Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Σημάδια... Ανόρθωσης στον ΑΠΟΕΛ

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Σημάδια... Ανόρθωσης στον ΑΠΟΕΛ: "Οι πρωταθλητές Κύπρου, για το δικό τους καλό, οφείλουν να διαφυλάξουν την ενότητα στην ομάδα. Στη διατύπωση αυτής της θέσης, μας οδηγούν τα ..."

Σημάδια... Ανόρθωσης στον ΑΠΟΕΛ

Οι πρωταθλητές Κύπρου, για το δικό τους καλό, οφείλουν να διαφυλάξουν την ενότητα στην ομάδα. Στη διατύπωση αυτής της θέσης, μας οδηγούν τα τελευταία γεγονότα στον ΑΠΟΕΛ σε σχέση με την εκλογική συνέλευση της εταιρείας. Τα παραθέτουμε:

1) Κυριάκος Ζιβανάρης και Πρόδρομος Πετρίδης, ως μεγαλομέτοχοι της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ, αποφασίζουν να επανέλθουν στα διοικητικά.

2) Κάποιοι φρόντισαν να προωθήσουν ομαλά την επάνοδό τους στο συμβούλιο. Παρόλο που δεν απαιτείται η σύμφωνος γνώμη του πρόεδρου για να εισέλθει κάποιος στο Δ.Σ., εντούτοις κυκλοφόρησαν πληροφορίες (που διοχετεύθηκαν και στα ΜΜΕ) ότι πήραν τις ευλογίες του Φοίβου Ερωτοκρίτου πριν προβούν σ’ αυτή την κίνηση.

3) Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου διαψεύδει (08/06) την πληροφορία ότι γνώριζε από πριν πως οι δυο πρώην πρόεδροι θα υπέβαλλαν υποψηφιότητα. Εξήγησε πως πρώτα υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες των Ζιβανάρη και Πετρίδη και μετά τον ενημέρωσαν προσωπικά οι δυο τελευταίοι για την απόφασή τους...

4) Το θέμα δεν έμεινε εκεί, αφού την Πέμπτη (09/06) ο ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας εμμέσως τους δυο προαναφερθέντες ότι επανέρχονται στο Δ.Σ. για να εκμεταλλευτούν προσωπικά τις επιτυχίες της ομάδας.

5) Το επόμενο «επεισόδιο» διαδραματίζεται στο Χίλτον, όπου το βράδυ της Πέμπτης (09/06) πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των μετόχων του ΑΠΟΕΛ. Το μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας Χριστόφορος Ποταμίτης, θέτει θέμα για την παρουσία του Κυριάκου Ζιβανάρη στο Δ.Σ. της εταιρείας. Αναφέρεται στις συνθήκες της προηγούμενης αποχώρησής του από την προεδρία και τον κατηγορεί ότι θέλει να επανέλθει στο συμβούλιο για συμφεροντολογικούς λόγους. Έτσι, παρά την έκκληση του Φοίβου Ερωτοκρίτου για ενότητα και προσθήκη των Ζιβανάρη και Πετρίδη στη διοίκηση, για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας γίνονται εκλογές...

6) Ο Ποταμίτης αν και αρχικά παραιτήθηκε, εντούτοις άλλαξε γνώμη και έθεσε υποψηφιότητα για επανεκλογή του στο συμβούλιο της εταιρείας, αλλά απέτυχε και έμεινε εκτός. Σημειώστε ότι ο Ποταμίτης χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως μεγάλος δουλευταράς που πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες, προωθώντας αποτελεσματικά τα εισιτήρια διαρκείας.

Όλα αυτά αποτελούν σημάδια διχόνοιας. Και από τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ έχει προοπτικές για μια αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία, από την οποία μπορούν να προκύψουν, δόξα και χρήμα, οι γαλαζοκίτρινοι πρέπει να προσέξουν να μην αυτοκαταστραφούν. Υπάρχουν, άλλωστε, παραδείγματα προς αποφυγήν. Όπως αυτό της Ανόρθωσης...

Φάνης Μακρίδης