Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Οι λάτρεις του Χίτλερ

Να μην ξαναπιάσουν την γαλανόλευκη στα χέρια τους

Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Έχουμε ξεμωραθεί τελείως μου φαίνεται. Όσο πάνε τα κρούσματα πληθαίνουν και δυστυχώς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στις εξέδρες των γηπέδων μας.

Ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις προκαλούν ψυχική φθορά… στην παρούσα φάση. Δυστυχώς όμως είναι μερικοί που δεν έχουν ιδέα περί ιστορικών γεγονότων και προσπαθούν να συνδυάσουν την ελληνική σημαία, την ελληνική λεβεντιά, το ελληνικό φιλότιμο με τη φασιστική σβάστικα. Η ηλιθιότητα σε τούτο τον τόπο είναι αχτύπητη. Όσο όμως η πολιτεία δεν λαμβάνει μέτρα τότε κινδυνεύει.

Οι φασίστες μας χτυπούν την πόρτα, εκμεταλλεύονται την ιστορική άγνοια των νέων μας γεμίζοντας τις ψυχές τους δηλητήριο και φανατισμό. «Μάγκες» η μίαρη σημαία του Χίτλερ και ο μισερός εκείνος «άντρας» και τα πιόνια του δεν έχουν καμιά σχέση με την χώρα και τους προοδευτικούς πατριώτες κατοίκους της που τον πολέμησαν μετά μανίας.

Τα τάγματα ασφαλείας των Γερμανών από τα μέσα του 1943 ως τα μέσα του 1944 έσφαξαν 106 κρατούμενους στο Κούρνοβο, εκτέλεσαν 317 κατοίκους στο Κομμένο Άρτας, έσφαξαν 700 γυναικόπαιδα στο Βιάνο της Κρήτης, πυρπόλησαν τα Καλάβρυτα προκαλώντας τον θάνατο περισσοτέρων των 1.000 κατοίκων, εκτέλεσαν 50 κατοίκους στο Χαϊδάρι. Αυτοί τους οποίους τιμάτε κρατώντας τις σημαίες τους έσφαξαν στην Κατράνιτσα 640 άμαχους, εκτέλεσαν 233 παιδιά και γυναίκες στην Κλεισούρα της Καστοριάς, και άλλους 150 άμαχους στο Μεσόβουνο.

Την αιματοβαμμένη γαλανόλευκη την ξεφτίλισαν οι φασίστες που τους έχετε πρότυπα. Και για να μαθαίνουν οι νεότεροι το πρωί της 10ης (1944) οι Γερμανοί δέχτηκαν επίθεση από άντρες του ΕΛΑΣ. Θεωρώντας ότι για τον αιφνιδιασμό ευθύνονταν κάτοικοι του Διστόμου επιδόθηκαν σε μια πρωτοφανή θηριωδία. Εκτέλεσαν περισσότερους από 200 κατοίκους, από τους οποίους 20 ήταν βρέφη, 45 παιδιά και 42 υπερήλικες.

Εκτός αυτών, δεκάδες ήταν οι άμαχοι που σκότωσαν στη διαδρομή για το Δίστομο. Στο τέλος σκότωσαν μέχρι και τα ζώα και πυρπόλησαν σημαντικό τμήμα του χωριού. Δεν τους ικανοποίησε όμως ο θάνατος των αμάχων. Τα ανθρωπόμορφα κτήνη κατακρεούργησαν τα ίδια τα πτώματα. Η φρίκη ήταν απίστευτη.

Πολλά βρέφη στραγγαλίστηκαν. Ανήμποροι γέροι πυροβολούνταν ξανά και ξανά. Ακόμα και τις εγκύους, αφού τις σκότωναν, τις ξεκοίλιαζαν για να διαμελίσουν τα έμβρυα. Οι δρόμοι του Διστόμου είχαν κοκκινίσει από το αίμα των κατοίκων του και στα δέντρα του δρόμου που οδηγούσε στο χωριό κρέμονταν δεκάδες νεκρά κορμιά.

Και για να τελειώνουμε και γιατί οφείλουμε να ξεχνάμε την ιστορία μας, την ελληνική ιστορία για να ξηγιόμαστε, τους μαθητές τούς εκτέλεσαν στην αίθουσα του σχολείου.

Δημοσιεύτηκε στις 21/03/2008 στην εφημερίδα "SportDay" Κύπρου

Θα συνεχιστεί το ρεσιτάλ υποκρισίας;

Η ηγεσία της ΚΟΠ δεν έμεινε απαθής μπροστά στην αδηφάγο (κατατρώει τους γηγενείς παίκτες) ξενομανία που κυριαρχεί στο νησί. Όπως όλοι ξέρουμε, πήρε συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να εμποδίσει όσο μπορεί την εξάλειψη του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Κάνουμε ένα φρεσκάρισμα:
1) Δημιουργία ειδικού ταμείου προκειμένου να πριμοδοτούνται τα σωματεία για τις συμμετοχές Κυπρίων παικτών, αλλά και για τις προσπάθειές τους να αναδείξουν νέους παίκτες μέσω των Ακαδημιών τους.
2) Τα σωματεία της α΄ κατηγορίας θα καταβάλλουν το ποσό των 750 ευρώ (αντί 100 που ήταν μέχρι τώρα) και τα 600 θα μπαίνουν στο ειδικό αυτό ταμείο.
3) Να αυξηθεί από 8 στους 9 ο αριθμός των Κυπρίων ποδοσφαιριστών που υποχρεούται κάθε ομάδα να έχει στο έμψυχο δυναμικό της.
4) Τα ίδια μέτρα με διαφορετικά ποσά και μεγέθη θα ισχύσουν και στα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών.

· Είμαστε της άποψης ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας δεν θα μπορούσε να λάβει πιο δυναμικά μέτρα (δεν είναι εφικτό αυτό), όπως για παράδειγμα την παρεμπόδιση απόκτησης ξένων ποδοσφαιριστών από τις ομάδες μας. Πρώτον, γιατί θα ερχόταν αντιμέτωπη με το γενικό πνεύμα και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ελεύθερη διακίνηση και εργοδότηση). Επιπλέον, στην απόφαση για ενδεχόμενη μείωση ορίου απόκτησης παικτών από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να συμμετέχουν και τα σωματεία. Δεν θα είχε λόγο η ηγεσία της ΚΟΠ. Με άλλα λόγια, αν ετίθετο τέτοιο θέμα θα καλούνταν να αποφασίσουν γι΄ αυτό οι κυπριακοί σύλλογοι σε Γενική Συνέλευση σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας...

· Θεωρούμε λοιπόν ότι το Δ.Σ. της ΚΟΠ έκανε το καθήκον του. Πλέον είναι στο χέρι των διοικητικών στελεχών των κυπριακών ομάδων να κάνουν κινήσεις με στόχο το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου. Θα συμμετάσχουν, όμως, σ΄ αυτή την προσπάθεια με στόχο την καταπολέμηση της ξενομανίας; Ή μήπως θα συνεχίσουν το ρεσιτάλ υποκρισίας κατηγορώντας κατά καιρούς την ΚΟΠ ότι δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρό μας, την ίδια στιγμή που η μόνη τους έγνοια είναι η προώθηση των προσωπικών τους συμφερόντων;
Φάνης Μακρίδης
Δημοσιεύτηκε στις 21/03/2008 στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"
Στήλη: "Ο Παρατηρητής"

FAIR PLAY από τον Γιώργο Παλάλα

Δεν πάνε πολλοί μήνες από τότε που ο Γιώργος Παλάλας είχε κάνει μια απερίσκεπτη ενέργεια ζωντανά στην τηλεόραση σε βάρος του προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Γιάννου Ιωάννου, μετά από μια νίκη της ΑΕΛ. Ένα συμβάν για το οποίο την επομένη απολογήθηκε δημόσια στον Γιάννο Ιωάννου και το θέμα έληξε όμορφα κι ωραία, με τον διεθνή άσο της ΑΕΛ να δείχνει επίπεδο. Την Τρίτη, μετά τον τελευταίο ημιτελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, πήγαμε ξανά για δηλώσεις στον Παλάλα. Και ήταν ρίσκο, όχι γιατί έχασε η ΑΕΛ και δικαιολογημένα εκείνη τη στιγμή μπορούσε να μην είναι καθαρό το μυαλό, αλλά και επειδή ο συγκεκριμένος και τι δεν είχε ακούσει για τον ίδιο και για δικούς του ανθρώπους από την κερκίδα...

Οφείλω να παραδεχτώ πως με εξέπληξε θετικά η στάση του Γιώργου. Με το χαμόγελο στα χείλη, παρά την πίκρα της "εκθρόνισης" της αγαπημένης του ομάδας (μιλάμε για έναν αυθεντικό ΑΕΛίστα, όχι απλά για έναν παίκτη της ΑΕΛ) έδωσε συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ και ειδικότερα, όπως ανέφερε, στους παράγοντές του που άξιζαν αυτή την πρόκριση! Και σας εγγυούμαι ότι δεν ήταν ειρωνικός. Καμία αναφορά σε διαιτησίες, ομοσπονδίες, κανένα παράπονο για όλα αυτά που τον... στόλισαν. Μόνο συγχαρητήρια στους νικητές. "Τα κέρματα, οι ύβρεις, πάντα θα υπάρχουν. Εμείς θέλουμε γεμάτα γήπεδα! Δεν τα καταφέραμε φέτος, θα προσπαθήσουμε ξανά του χρόνου", κατέληξε.

Πλέον, ο καθένας ας κάνει σωστά την κριτική και την αυτοκριτική του, με σεβασμό και χωρίς φανατισμό...

Μάριος Χατζηστυλλής

Δημοσιεύτηκε στις 21/03/2008 στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"
Στήλη: "Επωνύμως"