Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Δεν πληρώνουν οι Ολλανδοί για την τηλεοπτική μετάδοση


Παράπονα εκφράζουν οι Ολλανδοί για το χρηματικό ποσό που ζητά η Ομόνοια για να παραχωρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγώνα της Πέμπτης (20:30, LTV1, ΓΣΠ) με την Ντεν Χαγκ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μάρτεν Βαν Ρούιεν, εκπρόσωπος του συνδρομητικού καναλιού Eredivie Live (το οποίο έχει τα δικαιώματα του ολλανδικού πρωταθλήματος), λέει πως το «τριφύλλι» ζητά υπερβολικά ψηλό ποσό για να παραχωρήσει τα δικαιώματα του αγώνα του ΓΣΠ.

«Τα δικαιώματα των μεταδόσεων σε αυτό το γύρο ανήκουν στην ομάδα και δυστυχώς η Ομόνοια ζητά πολλά χρήματα. Δεν μας συμφέρει οικονομικά να δεχτούμε. Δυστυχώς η UEFA δεν έχει λόγο σε αυτό. Συνεχίζουμε τις επαφές με την Ομόνοια και ελπίζουμε να βρούμε άκρη. Προς το παρόν φαίνεται ότι δεν θα δείξουμε ζωντανά τον αγώνα και αυτό είναι λυπηρό για τους φιλάθλους μας. Θα δείξουμε πάντως ζωντανά τον αγώνα στην Ολλανδία στις 4 Αυγούστου», τα λόγια του κ. Βαν Ρούιεν, ο οποίος βάζει με αυτό τον τρόπο και πίεση στην Ομόνοια για να ρίξει τις απαιτήσεις της.

Στην Κύπρο ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από την LTV1.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Δεν μας τα λέν’ καλά οι Σκοπιανοί

Είτε όλοι οι αστέρες του σκοπιανού ποδοσφαίρου έχουν συγκεντρωθεί στη Ραμποτνίτσκι, είτε κάποιοι δεν μας τα λένε καθόλου καλά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των Σκοπίων Macedonianfootball.com (σ.σ. ο Θεός να τους κάνει Μακεδόνες), τέσσερις παίκτες της ομάδας (Κρστε Βελκόσκι, Μπόρτσε Βελκόσκι, Μπλάζε Τοντορόφσκι, Στόλε Ντιμιτριέφσκι) μετά τους αγώνες με την Ανόρθωση θα πάρουν μεταγραφή για το εξωτερικό...

Σημειώστε ότι η Ραμποτνίτσκι τερμάτισε τέταρτη στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν...

Φάνης Μακρίδης

Οι στρατευμένοι μας να γυμνάζονται καθιστοί στις σκοπιές

Έπιασαν μια ψιλή τα αφτιά μου, ότι... σωματική αγωγή στην Εθνική Φρουρά γιοκ! Από το ΓΕΕΦ φέρονται να υποτιμούν πολύ το θέμα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγραμμα που καταρτίζεται από το Αρχηγείο, η εκγύμναση... πιάνει πολύ λίγο τόπο. Είναι λογικό, λοιπόν, ο ΚΟΑ να κάνει σοβαρές σκέψεις ώστε να «κόψει» τα σχετικά κονδύλια.

Φαίνεται πως κάποιοι προτιμούν οι στρατευμένοι μας να... γυμνάζονται καθιστοί στις σκοπιές.

Φάνης Μακρίδης

Ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι και τα λεφτά...

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι αράδες, ξέραμε απλώς ότι ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι, βρισκόταν επί κυπριακού εδάφους. Τίποτα περισσότερο... Πάντως, βάσει λογικής δεν θα είναι δύσκολο να πάρει μεταγραφή για την Ομόνοια. Η Καβάλα του χρωστά χρήματα και συνεπώς ο Νιγηριανός φορ κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Όταν η ομάδα σου δεν τηρεί βασικούς όρους του συμβολαίου σου, τότε έχεις στα χέρια σου δυνατό χαρτί και μπορείς –αν το θελήσεις- να απελευθερωθείς από τις συμβατικές σου υποχρεώσεις.

Τώρα που το σκέφτομαι, τα χρήματα καθόριζαν ανέκαθεν το μέλλον αυτού του παίκτη. Για τα λεφτά, δεν έμεινε στον ΑΠΟΕΛ (από τον οποίο ζητούσε δραματική αύξηση απολαβών), για τα λεφτά έφυγε και πήγε στην Ελλάδα, για τα λεφτά έχει σοβαρή πιθανότητα να αποχωρήσει απ’ το δυναμικό της Καβάλας. Συνεπώς, αν του δώσει κι η Ομόνοια τα λεφτά που θέλει, δεν θα υπάρχει πρόβλημα...

Φάνης Μακρίδης

Στην Κύπρο τα σαΐνια της ΟΥΕΦΑ για τα σικέ!

Ο φάκελος «ύποπτα παιχνίδια» φαίνεται ότι ανοίγει για τα καλά στην Κύπρο, καθώς, μετά τον Μάρτιο του 2010 (τότε έφθασαν στη χώρα μας οι φάκελοι της ΟΥΕΦΑ με τα ύποπτα παιχνίδια), χθες παρατηρήθηκε ουσιαστική κίνηση όχι από δικούς μας ανθρώπους του ποδοσφαίρου ή της αστυνομίας, αλλά από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «ΓΗΠΕΔΟΥ», στην Κύπρο έφθασαν χθες πέντε ευρωπαίοι, ειδικοί στο στοίχημα, με πείρα σε διερεύνηση παρόμοιων υποθέσεων σε άλλες χώρες, ώστε να ρίξουν τα φώτα τους και στη δική μας αστυνομία, η οποία δεν βγήκε από μέσα με τις έρευνες που έκανε από τότε που παρέλαβε τους φακέλους, τον Μάρτιο του 2010.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Κύπρο βρίσκονται από χθες οι ακόλουθοι απεσταλμένοι της ΟΥΕΦΑ:
1.     Μπελ Αλαστάιρ, επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΟΥΕΦΑ.
2.     Πιέρ Κορνού (φωτογραφία), επικεφαλής νομικού συμβουλίου της ΟΥΕΦΑ πάνω σε «ειδικές υποθέσεις».
3.     Καρλ Τοντ, επικεφαλής του γραφείου καταπολέμησης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.
4.     Γκράχαμ Πίκερ, του πειθαρχικού σώματος της ΟΥΕΦΑ.
5.     Ντάρεν Σμολ, υπεύθυνος της εταιρείας με την οποία έχει συμβληθεί η ΟΥΕΦΑ για την παρακολούθηση των στοιχημάτων.
Ο τελευταίος είναι ο άνθρωπος από το γραφείο του οποίου περνούν όλα τα στοιχήματα (περίπου 30 χιλιάδες αγώνες το χρόνο) κι από εκεί η κάθε «ύποπτη κίνηση» παραπέμπεται στο αρμόδιο γραφείο της ΟΥΕΦΑ για περαιτέρω διερεύνηση.

Δημήτρης Δημητρίου
(διευθυντής σύνταξης αθλητικού τμήματος "ΠΟΛΙΤΗ")