και με ανακοίνωσή της ξεκαθάριζε πως αν συνεχιζόταν η κατάληψη του σωματείου, η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρία του Δ.Σ. δεν θα γινόταν. Τελικά οι οργανωμένοι σταμάτησαν την κατάληψη, η συνεδρία έγινε στην παρουσία εκπροσώπου των οργανωμένων και το σωματείο επανήλθε στην ομαλότητα.
Τρία γεγονότα σε τρεις μεγάλες ομάδες, με πολλές-πολλές διαφορές όμως, όσον αφορά στους χειρισμούς των διοικούντων, αλλά και των οπαδών. Τα συμπεράσματα δικά σας. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως οι εποχές είναι πολύ δύσκολες. Και για τους εκάστοτε διοικούντες, αλλά και για τους οπαδούς...
Γιώργος Γεωργίου


Και πέρσι
προσπάθησε...
Και πέρσι η διοίκηση του σωματείου είχε επιχειρήσει να... ανατρέψει την ηγεσία των οργανωμένων οπαδών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Βρήκε τώρα τον τρόπο;
ΜακΦαν


Η αξία της ρήτρας...
Η περίπτωση του Ολυμπιακού και του Ζοάο Πάουλο, αλλά και εκείνη της ΑΕΚ και του Μαργκάσα, μας φέρνουν για ακόμη μια φορά ενώπιον των σωστών κινήσεων που θα πρέπει απαραιτήτως να κάνουν οι διοικούντες των ομάδων μας.
Η παρουσία οικονομικής ρήτρας στα συμβόλαια των προπονητών, αλλά και των ποδοσφαιριστών δεν αποτελεί πλέον μια τυπική διαδικασία, αλλά τις πλείστες φορές αποτελεί και δικλείδα ασφαλείας για σωματεία και παίκτες, αλλά και ένα δεδομένο το οποίο στο τέλος της ημέρας αποτελεί και στοιχείο αποτροπής ανεπιθύμητων αντιπαραθέσεων.
Σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο έχει γίνει μπίζνες, πρέπει επιτέλους και οι παράγοντές μας να είναι διορατικοί. Για την υπογραφή ενός συμβολαίου θα πρέπει να υπολογίζονται και οι παραμικρές λεπτομέρειες. Φύλαγε τα ρούχα σου να έχει τα μισά λέει ο λαός μας. Και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν όλοι που ασχολούνται με συμφωνίες και με υπογραφές συμβολαίων.
Όπως και στις περιπτώσεις που προαναφέραμε οι ρήτρες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να γίνουν μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες έχω την εντύπωση πως από τη μια έγιναν χωρίς κόντρες και αντιπαραθέσεις, αλλά και από την άλλη, με όλες τις πλευρές να βγαίνουν κερδισμένες. Οι ομάδες επειδή πήραν το κέρδος που τους δίνει η ρήτρα διακοπής της συνεργασίας με τους παίκτες, αλλά και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έφεραν το απαιτούμενο χρήμα στο σωματείο και άνοιξαν τα φτερά τους για άλλες... πολιτείες.
ΓΕΩ


Οι ατζέντηδες
«Αν δε δουλέψουν τωρά, πότε θα δουλέψουν», ήταν η απάντηση ιθύνοντα σωματείου, όταν ρωτήθηκε για το συνεχές πλασάρισμα παικτών στην ομάδα του από ατζέντηδες. Και η αλήθεια είναι ότι ο καθένας κοιτά το συμφέρον του. Από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη ζήτηση, τότε και αυτοί θα προσφέρουν το προϊόν τους και όποιος το θέλει θα το πάρει. Ωστόσο κι εμείς ως ΜΜΕ θα πρέπει να προσέχουμε για να μην παίζουμε το παιχνίδι τους.
Ο Ττοφής


Στροφή 180 μοιρών
από τον Σοφοκλέους
Άλλαξε στάση κατά... 180 μοίρες ο Αντρέας Σοφοκλεους φέτος. Άφησε τα μεγάλα λόγια που στοίχησαν στην περσινή πορεία της ΑΕΛ και φέτος αναλώθηκε στο να συστήνει υπομονή στους φίλους των γαλαζοκιτρίνων. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστεί από τη μία να δώσει στους παίκτες της δικής του ομάδας να καταλάβουν πως πρέπει να δουλέψουν και σιγά σιγά θα έρθουν οι επιτυχίες και από την άλλη να... αποπροσανατολίσει τους αντιπάλους. Αν θα το πετύχει θα φανεί το Μάιο.
Ο Ττοφής


Ακόμη ένα νούμερο για... τζόκερ
Είναι να διερωτάται κάποιος για τη σοβαρότητα που υπάρχει σε όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται σχετικά με την ύπαρξη φακέλων «ύποπτων» από την ΟΥΕΦΑ αγώνων κυπριακών ομάδων. Και το λέω αυτό γιατί έχω την εντύπωση πως ο καθένας που εμπλέκεται με το όλο θέμα, προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις. Και στην προσπάθειά του αυτή, μας κοροϊδεύει όλους!
Τη μια, για παράδειγμα, η Αστυνομία ανακοινώνει πως οι υποθέσεις μελετήθηκαν, αλλά δεν υπήρξαν στοιχεία και οι υποθέσεις μπήκαν ουσιαστικά στο κάλαθο των αχρήστων. Την επομένη ο Γενικός Εισαγγελίας αποκαλύπτει πως θα γίνει επανεξέταση των 17 φακέλων που αφορούν αγώνες κυπριακών ομάδων. Και τσουπ, η αστυνομία επανέρχεται για να μας ανακοινώσει πως ούτε 31, ούτε 17 είναι οι φάκελοι. Αλλά μόνο 9... Η δε, ΚΟΠ, μας είχε ανακοινώσει προ καιρού πως οι φάκελοι ήταν 7.
Να μας πουν ακόμη ένα νούμερο να... κλείσουμε το τζόκερ μας μπας και δούμε... άσπρη μέρα!
ΓΕΩ

Κάθε τέτοια εποχή...
Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα και αν βιώσουμε, τελικά αποδεικνύεται πως δεν μαθαίνουμε. Κάθε τέτοια εποχή με την έναρξη των προετοιμασιών της κάθε ομάδας, αλλά και τη διεξαγωγή των φιλικών κάποιοι αρχίζουν τα παραμύθια και τους διθυράμβους (ακόμη και οι νεοφερμένοι παίκτες!), αδιαφορώντας για την ουσία των πραγμάτων. Ο ένας παίκτης ξεχωρίζει για το πάθος και τη δύναμή του, ο άλλος για τις ηγετικές του ικανότητες και ο άλλος για τη γρήγορη «ενσωμάτωσή» του στην ομάδα. Ο κάθε παράγοντας και ο κάθε παίκτης μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Κανένας όμως δεν πρέπει να ξεχνά πως ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Εκεί θα δείξει ο καθένας τι αξίζει. Και δεν πρέπει κανένας να μας παίρνει για αμερικανάκια. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος και κυρίως ο οπαδός καλό είναι να κρατάει μικρό καλάθι. Όσο και αν ακούει πως υπάρχουν πολλά κεράσια. Και το πιο σημαντικό, ούτε να ενθουσιάζεται πολύ, αλλά ούτε και να απογοητεύεται καθόλου. Όλοι μας εκτιμήσεις κάνουμε και γι΄ αυτό θα πρέπει να είμαστε άπαντες ιδιαίτερα προσεκτικοί. Και λιγότερα παραμύθια, βεβαίως, βεβαίως...
ΓΕΩ

Το άσχετο
Με εγκύκλιο του Αρχηγού, απαγορεύεται στους αστυνομικούς να έχουν στο σώμα τους τατουάζ. Μάλιστα! Αυτό και αν είναι σημαντική απόφαση του Αρχηγού. Τώρα που η αστυνομία μας έχει καταστείλει οποιαδήποτε πράξη βίας σε αυτό τον τόπο, τώρα που έχει «ελευθερώσει» τους αγωνιστικούς χώρους από τους χούλιγκαν, αφού μελέτησε ξανά και ξανά τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ και εξιχνίασε όλες τις υποθέσεις στημένων αγώνων, αποφάσισε να «καθαρίσει» και τα σώματα των αστυνομικών οργάνων του κράτους. Μπράβο Αρχηγέ μου! Αυτός είσαι! Και σε ανώτερα! 
ΓΕΩ

9, 17 ή 31
τα παιχνίδια;
Τελικά πόσα είναι τα ύποπτα παιχνίδια; Εννέα (Κατσούνωτός), 17 (Λουκάς Λούκα) ή 31 (shootandgoal); Μπορεί κάποιος να μας το ξεκαθαρίσει αυτό;
ΜακΦαν



Η κατρακύλα του Κιούελ
Ο Χάρι Κιουέλ κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ, υπήρξε μεταγραφικός στόχος πολλών ομάδων στα τελευταία έτη, και μερικών ελληνικών ως ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, σήμερα ωστόσο, βιώνει την απόλυτη κατρακύλα στην ποδοσφαιρική καριέρα του.
Ο Αυστραλός ακραίος με τη σπουδαία καριέρα επιστρέφει στο πρωτάθλημα της χώρας του και πλασάρεται ως ο παίκτης που δεν πρόκειται να πάρει εγγυημένο ποσό ούτε ενός δολαρίου από την ομάδα που θα τον αποκτήσει. Αυτό είναι το deal που προτείνει καθώς, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπός του, τα όποια κέρδη του θα προκύψουν από τα περισσότερα εισιτήρια που θα κοπούν κι από τους σπόνσορες που θα προσελκύσει η ομάδα, λόγω της παρουσίας του στο ρόστερ!
Όπως εξήγησε ο μάνατζέρ του πολλές ομάδες εντυπωσιάστηκαν από την ειλικρίνεια του. Ο Κιούελ είναι 32 ετών, αλλά έχει χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς οι οποίοι αποδείχθηκε πως τον έβγαλαν από τη σειρά του. Στη χώρα του, βέβαια, ως ένας μεγάλος ήρωας και αρχηγός της εθνικής, δουλειά θα βρει καθώς ακούστηκαν τα κλαμπς από τη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και το Μπρισμπέιν ως ενδιαφερόμενα.
Πηγή: contra.gr