Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Λέβι είπε στο Channel 2 ότι απορρίφθηκε απ’ τον ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Λέβι είπε στο Channel 2 ότι απορρίφθηκε απ’ τον ...: "Πολιτικοποιούν το θέμα της συνεργασίας του Απόλλωνα με τον Γκάι Λέβι, στο Ισραήλ! Οι συνάδελφοι από τη γειτονική χώρα αποδίδουν τη μη υλοποί..."

Ο Λέβι είπε στο Channel 2 ότι απορρίφθηκε απ’ τον Απόλλωνα, επειδή είναι Ισραηλινός!

Πολιτικοποιούν το θέμα της συνεργασίας του Απόλλωνα με τον Γκάι Λέβι, στο Ισραήλ! Οι συνάδελφοι από τη γειτονική χώρα αποδίδουν τη μη υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ του συμπατριώτη τους τεχνικού με την ομάδα της Λεμεσού, στον παράγοντα των κυανολεύκων, Τζον Πολ Φρέντι.  O τελευταίος κατάγεται από το Ιράκ κι ως γνωστόν στη συγκεκριμένη χώρα δεν θέλουν να… βλέπουν ούτε ζωγραφιστούς τους Ισραηλινούς.

«Ο Λέβι δήλωσε στο ‘Channel 2’ ότι ο λόγος που δεν προσλήφθηκε είναι ότι έφερε ενστάσεις ο Τζον Πολ Φρέντι. Έτσι του είπαν διοικητικά στελέχη του Απόλλωνα, εξηγώντας του γιατί δεν θα υλοποιήσουν τη συμφωνία τους…». Αυτά μας ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο συνάδελφος από το Ισραήλ, Γιέιρ Κατάν.

Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς είπαν οι άνθρωποι του Απόλλωνα στον Λέβι, αλλά γνωρίζουμε ότι ο Απόλλωνας συνεργάστηκε στο παρελθόν με Ισραηλινό τεχνικό. Ως γνωστόν στην ομάδα της Λεμεσού θήτευσε πρόσφατα ο Γιόσι Μιζράχι…

Μήπως, ο Λέβι έβαλε τη φαντασία του να δουλέψει; Μήπως κάποιοι από τον Απόλλωνα βρήκαν την τέλεια δικαιολογία στο πρόσωπο του Τζον Πολ Φρέντι, επειδή μετάνιωσαν για τη συμφωνία τους με τον Λέβι;

Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (12/07/2011)

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (12/07/2011): "Από το Φεβρουάριο του 2010... Αν είναι δυνατόν! Το ακούσαμε και αυτό: Η τελευταία ευρεία σύσκεψη που ασχολήθηκε με το θέμα της μετακίνησης ..."

Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (12/07/2011)


Από το Φεβρουάριο του 2010...Αν είναι δυνατόν! Το ακούσαμε και αυτό: Η τελευταία ευρεία σύσκεψη που ασχολήθηκε με το θέμα της μετακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων έγινε τον Φεβρουάριο του 2010! Αληθεύει; Ποιος αρμόδιος θα μας απαντήσει;
ΓΕΩ

Αλήθεια, τι περίμεναν;Καλά, τρία χρόνια προσπαθούσαν να αποφασίσουν για το τι θα έκαναν με τα εμπορευματοκιβώτια; Οι άνθρωποι δεν έχουν τον Θεό τους!
ΓΕΩ

Ευθύνες ασήκωτες!Από τις τοποθετήσεις των χαροκαμένων συγγενών των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας, αποτυπώνεται το μέγεθος της τραγωδίας. Όπως αποτυπώνονται και οι ευθύνες των κρατούντων σε αυτό τον τόπο. Ευθύνες ασήκωτες! Όσο για τις παραιτήσεις, δίνουν ένα μήνυμα, αλλά δεν σταματούν εκεί οι ευθύνες. Για τούτο η έρευνες για το τι έγινε και πολύ περισσότερο για το τι δεν έγινε, θα πρέπει να φθάσουν σε βάθος. Τάχιστα!
ΓΕΩ

Ο παράδεισος χάθηκε...Ο Θεός να βάλει το χέρι του σε αυτόν τον τόπο! Ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, να το βάζει ο Ύψιστος γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μπροστά στους διάφορους κινδύνους που παραμονεύουν...
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο συμβαίνουν φοβερά πράγματα στην Κύπρο. Ξεκίνησαν από πολύ παλιά, κορυφώθηκαν το 1974 και συνεχίζουμε. Που να τα αποδώσουμε όλα αυτά; Δυστυχώς δεν ξέρουμε, στα περισσότερα υπάρχει ο παράγοντας «ανθρώπινο λάθος», σε άλλα είναι η μοίρα μας και σε κάποια άλλα η κατάρα που μας κυνηγά από τον καιρό που υπήρξε αυτός ο τόπος...
Τελικά, ο δικός μας παράδεισος χάνεται κάθε καλοκαίρι. Και πρέπει πλέον επιτέλους να δούμε σοβαρά τι θα κάνουμε. Γεγονότα επαναλαμβανόμενα τους ίδιους μήνες δεν μπορεί να είναι τυχαία. Γι’ αυτό, το καλοκαίρι πρέπει πλέον να αποφασίσουμε και να προχωρήσουμε σε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή. Το καλοκαίρι στην Κύπρο δεν είναι πλέον για χαμόγελα και αμέριμνες στιγμές, αλλά για σκέψη και περισυλλογή. Δεν ήταν βασικά εδώ και χρόνια αλλά τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν και περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Άστε δηλαδή που γλιτώσαμε ή αποφύγαμε πολλές φορές και άλλες τραγωδίες, καθαρά από τύχη και μόνο...
Φίλοι μου, ο δικός μας παράδεισος δεν υπάρχει πια ή μάλλον δεν είναι όπως τα παλιά χρόνια. Είμαστε που είμαστε άσχετοι, δεν μας θέλει ούτε και η τύχη!
Δημήτρης Δημητρίου


Το ΚαρφοπέταλοΗ χθεσινή μέρα δεν ξεκίνησε καλά ή μάλλον, ξεκίνησε τόσο άσχημα όσο δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Κι άντε τώρα να γράψεις για τον αθλητισμό, για το ποδόσφαιρο κι όλα τ’ άλλα. Πως θα το κάνουμε αυτό, με τι καρδιά να προχωρήσουμε;
Φίλοι μου σήμερα, η στήλη σεβόμενη τη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν απέχει. Αιωνία τους η μνήμη...
Δ.Δ.

Για να... κερδίσουν πόντους (τρομάρα τους)
-Το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να ακούσεις από σοβαρούς πολιτικούς αμέσως μετά από μία ανείπωτη τραγωδία είναι η επίρριψη ευθυνών. Βεβαίως, και υπήρχαν σοβαρές παραλείψεις για την έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι. Προφανώς και υπάρχει εγκληματική αμέλεια. Αλήθεια, όμως, ποιος πιστεύει ότι δεν θα γινόταν το μοιραίο αν την τύχη αυτού του τόπου την κρατούσαν άλλοι πολιτικοί άρχοντες; Κανείς.
-Η εκμετάλλευση τέτοιων καταστάσεων από κάποιους με απώτερο σκοπό να κερδίσουν πόντους στο πολιτικό πεδίο είναι το λιγότερο τραγική. Σου σκορπάει απέραντη λύπη. Σεβαστείτε τις μάνες, τα αδέλφια και τους συγγενείς. Η αμέλεια όλων εσάς τους ανάγκασε να ντυθούν στα μαύρα. Υπεύθυνοι είσαστε όλοι. Κάποιοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Τώρα θυμήθηκαν κάποιοι να βγουν και να πουν ότι «έπρεπε να γίνει το ένα και το άλλο». Και γιατί τόσο καιρό εσείς που το γνωρίζατε δεν πιέσατε τις καταστάσεις ώστε να απομακρυνθεί το θανατηφόρο υλικό; Μήπως, αυτοί που ήταν υποψιασμένοι έχουν λιγότερες ευθύνες; Υπήρξαν προειδοποιήσεις, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
-Όλα μα όλα είναι στην τύχη σ΄ αυτόν τον τόπο. Δίχως εμπειρογνώμονες και ανθρώπους με τεχνογνωσία. Κι αυτούς που έχουμε τους αγνοούμε. Μάθαμε για τα προβλήματα της Helios, αφού πρώτα οδηγήθηκαν στο θάνατο 121 άνθρωποι. Μάθαμε για ελλείψεις στην Ε.Φ. όταν χάθηκαν ζωές από τις πτώσεις ελικοπτέρων. Τώρα, μάθαμε ότι τα κιβώτια που περιείχαν πυρίτιδα ήταν επικίνδυνα και έπρεπε να απομακρυνθούν. Τα... προβλέψαμε όλα μα δεν κάναμε τίποτα. Σ΄ αυτόν τον τόπο κυριαρχεί το «θα κάνουμε» ή το «θα έπρεπε να...». Ακυβέρνητο καράβι μοιάζουμε. Το μόνο που ενδιαφέρει τους πολιτικούς άρχοντες είναι η καρέκλα, η αυτοδιαφήμιση, τα λούστρα, η προβολή τα αξιώματα και τα συμφέροντα. Αν έχετε το θάρρος ή νιώθετε καθαροί τη συνείδηση σας πηγαίνετε να σταθείτε μπροστά σ΄ αυτές τις τραγικές φιγούρες των μανάδων...
Ανδρέας Σταυρινίδης

Όλα στην τύχη!Αυτό που εισπράττει ο λαός από τη νέα ανείπωτη τραγωδία, είναι πως όλα σε αυτόν τον άμοιρο τόπο αφήνονται στην τύχη! Μέχρι πότε ρε γαμώτο;
ΓΕΩ

Από την Τρίτη!Αληθεύει πως από την περασμένη Τρίτη υπήρξαν προμηνύματα με τα εμπορευματοκιβώτια; Και αν ναι, ήταν αρκετό το γεγονός πως η μόνη αντίδραση που υπήρξε, ήταν να δημιουργηθούν αντιπυρηνικές ζώνες; Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες αυτού του κράτους που να αδιαφορούν τόσο για την ασφάλεια των πολιτών του; Έλεος!
ΓΕΩ

Τυχεροί στην ατυχία μας...Θλίψη και οδύνη για όσους έχουν χαθεί στη χθεσινή ανείπωτη τραγωδία στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».
Ασήκωτος και ο πόνος των οικογενειών των θυμάτων. Αν μπορούμε (μπορούμε;) να πούμε πως μας λυπήθηκε ο Θεός, τότε ναι, έχουμε να λέμε πως αυτή η ανείπωτη τραγωδία θα μπορούσε, να ήταν ακόμη μεγαλύτερη όσον αφορά στην απώλεια ανθρώπινου δυναμικού.
Αλήθεια, ποιο μυαλό μπορεί να συλλάβει το μέγεθος της τραγωδίας αν το κακό γινόταν μια ώρα ας πούμε αργότερα, όταν οι δεκάδες εργαζόμενοι στην περιοχή θα αναλάμβαναν τη βάρδια τους;
ΓΕΩ

Τι να γράψω, συνάδελφε...Ο συνάδελφος, μας ζήτησε να γράψουμε όλοι από λίγες λέξεις. Τι να γράψει κανείς... Είναι στιγμές στις οποίες δύσκολα μπορείς να εκφραστείς. Οφείλεις να είσαι προσεκτικός, με σεβασμό προς αυτούς που τούτες τις στιγμές θρηνούν, πονούν και υποφέρουν... Κάθε φορά που μας πλήττει μια εθνική τραγωδία, ερχόμαστε όλοι πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Ή τουλάχιστο, οφείλουμε να το κάνουμε... Και όταν οι μέρες περάσουν και όλων μας η ζωή θα μπει εκ νέου σε κανονικούς ρυθμούς, ας προνοήσουμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο αυτού του είδους τα συμβάντα στο μέλλον. Μέχρι τότε, η σκέψη μας στρέφεται στα πραγματικά θύματα αυτής της νέας τραγωδίας, ενός ακόμα μαύρου Ιουλίου...
Ας αναπαύσει ο Θεός τις ψυχές των αδικοχαμένων αδερφών μας και αιώνια να παραμείνει η μνήμη τους...
Μάριος

Οργάνωση της πλάκας


Το ότι το ατύχημα στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» θα μπορούσε να αποφευχθεί και το ότι υπάρχουν άτομα με βαριές ευθύνες για το θάνατο 12 στρατιωτών-πυροσβεστών, δεν το αρνείται κανείς.

Όμως, θα επικεντρωθώ στην επόμενη μέρα του ατυχήματος, που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και συγκεκριμένα στον τρόπος που το κράτος και οι πολίτες αντιμετωπίζουν τη νέα πραγματικότητα. Η καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο Βασιλικό έφερε απότομα σημαντικές αλλαγές και ανάγκες, με τον κόσμο να δείχνει πως αντέχει χωρίς κλιματιστικό και ηλεκτρικό ρεύμα. Την ίδια στιγμή βέβαια αποκαλύπτεται η γύμνια των κρατικών υπηρεσιών.

Από το πρωί της Δευτέρας (11/07) η Κύπρος βρίσκεται σε χάος. Οι κρατικές υπηρεσίες, ακόμη και 24 ώρες μετά, δεν ενημέρωσαν ακόμη τον κόσμο ακριβώς για το πότε και για το πόσο διάστημα θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε περιοχή, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί το ακριβές πρόγραμμα διακοπής της ροής του νερού.

Με το ρεύμα να κόβεται και να επιστρέφει χωρίς να ανακοινώνεται, επιχειρήσεις βασανίζονται άδικα, αφού χάνουν πελατεία και εμπορεύματα, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να οργανώσουν ανάλογα τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να χάνονται εργατοώρες, ενώ τα φανάρια στους δρόμους δε λειτουργούν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τρακαρίσματα σχεδόν σε κάθε κόμβο.

Αν υπήρχε η στοιχειώδης οργάνωση, το τελευταίο θα αποφευγόταν από την τοποθέτηση τροχονόμων σε κομβικά σημεία, όμως η ίδια η αστυνομία, όπως είπε ο διευθυντής τροχαίας Δημήτρης Δημητρίου στην «Καθημερινή», λέει πως δεν έχει καν ενημέρωση για το πότε και πού κόβεται το ρεύμα, αλλά μεταβαίνουν στα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, μόνο αφού ενημερώσουν οι πολίτες!

Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε μια μέρα μετά τους συγγενείς των νεκρών και των τραυματιών να δηλώνουν σε ΜΜΕ πως νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από τις κρατικές υπηρεσίες, κάτι που φανερώνει περισσότερη αδυναμία στη σωστή αντιμετώπιση των κρίσεων.

Είναι από τέτοιες καταστάσεις που αποκαλύπτεται το «φορτίο» που μπορεί να σηκώσει η κάθε χώρα μετά από γενικές καταστροφές και γίνεται φανερό, μετά το ατύχημα στο Μαρί, πως η Κύπρος υστερεί πολύ.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Δεν πληρώνει η ασφαλιστική για το Βασιλικό

Μέσω των λογαριασμών της ΑΗΚ θα πληρωθούν τα σπασμένα

Ασφαλισμένος για 600 εκατ. ευρώ είναι ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός Βασιλικού, ο οποίος σε σημερινές αξίες εκτιμάται πως κοστίζει 2-2.5 δις ευρώ.

Εκτιμήσεις λένε πως η ασφαλιστική δεν θα πληρώσει καθώς ο σταθμός καταστράφηκε εξ αμελείας του ιδιοκτήτη (δηλ. Κράτος), ο οποίος τοποθέτησε εκρηκτικά ακριβώς δίπλα.

Με απλά λόγια είναι σαν να φυλάμε μια βόμβα στο αυτοκίνητό μας και όταν εκραγεί να ζητάμε αποζημίωση από την ασφαλιστική. Θα μας την δώσει;

Υ.Γ. Ακόμα και αν η ασφαλιστική πληρώσει την αποζημίωση, μεγάλο μέρος του κόστους ανακατασκευής θα μετακυλιστεί στους πολίτες.

Σσσσς, το κράτος κοιμάται

Η αστυνομία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ έφτασε σε πέντε λεπτά, ενώ η τροχαία χρειάστηκε ένα 15λεπτο, αν και ο Σταθμός Αγίου Δομετίου απέχει 500 μέτρα


Ακόμα και στην... ανοργάνωτη Ελλάδα όταν η ΔΕΗ προχωράει σε διακοπή ηλεκτροδότησης οι κάτοικοι της περιοχής το γνωρίζουν αρκετές ώρες, αν όχι μια – δυο μέρες προηγουμένως.

Η ΑΗΚ προχωράει για δεύτερη μέρα σε προγραμματισμένες διακοπές, χωρίς να μπορεί να ενημερώσει τι ώρα δεν θα έχει ρεύμα κάθε περιοχή.

Αποτέλεσμα:
- ατυχήματα στα φώτα τροχαίας
- εγκλωβισμοί σε ασανσέρ
- οικονομική καταστροφή μικροεπιχειρηματιών

Το μεσημέρι στην Έγκωμη, στα φώτα τροχαίας μπροστά στα McDolands, αυτοκίνητο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ συγκρούστηκε με ΙΧ με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Η στρατιωτική αστυνομία της ειρηνευτικής δύναμης έφτασε σε πέντε λεπτά, ενώ το περιπολικό της τροχαίας έκανε 15 λεπτά να εμφανιστεί, παρότι ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίου Δομετίου απέχει 500 μέτρα από το σημείο.

Αν όχι οι πολίτες, τουλάχιστον η αστυνομία έπρεπε να ξέρει που γίνονται διακοπές ρεύματος ώστε να υπάρχει τροχονόμος στα φώτα τροχαίας.

Κυπριακά όργια, χωρίς επαρκή διερεύνηση…


"Ωραία" πράγματα έβγαλε με την έρευνά του ο Μικαέλο Παπαδάκης («Καθημερινή). Ο συνάδελφος πήρε τα… ύποπτα παιχνίδια της UEFA και μελέτησε πονταρίσματα που έγιναν σ’ αυτά (κυρίως μέσω Betfair), αναδεικνύοντας τα παράδοξα φαινόμενα του στοιχήματος. Διαβάστε και θα καραφλιάσετε αν δεν έχετε ήδη χάσει τα μαλλιά σας:

- Η υποβιβασμένη ΑΠΕΠ νίκησε πρόπερσι τον ΑΠΟΠ/Κινύρα στην έδρα του, ενώ είχε στοιχηματική απόδοση 12 προς 1(!!!), Σε επιτυχία της ομάδας της Πιτσιλιάς πονταρίστηκε ποσό 60.000 ευρώ (εδώ κι αν κολλάνε τα τρία θαυμαστικά). Συνολικά παίχτηκαν 163.802 ευρώ για εκείνο το ματς…

- Στο παιχνίδι Ερμής – Ομόνοια τον Φεβρουάριο του 2010 στοιχηματίστηκαν 186.971 ευρώ, με το 98% να προβλέπει επιτυχώς νίκη του «τριφυλλιού». Το ενδιαφέρον σημείο της υπόθεσης, είναι ότι στο ζωντανό στοίχημα το «διπλό» φορτωνόταν ακόμα και στο 89ο λεπτό, ενώ το ματς ήταν στο 1-1!!!

- Τον ίδιο μήνα ο Εθνικός Άχνας ήταν καμιά 10αριά βαθμούς πίσω από τον ΑΠΟΠ/ Κινύρα, τον οποίο φιλοξενούσε στο Δασάκι. Οι παίκτες έδειχναν μία ανεξήγητη πίστη στις ικανότητες της ομάδας της Άχνας, στην οποία πόνταραν το 95% των 141.899 ευρώ που ήταν ο τζίρος του ματς. Μεγάλα ποσά γι΄ αυτό το παιχνίδι είχαν πονταριστεί και στη Σερβία…

- Στη 2η αγωνιστική του γκρουπ υποβιβασμού ο Ερμής υποδέχεται τη Δόξα και το 97% παίζει σε νίκη των «φτεροπόδαρων». Ενώ υπάρχουν κι άλλα ματς την ίδια μέρα, εντούτοις οι παίκτες ποντάρουν μόνο σ’ αυτόν τον αγώνα που πήρε πάνω του 80.273 ευρώ. Ο Ερμής κερδίζει 1-0 και πάει μετά από έξι μέρες στην Πάφο, αλλά οι παίκτες του πέφτουν αγωνιστικά και το 97% του στοιχήματος (συνολικά 67.671 ευρώ) πέφτει σε νίκη των γηπεδούχων, οι οποίοι επικρατούν με 3-0. Την επόμενη εβδομάδα υπάρχει ρεβάνς στην οποία η ομάδα που δέχτηκε τα τρία… κομμάτια είναι το απόλυτο φαβορί, συγκεντρώνοντας το 95% του πονταρίσματος.

- Ο ένατος φάκελος ήρθε για τον αδιάφορο αγώνα Δόξα – Ερμής στην τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ. Παρότι το ματς γινόταν την ίδια μέρα και ώρα με άλλα πέντε, εντούτοις τραβούσε σαν μαγνήτης τους παίκτες οι οποίοι πόνταραν 59.283 ευρώ σε ένα αδιάφορο παιχνίδι (το 73% μάντεψε σωστά τη νίκη του Ερμή). Για το επίσης αδιάφορο ΑΠΟΕΛ – Απόλλωνας που γινόταν την ίδια ώρα παίχτηκαν μόνο 787 ευρώ.

* Τι να σχολιάσουμε για όλα αυτά; Να μιλήσουμε πάλι για την παντελή αδυναμία των αρχών μας να κινηθούν και να αποκαλύψουν τι κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά τα παράδοξα φαινόμενα; Ένα μόνο θα πω: Η έρευνα στην Ελλάδα για τα ύποπτα παιχνίδια προχώρησε σε βάθος, χωρίς να υπάρχουν τόσο κτυπητά στοιχηματικά φαινόμενα, όσο αυτά που παρουσιάστηκαν στο νησί μας. Και οι δικές μας διωκτικές αρχές το μόνο που έκαναν ήταν να μας πουν ότι «δεν στοιχειοθετείται υπόθεση λόγω αδύναμου νομικού πλαισίου»…

Φάνης Μακρίδης

Ραντίζουν τα πυρομαχικά της Εθνικής Φρουράς


Το στρατόπεδο της Παλώδιας

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (11/07) στο Sigma ο βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε πως τη Δευτέρα (11/07) ραντίστηκαν τα πυρομαχικά στις αποθήκες της Ε.Φ. στην Παλώδια (Λεμεσός), ώστε να πέσει η θερμοκρασία.

Οι βουλευτές Κυριακίδου και Σαμψών κάλεσαν την Εθνική Φρουρά την Τρίτη (12/07) να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει ή όχι πρόβλημα με τη φύλαξη των πυρομαχικών στην Παλώδια.

Είναι πασιφανές πως δεν μπορεί κανένας να εγγυηθεί ότι τα πυρομαχικά της Εθνικής Φρουράς είναι επαρκώς φυλαγμένα και δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ανάφλεξης.