Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Κουβαλούν πολλή τρέλα στην Ομόνοια και στην ΑΕΚ......

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Κουβαλούν πολλή τρέλα στην Ομόνοια και στην ΑΕΚ......: "Ποιός κουβαλάει πιο πολλή τρέλα; Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου που σε τέτοιους δύσκολους καιρούς πρόσφερε 160.000 ευρώ για τον Μαργκάσα; Ή ο άνθρωπος..."

Κουβαλούν πολλή τρέλα στην Ομόνοια και στην ΑΕΚ...

Ποιός κουβαλάει πιο πολλή τρέλα; Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου που σε τέτοιους δύσκολους καιρούς πρόσφερε 160.000 ευρώ για τον Μαργκάσα; Ή ο άνθρωπος της ΑΕΚ που αποφάσισε να πει «όχι» σ’ αυτή την εξαιρετικά συμφέρουσα (αν αναλογιστούμε την κρίση που μας ταλανίζει) πρόταση;

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Κρύο αίμα ο Κυριάκος!

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Κρύο αίμα ο Κυριάκος!: " Κρύο αίμα ο Κυριάκος Ιωάννου! Ο πρωταθλητής μας στο χθεσινό πέμπτο Diamond League της χρονιάς, που έγινε στο Όσλο της Νορβηγίας, επικρά..."

Κρύο αίμα ο Κυριάκος!

 
Κρύο αίμα ο Κυριάκος Ιωάννου! Ο πρωταθλητής μας στο χθεσινό πέμπτο Diamond League της χρονιάς, που έγινε στο Όσλο της Νορβηγίας, επικράτησε μετά από αγώνα μπαράζ στο αγώνισμα του ύψους με επίδοση 2,28 μ.!
Έτσι, στη γενική κατάταξη προηγείται με πέντε βαθμούς μαζί με τον Αμερικανό Τζέσι Ουίλιαμς, που έχει ως καλύτερη φετινή επίδοση τα 2,34 μ.

Στον κανονικό αγώνα, ο Κυριάκος Ιωάννου ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του έχοντας την ίδια επίδοση με τον Ρώσο άλτη Αντρέι Σιλνόφ (2,28 μ.). Έτσι, διεξήχθη αγώνας μπαράζ για την ανάδειξη του νικητή, με τους δυο αθλητές να επιχειρούν, αρχικά, άλμα στα 2,30 μ. και να αποτυγχάνουν. Ακολούθως, ο πήχης «έπεσε» στα 2,28 μ. πάλι, για να επικρατήσει ο Ιωάννου που πέρασε το ύψος με την πρώτη.

Είναι η τρίτη κατά σειρά συμμετοχή του Κύπριου άλτη. Προηγήθηκε η Ντόχα του Κατάρ, όπου κατέλαβε τη 2η θέση με 2,33 μ.

Το σχόλιό μας; Ιδού ένας πραγματικός πρωταθλητής. Ο στίβος θέλει θυσίες για να ξεχωρίσεις. Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο. Και ο Κυριάκος δείχνει πως βρήκε τον τρόπο για να κάνει σταθερά ψηλές πτήσεις.

Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Γιατί ξηλώθηκε ολάκερος προγραμματισμός;

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Γιατί ξηλώθηκε ολάκερος προγραμματισμός;: "Το βαρέθηκα αυτό το θέμα με τα προπονητικά διπλώματα και τις νέες σειρές μαθημάτων της ΚΟΠ, αλλά κάποια πράγματα βγάζουν μάτι κι ο γράφων δε..."

Γιατί ξηλώθηκε ολάκερος προγραμματισμός;

Το βαρέθηκα αυτό το θέμα με τα προπονητικά διπλώματα και τις νέες σειρές μαθημάτων της ΚΟΠ, αλλά κάποια πράγματα βγάζουν μάτι κι ο γράφων δεν μπορεί να μείνει απαθής.

Στην προχθεσινή της ανακοίνωση, η ηγεσία της Ομοσπονδίας τόνισε ότι όλες οι ενέργειές της σε σχέση με τη σχολή ποδοσφαίρου (ή προπονητών) είναι νομότυπες και βάσει του συμφώνου της ΟΥΕΦΑ. Δεν αμφιβάλλω, ούτε λέω κατ’ ανάγκην ότι έχει κάνει «λαδιές». Γιατί όμως δεν μας λέει γιατί ξήλωσε ολόκληρο προγραμματισμό μαθημάτων που εκδόθηκε από πέρσι και τον έφερε στα μέτρα κάποιων προπονητών; Γιατί δεν τοποθετείται επί της ουσίας; Γιατί επιτρέπει να υπάρχουν σκιές σε βάρος της; Γιατί, ενώ πέρσι υπήρχε τόση αυστηρότητα με τα διπλώματα και έπαιρνε πολύ καιρό σε έναν εξεταζόμενο να πάρει τα διπλώματα, τώρα μπορεί να τα αποκτήσει σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα;

Κι επειδή, τον προγραμματισμό τον έχουμε στα χέρια μας, θα θέλαμε μια-δυο διευκρινίσεις σε σχέση με τα ακόλουθα ζητήματα:

* Τον Ιούνιο ήταν προγραμματισμένο να γίνουν οι εξομοιώσεις των προπονητικών διπλωμάτων UEFA A και UEFA Β. Αντ’ αυτού, μέσα στον Ιούνιο θα γίνει σειρά μαθημάτων για απόκτηση και των δυο διπλωμάτων.

* Τα συνδυασμένα μαθήματα για απόκτηση των δυο διπλωμάτων (UEFA A και UEFA Β) θα γίνουν σε χρόνο ρεκόρ. Ενώ παλιά έπαιρνε μήνες σε έναν υποψήφιο να αποκτήσει μόνο το UEFA A, τώρα ένας που έχει το UEFA C θα μπορεί να πάρει και το «Β» και το «Α», παρακολουθώντας τα συνδυασμένα μαθήματα, τα οποία θα έχουν συνολική διάρκεια 150 ωρών, από την 14η Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου! Μέσα σε 17 μέρες θα γίνει κάτοχος και των δυο διπλωμάτων! Αν το θέλει ένας κόουτς και είναι φιλομαθής, μπορεί να παρακολουθεί και τη σειρά μαθημάτων για απόκτηση του UEFA Pro, που αρχίζει στις 16 Ιουλίου!

Αν μας εξηγήσουν γιατί έγιναν όλες αυτές οι αλλαγές, τότε ίσως ο θόρυβος να καταλαγιάσει. Εκτός κι αν δεν μπορούν...

Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Διχαστικά φαινόμενα στον ΑΠΟΕΛ

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Διχαστικά φαινόμενα στον ΑΠΟΕΛ: "Τα τελευταία γεγονότα σε σχέση με τις υποψηφιότητες για συμμετοχή στο Δ.Σ. της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ, πρέπει να προβληματίσουν τους γαλαζοκίτρ..."

Διχαστικά φαινόμενα στον ΑΠΟΕΛ

Τα τελευταία γεγονότα σε σχέση με τις υποψηφιότητες για συμμετοχή στο Δ.Σ. της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ, πρέπει να προβληματίσουν τους γαλαζοκίτρινους...

Ως γνωστόν, Κυριάκος Ζιβανάρης και Πρόδρομος Πετρίδης, ως μεγαλομέτοχοι, αποφάσισαν να επανέλθουν στα διοικητικά.

Την ίδια ώρα, κάποιοι φρόντισαν να προωθήσουν ομαλά την επάνοδο των δυο πρώην προέδρων στο συμβούλιο. Παρόλο που δεν απαιτείται η σύμφωνος γνώμη του πρόεδρου για να εισέλθει κάποιος στο Δ.Σ., εντούτοις κυκλοφόρησαν πληροφορίες (που διοχετεύθηκαν και στα ΜΜΕ) ότι πήραν τις ευλογίες του Φοίβου Ερωτοκρίτου πριν προβούν σ’ αυτή την κίνηση. Με άλλα λόγια, αναπτύχθηκε μια φιλολογία που ήθελε τους δυο άνδρες να σέβονται απόλυτα το κορυφαίο διοικητικό στέλεχος της εταιρείας...

Ο Ερωτοκρίτου, ωστόσο, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για το όλο θέμα, διέψευσε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Μάλιστα, είπε ότι πρώτα υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες των Ζιβανάρη και Πετρίδη και μετά τον ενημέρωσαν προσωπικά οι δυο τελευταίοι για τις προθέσεις τους...

Το θέμα δεν έμεινε εκεί, αφού χθες ο ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας εμμέσως τους δυο προαναφερθέντες ότι επανέρχονται στο Δ.Σ. για να εκμεταλλευτούν προσωπικά τις επιτυχίες της ομάδας.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά σημαίνουν ότι υπάρχουν δύο στρατόπεδα στον ΑΠΟΕΛ, αν και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι κάποιοι στις τάξεις των γαλαζοκιτρίνων δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τους Πετρίδη και Ζιβανάρη. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος, όμως, είναι ότι τέτοια διχαστικά φαινόμενα θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο το μέλλον οποιουδήποτε συλλόγου. Για θυμηθείτε τι έγινε στην περίπτωση της Ανόρθωσης και θα καταλάβετε τι θέλω να πω...

Υ.Γ.  Θα επανέλθουμε...

Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Λυτρωτής ο άνθρωπος που έλεγαν ότι τους τα έτρωγε

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Λυτρωτής ο άνθρωπος που έλεγαν ότι τους τα έτρωγε: "Ρε αν τα καταλάβω ποτέ αυτά τα πράματα να με... αφοδεύσει όλη η Κίνα. Ο άνθρωπος που κατηγορείτο (επώνυμα και με... ζωντανά παραδείγματα) ότ..."

Λυτρωτής ο άνθρωπος που έλεγαν ότι τους τα έτρωγε

Ρε αν τα καταλάβω ποτέ αυτά τα πράματα να με... αφοδεύσει όλη η Κίνα. Ο άνθρωπος που κατηγορείτο (επώνυμα και με... ζωντανά παραδείγματα) ότι έτρωγε λεφτά από την ομάδα κάνοντας τον ατζέντη παικτών του συλλόγου, προωθείται για την ανάληψη του κορυφαίου διοικητικού πόστου. Τέρμα και τελείωσε. Για λογική σ’ αυτό τον τόπο μην ψάχνετε...

Φάνης Μακρίδης