Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Πλαστογράφος-χέστης...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Πλαστογράφος-χέστης...: "Δεν πάει πολύς καιρός που τα λέγαμε για τον πλαστογράφο-παράγοντα... Πού τον θυμηθήκαμε; Επανήλθε στο προσκήνιο από μόνος του! Τώρα, σταμάτ..."

Πλαστογράφος-χέστης...

Δεν πάει πολύς καιρός που τα λέγαμε για τον πλαστογράφο-παράγοντα... Πού τον θυμηθήκαμε; Επανήλθε στο προσκήνιο από μόνος του!

Τώρα, σταμάτησε να το παίζει δυναμικός και να ισοπεδώνει ποδοσφαιριστές, υπογράφοντας για λογαριασμό τους έγγραφα. Μάλλον, έβαλε την ουρά στα σκέλια.

Ο τυπάρας, όπως είχαμε γράψει, πλαστογράφησε σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις έγγραφα, υπογράφοντας για λογαριασμό παικτών. Πήγαινε να τους παγιδεύσει... Βασικά ήθελε να φανεί στα χαρτιά ότι οι ποδοσφαιριστές δεν δικαιούνταν να αποζημιωθούν οικονομικά από το σωματείο.

Όμως, ο δικηγόρος ενός ποδοσφαιριστή, που έπεσε θύμα αυτών των πρακτικών, κινήθηκε δυναμικά. Με συνέπεια, το διοικητικό στέλεχος του συλλόγου να φοβηθεί. Βλέπετε, η πλαστογραφία είναι ποινικό αδίκημα.

Ο πλαστογράφος, λοιπόν, επικοινώνησε με το δικηγόρο του ποδοσφαιριστή και του είπε ότι είναι διατεθειμένος να πληρώσει τις οφειλές προς τον παίκτη για να μην χρησιμοποιηθεί το πλαστογραφημένο (από τον ίδιο) χαρτί στο δικαστήριο.

Κάποτε έκανε το μάγκα και τώρα τα πανιά του είναι φουσκωμένα...

Φάνης Μακρίδης

O Στάθης αποδείχθηκε πιο large από τον Μιλτιάδη

Tου Μικαέλο Παπαδάκη

Το να χαρίζεις ένα εκατομμύριο ευρώ στις μέρες μας δεν είναι εύκολο πράγμα. Μ’ αυτή την κίνηση ο Στάθης Αλωνεύτης βούλωσε τα στόματα όσων έλεγαν πως το μόνο που τον νοιάζει είναι τα λεφτά. Έκλεψε εντυπώσεις, εξέθεσε τη διοίκηση και κέρδισε μια θέση στις καρδιές του κόσμου για πάντα.

Η πρόταση της Ομόνοιας ήταν υποτιμητική για τον Αλωνεύτη και του άνοιξε την πόρτα εξόδου.

Ο Στάθης έλαβε το μήνυμα ότι δεν τον ήθελαν και έφυγε με το κεφάλι ψηλά, αποδεικνύοντας πως είναι πιο large από τον πρόεδρο, που εμφανίζεται να παζαρεύει μερικά χιλιάρικα ενώ ο ίδιος χάρισε ένα ολόκληρο εκατ. ευρώ, κι ας μην είναι μεγαλοεργολάβος.

Η δήλωση του Στάθη ήταν ηγετική. Εκεί που μιλάει τη «δύσκολη στιγμή της αγαπημένης μου ομάδας», είναι σαν να λέει «εγώ είμαι εδώ να σας βοηθήσω».

Τα περί απώλειας για τον σύλλογο γράφτηκαν για τα μάτια του κόσμου. Αν πραγματικά ήθελαν τον Αλωνεύτη θα του έκαναν την ίδια πρόταση που έκαναν στον Μακρίδη. Ο Αλωνεύτης γεννήθηκε από τα σπλάχνα της Ομόνοιας, άφησε χρήματα φεύγοντας για τη Λάρισα, έπαιρνε λιγότερα από τον Μακρίδη και έδωσε το πρωτάθλημα του 2010 - μαζί με τον Κωνσταντίνου.

Όταν στον Αλωνεύτη προσφέρεται μείωση 50% χωρίς επέκταση και στον Μακρίδη μικρότερη (σε απόλυτες τιμές) μείωση, με επέκταση δυο χρόνων – και των δυο τα συμβόλαια έληγαν το 2013 – πάει να πει πως ο πρόεδρος έχει κάνει τις επιλογές του για τον ποιον θέλει και ποιον όχι. Ο Στάθης το κατάλαβε και δεν έκανε αντιπρόταση στο τελευταίο ραντεβού. Ίσως ήταν πιο τίμιο αν του το έλεγαν ευθέως εκτιμώντας την προσφορά στον σύλλογο.

Το λάθος, κατά την άποψή μου, ήταν ο χειρισμός και όχι η απόφαση. Θεωρώ πως στην Ομόνοια είναι πιο χρήσιμος ο Μακρίδης από τον Αλωνεύτη. Πλάγιους το «τριφύλλι» έχει και τον Εφραίμ και τον Χριστοφή και τον Αβραάμ. Κύπριο πλέιμεϊκερ δεν βρίσκεις όχι μόνο στην Ομόνοια, αλλά πουθενά στον κόσμο.

Το μέλλον του Στάθη είναι στην Κύπρο, το πολύ στην Ελλάδα όπου μπορεί άνετα να κάνει… παπάδες. Και να πάει παραέξω θα γυρίσει, όπως γύρισαν ο Κονναφής, ο Οκκάς και ο Χαραλαμπίδης.

Δεν είναι εύκολο για έναν ξένο (και δη Κύπριο) να κάνει καριέρα σε μικρή ομάδα της Ευρώπης. Αν γυρίσει στην Κύπρο σε ένα – δυο χρόνια, θα γυρίσει στην Ομόνοια. Εκτός αν του κλείσουν την πόρτα και τον αναγκάσουν να παίξει αλλού.

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Το... παραμύθι με τον Μρντάκοβιτς

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Το... παραμύθι με τον Μρντάκοβιτς: "*Ο Μίλιαν Μρντάκοβιτς είναι κλειστός εδώ και καιρό στην ΑΕΚ, αλλά περιμένουμε να δούμε ακόμη πότε θα ανακοινωθεί η απόκτησή του. Θα γίνει νέ..."

Το... παραμύθι με τον Μρντάκοβιτς

*Ο Μίλιαν Μρντάκοβιτς είναι κλειστός εδώ και καιρό στην ΑΕΚ, αλλά περιμένουμε να δούμε ακόμη πότε θα ανακοινωθεί η απόκτησή του. Θα γίνει νέα συνάντηση-λένε- με τον παίκτη στη Σερβία για να κλείσει το θέμα. Από την άλλη, ο τελευταίος, τόσο καιρό δηλώνει ότι δεν έκλεισε πουθενά. Γιατί δεν ανακοινώνεται η μεταγραφή του να τελειώνουμε; Αυτοί που πιστέψανε ότι έκλεισε το deal, πιστέψανε. Δίχως να θέλουμε να πούμε βεβαίως κάτι...

*Διάβαζα τις προάλλες για τα επιτεύγματα της αστυνομίας σχετικά με τα επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους. Το 2009, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 90 συλλήψεις, ενώ το 2010 σε 249. Αριθμοί που αποδεικνύουν ότι... ανεβήκαμε επίπεδο! Για να... βελτιωθούν, ωστόσο, τόσο πολύ τα νούμερα προφανώς σημαίνει ότι αυξήθηκαν και τα επεισόδια τη χρονιά που μας πέρασε. Η μήπως πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι που ανέβηκε τόσο πολύ ο αριθμός των συλληφθέντων; Είναι καλό, επίσης, να δημοσιοποιηθούν πόσοι απ΄ αυτούς τους 249 καταδικάστηκαν και τιμωρήθηκαν. Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη χρονιά η αστυνομία θα είναι πιο αποτελεσματική, αφού... κάθε χρόνο και χειρότερα. Δεν μέμφομαι φυσικά τους αστυνομικούς που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά τους πολιτειακούς αξιωματούχους αυτού του τόπου, που δεν παίρνουν δραστικά μέτρα για την πάταξη του φαινομένου.

*Νέα προσπάθεια κάνουν στον Απόλλωνα για να βγουν από το διοικητικό αδιέξοδο. Και ώσπου περνάει ο χρόνος και σίγουρη λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα, τόσο πιο πολύ θα μεγαλώνει η ανησυχία των φιλάθλων της ομάδας. Απόλυτα λογικό. Δεν υπάρχει διοίκηση, ούτε προπονητής, ενώ οι καλοί παίκτες έχουν ήδη κουνήσει μαντίλι. 'Αντε να δούμε ποιοι επιτέλους νοιάζονται γι΄ αυτήν την κατά-ταλαιπωρημένη ομάδα.


Aνδρέας Σταυρινίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Μείωναν τις απολαβές του Αλωνεύτη για να δώσουν αλ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Μείωναν τις απολαβές του Αλωνεύτη για να δώσουν αλ...: "Η είδηση που κυκλοφόρησε από την περασμένη εβδομάδα και ήθελε την ΑΕΚ Λάρνακας να απέρριψε πρόταση ύψους 160.000 ευρώ από την Ομόνοια, για τ..."

Μείωναν τις απολαβές του Αλωνεύτη για να δώσουν αλλού χρήμα...

Η είδηση που κυκλοφόρησε από την περασμένη εβδομάδα και ήθελε την ΑΕΚ Λάρνακας να απέρριψε πρόταση ύψους 160.000 ευρώ από την Ομόνοια, για τον Ρενάτο Μαργκάσα, ήχησε κάπως στα αφτιά μου...

Καταρχάς, μου φάνηκε πολύ τρελό να δίνει μια ομάδα τόσα λεφτά τη σήμερον ημέρα για παραχώρηση ενός ποδοσφαιριστή. Κι ακόμα πιο τρελό μου φάνηκε που ένας σύλλογος, απορρίπτει τέτοια χρήματα...

Πέραν απ’ αυτό, όμως, υπάρχουν κι άλλα πράματα που αναλογίστηκα στο άκουσμα αυτής της είδησης και τα οποία έχουν να κάνουν με την ιδιαίτερη περίπτωση της Ομόνοιας.

Η διοίκηση των πρασίνων αυτή την περίοδο προσπαθούσε να ρίξει τα συμβόλαια των ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών της, στο πλαίσιο της πολιτικής της να συμμαζευτεί οικονομικά μετά τα οικονομικά ξανοίγματα για την απόκτηση της αφρόκρεμας του κυπριακού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, την περίοδο που γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον της Ομόνοιας για το Μαργκάσα, ήταν σε εξέλιξη οι προσπάθειες της διοίκησης των «τριφυλλοφόρων» να πείσουν τους Κωνσταντίνου και Αλωνεύτη να δεχθούν μείωση απολαβών...

Κι αυτό ακριβώς είναι το παράδοξο της όλης υπόθεσης. Γίνεται από τη μια να προσπαθώ να πείσω τους παίκτες μου να μου «χαρίσουν» χρήμα και από την άλλη να είμαι έτοιμος να «ρίξω» ένα 300άρι χιλιάδες (πέραν από τα 160.000 που θα δίνονταν στην ΑΕΚ, υπολογίστε και τις απολαβές του Μαργκάσα); Πώς θα επέδρασε αυτό στη ψυχολογία των Κωνσταντίνου και Αλωνεύτη;

Κι άντε εγώ ο καψερός να μην προβληματίζομαι και να μην κάνω πονηρές σκέψεις...

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στον "ΠΟΛΙΤΗ" στις 15/06/2011