Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Χωρίς λόγια...

Χριστόφιας: «Οι ευθύνες θα αναληφθούν μέχρι το ανώτατο επίπεδο» (ίδωμεν)

«Θα αναληφθούν μέχρι το ανώτατο επίπεδο που είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλήρως και απόλυτα οι ευθύνες, εκεί που υπάρχουν, για το τραγικό συμβάν στην Ναυτική Βάση 'Ευάγγελος Φλωράκης'», διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, καλώντας παράλληλα όλους «να χαμηλώσουν τους τόνους και οι όποιες δηλώσεις εμπάθειας να τερματιστούν».

«Επειδή έγινε λόγος για απολογία στο διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι απολογίες της Κυβέρνησης και του Προέδρου για τα συμβάντα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες και είναι δεδομένες», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας σε δηλώσεις του, μετά το πέρας του μνημόσυνου των πεσόντων υπέρ της Δημοκρατίας κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία.

Από εκεί και πέρα, συνέχισε, «θέλω να καλέσω όλους να χαμηλώσουν τους τόνους και οι όποιες δηλώσεις εμπάθειας να τερματιστούν. Τώρα είναι ώρα προβληματισμού είναι ώρα ενότητας και κοινής δράσης για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των τραγικών συμβάντων».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «από πλευράς Κυβέρνησης αναλαμβάνονται πλήρως οι ευθύνες που της αναλογούν αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στήνει λαϊκά δικαστήρια, να δικάζει και να καταδικάζει».

«Υπάρχουν οι αρχές του κράτους, υπάρχουν οι θεσμοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και για να ερευνήσουν και για να αποδώσουν ευθύνες και εκεί που υπάρχουν μέχρι, όπως είπα, το ανώτατο επίπεδο και το ανώτατο επίπεδο είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - αφού θέλουν κάποιοι να το ακούσουν, να το ακούσουν - θα αναλάβουν πλήρως και απόλυτα τις ευθύνες τους», πρόσθεσε.

Όμως, συνέχισε, «δεν δέχομαι δίκες και καταδίκες ως να είμαστε ένα κράτος αναρχίας. Υπάρχει τάξη, υπάρχουν θεσμοί και πρέπει να σεβαστούμε τους θεσμούς».

Ανέφερε ότι «όταν οι θεσμοί δεν έγιναν σεβαστοί και προσπάθησαν ορισμένοι στις 15 Ιουλίου του 1974 να τους ανατρέψουν και να τους καταργήσουν να που φθάσαμε».

«Κατά συνέπεια καλώ σε ενότητα, σε ψυχραιμία και λίγη καρτερικότητα και όλα θα μπουν στην θέση τους, όπως πρέπει και όπως αξίζει στους ανθρώπους οι οποίοι έχουν χαθεί, άδικα μεν αλλά έχουν χαθεί», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κόσμος ξύπνησε, οι πολιτικοί;

Κάποιοι συνάδελφοι συγκέντρωσαν ατάκες από κόσμο (μέσω facebook, e-mail και sms), που εκφράζει την αγανάκτησή του και τους προβληματισμούς του μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα. Και χρησιμοποιούμε τη φράση «τραγικά γεγονότα», γιατί τραγικό δεν είναι μόνο το συμβάν της περασμένης Δευτέρας αλλά και οι αντιδράσεις των ταγών αυτού του κράτους.

Τις παραθέτουμε, λοιπόν, κι απολογούμαστε εκ των προτέρων για τα greeklish, αλλά και τα ορθογραφικά/συντακτικά λάθη. Μην δίνετε σημασία σ’ αυτά. Επικεντρωθείτε στην ουσία....


* oi kivernisi asxoleite meta 'fasistika stoixeia kai tin eoka b" to 2011, i antipoliteusi me to pos na faei tin kivernisi, oi vouleutes me to pos na apofigoun tis eftines tous (eidika afti tis epitropis aminas) signomi den leei kanenas kai i kipros moiazei me ena akivernito karavi pros to tipota, ksipnate kirioi ftasame,,,,
etsi gia na akrivologoume kirie "proedre" to signomi den perimename na to akousoume ws analipsi tis euthinis. perimename na akousoume ena signomi ws ekprosopos tis kratikis mixanis pou skotose 13 atoma kai esteile enan akoma na paleuei me ton xaro...
 
* To asteio tis kouventas einai pos meta to diagkelma tou xristofkia, bouldoza apomakrine tis petroues pou vriskountai ekso pou to proedriko. Sampos tzi ekseran oti tha ipirxan antidraseis!!! i fasi enei oti epronoisan gia tis petroues tziai gia tin POMPA en epronoisan, tzi apofasisan apla na tin valoun dipla pou to stathmo pou kalifkei ton ilektrismo sxedon tis misis kiprou!!!
 
* Η λέσχη των ηλιθίων - Επιρροές στην σύγχρονη κοινωνία.
Η προέλευση των ηλιθίων δεν προέρχεται μόνο από μια τάξη. Τα πρόσφατα γεγονότα προ-ημερών μας απέδειξαν ότι ηλίθιοι μπορεί να είναι  αξιωματούχοι, υπουργοί ενός κράτους ακόμα και ο ...πρόεδρος του.   Ηλίθιοι υπάρχουν παντού αλλά, οι ηλίθιοι που προέρχονται από τον "απλό λαό" είναι ακίνδυνοι και λιγότεροι γελοίοι από αυτούς που μας κυβερνούν.   Η πονηρία και η ανηθικότητα αποτελεί προνόμιο των ηλιθίων και όσο πιο πολλή εξουσία έχουν τόσο πιο επικίνδυνοι είναι. Λόγω της πνευματικής αναπηρίας που έχουν, καταφεύγουν στην άπατη και στη πονηρία για να πετύχουν τους σκοπούς τους.   Αυτό που πρέπει να κάνει ένας ηλίθιος με εξουσία την στιγμή που αποκαλύπτετε το πόσο επικίνδυνος είναι  για τους άλλους, είναι να πάει σπίτι του.  Και αν του αρέσει η καρέκλα, να την πάρει μαζί του. Έτσι και αλλιώς τον ηλίθιο δεν τον κάνει η καρέκλα. Είναι προνόμιο του ιδίου.


* Έχει και η διακοπή ρεύματος τα καλά της. Αρχίζουν να "φαίνονται" αυτά που δε βλέπουμε....

* Ο Πόλυς Πολυβίου διευκρίνισε ότι οι ποινικές διαδικασίες θα πάρουν χρόνια. Το πόρισμα που ο ίδιος θα εκδώσει, αν και όταν πάρει στα χέρια του όλα τα έγγραφα, θα είναι έτοιμο εντός "ολίγων μηνών". Άρχισα ήδη να τρέμω... η δυστυχία μας είναι πως όταν ομαλοποιηθεί η κατάσσταση με το ρεύμα, θα το θάψουμε κι εμείς... ΄Μόνο εκείνοι που έθαψαν δικούς τους θα θυμούνται πάντα...

* Κάποτε ήταν Προεδρικό Μέγαρο, τώρα έγινε Προεδρικό Με Γάρο

* Πάντως η κυβέρνηση κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο....Οι χειρισμοί της είναι για να μπούνε στο βιβλίο Πολιτικής Καταστροφής...


* "ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ"
Έχεις καταφέρει να γεμίσεις τα μάτια και τις ψυχές μας με φέρετρα... Κομμάτιασες τα παιδιά και τους άντρες μας, την ίδια ώρα που ο δικός σου γιος σαλπίζει στα ίντερνετ και βαφτίζει χιλιάδες ανθρώπους καταλύτες της δημοκρατίας και φασίστες... Διαλύεις την ταλαιπωρημένη από την άθλια πολιτική σου, οικονομία μας και με αναίδεια χιλίων πιθήκων και χωρίς ίχνος συναίσθησης και ευθιξίας, μας "θυμώνεις" που αγανακτούμε και βγαίνουμε στους δρόμους...Σε στοιχειώνει ξανά το φάντασμα της ΕΟΚΑ Β και κρύβεις την εγκληματική σου αμέλεια πίσω από δέκα μαύρα μπλουζάκια για να κυνηγήσεις εθνικιστικά και ακροδεξιά φαντάσματα, εσύ, που κόντεψες να καταντήσεις την Κύπρο μας, δεύτερη Χιροσίμα... Έχεις εξαρθρώσει την εθνική φρουρά, έχεις γεμίσει τις γειτονιές μας κουμαρτζίδικα και καθημερινά αναλώνεσαι στις αδιέξοδες συνομιλίες και στους καφέδες με τον εγκάθετο της Άγκυρας... Σε θεωρούσαμε απλά ακατάλληλο και ανεπαρκή. Μας συγχωρείς που σε υποτιμήσαμε... Είσαι τελικά επικίνδυνος...

Άννα Γεωργιάδου Ιακώβου
Λεμεσός


* χωρίς να θέλω να γίνομαι κουραστική, ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όσους είχαν το πολιτικό κριτήριο το 2008, να ψηφίσουν το Δημήτρη Χριστόφια. ΑΞΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ! αλάθητο κριτήριο! τώρα κερδίσατε μια πραγματικά κόκκινη διακυβέρνηση, όπως την ονειρευόσασταν... κοκκίνησε, βλέπετε, με το αίμα των ηρώων μας.

* ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ το ΣΥΓΝΩΜΗ Πρόεδρε. Μας απογοήτευσες...

* Να υποθέσω ότι αυτοί που φωνάζουν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, αποκλείουν -για λόγους αρχής- και την πιθανότητα συνεργασίας με το ΔΗΚΟ στο μέλλον... έτσι;

* "Γιατί η αντίδραση παίρνει μόνο αντικυβερνητική και όχι αντιμιλιταριστική χροιά;"

* Παιθκιά ήταν να κάψουμεν το προεδρικόν την Τρίτην!!! Ακούσετε; Τζι εμείς τζιαι τα μωρά μες τα καρροτσούθκια, τζι οι έγκυες, ήταν να το κάψουμεν....!!!!


* ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ... ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!!!! EINAI ΑΠ΄ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ...

* Μερίδα δημοσιογράφων ιδιωτικών ΜΜΕ. Βρωμάτε συμφέρον από πάνω ως κάτω. Εισβάλλεταί στην ανθρώπινη συνείδηση και την καθοδηγείται όπως εσείς θέλετε. Είστε μονόπλευροι και μη αντικειμενικοί. Ήσασταν και είσαστε πολλοί από εσάς στελέχη συγκεκριμένων κομμάτων. Ο λαός να δείξει υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας και να φιλτράρει τα όσα του παρουσιάζουν με ψυχραιμία.

* ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΛΟΥΝ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΡΗΝΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

* ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΑΝΑΓΟΥΛΑ, ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΛΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΕΓΙΝΑΝ ΦΙΡΜΕΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΑΪΚΛΑΣΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΜΙΑ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

* ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΗΡΩΕΣ, ΚΟΥΛΙΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΟΜΗΡΟΥ, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΞΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ!!!

* ΙΟΥΛΙΟΣ 74-ΙΟΥΛΙΟΣ2011 37 ΧΡΟΝΙΑ!
ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ,ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ

Έπαιζαν και οι δυο το «παιχνιδάκι» τους

Η ΑΕΠ διεκδικούσε τον Βάργκας για αρκετό καιρό. Για σχεδόν ένα μήνα αν δεν κάνω λάθος. Στο τέλος, όμως, ο Πορτογάλος άσος που το έπαιζε ιδιαίτερα δύσκολος και ήταν απαιτητικός, βλέποντας ότι δεν έπαιρνε από κάποια άλλη ομάδα την προσφορά που ζητούσε, έκανε αλλαγή πλεύσης και... γύρεψε ο ίδιος τους ανθρώπους του συλλόγου της Πάφου.

Είναι ενδεικτικά τα όσα έγραψε στην έκδοση της Τρίτης (12/07) ο συνάδελφος Λεόντιος Χατζηβασίλης: «Εκεί που απομακρυνόταν η περίπτωσή του για την ΑΕΠ, ο Πορτογάλος μέσος έκανε στροφή 180 μοιρών βλέποντας ότι η ομάδα της Πάφου κλείνει τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής. Έτσι, επικοινώνησε με τον Γιώργο Πολυβίου και με τη διοίκηση ζητώντας ο ίδιος την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας ενόψει της νέας περιόδου...».

Τελικά, όμως, η ΑΕΠ, κι αφού πρώτα ήρθαν στην Κύπρο οι Λόιντ Οούσου και Γκιγέρμε Κασκεβέλ, έκανε πίσω...

Με απλά λόγια, έπαιζαν και οι δυο το «παιχνιδάκι» τους. Η ΑΕΠ έψαχνε να βρει την καλύτερη δυνατόν επιλογή και ο Βάργκας την πιο υψηλή προσφορά...

Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Το παραμύθι με τους Κύπριους λεφτάδες

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Το παραμύθι με τους Κύπριους λεφτάδες: "Στο αθλητικό δελτίο Ελλαδικού αθλητικού σταθμού έπαιζε προχθές η είδηση ότι στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης περιμένουν να τους ξελασπώσει οικονομι..."

Το παραμύθι με τους Κύπριους λεφτάδες


Στο αθλητικό δελτίο Ελλαδικού αθλητικού σταθμού έπαιζε προχθές η είδηση ότι στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης περιμένουν να τους ξελασπώσει οικονομικά ο Ανδρέας Παντελή.

Μα είναι τρελοί οι συνάδελφοι; Σε αυτούς τους καιρούς υπάρχουν άνθρωποι που πετούν τα λεφτά τους από ‘δω κι από ‘κεί;

Το παραμύθι με τους Κύπριους λεφτάδες, καλά κρατεί στην Ελλάδα...

Φάνης Μακρίδης