Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

«Τρελοί και ένθερμοι οι υποστηρικτές του ΑΠΟΕΛ», είπε ο Μπρέσκα

«Τρελοί και ένθερμοι οι υποστηρικτές του ΑΠΟΕΛ», δήλωσε ο Μάριο Μπρέσκα καλώντας να μιλήσει σε Σλοβακικά Μ.Μ.Ε. ενόψει των αναμετρήσεων των πρωταθλητών Κύπρου με τη Μλάντα Μπόλεσλαβ.

Διαβάστε απόσπασμα από το ρεπορτάζ του συνάδελφου Δημήτρη Χ. Δημητρίου στην ιστοσελίδα protathlima.com:

«Εκτιμώ πως ο ΑΠΟΕΛ θεωρείται ως ο καλύτερος σύλλογος της Κύπρου, έχοντας στο πηδάλιο του έναν εξαίρετο πρόεδρο (σ.σ αναφέρεται προφανώς στο ανώτατο στέλεχος της εταιρίας, Φοίβο Ερωτοκρίτου) ο οποίος κατόρθωσε να τον ισχυροποιήσει αγωνιστικά και οικονομικά.  Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες οι ποδοσφαιριστές λειτουργούν ευεργετικά μέσα σε ιδανικές συνθήκες και χαίρουν τις εκτίμησης της διοίκησης και της εμπιστοσύνης του κόσμου», επεσήμανε εκ πρώτης ο Mário Breška. 

Και συνέχισε λέγοντας: «Εξ ου και κατά μέσο όρο προσελκύουν 8,000 κόσμο ανά αναμέτρηση, ενώ στα ντέρμπι η ανταπόκριση του ξεπερνάει κάθε προσδοκία καθότι πλησιάζει τις 20,000. Οι ένθερμοι υποστηρικτές του είναι πιστοί και τρελοί για αυτό πιστεύω πως στην προσεχής αναμέτρηση με την Slovan θα εξαντλήσουν τα εισιτήρια με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν καυτή ατμόσφαιρα».

Click” για να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ...

Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (21/07/2011)


Όταν λέγεται και όταν γράφεται...
           ... ότι ο εκ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ, Πανίκος Φαντούσης, υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΚΟΠ, ανέφερε και οικονομικά δεδομένα της Ομοσπονδίας αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που έγιναν κάποιες πληρωμές, σημαίνει πως ο ίδιος νίπτει τας χείρας του;

           ... ότι η ΚΟΠ δικαιολόγησε, διευκρίνισε και εξήγησε τι σημαίνουν τα ποσά για τα οποία έκανε αναφορά στις καταγγελίες του ο Πανίκος Φαντούσης, σημαίνει πως όλα στην Ομοσπονδία ποδοσφαίρου είναι αγγελικά πλασμένα;

           ... ότι στην Ομόνοια δήλωναν πριν λίγες μέρες πως η ομάδα τους δεν θα κάνει άλλες μεταγραφές, σημαίνει πως εννοούσαν πως δεν θα γίνουν άλλες μετά τον κεντρικό αμυντικό και τον επιθετικό;

           ... ότι η Cytavision εξέδωσε τεραστίων διαστάσεων -από πλευράς μεγέθους χαρτιού- προσκλήσεις με την ευκαιρία του αθλητικού υπερθεάματος που διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα, σημαίνει πως έχει αρκετό χρήμα στο ταμείο της και το πετάει με αχρείαστες ενέργειες;

           ... ότι οι διαιτητές και οι παρατηρητές που βρέθηκαν για τέσσερις μέρες στον Πρωταρά για μαθήματα και γραπτές εξετάσεις διαιτησίας, δεν κοιμούνταν τα βράδια αφού διασκέδαζαν μέχρι τις πρωινές ώρες στα κλαμπ της περιοχής, σημαίνει πως η ΚΟΠ δεν θα πληρώσει στο ξενοδοχείο το κόστος που αφορά τις διανυκτερεύσεις των «ρεφ»;

           ... ότι ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια ζήτησαν από την ΚΟΠ να ορίσει την τιμή του εισιτηρίου στον αγώνα του σούπερ καπ στα 20 ευρώ, σημαίνει πως τώρα που η τιμή ορίστηκε στα 25 ευρώ, οι διοικήσεις των «αιωνίων» θα επιχορηγήσουν τους οπαδούς τους για τα πέντε επιπλέον ευρώ;

           ... ότι οι κάποιοι διαιτητές και παρατηρητές που πήγαν για μαθήματα και γραπτές εξετάσεις στον Πρωταρά διανυκτέρευσαν τέσσερις ημέρες με όλα τα έξοδα πληρωμένα, σημαίνει πως πληρωμένοι ήταν και οι λογαριασμοί που έκαναν στα νυχτερινά κέντρα που ξημερώνονταν;

           ...ότι ο Ολυμπιακός με απόφαση του δικαστηρίου καλείται να πληρώσει στον πρώην παίκτη του (επί εποχής Χριστόφορου Τορναρίτη),  Άριστο Αριστοκλέους, το ποσό των  200,000 ευρώ περίπου, σημαίνει πως οι μαυροπράσινοι δεν περνούν τα οικονομικά κριτήρια της ΟΥΕΦΑ;

           ... ότι η Ομόνοια έχει ορίσει την τιμή του φιλικού της με την Κατάνια στα 20 ευρώ, σημαίνει πως πήρε τη συγκατάθεση της ΚΟΠ και των οπαδών της;
Γιώργος Γεωργίου

Δεν ήταν αριθμοί ταυτότητας...

Τα υπέρογκα ποσά που σύμφωνα με τον Πανίκο Φαντούση φέρεται να έδωσε η ΚΟΠ  στους κ.κ. Μαρούλα Ηρακλέους, Κώστα Χαριλάου και Οσμάν Φειζουλαχ, αφορούσαν ετήσιους μισθούς προς τον Άγγελο Αναστασιάδη και τους βοηθούς του, Απόστολο Τερζή και Λεωνίδα Δημητρακόπουλο, όπως μας πληροφόρησε χθες ο οικονομικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Ανδρέας Μωριάς.
Ο τελευταίος, στη γραπτή του τοποθέτηση, αφήνει ξεκάθαρα να νοηθεί πως ο Φαντούσης νόμισε ότι οι αριθμοί που αναφέρονταν δίπλα από τα ποσά στις καταστάσεις της ΚΟΠ ήταν αυτοί της ταυτότητας των δικαιούχων. Όμως, όπως εξήγησε ο Μωριάς, επρόκειτο για τους αριθμούς εγγραφής που είχαν δοθεί από το Επαρχιακό Γραφείο Αλλοδαπών Λευκωσίας.
Με απλά λόγια, η Μαρούλα Ηρακλέους, ο Κώστας Χαριλάου και ο Οσμάν Φειζουλαχ, δεν έχουν καμία σχέση με το όλο θέμα. Από λάθος ενεπλάκησαν τα ονόματά τους στην όλη υπόθεση...


«Πάμε να κυνηγήσουμε Εβραίους»
Μάλιστα! Το μάθαμε κι αυτό. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο blog para-athlitika.blogspot.com η πιθανή αντίπαλος της Ομόνοιας στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, Ντεν Χάαγκ, θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Αιτία; Τα αντισημιτικά συνθήματα που ακούστηκαν σε παιχνίδια της ομάδας!
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Καταπολέμησης του Αντισημιτισμού μήνυσε την ολλανδική ομάδα και η αγωγή θα εξεταστεί στις 2 Αυγούστου ενώπιων δικαστηρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Ολλανδία.
Η αγωγή αναφέρει πως η διοίκηση της Ντεν Χαγκ δεν έπραξε ότι ήταν δυνατό για να αποτρέψει τους οπαδούς της ομάδας να εκφράσουν αντισημιτικά αισθήματα και στην αγωγή ζητούν την τιμωρία της ομάδας και πιο συγκεκριμένα τη διακοπή των αγώνων, όταν ακούγονται τέτοια συνθήματα.
Εκπρόσωπος της Ντεν Χάαγκ, από την πλευρά του, είπε ότι ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα της ολλανδικής ομοσπονδίας για τις περιπτώσεις ρατσιστικών συνθημάτων.
Κύριο επιχείρημα της Επιτροπής Καταπολέμησης του Αντισημιτισμού είναι η ενέργεια του Λεξ Ίμερς, παίκτη της Ντεν Χαγκ, μετά από τη νίκη με 3-2 απέναντι στον Άγιαξ τον περασμένο Μάρτιο, να τραγουδήσει σύνθημα σε πάρτι-νίκης στο οποίο έλεγε πως «πάμε να κυνηγήσουμε Εβραίους».
Σημειώνεται πως ο Άγιαξ έχει στενούς δεσμούς με την εβραϊκή κοινότητα του Άμστερνταμ και συχνά ο «Αίαντας» γίνεται στόχος αντισημιτικών συνθημάτων. Ο Ίμερς (που τιμωρήθηκε για τέσσερις αγωνιστικές) απολογήθηκε για την ενέργεια του αυτή, λέγοντας απλά πως παρασύρθηκε.

Οριστικό το «αντίο» του Γιάο!
Ο Γιάο Μινγκ πήρε μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής του, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. Σε ηλικία 30 ετών και μετά από οκτώ χρόνια στο ΝΒΑ, ο Κινέζος «γίγαντας» αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ, αφού οι συχνοί τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν την τελευταία διετία, δεν του επέτρεψαν να βρεθεί σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.
«Αποχωρώ από το μπάσκετ. Αυτό το παιχνίδι μου έδωσε τόσα πολλά και θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ», δήλωσε φανερά συγκινημένος ο πανύψηλος Κινέζος, που έκλεισε την καριέρα του, ανήκοντας στο δυναμικό των Χιούστον Ρόκετς. Κατά την ανακοίνωση της αποχώρησής του, είχε στο πλευρό του την σύζυγο και την κόρη του. Ο Γιάο Μινγκ ολοκλήρωσε την καριέρα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου με μέσο όρο 19 πόντους και 9,2 ριμπάουντ ανά αγώνα.
Μάριος


Το άσχετο
Αντιγράφω από τα μηνύματα που κυκλοφορούν στο facebook σχετικά με τα τεκταινόμενα των τελευταίων τραγικών ημερών που περνούμε: «Η κυβέρνηση ασχολείται με τα φασιστικά στοιχεία και την ΕΟΚΑ Β΄, η αντιπολίτευση με το πως να φάει την κυβέρνηση, οι βουλευτές με το πως να αποφύγουν τις ευθύνες τους. Συγνώμη, δεν λέει κανένας και η Κύπρος μοιάζει με ένα ακυβέρνητο καράβι. Ξυπνάτε κύριοι, φτάσαμε...»
Ευτυχώς να λέμε που ο λαός μας δείχνει μια εκπληκτική ωριμότητα. Ευτυχώς...
ΓΕΩ

Ζητούσε 150.000 ευρώ από τον Ερμή, ο νέος στόπερ της Ομόνοιας


Δεν ξέρουμε πόσα θα δίνει η Ομόνοια στον Σερφά (η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη), γνωρίζουμε όμως κάποιες πληροφορίες σε σχέση με το κασέ του. Όπως έγραψε ο συνάδελφος Σίμος Παφίτης, ο Σερφά όταν δοκιμάστηκε στον Ερμή στις αρχές Ιουνίου, ζητούσε συμβόλαιο συνεργασίας που προνοούσε απολαβές ύψους 150.000 Ευρώ.

Κώστας Κουτσοκούμνης μέχρι το 2015

Στην προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας μέχρι το 2015 θα παραμείνει ο Κώστας Κουτσοκούμνης, καθώς πέρα της δικής του υποψηφιότητας δεν υπήρξε άλλη. Η πρόθεση του Πανίκου Φαντούση για διεκδίκηση της προεδρίας δεν άλλαξε τα δεδομένα, αφού η υποψηφιότητά του δεν υποστηρίχτηκε από κανένα σωματείο.

Ο Κουτσοκούμνης βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της ΚΟΠ εδώ και οκτώ χρόνια και με την ανανέωση της θητείας του θα κρατηθεί εκεί για άλλα τέσσερα χρόνια.

Η υποψηφιότητα του Κουτσοκούμνη υποστηρίχτηκε από τις 14 ομάδες-μέλη της Γενικής Συνέλευσης (!) και το αποτέλεσμα αναμένεται να επικυρωθεί στις 8 Αυγούστου, οπότε και θα γίνει η συνέλευση.

Ο Μιχάλης έφαγε πόρτα από τον Φοίβο


Για... πόρτα του Φοίβου Ερωτοκρίτου στον Μιχάλη Κωνσταντίνου, έγραψε χθες ο Μικαέλο Παπαδάκης (www.kathimerini.com.cy).

Όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο να αποκτήσει ο ΑΠΟΕΛ τον υπό αποδέσμευση άσο της Ομόνοιας, χαμογέλασε και είπε «δεν νομίζω». Και πρόσθεσε: «Έχουμε αρκετούς επιθετικούς. Ο Μιχάλης είναι πολύ καλός παίκτης και είμαι σίγουρος θα βρει την ομάδα που του αξίζει».

Ο συνάδελφος, πάντως, σημείωσε και τα ακόλουθα: «Η διάψευση εκ μέρους του κ. Ερωτοκρίτου δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη πως δεν υπάρχει θέμα, αφού ανάλογη τακτική είχε ακολουθηθεί στην περίπτωση επανένταξης του Σολάρι στην ομάδα. Το όνομα του Αργεντίνου έπαιζε για ένα χρόνο στο ρεπορτάζ των πρωταθλητών πριν επιστρέψει το καλοκαίρι του 2010».

http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=51992

Μάχη αεροδρομίου Λευκωσίας: Η πρώτη ελληνική επιτυχία

Ενδιαφέρον κι επίκαιρο θέμα για τους ήρωες που έδωσαν το αίμα τους γι’ αυτό τον τόπο, στο Defencenet:

Η ηρωική μάχη που έδωσαν οι Ελληνοκυπριακές δυνάμεις στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας για να αποτρέψουν την κατάληψή του από τον τούρκο εισβολέα ήταν από τις πλέον καθοριστικές μάχες στην Κύπρο τον Ιούλιο του ΄74. Ένα ολόκληρο σύνταγμα του τουρκικού στρατού σχεδόν 2000 άνδρες αποδεκατίζεται από τους Έλληνες καταδρομείς τριών λόχων, ύστερα από πείομονα Ελληνική αντίσταση. Στο κείμενο που ακολουθεί περιγράφεται η ηρωική προσπάθεια των δυνάμεων καταδρομών που οδήγησε στην απόκρουση αυτή της τουρκικής διείσδυσης η οποία επιχειρήθηκε όσο κρατούσε η ανακωχή και η οποία επιπρόσθετα αποτέλεσε την πρώτη Ελληνική επιτυχία στην Κύπρο τις δύσκολες εκείνες ημέρες για τον Ελληνισμό.

Το ξημέρωμα της 23/07, κατά την διάρκεια της ανακωχής, ο Ταγματάρχης (ΠΖ) Καταδρομών Παπαμελετίου ήταν ζωσμένος από φίδια…

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Κάποιοι στο 55΄ (0-0) στοιχημάτιζαν σε ευρεία νίκη...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Κάποιοι στο 55΄ (0-0) στοιχημάτιζαν σε ευρεία νίκη...: "Δύσκολα να μην διερευνηθεί από την ΟΥΕΦΑ το περίεργο ποντάρισμα στον χθεσινό επαναληπτικό του ΑΠΟΕΛ με την Αλβανική Σκέντερμπέου. Και πολύ ..."

Κάποιοι στο 55΄ (0-0) στοιχημάτιζαν σε ευρεία νίκη του ΑΠΟΕΛ!


Δύσκολα να μην διερευνηθεί από την ΟΥΕΦΑ το περίεργο ποντάρισμα στον χθεσινό επαναληπτικό του ΑΠΟΕΛ με την Αλβανική Σκέντερμπέου. Και πολύ πιθανόν το παιχνίδι να συμπεριληφθεί σε κανέναν... πολύχρωμο φάκελο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας...

Σύμφωνα με τους ειδικούς του στοιχήματος, ιδιαίτερα αυτούς που παρακολουθούν τι «παίζει» στις εταιρείες της Ασίας, τα ποσά που πονταρίστηκαν, δημιουργούν την εντύπωση ότι ορισμένοι είτε προφήτες είναι είτε γνώριζαν κάτι που δεν ήξερε ο υπόλοιπος κόσμος.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, κάποιοι έπαιζαν υπέρογκα ποσά (1) υπέρ νίκης του ΑΠΟΕΛ και (2) να επιτευχθούν περισσότερα από δυο γκολ στο παιχνίδι. Θα μου πείτε ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να προβλέψει νίκη του ΑΠΟΕΛ με μεγάλο σκορ. Σωστά! Αλλά το θέμα είναι ότι κάποιοι παίκτες του στοιχήματος έκαναν «ζωντανό ποντάρισμα» (live betting) μέχρι και το 55΄, δηλαδή τέσσερα λεπτά πριν επιτευχθεί το πρώτο τέρμα από τον Σολάρι.

Ας τα κάνουμε ακόμα πιο λιανά: Οι εν λόγω «προφήτες», στοιχημάτιζαν απίστευτα μεγάλα ποσά στο 55΄ (στο 0-0), ώστε να μπουν περισσότερα από δυο γκολ στην αναμέτρηση, στοίχημα που εκείνη τη στιγμή είχε απόδοση στο 1 προς 3.25 (τριπλασίαζες τα λεφτά σου)! Υπάρχουν τρελοί στις μέρες μας που ρισκάρουν με τόσο παραδάκι; Όχι βέβαια...

Ασφαλώς, ο ΑΠΟΕΛ δεν φταίει σε τίποτα. Έκανε το παιχνίδι του και κέρδισε. Όσοι ξέρουν καλά τι γίνεται, λένε πως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια Αλβανικών ομάδων (κυρίως στους επαναληπτικούς), τέτοια παράδοξα στοιχήματα αποτελούν σύνηθες φαινόμενο.

Φάνης Μακρίδης