Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Aγγίζει το ποδόσφαιρο η ενεργειακή κρίση


Το ματς Ανόρθωση - Γκάγκρα έγινε μόνο με τη χρήση γεννήτριας

Των Μικαέλο Παπαδάκη και Ηρόδοτου Μιλτιάδους στην "Καθημερινή"

Γεννήτριες ικανές να «τραβήξουν» την ισχύ των προβολέων και διαβεβαιώσεις από την ΑΗΚ πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος την ώρα διεξαγωγής των ευρωπαϊκών αγώνων, αλλά και στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος αναζητούν οι διευθύνσεις των σταδίων και η ΚΟΠ. Μετά την καταστροφή του σταθμού στο Βασιλικό πάνω από το κυπριακό ποδόσφαιρο πλανάται έντονη ανησυχία για τους αγώνες που προγραμματίστηκαν να γίνουν Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς όλοι τους είναι νυκτερινοί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Εντός του καλοκαιριού στην Κύπρο είναι προγραμματισμένο να γίνουν εννιά ευρωπαϊκά παιχνίδια (το ένα ήδη διεξήχθη και μάλιστα με γεννήτρια), το διεθνές φιλικό της Ομόνοιας με την Κατάνια την Παρασκευή (22/07 - 20:00), ο αγώνας του σούπερ καπ (07/08), τα παιχνίδια του τουρνουά της Ανόρθωσης (9-10/08) αλλά και τα επτά ματς της πρώτης αγωνιστικής του νέου πρωταθλήματος (27-28/08) – θεωρείται δεδομένο πως φιλικοί αγώνες θα γίνουν υπό το φως του ήλιου.

Δηλαδή περίπου 20 παιχνίδια σε διάστημα 40 ημερών, ενώ υπολογίστε πως για τα ευρωπαϊκά ματς το γήπεδο πρέπει να είναι διαθέσιμο την παραμονή του ματς στην ώρα διεξαγωγής του αγώνα, ώστε να προπονηθεί η φιλοξενούμενη ομάδα. Ένα στάδιο για τη διεξαγωγή νυκτερινού αγώνα χρειάζεται ισχύ 500-700kw, δηλαδή όση μπορούν να παράγουν μαζί μια ή… μιάμιση από τις δέκα γεννήτριες 0.5mw που ήρθαν από το Ισραήλ.

Δεν ασχολήθηκε η ΑΗΚ
Στην ΑΗΚ είχαν πιο κρίσιμα ζητήματα πάνω στο κεφάλι του και λογικό είναι να μην έχουν ακόμα ασχοληθεί σοβαρά με το πώς θα καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση ρεύματος που απαιτείται για την τέλεση αγώνων ποδοσφαίρου, ωστόσο το θέμα βρίσκεται στην ατζέντα και πιθανότατα να πέσει στο τραπέζι την προσεχή εβδομάδα.

Οι αρμόδιοι εκφράζουν την πρόθεση να βοηθήσουν όπως μπορούν ώστε τουλάχιστον να μην υπάρξει πρόβλημα με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το πρώτο ενδεχόμενο είναι να απαιτήσουν τέλεση αγώνων υπό το φως της μέρας, τουλάχιστον όπου αυτό είναι εφικτό – δηλαδή παντού πλην των ματς ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Πρώτες επιπτώσειςΗ προσαρμογή στα νέα δεδομένα της ενεργειακής κρίσης ξεκίνησε από αυτήν την εβδομάδα, καθώς μεταφέρθηκε τρεις ώρες νωρίτερα η έναρξη των αγωνισμάτων στους Παγκύπριους Αγώνες Παίδων/ Κορασίδων που έγιναν στο Εθνικό Κέντρο Στίβου στη Λευκωσία. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συμφώνησε να προπονήσει σήμερα την ομάδα του στο ΓΣΠ υπό το φως της μέρας αντί στις 20:00 που είχε προγραμματιστεί, κάτι που αναμένεται να γίνει και με τους Αλβανούς την Τρίτη (19/07), παραμονή του ματς ΑΠΟΕΛ – Σκεντερμπέου.

Η ΚΟΠ δεν θέλει μετάθεση της ώρα έναρξης των αγώνων
Την επομένη της τραγωδίας στο Μαρί και αφού έγινε φανερό το μέγεθος του προβλήματος ηλεκτροδότησης η ΚΟΠ συνέστησε επιτροπή, η οποία ανέλαβε να διερευνήσει τη διαθεσιμότητα εφεδρικών συστημάτων ενέργειας στα στάδια α΄ κατηγορίας.

Ο λόγος που έβαλε μπροστά τη διαδικασία η Ομοσπονδία, ήταν επειδή το μέγεθος της ενεργειακής καταστροφής ενδέχεται να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα τον Αύγουστο στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και ειδικά στην τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων.

Αν γίνουν παιχνίδια με χαμηλό φωτισμό τότε θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην τηλεοπτική παραγωγή, κάτι που προσπαθεί να αποφύγει η ΚΟΠ, ώστε να προστατέψει τους τηλεοπτικούς της χορηγούς. Οι χορηγοί, αλλά και η προσέλευση στο γήπεδο είναι δυο επιπλέον λόγοι που η Ομοσπονδία δεν ευνοεί το ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες υπό το φως της μέρας.

Φάουλ στην ΑΕΛ με τον Νίλσον Αντόνιο

Φάουλ στην ΑΕΛ! Απέκτησαν τον Νίλσον Αντόνιο και μετά ανακάλυψαν ότι έχει πρόβλημα στον μηνίσκο! Κάτι που σημαίνει ότι ούτε προετοιμασία θα κάνει, ούτε έγκαιρα έτοιμος θα είναι για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Και το τραγελαφικό είναι ότι ο παίκτης «κουβαλούσε» τον τραυματισμό στο γόνατο από την περασμένη αγωνιστική περίοδο!

Διαβάστε τι έγραψε σχετικά για λογαριασμό του «ΠΟΛΙΤΗ» ο συνάδελφος, Σάββας Νεοκλέους:  «Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, προτού αναχωρήσει η αποστολή της ΑΕΛ για την Πολωνία, προέκυψε στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού. Ο αριστερός ακραίος αμυντικός, Νίλσον Αντόνιο, αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μηνίσκο (υπήρχε και τον Απρίλη, κάτι που τον άφησε εκτός δράσης στην Πορτογαλία) και μετά από ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, κάτι που θα τον κρατήσει στην Κύπρο και συνάμα, εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα».

Το ερώτημα που τίθεται στην προκειμένη περίπτωση είναι αν υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις ο παίκτης πριν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΛ. Πληροφορίες σε σχέση μ’ αυτό το ζήτημα αναφέρουν ότι οι γαλαζοκίτρινοι υπέβαλαν κανονικά στα απαραίτητα «τεστ» και οι υπεύθυνοι συμβούλεψαν τον Πάμπο Χριστοδούλου να μην αποκτηθεί ο παίκτης. Όμως, ο Κύπριος προπονητής φέρεται να ενέμεινε στην απόφαση του να ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας, πιστεύοντας στην αξία του. Αν έτσι ακριβώς έχουν τα πράματα τότε ο Πάμπος δεν θα πρέπει να αιτιάται κανέναν, κι ούτε να τα έχει με την τύχη του.

Φάνης Μακρίδης

Ο Ίμερς της Ντεν Χάαγκ για την κλήρωση με την Ομόνοια: «Υπέροχα, ποτέ δεν πήγα στην Κύπρο!»

Χιούμορ επιστράτευσε στα αρχικά του σχόλια για την κλήρωση της Ντεν Χάαγκ στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ο υψηλόσωμος άσος της Ολλανδικής ομάδας, Λεξ Ίμερς.

Ο 25χρονος αριστερός επιθετικός σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ομάδα του θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ομόνοια, είχε στο μυαλό του ότι το νησί μας είναι ωραίος τουριστικός προορισμός. «Υπέροχα, ποτέ δεν πήγα στην Κύπρο!» δήλωσε καλαμπουρίζοντας ο Ίμερς, ο οποίος, βέβαια, στη συνέχεια σοβαρεύτηκε: «Έχουν μεγαλύτερη κλάση από την Τάουρας (σημ. ο αντίπαλος της Ντεν Χάαγκ στο β΄ προκριματικό του Γιουρόπα), αλλά όλοι στην ομάδα βλέπουμε ότι έχουμε καλές πιθανότητες. Είναι, επίσης, πλεονέκτημα το γεγονός ότι θα παίξουμε το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας».

Σημειώνεται πως ο Λεξ Ίμερς θεωρείται ένα από τα ατού της Ντεν Χάαγκ. Ο ύψους 1.86 μ. ποδοσφαιριστής κατά τη λήξασα σεζόν είχε 30 συμμετοχές με την ομάδα του, όλες ως βασικός, ενώ πέτυχε και επτά τέρματα. Με απλά λόγια, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του, στο γήπεδο δεν δείχνει να αστειεύεται...

Φάνης Μακρίδης

Για προβοκάτσια του ΑΠΟΕΛ μιλούν οι Τούρκοι

Δεν τρώγονται οι Τούρκοι. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πλήξουν και μένουν εκτεθειμένοι. Σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Kibris (GUNDEM KIBRIS) προβάλλουν το πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί της Σκέντερμπέου στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ («Η Κύπρος είναι τουρκική») και μιλούν για προβοκάτσια από πλευράς γαλαζοκιτρίνων. Βγάλτε νόημα...

Σχετικά σχόλια: http://para-athlitika.blogspot.com/2011/07/blog-post_5537.html

Ο Jimmy Jump κτύπησε στο Κόπα Αμέρικα


Την πρώτη εμφάνιση σε γήπεδο της Λατινικής Αμερικής έγραψε στο βιογραφικό του τα ξημερώματα της Κυριακής (17/07) ο Jimmy Jump, ο πιο διάσημος «εισβολέας» στον κόσμο.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνας στον προημιτελικό Αργεντινή – Ουρουγουάη ο Καταλανός striker δεν δυσκολεύτηκε και ιδιαίτερα να ξεγελάσει τους αστυνομικούς, να μπει στο γήπεδο και να φορέσει ένα σκουφάκι στον «Κουν» Αγουέρο, στον οποίον έδωσε και ένα φιλί.

Ακολούθως πήρε το σκουφάκι, άρχισε να τρέχει μέχρι που τον συνέλαβαν χάρη στην ευρηματικότητα κάποιου να του βάλει τρικλοποδιά.