Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Η περιβόητη «πρέπουσα αγωνιστική συμπεριφορά»...

Ο πρόεδρος του σωματείου του Άρη, Κυριάκος Χατζηκυριάκος, αναφερόμενος στον αγώνα της ομάδας του με την ΑΕΛ, μίλησε ξεκάθαρα για ποδοσφαιριστές της ομάδας του που δεν είχαν την πρέπουσα αγωνιστική συμπεριφορά.

Είπε επί λέξει: «Ακούστηκαν διάφορα τις τελευταίες μέρες στη Λεμεσό και τα οποία όμως χωρίς στοιχεία δεν μπορούμε να αποδείξουμε. Κάποια πράγματα μέσα στο παιχνίδι δεν άρεσαν στον κ. Στοϊκιτσα. Μετά το τέλος του αγώνα μου είπε: ‘Δεν υπάρχει λόγος να είμαι εδώ. Βλέπω κάποια πράγματα που δεν μπορούσαν να αλλάξουν, αλλά και που δεν μπορούσα να τα ελέγξω μέσα στο παιχνίδι’».

Αυτές οι τοποθετήσεις είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητες. Όχι μόνο γιατί αγγίζουν ένα θέμα που ταλανίζει μόνιμα το ποδόσφαιρό μας. Υπάρχει κι ένας άλλος σοβαρός λόγος.

Προήλθαν από το στόμα ενός ανθρώπου που βρέθηκε (καθυστερημένα) στη θέση άλλων παραγόντων όταν αντιμετώπιζαν τη δική του ομάδα. Με απλά λόγια, σε συγκεκριμένα παιχνίδια του Άρη, υπήρχαν αντίπαλοι παίκτες που δεν είχαν αυτή «την πρέπουσα αγωνιστική συμπεριφορά» που σας τσαμπουνάω.

Όλοι θυμόμασταν τι ακούστηκε για το παιχνίδι του Άρη και του Απόλλωνα και την κατώτερη των περιστάσεων αγωνιστική παρουσία κάποιων (ξένων) ποδοσφαιριστών των κυανολεύκων...

Και στο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής στο ΓΣΠ, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Άρη, οι γηπεδούχοι είχαν νωθρή αγωνιστική παρουσία.

Επιπλέον και σε βάρος του Άρη ακούστηκαν διάφορα... «τα οποία όμως χωρίς στοιχεία δεν μπορούμε να αποδείξουμε», για να δανειστούμε την χαρακτηριστική του ατάκα.

Κατά συνέπεια, ο συμπαθής πρόεδρος του σωματείου του Άρη δεν ήταν το πιο κατάλληλο άτομο για να εγείρει ένα τέτοιο ζήτημα...

Άντε αυτά, γιατί έπεσε η γραμμή και βγήκαμε εκτός… διαδικτύου. «Επανασύνδεση» την ερχόμενη εβδομάδα.

Φάνης Μακρίδης
Δημοσιεύτηκε στις 08/04/2008 στην ιστοσελίδα "protathlima.com"
Στήλη: "Εκτός (δια)δικτύου"

Για να μην λέμε μισές αλήθειες

Ακούσαμε προχθές με μεγάλο ενδιαφέρον τον πρόεδρο του σωματείου του Άρη, Κυριάκο Χατζηκυριάκο, να αναλύει τους λόγους που τον έκαναν να αρχίσει να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. Και οι περισσότεροι κρίναμε ότι ήταν δικαιολογημένος. Δεν ήταν και λίγα αυτά που ο ίδιος και άλλοι άνθρωποι της "ελαφράς ταξιαρχίας" υπέστησαν λίγο πριν από το παιχνίδι της ομάδας τους με την ΑΕΛ. Συνθήματα σε τοίχους, απειλητικά τηλεφωνήματα, ζημιές στο γήπεδο, κροτίδες και γενικά προσπάθειες εκφοβισμού...

• Υπήρχε όμως και ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο των τοποθετήσεων του που προκαλεί σκεπτικισμό.

• Μεταξύ άλλων, ο Χατζηκυριάκος, ανέφερε: "Ακούστηκαν διάφορα τις τελευταίες μέρες στη Λεμεσό και τα οποία όμως χωρίς στοιχεία δεν μπορούμε να αποδείξουμε. Κάποια πράγματα μέσα στο παιχνίδι δεν άρεσαν στον κ. Στοϊκίτσα. Μετά το τέλος του αγώνα, μου είπε: 'Δεν υπάρχει λόγος να είμαι εδώ. Βλέπω κάποια πράγματα που δεν μπορούσαν να αλλάξουν, αλλά και που δεν μπορούσα να τα ελέγξω μέσα στο παιχνίδι'".

• Είναι φανερό ότι ο εννοούσε πως κάποιοι παίκτες της ίδιάς του της ομάδας δεν είχαν την πρέπουσα αγωνιστική συμπεριφορά.

• Ποιο είναι ακριβώς το σημείο που προκαλεί σκεπτικισμό; Είναι απλό. Ακριβώς τα ίδια παράπονά που είχαν ο Χατζηκυριάκος και ο Στοϊκίτσα από τους παίκτες της ομάδας τους, τα είχαν και άνθρωποι αντιπάλων του Άρη.

• Να το κάνουμε ακόμα πιο λιανά: Σε συγκεκριμένα παιχνίδια του Άρη, παίκτες της αντίπαλης ομάδας δεν είχαν την πρέπουσα αγωνιστική συμπεριφορά. Ας μην ξεχνάμε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

• Αυτά, για να μην λέμε μισές αλήθειες...

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στις 08/04/2008 στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"
Στήλη: "Ο Παρατηρητής"