Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Ο Ζαρντέλ θέλει να συνεχίσει να...

Μετά από την τελευταία περιπέτεια (με άδοξο τέλος) του Μάριο Ζαρντέλ στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στους Νιούκασλ Τζετς, θα έλεγε κανείς ότι η καριέρα του κλείνει…Όσοι το σκέφτηκαν αυτό, όμως, μάλλον λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο «Σούπερ Μάριο». Ο τελευταίος, μιλώντας στην αθλητική ιστοσελίδα της Πορτογαλίας «maisfuteball» δήλωσε ότι θέλει να παίξει μπάλα για ακόμη ένα χρόνο!

· «Στην Αυστραλία, βρήκα το ποδόσφαιρο διαφορετικό, βασισμένο στη φυσική κατάσταση, όχι πολύ τεχνικό, αλλά μου άρεσε ως εμπειρία. Γνώρισα μια διαφορετική ποδοσφαιρική κουλτούρα, σε όλα τα επίπεδα», είπε αρχικά ο 34χρονος Βραζιλιάνος στράικερ και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή δεν παίζω ποδόσφαιρο, αλλά ακόμα δεν σκέφτομαι να τερματίσω την καριέρα μου. Έχω πιθανότητες να υπογράψω σε άλλο σύλλογο, επειδή είχα επαφές εδώ στη Βραζιλία. Θα προπονούμαι καθημερινά σε γυμναστήριο εδώ στη Φορταλέζα, μέχρι να αποφασίσω για το μέλλον μου. Θα πάρω τις τελικές μου αποφάσεις αρχές Απριλίου, αλλά όπως είπα, δεν πιστεύω να ολοκληρώσω την καριέρα μου. Θέλω να παίξω για ακόμα ένα χρόνο».

· Θα μπορούσε να πει κάποιος με αρκετή δόση κυνισμού ότι ο Ζαρντέλ σκέφτεται να συνεχίσει να ταλαιπωρείται στα γήπεδα για ακόμη ένα χρόνο και μάλιστα έχει βρει νέο υποψήφιο θύμα...

· Το μόνο βέβαιο είναι ότι κάνει μεγάλο κακό στον εαυτό του, όπως και κάθε άλλος παίκτης που συνεχίζει να αγωνίζεται, ενώ δεν... τραβά. Είναι σαν να προσπαθεί να χαλάσει το καλό όνομα που δημιούργησε με τη μεγάλη καριέρα του στην Πορτογαλία, όταν όλοι μιλούσαν για τις φανταστικές επιδόσεις του στο σκοράρισμα.

· Τα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής του διαδρομής είναι ενδεικτικά:
- 2003/04: Μπόλτον, 7 συμμετοχές ως αλλαγή, 0 γκολ.
- 2003/04: Ανκόνα (δανεικός), 3 συμμετοχές, 0 γκολ.
- 2004/05: Νιούελς Ολντ Μπόις (δανεικός), 3 συμμετοχές, 0 γκολ.
- 2004/05: Αλαβές, 0 συμμετοχές, 0 γκολ.
- 2005: Γκοΐας: 4 συμμετοχές, 1 γκολ.
- 2006/07: Μπέιρα Μαρ, 12 συμμετοχές (5 ως αλλαγή), 3 γκολ.
- 2006/07: Ανόρθωση, 7 συμμετοχές (4 ως αλλαγή), 3 γκολ.
- 2007/08: Νιούκασλ Τζετς, 11 συμμετοχές (8 ως αλλαγή), 0 γκολ.

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στις 29/03/2008 στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"
Στήλη: "Ο Παρατηρητής"