Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

20 ντοπαρισμένοι αθλητές αγωνίζονται κανονικά


Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό μας, αποκλειστικό δημοσίευμα με τίτλο «ατιμώρητο ντόπινγκ» όπου σημειώναμε όλες τις πληροφορίες που προέκυψαν για μη λειτουργία του πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου Αντιντόπινγκ Κύπρου. Αποτέλεσμα της αδράνειας αυτής του Συμβουλίου, είναι η ατιμωρησία αθλητών που έχουν εντοπιστεί με θετικά δείγματα!

Σύμφωνα με νεότερες χθεσινές μας πληροφορίες, το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αντιντόπινγκ Κύπρου (Ανδρέας Σοφοκλέους, Δρ Χριστάκης Πουρής, Χρίστος Πουτζιουρής, Γιώργος Στασής, Ανδρέας Κακουλλής), από τις 11/10/2010, όταν και ανακοινώθηκε η σύσταση του από την επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας, έχει συνέλθει μόνο μια φορά και από τότε βρίσκεται σε πλήρη απραξία καθώς δεν υπάρχουν κανονισμοί λειτουργίας του! Αποτέλεσμα τούτου, είναι να παραμένουν χωρίς εκδίκαση και επιβολή ποινής οι υποθέσεις 20 περίπου ντοπαρισμένων αθλητών. Μάλιστα, όλοι σχεδόν συνεχίζουν να αγωνίζονται κανονικά...

Την ευθύνη για τη λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου, έχει το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο φέρει σίγουρα σοβαρές ευθύνες για την όλη κατάσταση και την μη ύπαρξη κανονισμών. Παράλληλα, ευθύνες φέρεται να φέρει και η γενική εισαγγελία η οποία έπρεπε να ετοιμάσει τους αυτούς τους κανονισμούς.

Πάντως, ότι και να συμβαίνει, η Κύπρος εκτίθεται διεθνώς με το σοβαρό αυτό θέμα, καθώς είναι γνωστή η ευαισθησία των ευρωπαϊκών σωμάτων πάνω στο ντόπινγκ...

Επιστροφή στις Δικαστικές;
Μετά το χθεσινό μας δημοσίευμα, αρκετές από τις ομοσπονδίες μας, αναμένεται ότι θα θέσουν θέμα προς την Κυπριακή Αρχή Αντιντόπινγκ, ώστε να τους δοθούν όλες οι πληροφορίες για τους ντοπαρισμένους αθλητές και να προχωρήσουν οι ίδιες στην επιβολή ποινών μέσω των δικαστικών τους επιτροπών, μέθοδος που εφαρμοζόταν πριν από τη σύσταση του Πειθαρχικού Συμβουλίου. 

Δεν υπάρχει χρήμα...
Επιπλέον πληροφορίες που πήραμε χθες σχετικά με το ντόπινγκ, αναφέρουν ότι πλέον οι έλεγχοι μειώθηκαν στο ελάχιστο, καθώς δεν υπάρχει χρήμα για την κανονική λειτουργία της Κυπριακής Αρχής Αντιντόπινγκ.

Δημήτρης Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: