Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Παράγοντας που δέχεται πονταρίσματα ευκαιριακά

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Παράγοντας που δέχεται πονταρίσματα ευκαιριακά: "Τελικά το έκαναν άθλημα πολλοί παράγοντες... Μιλάω για την επικερδή ενασχόλησή τους με το ποδοσφαιρικό στοίχημα. Ένα διοικητικό στέλεχος, μά..."

Παράγοντας που δέχεται πονταρίσματα ευκαιριακά

Τελικά το έκαναν άθλημα πολλοί παράγοντες... Μιλάω για την επικερδή ενασχόλησή τους με το ποδοσφαιρικό στοίχημα.
Ένα διοικητικό στέλεχος, μάλιστα, έκανε τον «μπούκη». Δεν στοιχημάτιζε σε πράκτορα, αλλά δεχόταν ο ίδιος πονταρίσματα! Να διευκρινίσουμε ότι με το επάγγελμα αυτό (του «μπούκη») ασχολήθηκε περιστασιακά. Δεν γνωρίζουμε αν το κάνει και τώρα...

Καταλήγοντας, να παραθέσουμε και τα πρόσφατα σημειώματα της Ουγγρικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το παράνομο στοίχημα: «Εκτιμάται ότι ο κλάδος των παράνομων στοιχημάτων αποφέρει κέρδη 148 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, χωρίς ο αθλητισμός να λαμβάνει καμία απολύτως απόδοση από τα κέρδη αυτά. Τα παράτυπα και παράνομα στοιχήματα συνδέονται στενά με το ζήτημα των στημένων αγώνων και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Κατά συνέπεια είναι απειλή για τον αθλητισμό και την κοινωνία».

Φάνης Μακρίδης

Τα μαθήματα για τα προπονητικά διπλώματα, είναι για να βολευτούν κάποιες ομάδες

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της σχολής προπονητών της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, ο Πανίκος Φαντούσης υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της Σχολής Προπονητών Ποδοσφαίρου.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη γραπτή τοποθέτησή του, είναι το γεγονός ότι αποφασίστηκε χωρίς καν να ενημερωθεί ως στέλεχος της σχολής, ότι θα γίνουν συνδυασμένα σεμινάρια για απόκτηση διπλώματος UEFA Α και UEFA Β, αλλά και σεμινάρια (σε περίπου ένα μήνα) για το UEFA Pro.

Βάσει του λεκτικού που χρησιμοποιεί ο Πανίκος Φαντούσης, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι αφήνει αιχμές πως η σχολή ποδοσφαίρου εκτελώντας εντολές ανωτέρων, διοργανώνει σειρά μαθημάτων για να βολέψει προπονητές συγκεκριμένων ομάδων.

«Η προκλητική αυτή διάκριση σε σχέση με τις περσινές μας αποφάσεις για Ανόρθωση (Όγιος), Ομόνοια (Μπάγεβιτς), ΑΕΠ ( Γιοβάνοβιτς), αλλά και για άλλους προπονητές σε μικρότερες κατηγορίες με προβλημάτισε ιδιαίτερα όπως είμαι σίγουρος και τον Σύνδεσμο Προπονητών. Δε θέλω να πιστεύω ότι οι αποφάσεις αυτές εντάσσονται στις φημολογίες περί δημιουργίας προπονητών αλληλοεξάρτησης, ομάδων δορυφόρων, με κατάληξη τη γάγγραινα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου που δεν είναι άλλη από το στοίχημα» σημειώνονται μεταξύ άλλων στην επιστολή του Πανίκου Φαντούση.

Θα επανέλθουμε γιατί το θέμα χρήζει ανάλυσης κι έχει πολύ ενδιαφέρον...

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στον «ΠΟΛΙΤΗ» στις 04/06/2011

Ο Σάσα το ‘παιζε σε δυο ταμπλό και ο Ατρόμητος καιροφυλακτούσε

Το ‘παιξε έξυπνα ο Σάσα Γιοβάνοβιτς, αλλά ακόμη πιο έξυπνα ο Ατρόμητος... Όπως ήδη θα καταλάβατε, αναφερόμαστε στη συμφωνία του Σερβοκύπριου προπονητή με την ομάδα της Γεροσκήπου.

Ο Σάσα, που λέτε, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πάφο, όντας περιζήτητος στην επαρχία, δεν έκλεισε την πόρτα σε κανέναν σύλλογο. Ήταν ταυτόχρονα σε επαφή και με τον Ατρόμητο, αλλά και με την Πέγεια και προσπαθούσε να εξασφαλίσει την καλύτερη πρόταση...

Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι του συλλόγου της Γεροσκήπου τήρησαν παθητική στάση και περίμεναν να δράσουν την κατάλληλη στιγμή.

Οι Πεγειώτες, συνέχισαν ανυποψίαστοι τα παζάρια με τον Σάσα, ο οποίος τους ζήτησε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και να διαχειριστεί ένα μπάτζετ μεταγραφών.

Μόλις, λοιπόν, οι «ατρόμητοι» πληροφορήθηκαν τις απαιτήσεις του εξελίξιμου κόουτς από τον ΑΠΟΠ/Κινύρα (μέχρι και οι εφημερίδες τα έγραψαν), πήγαν κατευθείαν και τον έκλεισαν, προσφέροντάς του τριετές συμβόλαιο συνεργασίας κι ελαφρώς αυξημένο μπάτζετ (320 χιλιάρικα) από εκείνο που ζητούσε από τους Πεγειώτες.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, οι πληροφορίες λένε ότι το πρωί της Τετάρτης, ο Χαράλαμπος Αχιλλέως του Ατρομήτου, μόλις έμαθε από τον Τύπο τα καθέκαστα, διευθέτησε συνάντηση με τον Σάσα, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε ότι ο σύλλογός του τού καλύπτει τις επιθυμίες. Έτσι, έκλεισε αμέσως η δουλειά...

Το ηθικό δίδαγμα; Αρκεί να έχεις τη στοιχειώδη εξυπνάδα, λίγη νηφαλιότητα και υπομονή για να πετύχεις το στόχο σου...

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στις παρασκηνιακές στήλες του «ΠΟΛΙΤΗ» στις 04/06/2011

ΠΑΣΠ και ΚΟΠ τρέχουν για τους διεθνείς

Αγώνα δρόμου δίνουν ΠΑΣΠ και ΚΟΠ... Τα δυο σώματα, προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους του Υπουργείου Άμυνας να βοηθήσουν στρατευμένους διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Στην Εθνική Νέων συμμετέχουν 24 παίκτες, οι 18 εκ των οποίων υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο δίνει άδεια μόνο στους 11... Έτσι ο Νεοφύτίδης (πρόεδρος ΠΑΣΠ) και ο Λοϊζίδης (πρόεδρος επιτροπής Εθνικών Ομάδων) άρχισαν από κοινού διαβήματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν διευκολύνσεις και για τους άλλους επτά.

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στις παρασκηνιακές στήλες του "ΠΟΛΙΤΗ" στις 04/06/2011