Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Το... ξαναθυμήθηκε μετά την ήττα

Ο τεχνικός της Ομόνοιας, Νεόφυτος Λάρκου, μετά το τέλος του Σούπερ Καπ «θυμήθηκε» πως η αναμέτρηση δεν έγινε επί ίσοις όροις...

«Αυτό που είπα και πριν μερικές μέρες θα το επαναλάβω. Θα πρέπει τα παιχνίδια να διεξάγονται με τους ίδιους όρους. Δεν δόθηκε ο ίδιος χρόνος ξεκούρασης μετά τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο ΑΠΟΕΛ είχε μία μέρα περισσότερη και αυτό φάνηκε στα τελευταία στάδια. Δεν μένουμε όμως εδώ», ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου...

Κακώς αναφέρθηκε σ’ αυτό το γεγονός ο προπονητής των «πρασίνων». Διότι δίνει δικαιώματα να κατηγορηθεί πως έψαχνε δικαιολογίες για την αποτυχία. Αν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα επειδή ο ΑΠΟΕΛ είχε επιπλέον ημέρα ξεκούρασης, γιατί το σωματείο του δεν αιτήθηκε όπως το Σούπερ Καπ διεξαχθεί τη Δευτέρα; Και γιατί ο κόουτς των πρασίνων στη συνέντευξη Τύπου για την ασπίδα της ΚΟΠ, στην οποία η Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από τον Ανδρέα Σάντη, δεν μίλησε γι’ αυτό το θέμα;

Φάνης Μακρίδης

Τα κότσια να διορθώνουν τις αποφάσεις τους...

Αν με το Σούπερ Καπ ανοίγει η αυλαία κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου, τότε μπορούμε να πούμε πως κάναμε ιδανικό ξεκίνημα στην περίοδο 2011-12 από... διαιτητικής πλευράς.

Προχθές, ο Δημήτρης Χρυσοστόμου ενήργησε με τρόπο που δεν μας έχουν συνηθίσει οι Κύπριοι ρεφ. Στο 56΄ καταλόγισε λανθασμένα πέναλτι σε βάρος της Ομόνοιας, όμως, όταν αντιλήφθηκε το σφάλμα του, άλλαξε απόφαση παραδεχόμενος ότι κακώς υπέδειξε την άσπρη βούλα! Κι αυτό, αν μη τι άλλο, είναι ελπιδοφόρο.

Ποτέ δεν είχαμε την παράλογη απαίτηση να είναι αλάνθαστοι οι διαιτητές μας (άνθρωποι είναι άλλωστε). Αυτό που ζητήσαμε είναι να έχουν τα κότσια για να διορθώνουν έγκαιρα τις λανθασμένες αποφάσεις τους.

Φάνης Μακρίδης

«Γκρίνια» για πέναλτι στον Αλαμπί

Ακόμα και χθες κάποιοι υποστηρικτές της Ομόνοιας «γκρίνιαζαν» για πέναλτι, που όπως υποστηρίζουν έπρεπε να δοθεί υπέρ τους στο 34ο λεπτό του Σούπερ Καπ. Σύμφωνα με τα παράπονά τους, ο Ολιβέιρα είχε αγκαλιάσει τον Αλαμπί εμποδίζοντάς τον να κάνει προσπάθειά για γκολ με το κεφάλι. Μάλιστα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «κυκλοφορούσε» και η σχετική φωτογραφία που παρουσιάζουμε...

Φάνης Μακρίδης

Ο Εθνικός είπε «όχι» στη Ροστόφ! Το άλλο με τον Πόμπο το ξέρετε;

Κάποτε ακούμε και ωραία ποδοσφαιρικά ανέκδοτα. Ιστορίες που πάνε να μας πλασάρουν κάποιοι για αληθινές, αλλά το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μας προκαλούν άφθονο γέλιο...

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξέσπασαν σε χάχανα όταν άκουσαν πως η συμφωνία του Εθνικού Άχνας με τη Ροστόφ για την παραχώρηση του Νουρεντινόφσκι, χάλασε γιατί ο ρωσικός σύλλογος ήθελε να καταβάλει το ποσό για την απόκτηση του Σκοπιανού γκολκίπερ, σε δόσεις... Σύμφωνα με τα φούμαρα που πλάσαραν κάποιοι στην ποδοσφαιρική μας πιάτσα, ο Εθνικός δεν δεχόταν να πάρει το ποσό της μεταγραφής σε δόσεις, είπε «όχι» και κάπου εκεί επήλθε ναυάγιο!

Αστεία αιτιολογία... Καταρχάς γιατί η ρήτρα στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή ανέρχεται στα 150.000 ευρώ. Ποσό πολύ μικρό για έναν ρωσικό σύλλογο...

Αλλά και ο Εθνικός να αξίωνε περισσότερο χρήμα από τους Ρώσους, οι τελευταίοι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να τα δώσουν. Ακόμα κι ένα παιδάκι που τώρα αρχίζει να διαβάζει αθλητικές εφημερίδες, γνωρίζει καλά ότι οι ρωσικοί σύλλογοι δεν έχουν οικονομικά «κολλήματα» (για πολλούς και διάφορους λόγους).

Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι που κάνει την αιτιολογία να φαίνεται γελοία. Είναι και τα γεγονότα σε σχέση με τις προσπάθειες της Ροστόφ να αποκτήσει γκολκίπερ.

Οι Ρώσοι καιροφυλακτούσαν για τον Πλετίκοσα. Τον διεθνή Κοράτη τερματοφύλακα (82 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του). Γι’ αυτό δεν έκλειναν τον Νουρεντινόσκι. Ο μεγάλος στόχος ήταν άλλος.

Όπως καταλάβατε, δεν απέρριπταν τον Νουρεντινόφσκι γιατί ήθελαν να είναι «καβατζομένοι» σε περίπτωση που δεν καθίστατο δυνατή η μεταγραφή του 32χρονου πρώην τερματοφύλακα της Τότεναμ και της Σπαρτάκ Μόσχας...

Και μόλις ο Πλετίκοσα ξεκαθάρισε πως είναι ελεύθερος, οι Ρώσοι συμφώνησαν μαζί του κι ακολούθως έστειλαν το μήνυμα στο Νουρεντινόσκι πως δεν τον χρειάζονται.

Άκου εκεί, είπε «όχι» ο Εθνικός στη Ροστόφ... Μα για μωρά μας περάσατε;

Φάνης Μακρίδης

Από το «δίπλα-δίπλα» στις νεκρές ζώνες


Διάβαζα στα ρεπορτάζ πριν το Σούπερ Καπ πως ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια πήραν, μετά από απόφαση της ΚΟΠ, από 7900 εισιτήρια για τον αγώνα της περασμένης Κυριακής.

Δηλαδή σύνολο 15.800 εισιτήρια για τις δύο ομάδες, σε ένα στάδιο όπου η συνολική χωρητικότητα είναι 22.859 (σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΓΣΠ).

Θυμήθηκα τον τελικό του 2000 ανάμεσα στους δύο «αιώνιους», τον πρώτο που έγινε στο νέο (τότε) ΓΣΠ. Εκείνη την ημέρα είχαν κοπεί 22.225 εισιτήρια και το αξιοπερίεργο (για μας σήμερα) ήταν ο τρόπος που χωρίστηκε το γήπεδο. Οι οπαδοί της κάθε ομάδες πήραν τις δύο τους κερκίδες πίσω από τα τέρματα, αλλά και από μισή δυτική και μισή ανατολική! (φώτο)

Αυτό σήμερα θα ήταν απλά αδιανόητο και είναι πολύ προβληματικό το γεγονός ότι από το σημείο ΑΠΟΕΛίστες και Ομονοιάτες να τοποθετούν τα πανό τους δίπλα-δίπλα στο πάνω μέρος της φυσούνας της δυτικής (ναι, έγινε και αυτό στο συγκεκριμένο ματς), φτάσαμε στις νεκρές ζώνες χιλιάδων θέσεων, απλά για να νιώθουμε ασφαλείς.

Έτσι για την ιστορία, να πούμε πως το ρεκόρ εισιτηρίων στο ΓΣΠ, είναι 23.043 από τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια τη σεζόν 2002-03.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Η μοτόρα θα «κοβόταν» σήμερα


Ψαχούλευα σε παλιές φωτογραφίες και στο folder του τελικού κυπέλλου του 2000 ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και βρήκα αυτή την συλλεκτική (;) φωτογραφία.

Το στιγμιότυπο με την μοτόρα και τις δύο «γριούλες» με κάνει να σκέφτομαι. Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Νεόφυτος Λάρκου θα επέτρεπαν σήμερα τέτοια δείγματα ασοβαρότητας, λίγο πριν την έναρξη ενός κρίσιμου ντέρμπι «αιωνίων»;

Σίγουρα όχι και αυτό είναι ένα δείγμα του πόσο προοδεύσαμε στο ποδόσφαιρο.