Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ένας πρώην Ανορθωσιάτης μιλάει με τις Μπρασόφ και ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ένας πρώην Ανορθωσιάτης μιλάει με τις Μπρασόφ και ...: "Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, Μιγκέλ Πέδρο, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρουμανική FC Μπρασόφ και την ομάδα της πατρίδας του..."

Ένας πρώην Ανορθωσιάτης μιλάει με τις Μπρασόφ και Ολανένσε

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, Μιγκέλ Πέδρο, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρουμανική FC Μπρασόφ και την ομάδα της πατρίδας του Ολανένσε.
«Μιλάω με ανθρώπους που με βοηθούν να διαχειριστώ σωστά την καριέρα μου. Έχουμε προσφορά από την Μπρασόφ, αλλά και από την Ολανένσε.  Θέλουμε να βρούμε ομάδα στην Πορτογαλία, αλλά η κατάσταση έχει αλλάξει και πλέον θα επιλέξουμε την καλύτερη προσφορά», δήλωσε σε Μ.Μ.Ε. της πατρίδας του ο παίκτης.
Μένει να δούμε αν η καριέρα του Μιγκέλ Πέδρο θα πάρει τα πάνω της. Γιατί είναι γεγονός ότι όσο θόρυβο έγινε για τη μεταγραφή του στην Ανόρθωση, τόσο αθόρυβη ήταν η παρουσία του στο δυναμικό της «Κυρίας»…
Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Η εξάρα της ΑΕΚ Λάρνακας σε βάρος της βελγικής μπυ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Η εξάρα της ΑΕΚ Λάρνακας σε βάρος της βελγικής μπυ...: "Η εξάρα που έριξε στην … Βελγική μπυραρία η ΑΕΚ Λάρνακας, μου θύμισε πόσο πολύ ωριμάσαμε ποδοσφαιρικά σ’ αυτό τον τόπο. Παλιότερα, σε τέτο..."

Η εξάρα της ΑΕΚ Λάρνακας σε βάρος της βελγικής μπυραρίας


Η εξάρα που έριξε στην … Βελγική μπυραρία η ΑΕΚ Λάρνακας, μου θύμισε πόσο πολύ ωριμάσαμε ποδοσφαιρικά σ’ αυτό τον τόπο.

Παλιότερα, σε τέτοιες περιπτώσεις γράφαμε διθυράμβους. Τώρα, όμως, που υπάρχουν και πιο πολλές αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, ξέρουμε λεπτομέρειες για τους αντιπάλους μας στα παιχνίδια προετοιμασίας, ενώ είμαστε και πιο συνειδητοποιημένοι, αφού ξέρουμε πως ένα φιλικό προετοιμασίας (ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια) δεν λέει και πολλά.

Είναι χαρακτηριστική το ρεπορτάζ που εντοπίσαμε για την άνετη νίκη της ΑΕΚ, στο protathlima.com: «H διαφορά δυναμικότητας ήταν αναμενόμενη, καθώς η Βελγική ομάδα αποτελείται από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και το φιλικό είχε περισσότερο προπονητικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί κριτήριο για αντικειμενικά συμπεράσματα όσο αφορά την φετινή δυναμικότητα της.  Άλλωστε, πιο ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν στα επόμενα φιλικά ενάντια την Fortuna και Ado De Haag».

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Χαραλαμπίδης και τα καρπούζια κάτω απ’ την ίδια ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Χαραλαμπίδης και τα καρπούζια κάτω απ’ την ίδια ...: "Μέχρι τώρα αποτελεί κανόνα: Καμία ομάδα δεν μπορεί να κουβαλήσει δυο καρπούζια κάτω απ’ την ίδια μασχάλη. Με απλά λόγια, είναι σχεδόν ανέφικ..."

Ο Χαραλαμπίδης και τα καρπούζια κάτω απ’ την ίδια μασχάλη

Μέχρι τώρα αποτελεί κανόνα: Καμία ομάδα δεν μπορεί να κουβαλήσει δυο καρπούζια κάτω απ’ την ίδια μασχάλη. Με απλά λόγια, είναι σχεδόν ανέφικτο για έναν κυπριακό σύλλογο να κάνει αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία και την ίδια στιγμή να κάνει πρωταθλητισμό στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση. Για τον Χαραλαμπίδης, όμως, αυτός ο κανόνας μπορεί να καταρριφθεί!

Ο άσος του ΑΠΟΕΛ, σε δηλώσεις που έκανε για λογαριασμό της επίσημης ιστοσελίδας των «γαλαζοκιτρίνων», διατύπωσε τη θέση ότι η ομάδα του, βάσει της στελέχωσής της, μπορεί να το παίξει σε δυο ταμπλό.

Διαβάστε τι ακριβώς δήλωσε: «Η είσοδος στους ομίλους του Champions League είναι για εμάς ο κορυφαίος στόχος της χρονιάς και αρχίζουμε με αυτόν. Βέβαια, αν όλα πάνε καλά θα έχουμε την ευκαιρία και σε μεταγενέστερο στάδιο να μπούμε και στο πρωτάθλημα δυναμικά. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι σε θέση με  τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ να πρωταγωνιστεί και να το παίξει σε δύο ταμπλό και ελπίζω και εύχομαι όλα να πάνε καλά όπως εμείς τα οραματιζόμαστε, όπως εμείς τα σχεδιάζουμε και θέλουμε εδώ στην ομάδα. Θεωρώ και εύχομαι, κυρίως αυτή η χρονιά, να είναι μια γαλαζοκίτρινη χρονιά γιατί πραγματικά αυτή η ομάδα έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει και για κάτι περισσότερο».

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Κάποιοι... μαυροπράσινοι έκαναν πόλεμο στον Πάμπο ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Κάποιοι... μαυροπράσινοι έκαναν πόλεμο στον Πάμπο ...: "Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Πάμπος Χριστοδούλου, σε συνέντευξή του στον «ΠΟΛΙΤΗ» και στη συνάδελφο, Άντρη Χρίστου, έκανε αποκαλύψεις. Αποκαλύψεις πο..."

Κάποιοι... μαυροπράσινοι έκαναν πόλεμο στον Πάμπο Χριστοδούλου

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Πάμπος Χριστοδούλου, σε συνέντευξή του στον «ΠΟΛΙΤΗ» και στη συνάδελφο, Άντρη Χρίστου, έκανε αποκαλύψεις. Αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με τον Ολυμπιακό. Από τα συμφραζόμενα, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι κάποιοι που βρίσκονταν στις τάξεις των μαυροπρασίνων του έκαναν πόλεμο. Παρεμπόδιζαν τον έργο του, σε σημείο που δεν είχε διάθεση να πηγαίνει στις προπονήσεις...
Παραθέτουμε το επίμαχο κομμάτι από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο εξελίξιμος κόουτς στη συνάδελφο Άντρη Χρίστου...


- Έφυγες με παράπονο;
Κάποια πράγματα δεν είναι έτσι όπως λέχθηκαν. Κάποιοι δεν μου συμπεριφέρθηκαν όπως έπρεπε να μου συμπεριφερθούν, με βάση τα όσα πρόσφερα στην ομάδα τους. Νομίζω είναι αποδεκτό από όλους ότι ο Ολυμπιακός ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες. Πιστεύω ότι κτίστηκε μια ομάδα η οποία φέτος χρειάζεται πολύ λίγες προσθήκες για να γίνει μια ακόμα καλύτερη ομάδα. Νομίζω ότι είχα και εγώ κάποιο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Την απόφαση να φύγω την πήρα μετά από πολύ σκέψη. Ένιωθα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να μην κλείσω ακόμα μια πόρτα. Όπως ξέρεις, αρκετές φορές είπα όχι. Και στην Ανόρθωση, και στην ΑΕΚ, και στην ΑΕΛ.
Δεν έφυγα λόγω χρημάτων. Προς τιμήν τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μου έκαναν ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Όμως στην ΑΕΛ θα είχα ένα μεγαλύτερο μπάτζετ και θα μπορούσα να δουλέψω πιο άνετα, δημιουργώντας μια ομάδα η οποία θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτά που μπορούσε ο Ολυμπιακός.

- Νομίζω όμως ότι δεν κρίθηκες γιατί έφυγες από μια ομάδα για να πας σε άλλη. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου. Κρίθηκες για τη χρονική στιγμή που επέλεξες να το κάνεις...
Μα εγώ ήθελα να τελειώσω κανονικά τη σεζόν στον Ολυμπιακό. Όμως είχαν συμβεί κάποια πράγματα τα οποία με λύπησαν αφάνταστα. Και δεν είναι προς τιμήν αυτών που τα έκαναν. Εγώ ήθελα να συνεχίσω να πηγαίνω στις προπονήσεις, αλλά κάποια γεγονότα στα οποία δεν θέλω να αναφέρω, δεν με άφησαν. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να πηγαίνω στις προπονήσεις και να είμαι ανεπιθύμητος από κάποιους οπαδούς του Ολυμπιακού, λες και έκανα το μεγαλύτερο έγκλημα. Ο Ολυμπιακός θα είναι στην καρδιά μου πάντα. Έπαιξα ποδόσφαιρο σε αυτή την ομάδα, ήμουν προπονητής, είχα άριστες σχέσεις με κάποιους, όχι με όλους, και αυτά δεν θα αλλάξουν ποτέ. Ήθελα να μείνω έως το τέλος της χρονιάς, να ετοιμάσω και κάποιους νεαρούς για τη νέα σεζόν, όμως...

- Ποια... γεύση σου άφησε η ιστορία με τον Ολυμπιακό;
Έχει τελειώσει για μένα το θέμα. Το σίγουρο είναι ότι όταν ένας προπονητής νιώθει ότι σε μια δουλειά δίνει τον καλύτερο του εαυτό και βλέπει ότι οι κόποι του ανταμείβονται με μια καλή πορεία, τον λυπεί όταν υπάρχει αυτό το τέλος.

- Με τον τρόπο που έφυγες από τον Ολυμπιακό χάλασες την εικόνα του καλού επαγγελματία που δημιούργησες στον χώρο;
Το αν είμαι καλός επαγγελματίας ή όχι, φαίνεται από το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες ήθελαν να με εντάξουν στη δύναμή τους.

- Σωστό. Αυτό που ρωτώ είναι αν χάλασε η εικόνα αυτή από το γεγονός ότι δεν τίμησες το συμβόλαιό σου...
Μα μόνο στην Κύπρο σκεφτόμαστε έτσι. Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά παραδείγματα σαν το δικό μου. Ο προπονητής της Πράγας ήταν κλειστός στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τρεις μήνες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα όλοι ήταν στο γήπεδο και τον ευχαριστούσαν για ό,τι έχει κάνει έστω και αν δεν έμεινε έως το τέλος. Ο προπονητής της Μπέιρα Μάρε το ίδιο. Κάποιοι χειρισμοί, κατά την άποψή μου, μπορούσαν να γίνουν σε πολύ πιο χαμηλούς τόνους. Δεν έπρεπε να δοθεί τόση δημοσιότητα, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Από την πλευρά μου, δεν μίλησα καθόλου πέραν από μια ανακοίνωση που έχω βγάλει. Όμως, στην Κύπρο είμαστε. Δεν υπάρχει επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα...

- Αν γύριζε πίσω ο χρόνος θα άλλαζες κάτι στον χειρισμό αυτής της υπόθεσης;
Το σίγουρο είναι ότι η απόφασή μου θα ήταν η ίδια. Πάλι θα πήγαινα στην ΑΕΛ. Απλά θα μπορούσαν να γίνουν πιο σωστοί χειρισμοί και να μην γινόταν τόση φασαρία από το γεγονός ότι έφυγα από τον Ολυμπιακό για να παω στην ΑΕΛ. Μπορούσα να βγω και εγώ και να πω κάποια πράγματα για να ξεσηκώσω τους πάντες. Και εγώ είχα πολλά να πω. Όμως θεώρησα σωστό για το καλό της ομάδας να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι. Αυτό που με ευχαριστεί πάνω από όλα είναι η αγάπη των παικτών μου η οποία είναι εκεί.

- Είναι η πρώτη φορά που μιλάς για το θέμα με τον Ολυμπιακό. Όλο αυτό τον καιρό το απέφυγες. Γιατί;
Ναι, είναι η πρώτη φορά. Ξέρω πολύ καλά ότι όταν είσαι σε ένταση, πρώτα μιλάς και μετά σκέφτεσαι. Εγώ θεώρησα σωστό να σκεφτώ και μετά να μιλήσω. Κυρίως για το καλό του Ολυμπιακού. Ό,τι και να έχει γίνει, εγώ αγαπώ αυτό το σωματείο και αυτό δεν θα αλλάξει. Με τη φυγή μου έχει επωφεληθεί οικονομικά ο Ολυμπιακός και νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι όφειλαν τουλάχιστον να πουν ένα ευχαριστώ προς εμένα, γιατί υπάρχει εκεί μια καλή ομάδα και υπάρχει και οικονομικό όφελος από τη φυγή μου.

- Η στάση σου να μην μιλήσεις, δεν νομίζεις ότι σε άφησε εκτεθειμένο στα μάτια του κόσμου;
Όχι, εκτεθειμένος πιστεύω θα έμενα αν μιλούσα εγώ από τη μια και η άλλη πλευρά από την άλλη. Κανείς από τους δύο δεν θα κέρδιζε κάτι. Και θα γινόταν και ζημιά στο σωματείο. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να βγαίνω, να μιλώ και να «πληρώνει» το σωματείο.


Ολόκληρη η συνέντευξη, στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://www.politis-sports.com/cgibin/hweb?-A=88656&-V=onlinenews

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αινίγματα...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αινίγματα...: "- Γιατί ο Καίσαρας φορούσε σανδάλια; - Γιατί ήταν Ιούλιος. - Πως πέθανε η τελευταία πόντια αρκούδα; - Αντί να πέσει σε χειμέρια νάρκη έπε..."

Αινίγματα...

- Γιατί ο Καίσαρας φορούσε σανδάλια;
- Γιατί ήταν Ιούλιος.


- Πως πέθανε η τελευταία πόντια αρκούδα;
- Αντί να πέσει σε χειμέρια νάρκη έπεσε σε Γερμανική.

- Ποιο είναι το αντίθετο του Μηχανόβιος;
- Βιομήχανος.

- Τι βρήκαν ένας τράγος και ένα ελάφι στον πάτο ενός πηγαδιού;
- Τραγελαφικό θάνατο!!!

- Πώς λένε τον dj φίλο του Asterix;
- In the mix!

- Πες μου ένα όνομα που αρχίζει με ωμέγα.
- Ωμέγας Αλέξανδρος!

- Τι είπε η μούμια όταν συνάντησε το παιδί της;
- Μούμιασες!!!

- Σε πόσα κομμάτια χώρισε ο Βush το Ιράκ;
- Σε τρία : Diesel - Αμόλυβδη - Super

- Γιατί εφευρέθηκαν οι λευκές σοκολάτες;
- Για να λερώνονται και τα μαύρα παιδάκια.

- Τι είναι 4 λάστιχα και τι είναι 365 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά;
- Τα 4 λάστιχα είναι GOODYEAR ενώ τα 365 προφυλακτικά είναι VERY GOOD YEAR!!!

- Πως μπορείς να πετάξεις ένα αβγό στον τοίχο χωρίς να το σπάσεις;
- Να το πετάξεις μαζί με την κότα.

- Τι το κοινό έχουν ο γυναικολόγος και ο barman;
- Και οι δύο δουλεύουν, εκεί που οι άλλοι άνδρες διασκεδάζουν.

- Τι είπε ο οικονομολόγος στη γυναίκα του όταν εκείνη τον είπε ανίκανο;
- Δεν πρόκειται περί υφέσεως, αλλά περί μειώσεως του ρυθμού ανόδου!