Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Από τα κρεβατάκια θαλάσσης, στον Ερμή Αραδίππου ο Ίλιαν Κιριάκοφ

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο με ιστορίες αδικίας. Άνθρωποι που έλαμψαν με την παρουσία τους στα γήπεδα, είδαν τους όρους να αντιστρέφονται και τη στρογγυλή θεά να τους κλοτσάει μετά την αφυπηρέτηση τους...

* Τα λεφτά που μάζεψαν στην καριέρα τους, επενδύθηκαν με λάθος τρόπο και εξανεμίστηκαν... Την ίδια στιγμή είδαν το ποδόσφαιρο να τους γυρίζει προκλητικά την πλάτη. Έχουν γραφτεί πολλά από ειδικούς για το θέμα, που έβλεπαν μεγάλους αστέρες των γηπέδων να μην μπορούν να σταθούν στην κοινωνία μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.

* Όλα αυτά μας ήρθαν στο μυαλό, με το άκουσμα της ευχάριστης είδησης ότι ο Ερμής Αραδίππου προσέλαβε τον Ίλιαν Κιριάκοφ, έναν άνθρωπο που άφησε τη σφραγίδα του στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν είχε την ανάλογη πορεία ως παλαίμαχος. Κι ευτυχώς που βρέθηκαν οι Αραδιπιώτες να αξιοποιήσουν τις γνώσεις του στο ποδόσφαιρο, γιατί κάποιοι τον ξέχασαν εντελώς.

* Θυμάμαι πέρσι την αρνητική έκπληξη που μου επεφύλασσε ο συνάδελφος Βάσος Βάσου, σε μια συζήτηση που είχαμε. Όπως με είχε ενημερώσει πριν από έναν χρόνο, «ανακάλυψε» τον Βούλγαρο πρώην άσο σε παραλία της Λάρνακας. Ο τελευταίος, δούλευε εκεί μαζεύοντας κρεβατάκια...

* Πάμε να θυμηθούμε τι γράφαμε στις 22 Ιουλίου του 2010:
«’Χάλαστηκα’ όταν άκουσα ότι ο Ίλιαν Κιριάκοφ δεν τα κατάφερε τόσο καλά επαγγελματικά...
Ο Βάσος, καλός συνάδελφος και φίλος, με ενημέρωσε ότι ο πρώην αστέρας της Εθνικής Βουλγαρίας δουλεύει σε παραλία της Λάρνακας, μαζεύοντας κρεβατάκια...
‘Αυτό είναι σίγουρο; Είσαι βέβαιος;’ τον ρώτησα με δυσπιστία. Βλέπετε, αδυνατούσα να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι ο παίκτης που μας εντυπωσίαζε με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες κατά τη δεκαετία του ΄90, δουλεύει ως υπάλληλος σε τουριστική επιχείρηση.
‘Είναι επιβεβαιωμένο 100%. Τον είδαν και φίλοι μου, οι οποίοι τον ήξεραν από τον καιρό που έπαιζε στην Ανόρθωση και του μίλησαν. Είχε βγάλει λεφτά ως ποδοσφαιριστής και είχε κάνει κάποιες επενδύσεις, οι οποίες όμως δεν πήγαν τόσο καλά...’, μου απάντησε ο Βάσος.
Για όσους δεν θυμάστε τον Κιριάκοφ ή δεν τον ζήσατε, θήτευσε στην Ανόρθωση για μια σεζόν (1995-96: 19 αγώνες, 8 γκολ), ‘μάγεψε’ και πήρε μεταγραφή για τη Σκοτία (Αμπερντίν). Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση τότε, ήταν πόσο γρήγορα κέρδισε την αγάπη των οπαδών της ‘Κυρίας’. Και δεν τον είχαν βάλει στις καρδιές τους μόνο για τις ικανότητές του στο γήπεδο, αλλά και για το χαρακτήρα του.
Ο μικρός αυτός ‘γίγαντας’ (μόλις 1,65 μ. το ύψος του), ήταν από τους παίκτες που... μιλούσαν με την μπάλα. Αυτό καταμαρτυρεί και το βιογραφικό του. Έπαιξε σε έξι παιχνίδια του Μουντιάλ του 1994, όταν η Βουλγαρία κατέλαβε την ιδιαίτερα τιμητική 4η θέση. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, είχε 53 συμμετοχές και 5 γκολ, σε μια εποχή που η παρέα του Στόιτσκοφ προκαλούσε παγκόσμια αίσθηση με την παρουσία της στο γήπεδο.
Γι΄ αυτό, λοιπόν, δεν μπορούσα να δεχθώ τόσο εύκολα ότι ο Κιριάκοφ δεν είχε ανάλογη της ποδοσφαιρικής του αξίας, πορεία στη ζωή του.
Και προς Θεού, δεν λέμε ότι είναι κακό να δουλεύεις ως υπάλληλος σε επιχείρηση με κρεβατάκια της θάλασσας. Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Απλώς είμαστε σίγουροι ότι ένας άνθρωπος με τέτοιο ποδοσφαιρικό ιστορικό, μπορεί σίγουρα να προσφέρει πολλά στο άθλημα. Ας το έχουν υπόψη τους οι άνθρωποι του κυπριακού ποδοσφαίρου...»


* Ευτυχώς οι καλοί δεν χάνονται...

Φάνης Μακρίδης

Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (16/07/2011)




Έπαιζαν και οι δυο το «παιχνιδάκι» τους
Η ΑΕΠ διεκδικούσε τον Βάργκας για αρκετό καιρό. Για σχεδόν ένα μήνα αν δεν κάνω λάθος. Στο τέλος, όμως, ο Πορτογάλος άσος που το έπαιζε ιδιαίτερα δύσκολος και ήταν απαιτητικός, βλέποντας ότι δεν έπαιρνε από κάποια άλλη ομάδα την προσφορά που ζητούσε, έκανε αλλαγή πλεύσης και... γύρεψε ο ίδιος τους ανθρώπους του συλλόγου της Πάφου.
Είναι ενδεικτικά τα όσα έγραψε στην έκδοση της Τρίτης (12/07) ο συνάδελφος Λεόντιος Χατζηβασίλης: «Εκεί που απομακρυνόταν η περίπτωσή του για την ΑΕΠ, ο Πορτογάλος μέσος έκανε στροφή 180 μοιρών βλέποντας ότι η ομάδα της Πάφου κλείνει τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής. Έτσι, επικοινώνησε με τον Γιώργο Πολυβίου και με τη διοίκηση ζητώντας ο ίδιος την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας ενόψει της νέας περιόδου...».
Τελικά, όμως, η ΑΕΠ, κι αφού πρώτα ήρθαν στην Κύπρο οι Λόιντ Οούσου και Γκιγέρμε Κασκεβέλ, έκανε πίσω...
Με απλά λόγια, έπαιζαν και οι δυο το «παιχνιδάκι» τους. Η ΑΕΠ έψαχνε να βρει την καλύτερη δυνατόν επιλογή και ο Βάργκας την πιο υψηλή προσφορά...
ΜακΦαν


Για το καλό του τόπου...
Προσπαθώντας να επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς, μας μένει η προσπάθεια... Απαιτούμε δικαιοσύνη, μα δεν τη βλέπουμε, για την ώρα, να αποδίδεται. Δεν έχουμε την πολυτέλεια, σε περίοδο ειρήνης, να χάνουμε αναίτια ούτε έναν συμπατριώτη μας. Ήδη χάσαμε 13 ένα μαύρο πρωινό και όλοι προσευχόμαστε να μη γίνουν 14... Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, είναι ολοφάνερο πως ο λαός αναζητεί πιο πολύ από οποιανδήποτε άλλη τραγωδία μετά το 1974, τα αίτια και τους υπευθύνους. Είναι ολοφάνερο πως η πλειοψηφία του κόσμου απαιτεί την παραίτηση του ηγέτη της χώρας. Και είναι φανερό (και ανησυχητικό), πως αυτή τη φορά υπάρχουν άνθρωποι που τονίζουν πως δεν θα τερματίσουν τις διαμαρτυρίες (και την όποια μορφή εκδήλωσης αυτών...), μέχρι η επιθυμία του λαού να γίνει πράξη... Κύριε Πρόεδρε, μάλλον ήρθε η ώρα να πάρετε κι εσείς, επιτέλους, μια απόφαση σωστή. Κατά τα φαινόμενα, οι πλείστες από τις προηγούμενες σας, ήταν λανθασμένες. Αναμένουμε...
Μάριος Χατζηστυλλής

Καλή η σοδειά, θέλουμε συνέχεια...
Μπορούμε να νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για τα πρώτα δείγματα που έδειξαν οι ομάδες μας στην Ευρώπη. Είχαμε μια πολύ-πολύ καλή σοδειά με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες από τον ΑΠΟΕΛ (2-0), την Ανόρθωση (3-0) και την ΑΕΚ (8-0). Καλή σοδειά και στα τέρματα αφού μετρούμε 13 υπέρ μας και μηδέν παθητικό. Υπερδυνάμεις σίγουρα δεν έχουμε γίνει, αλλά όπως και να το κάνουμε, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχουμε μια διαφορά από τις υπόλοιπες αντιπάλους μας, που προέρχονται  από χώρες όμως η Αλβανία, η Μάλτα και η Γεωργία. Αυτό δεν το λέμε απλά, αλλά φάνηκε και στο γήπεδο. Εξαιρετική και η επιστροφή στην Ευρώπη μετά από 7 χρόνια της ΑΕΚ Λάρνακας, αφού μας έφερε και το ρεκόρ της μεγαλύτερης νίκης σε σκορ που πέτυχαν ομάδες μας σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Καλά και ωραία όλα όμως αυτά, αλλά η ουσία είναι να υπάρξει και συνέχεια. Αυτό είναι το ζητούμενο. Φόρτσα!
ΓΕΩ

Η ΑΕΛ τιμάει τα παιδιά της
Όσοι ενδεχομένως να ξαφνιάστηκαν, που είδαν στην κηδεία των διδύμων ηρώων μας, Χρίστου και Μίλτου, τον πρόεδρο και τον αρχηγό της ΑΕΛ, πρέπει να γνωρίζουν πως η ΑΕΛ πάντα τιμούσε τα παιδιά της, που έφυγαν πρόωρα! Ανησυχώ μήπως αφήσω κάποιο σημαντικό όνομα πίσω, έτσι πρόχειρα που γράφω αυτό το παρασκήνιο. Αν αυτό συμβεί, ελπίζω να μας συγχωρέσουν οι φίλοι ΑΕΛίστες... Αυτά που θα διαβάσετε, είναι μόνο ορισμένα από αυτά που γίνονται τακτικά, όχι μόνο για τους υπό αναφορά, αλλά και πολλούς άλλους που έφυγαν πρόωρα. Αρχίζω από τον Νίκο Σολωμονίδη, το όνομα του οποίου δόθηκε στην κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών. Συνεχίζω με τον Γιώργο Θυρώτο, το όνομα του οποίου έχει γίνει η οδός όπου βρίσκονται τα γραφεία και το γήπεδο της ομάδας. Ο νεαρός Ανδρέας Αρσιώτης, στη μνήμη του οποίου κάθε χρόνο διοργανώνεται τουρνουά καλαθόσφαιρας. Ο Μάριος Παλάλας, στη μνήμη του οποίου ονομάστηκε η αίθουσα Τύπου και δεξιώσεων στην κλειστή αίθουσα. Πλέον, στο πάνθεον και οι αδερφοί Χριστοφόρου, ο Μίλτος και ο Χρίστος, με την ΑΕΛ να αποσύρει τη φανέλα με το Νο18 (η ηλικία τους) και αυτή να αναρτηθεί στο οίκημα του σωματείου και στην αίθουσα επισήμων του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου, ενώ το τουρνουά του Αυγούστου θα έχει το όνομα των δύο ηρώων μας. Εύγε ΑΕΛ!
Μάριος Χατζηστυλλής

Ο Απόλλωνας «έσπρωξε»
τον Επστάιν στον Ατρόμητο

Ο Γερμανός μέσος Ντένις Επστάιν, βρίσκεται μια ανάσα από τον Ατρόμητο Αθηνών, σύμφωνα με χθεσινά ρεπορτάζ σε αθλητικές ιστοσελίδες της Ελλάδας...
Αν θυμάστε, όπως σημειώναμε και χθες, το παράδοξο με τον 31χρονο παίκτη, είναι ότι βάσει των έγραφαν Ελλαδίτες συνάδελφοι τις προηγούμενες ημέρες, ήταν στο μεταγραφικό στόχαστρο του Απόλλωνα Λεμεσού. Τη στιγμή που οι κυανόλευκοι μόλις είχαν προσλάβει τον Γάλλο προπονητή Ντιντιέ Νικόλ κι ο τελευταίος δεν βρισκόταν καν στην Κύπρο... Λες και θα έκλειναν παίκτες οι παράγοντες, χωρίς ο προπονητής να εκφέρει άποψη.
Όπως και να ‘χει, όλοι καταλαβαίνουμε τι έγινε σ’ αυτή την περίπτωση. Η υποψηφιότητα του Επστάιν στον Αθηναϊκό σύλλογο προωθήθηκε μέσω Απόλλωνα...
ΜακΦαν

Το άσχετο
Δυστυχώς, φίλτατοι, έχουμε να κάνουμε με μουσιαμμάες. Είναι μουσιαμμάες, είναι μουσιαμμάες και ξανά είναι μουσιαμμάες! Άπαντες! Τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν πως βρέχει! Δυστυχώς ο λαός μένει μόνος του...
ΓΕΩ

Ο μαυροπράσινος, Μιχάλης Σούλλος!
Από τους πλέον πιστούς φίλους του Ολυμπιακού Λευκωσίας, ο Μιχάλης (Λάκης) Σούλλος δέχθηκε μια μεγάλη έκπληξη από την αγαπημένη του ομάδα. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του σωματείου και νυν της Εταιρείας Ολυμπιακός Ποδόσφαιρο, Πέτρος Σάββα τον επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Συνοικισμό Πλατύ όπου διαμένει και σε μια σεμνή τελετή του απένειμε τη φετινή μαυροπράσινη στολή, προσφέροντάς του μεγάλη χαρά, κάτι που... επιβεβαιώνεται άλλωστε και από το πλατύ χαμόγελο του Μιχάλη που αποτυπώνεται στο φακό του Σπύρου Μέλιου. Μαυροπράσινος από τα γεννοφάσκια του ο Μιχάλης Σούλλος... στάθηκε βράχος στις όποιες άλλες... ποδοσφαιρικές προκλήσεις των μεγαλύτερων πρωτευουσιάνων και παραμένει πιστός φίλος του Ολυμπιακού. Άλλωστε, έχει βαθιές μαυροπράσινες ρίζες που δεν μπορούν με τίποτα να «ξεριζωθούν». Για την ιστορία λοιπόν να σημειώσουμε πως θείος του Μιχάλη είναι η παλιά δόξα του Ολυμπιακού, Παλέτσος. Οι ρίζες του όμως έχουν και άλλα... παρακλάδια. Να αναφέρουμε λοιπόν πως ο Μιχάλης είναι ξάδελφος των αδελφών Λάκη και Κωστάκη Μητσίδη οι οποίοι για σειρά ετών φόρεσαν τη μαυροπράσινη φανέλα και έγραψαν τη δική τους ιστορία στον ακριτικό Ολυμπιακό. Γεια σου Μιχάλη και πάντα χαρές στη μαυροπράσινη κερκίδα!
ΓΕΩ

Μπράβο στον Ερμή!
Χάρηκα πάρα πολύ που διάβασα σήμερα ότι ο Ερμής έδωσε δουλειά στον Ίλιαν Κιριάκοφ. Στο παρελθόν, υπήρξε ένας από τους πρώτους παίκτες διεθνούς βεληνεκούς που μας έκαναν τη χάρη να έρθουν να παίξουν στη βραχονησίδα μας και θα πρέπει, αυτούς τους παίκτες, να τους τιμούμε και σίγουρα όχι να τους έχουμε στις παραλίες να μαζεύουν κρεβατάκια. Και συμφωνώ απόλυτα με τον Φάνη Μακρίδη, πως καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Όμως, όπως έναν επιστήμονα, ένα γιατρό, τον θέλεις να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, για να παίρνει ο τόπος τα ωφελήματα από τις γνώσεις του, έτσι και μία ποδοσφαιρική διάνοια, όπως ο Ίλιαν Κιριάκοφ, πρέπει να αξιοποιηθεί καλύτερα. Αν και ίσως να ευθύνεται και η Ανόρθωση που αυτό δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα, εμείς θα πούμε μπράβο στον Ερμή και θα θυμίσουμε το: κάλλιο αργά, παρά ποτέ!
Μάριος

Ο Κούλλης και οι Ανορθωσιάτες
Είναι αλήθεια πως αυτές τις μέρες, λίγο μας νοιάζει για ποδόσφαιρο. Όπως και για τον καφέ μας, την έξοδο μας, το γέλιο, τη διασκέδαση... Ευτυχώς ή δυστυχώς, κάποιοι έπρεπε να βρουν τη δύναμη να μπουν στο γήπεδο, να παίξουν μπάλα, να πανηγυρίσουν γκολ. Ειδικά για τους Κύπριους παίκτες, δεν είναι εύκολο, αλλά και για πολλούς ξένους, όπως απέδειξαν με τις εκδηλώσεις τους το σύνολο των παικτών του ΑΠΟΕΛ, της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης. Ξεχωρίζω τρεις στιγμές, τις οποίες προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ μου. Πρώτη, οι συγκλονιστικές δηλώσεις του Γκουστάβο Μαντούκα μετά το τέλος του αγώνα στην Αλβανία. Δεύτερη, η ενέργεια του Κούλλη Παύλου να φιλήσει το μαύρο περιβραχιόνιο και να αφιερώσει το γκολ του στους αδικοχαμένους συμπατριώτες μας. Τρίτη και πιο ανατριχιαστική, η αναφώνηση των ονομάτων των 13 ηρώων από τους οπαδούς της Ανόρθωσης στο 13ο λεπτό του αγώνα, συνοδεύοντας κάθε έναν με τη λέξη «Αθάνατος»!
Μάριος

Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (15/07/2011)



Οι νέοι κανονισμοί της ΚΟΠ
Όσο διαβάζω τους νέους κανονισμούς (καθώς και τις ποινές που προβλέπουν), τους οποίους αποφάσισε να εφαρμόσει στο φετινό πρωτάθλημα η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τόσο περισσότερο μου δημιουργείται μια ανυπομονησία. Ανυπομονησία για το τι θα συμβεί. Προσωπικά, κάνω δύο υποθέσεις για το τι να περιμένουμε. Εκτιμώ λοιπόν πως η νέα χρονιά, είτε θα είναι η πιο «καθαρή» από πλευράς επιβολής ποινών, είτε, θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα μιας πολιτικής, η οποία μόνο στα καλύτερα όνειρα των διοικούντων της... ΚΟΠάρας μπορεί να επιτύχει. Ας είναι. Ο χρόνος θα δείξει. Και πολύ περισσότερο, θα... δείξουν οι παραπομπές που θα αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή (με αυτό το έκτρωμα θα ασχοληθώ μεταγενέστερα), αφού μελετήσει (;) προηγουμένως τα φύλλα αγώνος. Εν αναμονή λοιπόν...
ΓΕΩ

Το παραμύθι με τους Κύπριους λεφτάδες
Στο αθλητικό δελτίο Ελλαδικού αθλητικού σταθμού έπαιζε προχθές η είδηση ότι στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης περιμένουν να τους ξελασπώσει οικονομικά ο Ανδρέας Παντελή. Μα είναι τρελοί οι συνάδελφοι; Σε αυτούς τους καιρούς υπάρχουν άνθρωποι που πετούν τα λεφτά τους από ‘δω κι από ‘κεί; Το παραμύθι με τους Κύπριους λεφτάδες, καλά κρατεί στην Ελλάδα...
ΜακΦαν

Μεγάλες κουβέντες...
«Κτίσαμε ομάδα σε χρόνο ρεκόρ», δηλώνει, από την Πολωνία για την Ομόνοια, όπως διαβάζω. ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος των πρασίνων, Χριστάκης Γεωργίου, ενώ ο διεθνής άσος Κούλλης Παύλου, ο οποίος επέστρεψε φέτος στην ΑΕΚ, τονίζει πως η φετινή είναι «η καλύτερη ΑΕΚ που έχω ζήσει». Μεγάλες κουβέντες για μεγάλες ομάδες. Τώρα απομένει όλα να επιβεβαιωθούν και στον αγωνιστικό χώρο...
ΓΕΩ

Εξέταζε τον Επστάιν χωρίς προπονητή
Δημοσιεύματα στον Ελλαδικό χώρο ανέφεραν ότι ο Απόλλωνας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσει τον Ντένις Επστάιν, ο οποίος αγωνιζόταν στην Κέρκυρα, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι όταν τα έγραφαν αυτά, ο νέος τεχνικός του συλλόγου της Λεμεσού, Ντιντιέ Νικόλ, δεν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του. Ούτε καν στην Κύπρο δεν βρισκόταν...
ΜακΦαν

Το άσχετο
Η αναζήτηση οποιουδήποτε άλλοθι για την ανείπωτη τραγωδία δεν τιμά κανένα από τους κρατούντες. Και είναι ανάξιοι της θέσης που κατέχουν όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τους χουλιγκανισμούς μικρής μερίδας νεαρών με την ειρηνική και αυθόρμητη εκδήλωση των αγανακτισμένων πολιτών το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Μην τα ισοπεδώνετε όλα ρε ανεύθυνοι!
ΓΕΩ

Στείρα παρελθοντολογία...
Άκουγα το χθεσινό διάγγελμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, με την κρυφή προσδοκία ότι θα ρίξει μια αχτίδα ελπίδας... Απογοητεύτηκα, όμως. Μίλησε για ευθύνες που «ενδεχομένως» (ενδεχομένως;;;) να υπάρχουν, ενώ στις αναφορές του ενέπλεξε την ΕΟΚΑ Β΄ και τη Χούντα (;;;).

Οι πολιτικοί μας δυστυχώς, ξεχνούν κάτι πολύ σημαντικό. Ότι έχουν να κάνουν με νέους ανθρώπους που ΔΕΝ ενδιαφέρονται για τα κομματικά τους και τα απωθημένα τους, αλλά θέλουν σωστούς ηγέτες που να μας οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες. Κι αυτές οι καλύτερες μέρες, θα έρθουν μόνο αν αποδίδονται ευθύνες και πληρώνουν αυτοί που πρέπει για τα εγκλήματά τους σε βάρος του λαού.

Αντ’ αυτού, οι πολιτικοί ακολουθούν άλλη οδό. Δυστυχώς, παρελθοντολογούν με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο. Για την ακρίβεια, επιδίδονται σε μια... στείρα παρελθοντολογία που δεν οδηγεί πουθενά. Οι σωστοί ηγέτες λαμβάνουν υπόψη τους την ιστορία, κρατούν τα διδάγματά της («όχι στη διχόνοια») και κοιτάζουν το μέλλον...

Υ.Γ. Απελπισία με πιάνει κι όταν βλέπω τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Γενικά σ’ αυτό τον τόπο δεν έχουμε ικανούς ταγούς. Και το πιο τραγικό είναι ότι εμείς τροφοδοτούμε το σύστημα που τους δίνει εξουσία...
ΜακΦαν


Ο περιζήτητος Ανδρέας Παντελή...
Σαν... μεσσία περιμένουν οι φίλοι του Ηρακλή Θεσσαλονίκης τον Ανδρέα Παντελή. Ως μια ξεχωριστή παρουσία χαρακτήρισαν πριν από λίγες ημέρες στον Εθνικό Άχνας την απόφαση του Ανδρέα Παντελή να στήσει το αρχηγείο του στο Δασάκι και να εμπλακεί στα διοικητικά πράγματα της ομάδας της Άχνας. Στα του οίκου του φυσικά ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Και οι Ηρακληδείς έχουν κάθε δικαίωμα να γέρνουν στον ώμο εκείνου που θεωρούν πως είναι ο άνθρωπος, ο οποίος μπορεί να σώσει την ομάδα τους. Αλλά και στον Εθνικό, σε μια εποχή που ο Κίκης Φιλίππου φαίνεται να έχει κουραστεί και κάνει συνεχώς εκκλήσεις για στήριξη από άλλους παράγοντες, έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν στον Ανδρέα Παντελή.
Προσωπικά αυτή η πίστη που δείχνουν στην παρουσία ενός και μόνου προσώπου στον Εθνικό, αλλά πολύ περισσότερο στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με εκπλήττει. Απλά με εκπλήττει. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Να είναι καλά ο άνθρωπος και να έχει τις δυνατότητες να δώσει τις βοήθειες και τις ποδοσφαιρικές του εμπειρίες που χρειάζονται και στον Ηρακλή και στον Εθνικό. Γιατί και οι δύο είναι από τις ομάδες που συμπαθώ ιδιαίτερα...
ΓΕΩ