Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ιδού γιατί κουρεύτηκε γουλί ο Μάρκος!

Εξηγήσεις τόσο για την απόφαση να... αλλάξει χτένισμα (ζητώντας και τη γνώμη των θαυμαστών του για το ξυρισμένο κεφάλι), όσο και για τις πρώτες του μέρες με τον νέο του προπονητή δίνει ο Μάρκος Παγδατής μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα. Το κείμενο στο μήνυμά του αναφέρει:

«Σας γράφω από την Ουάσιγκτον, όπου προετοιμάζομαι για το Legg Mason την ερχόμενη εβδομάδα (αυτήν που διανύουμε).Πραγματικά κάνει πολλή ζέστη εδώ!

Πιθανότατα να είδατε τη φωτογραφία μου και να προσέξατε ότι έχω κάνει... μεγάλο κούρεμα στο Λος Άντζελες, μετά την προπόνηση της Πέμπτης. Είναι τόσο ανάλαφρα τώρα!! Δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος, απλώς τα είχα βαρεθεί (τα μαλλιά μου) και με το καλοκαίρι να έρχεται, νιώθω άνετα και ωραία. Τι νομίζετε;

Την προηγούμενη βδομάδα ήταν το πρώτο μου τουρνουά με τον νέο μου προπονητή Μάιλς. Με τον Μάιλς βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, απλώς γνωρίζει ο ένας τον άλλο. Έτσι δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές προς το παρόν.

Αυτά είναι τα νέα μου προς το παρόν, θα είμαι σε επαφή μαζί σας κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ουάσιγκτον».

Παίζουν με τη φλόγα οι Πάφιοι


Ο Αλέξανδρος Δημητρίου της ΑΕΠ δήλωσε τις προάλλες στον "ΠΟΛΙΤΗ" πως οι ομάδες που θα αντέξουν μέχρι τέλους τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα της β΄ κατηγορίας, θα είναι αυτές οι οποίες θα έχουν και οικονομικές αντοχές.

Οφείλω να ομολογήσω πως δεν περίμενα να ακούσω τέτοια κουβέντα από ποδοσφαιριστή του ενοποιημένου σωματείου. Γιατί η ΑΕΠ σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα, δείχνει να παίζει με τη φλόγα...

Ως γνωστόν, κατά τα τελευταία δύο χρόνια, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον Γιώργο Παπαέτη. Κι ο τελευταίος ουκ ολίγες φορές βρέθηκε στο τσακ να αποχωρήσει γιατί ένιωθε ότι κανένας δεν υποστήριζε επαρκώς την προσπάθειά του να «αιμοδοτεί» το σύλλογο.

Πέραν απ’ αυτό, η ΑΕΠ φαίνεται πως για μια ακόμη φορά υπερβαίνει τον αρχικό προϋπολογισμό (πέρσι είχε προϋπολογισμό στο 1,4 και στο τέλος άγγιξε το 1,8). Ενώ οι παράγοντές της δήλωσαν σε συνέλευση του σωματείου πως δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 700.000 ευρώ (550.000 μισθολόγιο παικτών + 150.000 λειτουργικά έξοδα), εντούτοις εκτιμάται ότι πιθανόν να αγγίξουν το ένα εκατομμύριο.

Πρόσφατα υπήρξε παραδοχή πως ήδη ξεπέρασαν τις 700.000 ευρώ, ενώ όταν το ρόστερ θεωρείτο συμπληρωμένο κι ο Παπαέτης δήλωνε πως η ομάδα του στέκεται στην α΄ κατηγορία όπως ακριβώς είναι, ακολούθησε η μεταγραφή του Βάργκας!

Σημειώστε επίσης ότι ο Βάργκας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παίρνει ετησίως 55.000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο αν αναλογιστούμε τα σημερινά ποδοσφαιρικά δεδομένα και ότι η ομάδα θα αγωνίζεται στην β΄ κατηγορία, ενώ περίπου τα ίδια χρήματα θα δίδονται στους Ταλ και Κολί.

Υ.Γ. Με την ανακοίνωση της απόκτησης του Βάργκας, οι Πάφιοι γνωστοποίησαν κι ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο εξωτερικό ματαιώνεται. Έτσι οι βάσεις για τη νέα ΑΕΠ θα τεθούν επί κυπριακού εδάφους. Μάλλον γι’ αυτή τη μεταγραφή, που δεν ήταν απαραίτητη σύμφωνα με τις δηλώσεις του Παπαέτη (είχε πει πριν αποκτηθεί ο Βάργκας ότι η ΑΕΠ θα μπορούσε να σταθεί στην α΄ κατηγορία), «θυσίασαν» την προετοιμασία στο εξωτερικό...

Φάνης Μακρίδης

Ο Στρατής και οι παράγοντες/προπονητές...

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης, Κώστας Στρατής, μάλλον είναι από τα λίγα διοικητικά στελέχη στον τόπο μας, που δεν έχει παρεξηγήσει το ρόλο του...

Σίγουρα θα έχετε ακούσει παράγοντες-ειδήμονες, που συμπεριφέρονται λες και κατέχουν το ανώτατο δίπλωμα προπονητικής, να κάνουν τους αναλυτές ποδοσφαίρου και να παρουσιάζονται «διαβασμένοι» σε όλα. Ναι, πολύ σωστά! Αναφερόμαστε στους ξερόλες που εκφέρουν άποψη για τα πάντα και συνήθως ξεσηκώνουν τον κόσμο με τις τοποθετήσεις τους.

Ε, λοιπόν, ο Στρατής δεν είναι ένας απ’ αυτούς. Ξέρει ότι η δουλειά του είναι διαφορετική. Περιορίζεται στα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης και... ως εκεί!

Το απέδειξε μιλώντας στο αθλητικό συντάκτη Ανδρέα Βιολάρη, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής εκπομπής του «Ράδιο Πρώτο». Ο συνάδελφος, ζήτησε από τον κ. Στρατή να αναφέρει τις εντυπώσεις του ως απλός θεατής του φιλικού αγώνα των Παραλιμνιτών με την ΜΤΚ Βουδαπέστης. «Δεν σας ζητώ να μου κάνετε τεχνική ανάλυση. Τις δικές σας εντυπώσεις» ρώτησε πολύ εύστοχα ο Ανδρέας. Ο Στρατής, όμως, όχι μόνο δεν θέλησε να κάνει τον ειδήμονα, αλλά ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να πει την προσωπική του άποψη. «Δεν είναι η δουλειά μου και δεν είμαι το κατάλληλο άτομο για να τοποθετηθώ σε σχέση με τέτοια ζητήματα», είπε πάνω-κάτω...

Τι θα κάνουμε με τους άλλους που δείχνουν ανίκανοι να καταλάβουν ποιά είναι η δουλειά τους; Υπομονή... Γιατί απ’ ό,τι φαίνεται, ακόμα και οι πόλοι της γης να αντιστραφούν, αυτοί θα συνεχίζουν να κάνουν τους ειδικούς (και ταυτόχρονα να εκτίθενται) επί παντός επιστητού!

Φάνης Μακρίδης


Ο Κίκης θεάθηκε στην Κακοπετρία

Το βουνό πάντα σε εμπνέει. Για αυτό το λόγο και ο πρόεδρος του Εθνικού, Κίκης Φιλίππου θεάθηκε να παραθερίζει στην κοιλάδα της Σολέας (Κακοπετριά), όπου άφησε για λίγο στην… πάντα τα ποδοσφαιρικά για να πάρει λίγες ανάσες δροσιάς. Το χρειάζονται και αυτοί άλλωστε, αφού ο χρόνος ξεκούρασης όταν είσαι παράγοντας είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Και πολύ περισσότερο όταν είσαι πρόεδρος.

Αυτό το διάστημα ο Εθνικός βρίσκεται στην Ελλάδα για προετοιμασία και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον ισχυρό άντρα, επί 23 συναπτά έτη πρόεδρο της Αχνιώτικης ομάδας, να ξεφύγει.

Χριστόφορος Χριστοφή