Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (19/07/2011)

1972, η Μπρίστολ με Απόλλωνα
Άλλη μια φωτογραφία – ρετρό από το γραφείο του συνεργάτη μας δημοσιεύει σήμερα η στήλη. Η φωτογραφία είναι παρμένη το 1972, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου αφίχθηκε η Μπρίστολ Σίτι, προκειμένου να αγωνιστεί με τον Απόλλωνα.
Στη φωτογραφία διακρίνεται παράγοντας του Απόλλωνα με τον κ. Παφίτη και ποδοσφαιριστή της Μπρίστολ Σίτι ο οποίος κάνει τις πρώτες του δηλώσεις επί κυπριακού εδάφους.
Η αγγλική ομάδα έφθασε στην Κύπρο, προσκεκλημένη του Απόλλωνα με τα χρώματα του οποίου αγωνίζονταν τότε οι, Παπαϊωάννου (Λάμπρου), Αριστείδου, Αντρόνικος, Μέης, Σωτήρης, Π. Γιολίτης (αρχηγός), Μίνως, Χρ. Γιολίτης, Γ. Δημητρίου, Ζορμπάς, Πελεντρίτης, Παναγίδης κ.α.
Πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα την περίοδο 1972-73, είχε αναδειχθεί ο Χρ. Γιολίτης με 10 τέρματα.
O νοσταλγός

Για προβοκάτσια και πρόκληση
του ΑΠΟΕΛ μιλούν οι Τούρκοι
Δεν τρώγονται οι Τούρκοι. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πλήξουν και μένουν εκτεθειμένοι. Σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Kibris (GUNDEM KIBRIS) προβάλλουν το πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί της Σκέντερμπέου στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ («Η Κύπρος είναι τουρκική») και μιλούν για προβοκάτσια και πρόκληση από πλευράς γαλαζοκιτρίνων. Βγάλτε νόημα...
ΜακΦαν

Στο γήπεδο δεν αστειεύεται καθόλου ο ΊμερςΩραίος ο Λεξ Ίμερς της Άντο Ντεν Χάαγκ. Ο 25χρονος αριστερός επιθετικός χαφ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ομάδα του θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ομόνοια, είχε στο μυαλό του ότι το νησί μας είναι ωραίος τουριστικός προορισμός. «Υπέροχα, ποτέ δεν πήγα στην Κύπρο!» δήλωσε καλαμπουρίζοντας. Βέβαια, στο γήπεδο δεν αστειεύεται καθόλου. Ο ύψους 1.86 μ. ποδοσφαιριστής κατά τη λήξασα σεζόν είχε 30 συμμετοχές με την ομάδα του, όλες ως βασικός, ενώ πέτυχε και επτά τέρματα...
ΜακΦαν

Όταν λέγεται, κι όταν γράφεται ...• ... ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ούτε να ακούσει θέλει ότι η Σλόβαν θα είναι η επόμενη αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σημαίνει πως δεν ασχολείται ούτε και με την «κατασκοπεία» της ομάδας της Σλοβακίας;
• ... ότι ο Στόιλοφ έχει να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες παικτών του για τον επαναληπτικό με την Γκάγκρα, σημαίνει πως θα υπάρχει άλλοθι στην Ανόρθωση σε περίπτωση που δεν μπορέσει να διατηρήσει στον επαναληπτικό το προβάδισμα του 3-0 του πρώτου αγώνα;
• ... ότι τα πλάνα του Πάπου Χριστοδούλου έχουν χαλάσει επειδή ο νεοαποκτηθείς αριστερός αμυντικός, Νίλσον Αντόνιο, αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μηνίσκο, σημαίνει πως θα πάει και φέτος χαμένη η χρονιά για την ΑΕΛ;
• ... ότι η Ομόνοια δεν ενδιαφέρεται σε αυτό το στάδιο για να αποκτήσει ακόμη ένα επιθετικό, σημαίνει ότι σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου;
• ... ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ ανησυχεί για το στοίχημα και καλεί τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν για να εκλείψει από τον αθλητισμό, σημαίνει ότι είχε στο μυαλό του και τους αποκλεισμούς σοκ της Αργεντινής και της Βραζιλίας από Ουρουγουάη και Παραγουάη στο Κόπα Αμέρικα;
• ... ότι οι εβδομαδιαίες συνεντεύξεις Τύπου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, λόγω των θερινών διακοπών θα διακοπούν και θα επαναρχίσουν τον Σεπτέμβριο, σημαίνει πως στον Οργανισμό Αθλητισμού θα φύγουν ομαδικά σε διακοπές;
• ... ότι ο νέος προπονητής του Απόλλωνα, Ντιντιέ Νικόλ από τις πρώτες τέσσερις μέρες που βρίσκεται στην ομάδα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τον επαγγελματισμό του, σημαίνει πως οι γαλάζιοι θα του προτείνουν κιόλας πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του, για τα επόμενα πέντε χρόνια;
• ... ότι η απόφαση για απόκτηση κεντρικού αμυντικού αποτελεί προτεραιότητα στην ΑΕΚ μετά την 8άρα μέσα στη Βαλέτα και τη σίγουρη πρόκριση επί της Φλοριάνα, σημαίνει ότι οι Λαρνακείς δεν πίστευαν στην πρόκριση γι΄ αυτό και δεν κινήθηκαν νωρίτερα για το στόπερ;
Γιώργος Γεωργίου

Το άσχετοΤο φάκελο της μεγάλης τραγωδίας στη Ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», άνοιξε χθες η επιτροπή Άμυνας της Βουλής, λέει το πολιτικό ρεπορτάζ. Δυστυχώς όμως, δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ οι πληγές της μαύρης 11η Ιουλίου, όπως δεν έχουν κλείσει ποτέ οι μεγάλες πληγές του Ιούλη και του Αυγούστου του 1974. Για πάντα ανοικτές θα μείνουν οι πληγές, όλων μας και πολύ περισσότερο των μαυροφορεμένων οικογενειών. Πάντα έτσι γίνεται σε αυτό τον άμοιρο τόπο. Ο απλός πολίτης τα πληρώνει και τα φορτώνεται όλα. Δυστυχώς...
ΓΕΩ

Έκλεψαν τις (αρνητικές) αμυντικές εντυπώσεις…

Το θέμα εξεύρεσης αμυντικού στην Ομόνοια, «τράβηξε» σε τέτοιο σημείο που είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητο. Την ίδια στιγμή, οι σχετικοί χειρισμοί των πρασίνων προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις.

* Βάσει των όσων γράφουν οι ρεπόρτερ της Ομόνοιας και των ενδείξεων (βλ. φιλικά παιχνίδια) μόνο ο Καρυπίδης προορίζεται ως βασικός. Ο Αλαμπί χρησιμοποιείται στο κέντρο της άμυνας ως λύση ανάγκης, ενώ ο Μποουθόν δεν είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

* Συνεπώς, είναι μεγάλη η ανάγκη για απόκτηση ακόμη ενός κεντρικού αμυντικού που θα τραβήξει το κουπί στα δύσκολα μαζί με τον Καρυπίδη.

* Το μέγα ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι αυτό. Αυτό που ξενίζει είναι ότι (1) οι τριφυλλοφόροι ψάχνουν για στόπερ εδώ και ενάμιση μήνα, (2) το πρώτο παιχνίδι της ομάδας στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί στις 28 του τρέχοντος μήνα και (3) αυτός που θα αποκτηθεί δεν θα έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα.

* Και το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον μπορούν οι πράσινοι σ' αυτή τη χρονική στιγμή να βρουν τον κατάλληλο παίκτη, ο οποίος θα μπορεί να προσφέρει άμεσα και απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του.

* Αν δεν τα καταφέρουν, τότε ο κίνδυνος να παρουσιαστούν αμυντικές επιπλοκές στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις τους , θα είναι κάτι περισσότερο από ορατός.

* Μας βρίσκετε αυστηρούς με την Ομόνοια; Μάλλον μαλακοί είμαστε. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ομάδα της Λευκωσίας, σύμφωνα με τα φαινόμενα, θα αντιμετωπίσει στον γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ την Ντε Χάαγκ (επιβλήθηκε της Τάουρας 3-2 εκτός έδρας). Μια ομάδα που δεν αποτελεί φόβητρο, η οποία, όμως, προέρχεται από ένα σαφώς ανώτερο πρωτάθλημα και έχει στις τάξεις τους ανθρώπους που είναι πολύ σοβαροί.  Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, η διοίκηση των Ολλανδών έστειλε το ακόλουθο σαφές μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας: «Όταν βγάλουμε εκτός την Τάουρας, τότε θα ασχοληθούμε με τα εισιτήρια και το ταξίδι στην Κύπρο».

Φάνης Μακρίδης

Θα τη βγάλουν στο Άμστερνταμ οι οπαδοί


Στις 4 Αυγούστου η Ομόνοια θα αγωνιστεί εκτός έδρας για τον γ’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, κατά πάσα πιθανότητα με την Ντεν Χαγκ (αν υπερασπιστεί την εκτός έδρας νίκη με 3-2 κόντρα στην Τάουρας) και αρκετοί φίλοι του «τριφυλλιού» ήδη ετοιμάζουν το ταξίδι τους στην Ολλανδία.

Μπορεί οι πράσινοι να μην έχουν ανακοινώσει ακόμη τη διεξαγωγή επίσημου ταξιδιού, σε συνεργασία με ταξιδιωτικό οργανισμό, αφού περιμένουν την κατάληξη του ζευγαριού Ντεν Χαγκ-Τάουρας, όμως δεκάδες φίλοι της Ομόνοιας έχουν ήδη κλείσει αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία για την Ολλανδία.

Μάλιστα αρκετοί υποστηρικτές του «τριφυλλιού» σκοπεύουν να πάνε στη Χάγη (έδρα της Ντεν Χαγκ) αυθημερόν και για σκοπούς τουρισμού να διανυκτερεύσουν μερικές μέρες στο Άμστερνταμ, το οποίο βρίσκεται μόλις 50 χιλιόμετρα μακριά.

Το γεγονός ότι η Ολλανδία είναι εξαιρετικός τουριστικός προορισμός αλλά και το ότι δεν είναι εγγυημένη η παρουσία της Ομόνοιας στον δ’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, αναμένεται πως θα αποτελέσει τους λόγους για τους φίλους της Ομόνοιας να υποστηρίξουν μαζικά την ομάδα τους εκτός έδρας, αρκεί το σκορ του πρώτου παιχνιδιού να μην είναι αρνητικό.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Πρέπει να θυμόμαστε, ευθύνες δεν έχει μόνο ο κ. Χριστόφιας


Το ότι οι Κύπριοι για πρώτη φορά σηκώθηκαν από τους καναπέδες τους και φώναξαν για μια αδικία που συμβαίνει στην κοινωνία, αποτελεί τεράστια είδηση από μόνη της.

Όμως, οι μελετημένες κινήσεις-δηλώσεις και το διαίρει και βασίλευε των πολιτικών –κομμάτων και κυβέρνησης– από την ίδια την ημέρα της τραγωδίας στις 11 Ιουλίου, κατάφεραν και δημιούργησαν δύο ρεύματα στον κόσμο. Πλέον η λαϊκή κατακραυγή των πρώτων ημερών σε βάρος όλων των υπεύθυνων, τείνει να μετατραπεί σε έκφραση αντι-ΑΚΕΛισμού, την ίδια στιγμή που τα άτομα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, δείχνουν να χάνουν την ουσία και αντί να ασχολούνται με τις ευθύνες για το θάνατο 13 ατόμων, προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πείσουν ότι η νυν κυβέρνηση δεν ευθύνεται ή ευθύνεται λιγότερο από τους προηγούμενους.

Το ένα εκ των πανό στο προεδρικό το βράδυ της Δευτέρας (18/07), που έγραφε «S300, Χρηματιστήριο, Κυπριακές Αερογραμμές, Ήλιος, Μολέσκης, Παπασάββας, Ζύγι», πρέπει να αποτελεί την κατεύθυνση των Κυπρίων αγανακτισμένων, οι οποίοι χρειάζεται να θυμηθούν πως τα έχουν με όλους όσους ευθύνονται, τόσο για την έκρηξη στη ναυτική βάση αλλά και για τις προηγούμενες αδικίες, απ’ όπου και να προέρχονται αυτοί, από ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ ή αλλού.

Και μόνο αν κατηγορηθούν όλοι όσοι έχουν κάνει ατασθαλίες κατά του κόσμου τα τελευταία 50 και βάλε χρόνια, ανεξαρτήτου πολιτικής προέλευσης, οι φωνές στο Προεδρικό, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Παλώδια, στο Διοικητήριο, θα αποκτήσουν πραγματικά παλλαϊκό χαρακτήρα.

Υ.Γ. Μαθαίνω πως υψηλά στελέχη της ΑΗΚ, αντί να δουν πως θα ενημερώσουν επιτέλους τον κόσμο για τις ώρες διακοπής του ρεύματος και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν επιχειρήσεις και χάνουν λεφτά από την κατάσταση, ασχολούνται με κείμενα του Τύπου και εξαπολύουν «προειδοποιήσεις» κατά δημοσιογράφων. Αλλά είπαμε, εδώ είναι Κύπρος, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει τίποτα.

Του Ηρόδοτου Μιλτιάδους