Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αν η διοίκηση της Ομόνοιας πει απλά «προχωράμε ενωμένοι», το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί

Δεν νομίζω ότι η απόφαση της διοίκησης της Ομόνοιας για να παραιτηθεί σύσσωμη και να συζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην προσεχή γενική συνέλευση του συλλόγου ήταν για τις εντυπώσεις. Ήταν μια κίνηση στο πλαίσιο της λογικής. Κι αυτό γιατί οι πράσινοι παράγοντες, βλέποντας την έντονη αμφισβήτηση από τον κόσμο που έμπαινε εμπόδιο στο έργο της για να καταστήσει ισχυρό το σύλλογο, δεν ολιγώρησαν.
Δεν αντιμετώπισαν με επιπολαιότητα το θέμα. Τα διοικητικά στελέχη, αναλογιζόμενα ότι ο σύλλογος χωρίς τον κόσμο στο πλευρό του δεν έχει ευοίωνο μέλλον, φρόντισε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Ή προχωράμε ενωμένοι ή τα παρατάμε και φεύγουμε».
Μόνο που η διοίκηση, όσο σωστά κι αν ενήργησε, δεν πρέπει να εφησυχάσει. Οφείλει να πείσει και τα μέλη του σωματείου ότι δεν υπάρχουν αρνητικές καταστάσεις που προκαλούν προβλήματα στην ομάδα (βλ. θέμα Χριστάκη Γεωργίου). Μόνο έτσι θα επιτύχουν πραγματική ενότητα. Γιατί, με ένα «προχωράμε ενωμένοι» και με τις πληγές να παραμένουν ανοικτές, το πρόβλημα θα επανέλθει δριμύτερο…
Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Τ' ακούσαμε όλα για τον Γεωργίου, μέχρι κι ότι είπ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Τ' ακούσαμε όλα για τον Γεωργίου, μέχρι κι ότι είπ...: "Οι οργανωμένοι υποστηρικτές της Ομόνοιας, στο πρόσφατο ανακοινωθέν τους (19/06), δεν περιορίστηκαν μόνο σε κριτική σε βάρος της διοίκησης. Ε..."

Τ' ακούσαμε όλα για τον Γεωργίου, μέχρι κι ότι είπε στον Μιχάλη πως είναι τρίτη επιλογή

Οι οργανωμένοι υποστηρικτές της Ομόνοιας, στο πρόσφατο ανακοινωθέν τους (19/06), δεν περιορίστηκαν μόνο σε κριτική σε βάρος της διοίκησης. Εξέφρασαν και την απαίτησή τους να απομακρυνθεί ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Χριστάκης Γεωργίου!

Για όσους αφουγκράζονται το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο του τόπου μας, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν γιατί το ζήτησαν αυτό.

Ο Χριστάκης Γεωργίου, ιδιαίτερα κατά τη λήξασα σεζόν, έχει γίνει αντικείμενο έντονου σχολιασμού στα ποδοσφαιρικά στέκια. Οι «κουτσομπόληδες» τον έχουν πιάσει στο στόμα τους ουκ ολίγες φορές.

Λέγεται (κυρίως από υποστηρικτές της Ομόνοιας) πως ο ρόλος του είναι να φροντίζει να πηγαίνουν όλα ρολόι για την ομάδα, όμως, σύμφωνα πάντα με τα όσα του καταλογίζουν… γυρίζει ανάποδα τους δείκτες. Με απλά λόγια, με τη στάση και τις μεθόδους του, πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο. Προκαλεί ανακατωσούρα στην ομάδα…

Στον Χριστάκη Γεωργίου έχουν καταλογίσει και την αποτυχημένη σύντομη θητεία που είχε στο τριφύλλι το ιερό τέρας της προπονητικής, Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Έμπαινε συνεχώς στα πόδια του ‘Ντούσκο’, μετέφερε διάφορα στη διοίκηση και αναστάτωνε την ομάδα» λένε μεταξύ άλλων άνθρωποι που τον κατηγορούσαν…

Μέχρι κι ότι προκάλεσε επεισόδιο στην προπόνηση τον κατηγόρησαν. Φέρεται να αποκάλεσε τον Ρενχίφο «βόδι» ή κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ζητήσει εξηγήσεις και να πιαστούν στα χέρια.

Του έχουν αποδώσει ευθύνες μέχρι και για την αρνητική τροπή που είχε πρόσφατα το θέμα του Μιχάλη Κωνσταντίνου. Οι γνώστες του παρασκηνίου λένε πως κατά τη διάρκεια των  επαφών με τον διεθνή στράικερ για το θέμα της αναπροσαρμογής των οικονομικών όρων του συμβολαίου του, του είπε: «Είσαι τρίτη επιλογή…».

Οι κατηγορίες δεν τελειώνουν εδώ. Η στάση του Χριστάκη Γεωργίου, σύμφωνα με τα όσα διαδίδουν, τυγχάνει της εμπιστοσύνης κι απολαμβάνει της εύνοιας ατόμων που έχουν πολύ υψηλή θέση στην πολιτική ζωή της νήσου. Με απλά λόγια, προσπαθούν να πουν ότι είναι ένα κακομαθημένο παιδάκι που εκμεταλλεύεται με άσχημο τρόπο την εξουσία που του έχει δοθεί.

Ο γράφων δεν τα υιοθετεί όλα αυτά. Ούτε δεινός ρεπόρτερ της Ομόνοιας είναι, αλλά ούτε σε θέση να παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα, ώστε να ξέρει κατά πόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Γνωρίζει όμως το εξής: Τα όσα λέγονται για τον Γεωργίου, είναι τόσο έντονα κι έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να προκαλούν προβλήματα στην ομάδα της Λευκωσίας.

Ίσως ο Χριστάκης Γεωργίου να είναι παρεξηγημένος. Ίσως ο υπερβολικός του ζήλος να παρεξηγείται και να παρερμηνεύεται. Ίσως να είναι το θύμα ενός βρόμικου πολέμου. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, αυτό πολύ λίγη σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία, είναι η διοίκηση του τριφυλλίου, στη συνέλευση της ερχόμενης εβδομάδας, να κάνει και κάτι άλλο. Εκτός από το ζήτημα της ψήφου εμπιστοσύνης (που ζητά από τον κόσμο), να θέσει και το θέμα του Χριστάκη Γεωργίου. Πρέπει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου και οι συνεργάτες του στη διοίκηση, να πείσουν τα μέλη ότι διερεύνησαν το θέμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά που ακούγονται για το διοικητικό στέλεχος της ομάδας τους, κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας. Πως είναι αποκυήματα νοσηρών μυαλών…

Διότι αν το ζήτημα του Χριστάκη Γεωργίου δεν ξεκαθαρίσει, οι φήμες θα συνεχίσουν ανενόχλητες το δρόμο τους και θα διογκώνονται, όπως και τα σημάδια αυτοκαταστροφής…

Φάνης Μακρίδης

Γιατί δεν τα βροντάει ο Χριστάκης Γεωργίου;




Δεν είναι εδώ και μερικές μέρες που άρχισαν να κυκλοφορούν οι διάφορες ιστορίες σχετικά με τον Χριστάκη Γεωργίου αλλά είναι εδώ και μήνες που ο τιμ μάνατζερ της Ομόνοιας βρίσκεται στο στόχαστρο των οργανωμένων της Θύρας 9 αλλά και απλών φιλάθλων.

Ακόμη και όλα αυτά που λέγονται για τον κ. Γεωργίου να είναι όντως αποκυήματα της φαντασίας, όπως τονίζουν στον γράφοντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομόνοιας, μια απορία όμως συνεχίζει να μας απασχολεί.

Από τη στιγμή που ο Χριστάκης Γεωργίου δέχεται καθημερινά ύβρεις, είναι ολοφάνερα η αφορμή για τον «πόλεμο» μεταξύ Θύρας 9 και διοίκησης και είναι ανεπιθύμητος από μεγάλη μερίδα του κόσμου, γιατί δεν τα βροντάει;

Από τη στιγμή που η παρουσία του στο «Ηλίας Πούλλος» δημιουργεί (άδικα ή δίκαια, δεν είναι αυτό το θέμα) τόσο μεγάλη αντιπαράθεση, τότε ίσως να ήταν καλύτερα, πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο, να παραιτηθεί και να προσφέρει τις ώρες του σε άλλο κόσμο, που δεν τον βρίζει.

Είναι δυνατόν η αμοιβή που παίρνει για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην Ομόνοια να αξίζει στα αλήθεια τόσο, έτσι ώστε να συνεχίσει να δέχεται τις ύβρεις και τις απειλές;

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Συνεχίζει στο Βέλγιο ο Κακλαμάνος

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Συνεχίζει στο Βέλγιο ο Κακλαμάνος: "Τι κι αν διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του; Ο Αλέξανδρος Κακλαμάνος, περί ου ο λόγος, θα συνεχίσει να δίνει μάχες στους αγωνιστικούς χώρου..."

Συνεχίζει στο Βέλγιο ο Κακλαμάνος

Τι κι αν διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του; Ο Αλέξανδρος Κακλαμάνος, περί ου ο λόγος, θα συνεχίσει να δίνει μάχες στους αγωνιστικούς χώρους! Ο 37χρονος επιθετικός, πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, θα συνεχίσει την καριέρα του στη βελγική ομάδα γ΄ κατηγορίας Σεν Γκιλουάζ. Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα 7sur7.be:

«Ο Αλέξανδρος Κακλαμάνος έχει υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο γ΄  κατηγορίας Σεν Γκιλουάζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα (σ.σ. χθες) ο σύλλογος, προπονητής του οποίου είναι ο Ντάντε Μπρονιό. Πρόκειται για την επιστροφή του Έλληνα στράικερ στη χώρα, που τώρα είναι 37 χρόνων. Ο Κακλαμάνος αγωνιζόταν στην α΄ κατηγορία του Βελγίου από το 1999 μέχρι το 2005 , με τις Σαρλερουά  (1999-2000, 6 γκολ), Γάνδη (2000-2003, 40 γκολ), και Σταντάρντ (2003-05, 8 γκολ) και μετά τιμωρήθηκε, αφού βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης. Έπαιξε στην Κύπρο (ΑΠΟΕΛ/2005-06, Ένωση/2008-09)  και στην Ελλάδα (Εργοτέλης/2006-07, Κέρκυρα/2006-07). Από το 2009 έπαιζε στη Ρόδο».
Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Η «Κυρία» ταλαιπωρεί τον Κοβαλέφσκι

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Η «Κυρία» ταλαιπωρεί τον Κοβαλέφσκι: "Η Ανόρθωση ταλαιπωρεί τον Κοβαλέφσκι... Αυτό το στίγμα δίνεται σε χθεσινό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε σε δυο Πολωνικές ισοσελίδες, την sports...."

Η «Κυρία» ταλαιπωρεί τον Κοβαλέφσκι

Η Ανόρθωση ταλαιπωρεί τον Κοβαλέφσκι... Αυτό το στίγμα δίνεται σε χθεσινό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε σε δυο Πολωνικές ισοσελίδες, την sports.pl και την sport.wp.pl...

«Ο Κοβαλέφσκι υποβλήθηκε σε δεύτερη επαναληπτική εγχείριση, γιατί στην πρώτη –τον Απρίλιο- υπήρχαν επιπλοκές» σημειώνει αρχικά ο συντάκτης του κειμένου, για να εξηγήσει στη συνέχεια: «Παρά τις εντολές των γιατρών, ο σύλλογός του, η Ανόρθωση Αμμοχώστου τον υποχρέωσε να ταξιδέψει στην Κύπρο και το μακρινό ταξίδι είχε επιπτώσεις στην υγεία του. Επιπλέον, ο κυπριακός σύλλογος θέλει να παρουσιαστεί ο τερματοφύλακας σήμερα (σ.σ. χθες) στην Αυστρία».
Στο ρεπορτάζ, φιλοξενείται και δήλωση του Κοβαλέφσκι, ο οποίος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι τον κάλεσαν να παραστεί στην Αυστρία: «Διερωτώμαι πώς θα το κάνω. Μέχρι σήμερα βρίσκομαι σε κρεβάτια νοσοκομείων».

Το δέχομαι να δυσανασχετεί ο παίκτης για την ταλαιπωρία, στην οποία υποβάλλεται. Δεν το βρίσκω τόσο σωστό, όμως, να παίρνει σβάρνα τα Μ.Μ.Ε. και να διαμαρτύρεται για τη στάση που τήρησαν οι άνθρωποι της ομάδας, στην οποία -μέχρι σήμερα- δεν πρόσφερε τίποτα απολύτως...

Φάνης Μακρίδης