Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ποιός είπε ότι ο σαματάς δεν θα ‘χει αποτελέσματα;...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ποιός είπε ότι ο σαματάς δεν θα ‘χει αποτελέσματα;...: "Με βάση τα όσα είπε προχθές ο Ντίνος Λευκαρίτης, μετά το σχετικό μας δημοσίευμά, μόνο αν έρθουν όλα τούμπα θα διεκδικήσει την προεδρία της Κ..."

Ποιός είπε ότι ο σαματάς δεν θα ‘χει αποτελέσματα;

Με βάση τα όσα είπε προχθές ο Ντίνος Λευκαρίτης, μετά το σχετικό μας δημοσίευμά, μόνο αν έρθουν όλα τούμπα θα διεκδικήσει την προεδρία της ΚΟΠ. Την ίδια στιγμή, οι άλλες κινήσεις που γίνονται (δυο ομάδες ανθρώπων, προωθούν ισάριθμους υποψηφίους), είναι αμφίβολο κατά πόσον θα έχουν ευτυχή κατάληξη για τους πρωταγωνιστές τους...

Με απλά λόγια, στις εκλογές του Αυγούστου, ένα από τα πιθανότερα σενάρια, θέλει τον Κώστα Κουτσοκούμνη να παίρνει το προεδρικό χρίσμα για μια ακόμη φορά.

Τόση φασαρία για το τίποτα θα πείτε κάποιοι… Κι όμως, ο σαματάς στο όλο θέμα για την προεδρία της ΚΟΠ, εκτιμάται πως θα έχει από θετικά ως και ευεργετικά αποτελέσματα. Ακόμα κι αν στο τέλος ο νυν πρόεδρος διατηρήσει το πόστο του.

Για μπείτε λίγο στη θέση του Κουτσοκούμνη και θα καταλάβετε τι θέλει να πει ο γράφων. Ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ομοσπονδίας, λειτουργούσε με σύνεση στα πρώτα χρόνια της θητείας του. Μετά το πράμα κάπου χάλασε. Είδαμε αποφάσεις που μας άφηναν με το στόμα ανοικτό. Αποφάσεις που μας έκαναν να μοιάζουμε σαν ήρωες καρτούν, αφού πολύ συχνά σχηματιζόταν ένα τεράστιο ερωτηματικό πάνω απ’ το κεφάλι μας. Είτε γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε λογική βάση σ’ αυτές, είτε γιατί φαινόταν να κρύβουν από πίσω τους συμφέροντα…

Την ίδια στιγμή, τα ηγετικά στελέχη του κυπριακού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και ο Κουτσοκούμνης, ασφαλώς, αδυνατούσαν να δώσουν λύση στο μείζον θέμα της διαιτησίας. Διαιτητές-ανθρωπάκια που εξυπηρετούσαν συμφέροντα, συνέχιζαν να οργιάζουν, ταλαιπωρώντας αφάνταστα το ποδόσφαιρο. Ούτε ο αρχιδιαιτητής έδωσε λύση, ούτε κανένας άλλος. Η ηγεσία της ΚΟΠ έδειχνε (και δείχνει) ανίκανη να χειριστεί το θέμα.

Και φυσικά, είχαμε τις ανάλογες αντιδράσεις. Γνωστή η έντονη δυσαρέσκεια σωματείων όπως η Ομόνοια και η ΑΕΛ, όπως γνωστές και οι αντιδράσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Υπενθυμίζουμε τη στάση του βοηθού γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, Πανίκου Φαντούση, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αποτελούσε τον μόνιμο αμφισβητία των μεγάλων κεφαλιών της ΚΟΠ, τα οποία κατηγορούσε (με βάσιμα επιχειρήματα) για δικτατορική στάση και καταστρατήγηση των κανονισμών της προκήρυξης και του καταστατικού.

Και φτάνουμε στο σήμερα… Σήμερα που ζούμε το ζενίθ των αντιδράσεων σε βάρος του Κουτσοκούμνη και των στενών συνεργατών του («φαλακρή δύναμη» κ.α.). Πλέον, βλέπουμε ανθρώπους να πιστεύουν πως ο νυν πρόεδρος της ΚΟΠ, μπορεί να εκθρονιστεί. Και τους βλέπουμε να προσπαθούν φιλότιμα να τον αποκαθηλώσουν. Εκτός από εμάς, όμως, τα βλέπει κι ο ίδιος ο Κουτσοκούμνης. Ο οποίος δεν θα νιώθει ούτε ασφαλής, αλλά ούτε και εντάξει με τον εαυτό του.

Σίγουρα θα θέλει να αλλάξει αυτή την εικόνα. Σίγουρα οι κινήσεις άλλων για την ανάληψη της προεδρίας της ΚΟΠ θα τον οδηγήσουν σε αυτοκριτική. Και είναι πολύ πιθανό αυτή η έμμεση –αλλά εντονότατη- πίεση που του ασκείται, να τον βελτιώσει και να φέρει καλύτερες μέρες για το ποδόσφαιρό μας…

Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: «Είναι δύσκολο, ένα τέτοιο εγχείρημα...»

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: «Είναι δύσκολο, ένα τέτοιο εγχείρημα...»: "Με χθεσινές δηλώσεις του ο Ντίνος Λευκαρίτης, επιβεβαίωσε πλήρως το χθεσινό δημοσίευμά μας, το οποίο έκανε λόγο για πιέσεις που δέχεται ώστε..."

«Είναι δύσκολο, ένα τέτοιο εγχείρημα...»

Με χθεσινές δηλώσεις του ο Ντίνος Λευκαρίτης, επιβεβαίωσε πλήρως το χθεσινό δημοσίευμά μας, το οποίο έκανε λόγο για πιέσεις που δέχεται ώστε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΚΟΠ.

«Όντως τους τελευταίους 2-3 μήνες με έχουν πλησιάσει ώστε να είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΚΟΠ», είπε ο εξωδιοικητικός παράγοντας της ΑΕΚ Λάρνακας, για να συμπληρώσει, ωστόσο, ότι δεν αντικρίζει θετικά αυτό το ενδεχόμενο. «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι δύσκολο να κάνω τέτοιο εγχείρημα», ήταν η χαρακτηριστική του τοποθέτηση.

Θυμίζουμε ότι, όπως γράψαμε χθες, ομάδα ανθρώπων εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα δουλεύει εντατικά και προωθεί το όνομά του, πλασάροντάς τον ως τον καταλληλότερο για να αναλάβει το
κορυφαίο διοικητικό πόστο στο χώρο του ποδοσφαίρου στο νησί μας. Τα συγκεκριμένα άτομα είχαν κάνει επαφές με παράγοντες ποδοσφαιρικών συλλόγων με στόχο να εξασφαλίσουν στήριξη για την υποψηφιότητα του Ντίνου Λευκαρίτη, ώστε να πείσουν και τον ίδιο ότι έχει «ρεύμα», με απώτερο στόχο να πάρει την απόφαση και να δώσει την εκλογική «μάχη» με τον νυν πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Κώστα Κουτσοκούμνη.

Βέβαια, μετά κι απ’ αυτή τη δήλωση από πλευράς Λευκαρίτη, δεν φαίνεται τόσο πιθανό να πάρει την απόφαση να διεκδικήσει το κορυφαίο διοικητικό αξίωμα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Φάνης Μακρίδης