Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Απ' τον Σεπτέμβριο πάλι...


Η ενασχόλησή μας με την υπόθεση που σχετίζεται με τους παράγοντες Ομοσπονδιών που έχουν εμπορικές σχέσεις με το άθλημα που υπηρετούν θα έχει και συνέχεια το Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε θα επιχειρήσουμε να «αποτοξινωθούμε», προσπαθώντας να απολαύσουμε την καλοκαιρινή μας άδεια. Λίγη ξεκούραση τη δικαιούμαστε, δεν είναι;

Φάνης Μακρίδης

Ισχυρός αθλητικός παράγοντας, μέσω κατεχομένων


Ο ισχυρός αθλητικός παράγοντας σε δυο περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το αεροδρόμιο της Τύμπου για να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Μιλάμε για πολύ σοβαρή υπόθεση αν στοιχειοθετηθεί...

Φάνης Μακρίδης

Φιλοδώρημα 300 χιλιάδων στους υπουργούς...


Φιλοδώρημα ύψους 300 χιλιάδων ευρώ θα μοιραστούν έξι υπουργοί της κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια για τις (άκουσον, άκουσον!), υπηρεσίες που πρόσφεραν στον τόπο. Πρόκειται για τους Κώστα Παπακώστα, Μάρκο Κυπριανού, Αντώνη Πασχαλίδη, Ανδρέα Δημητρίου, Χαρίλαο Σταυράκη και Χρίστο Πατσαλίδη. Εμ βέβαια, αφού από την εξωτερική πολιτική μας, μέχρι την Εθνική Φρουρά, την Υγεία, το εμπόριο και πάνω από όλα με την οικονομία, όλα πάνε πρίμα! Γιατί, λοιπόν, να μην παραχωρήσουμε και φιλοδώρημα στους μεγάλους ευεργέτες μας; Άισικτίρ!!!

Γιώργος Γεωργίου

Η Ανόρθωση στη Σούπερ Λίγκα!



«Γίνεται να κάνει αίτηση η Ανόρθωση, ώστε να αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα;» διερωτηθήκαμε... Κι ο λόγος που διατυπώνουμε αυτό το ρητορικό ερώτημα είναι οι τριάρες που έριξε η «Κυρία» σε Ηρακλή (2002-03), Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό (2008-09) και ΑΕΚ Αθηνών, αλλά και η νίκη σε βάρος του ΠΑΟΚ (τουρνουά 100χρονων). Με απλά λόγια, οι Αμμοχωστιανοί... υπερίπτανται απέναντι σε μεγάλους συλλόγους της Ελλάδας.

Χρίστος Έλληνας

Η αποχώρηση του Φανιέρου και η ποδοσφαιρική συμμαχία


Η απόφαση του Λούκα Φανιέρου να αποχωρήσει από τον Ερμή και να αναμιχθεί ενεργά με την ποδοσφαιρική εταιρεία του Εθνικού Άχνας, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Γι’ αυτό άλλωστε σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Ο Λούκας Φανιέρος και ο πρόεδρος του συλλόγου του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου, λεγόταν ότι είχαν φιλικές σχέσεις. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που φωτογραφίζονταν μαζί στα γήπεδα. Κι αυτό, έδινε τροφή σε σχόλια. «Και οι δυο είναι πρόεδροι στα σωματεία τους και συνεπώς είναι πιθανόν να κάνουν αγωνιστική συμμαχία» έλεγαν κάποιοι...

Πλέον, με την ανάμιξη του Φανιέρου στα ποδοσφαιρικά του Εθνικού, οι φιλικές σχέσεις του με τον Φιλίππου επιβεβαιώνονται.

Αυτό, όμως, φαινομενικά –τουλάχιστον- καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι Εθνικός Άχνας και Ερμής Αραδίππου έχουν συμμαχία. Γιατί πλέον και οι δυο παράγοντες θα υπηρετούν τον Εθνικό. Βλέπετε, ο Φανιέρος δεν θα συμμετέχει πλέον στα διοικητικά του Ερμή. Εκτός κι αν συνεχίσει να τον ελέγχει...

Φάνης Μακρίδης

Πιο προσεκτικά κ. Χριστόφια



Λέτε να έχει και η Cadillac One την ίδια συμπεριφορά;

Επέστρεφα τις προάλλες το βράδυ από την Λεμεσό και οδηγούσα στη δεξιά λωρίδα του αυτοκινητόδρομου. Από το καθρεφτάκι βλέπω πως αρκετά πίσω έρχονταν με ταχύτητα μερικά περιπολικά, τα φώτα των οποία αναβόσβηναν. Όπως ήταν λογικό, πήρα την αριστερή λωρίδα για να τους αφήσω να με προσπεράσουν.

Τελικά αποδείχτηκε πως ήταν η προεδρική συνοδεία, που όπως έμαθα αργότερα, επέστρεφε στη Λευκωσία από μια εκδήλωση στο λιμάνι. Αποτελείτο από τη λιμουζίνα του κ. Δημήτρη Χριστόφια, με την κυπριακή σημαία στο δεξί μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και δύο αστυνομικά οχήματα να το συνοδεύουν.

Το ότι η συνοδεία ταξίδευε με (τουλάχιστον) 140 χλμ/ώρα σε υπεραστικό όπου το όριο ταχύτητας είναι 100 χλμ/ώρα, δεν είναι αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτό που δημιούργησε μεγαλύτερη κακή εντύπωση, ήταν η συμπεριφορά της προεδρικής συνοδείας και οι κινήσεις των αστυνομικών οχημάτων.

Έκαναν ζιγκ-ζαγκ, έμπαιναν στις δύο λωρίδες ή ενίοτε και στις δύο ταυτόχρονα, για να ανοίξουν βασικά το δρόμο, προκαλώντας σύγχυση και βάζοντας σε κίνδυνο τους οδηγούς, οι οποίοι φρέναραν απότομα, για να μείνουν μακριά από τα «τρελά» αστυνομικά οχήματα.

Κάποιοι μου έχουν πει πως την ίδια συμπεριφορά στον δρόμο είχαν και προηγούμενοι πρόεδροι της Δημοκρατίας. Όπως και να ‘χει, θα περίμενα από έναν ηγέτη του κράτους, να απαιτεί από τη συνοδεία του να δείχνει περισσότερο σεβασμό στον κόσμο που οδηγά να πάει σπίτι και να μην επιτρέπει στους συνοδούς του να τρέχουν σαν τους τρελούς.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Σάλτσμπουργκ: «Ψώνια» από την Μπαρτσελόνα


Μια ενδιαφέρουσα σύνδεση έχουν Ομόνοια και Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, που αφορά την Μπαρτσελόνα Β’.

Συγκεκριμένα η αντίπαλος του «τριφυλλιού» στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ επιχείρησε φέτος να «ψωνίσει» από την β’ ομάδα των μπλαουγκράνα (όπως έκαναν πέρσι και οι πράσινοι), προσπαθώντας να αποσπάσει την υπογραφή του πρώτου σκόρερ στην ισπανική β’ κατηγορία, Τζόναθαν Σοριάνο.

Ο Σοριάνο περίμενε την ευκαιρία από τον Πεπ Γκουαρντιόλα για να παίξει στην α’ ομάδα της Μπάρτσα, όμως ταυτόχρονα μελετούσε και άλλες επιλογές. Μια απ’ αυτές ήταν η Σάλτσμπουργκ, όμως ένας τραυματισμός στο γόνατο λίγο πριν μεταβεί η Μπαρτσελόνα προετοιμασία στις ΗΠΑ (όπου θα πήγαινε και ο Σοριάνο), τον αφήνει εκτός για μερικούς μήνες, με αποτέλεσμα η Ρεντ Μπουλ να αποσύρει το ενδιαφέρον της.

Θυμίζουμε πως και η Ομόνοια «ψώνισε» από την Μπαρτσελόνα Β’, τους Χοσέ Ρουέδα και Βίκτορ Εσπασαντίν, το καλοκαίρι του 2010. Ο πρώτος είναι τραυματίας στο γόνατο εδώ και ένα μήνα και δεν δέχεται να υποβληθεί σε επέμβαση στην Κύπρο, ενώ ο δεύτερος είναι εκτός πλάνων.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους