Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Tρέχουν να προλάβουν....

*Αύριο είναι προγραμματισμένη η συνεδρία της επιτροπής κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ, οπότε και θα εξεταστούν οι φάκελοι που ετοίμασαν τα σωματεία. Μέχρι χθες, υπήρχαν σύλλογοι που... έτρεχαν να τακτοποιήσουν τα ελλιπή στοιχεία που έδωσαν στην επιτροπή. Η τελευταία τους ζήτησε επανειλημμένως να συμπληρώσουν τα κενά που υπάρχουν στους φακέλους και θα αναμένει μέχρι αύριο να φέρουν τα απαραίτητα χαρτιά. Ειδάλλως, ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών είναι ορατός.

*Απ΄ αυτά που μαθαίνουμε τουλάχιστον τρεις ομάδες πονοκεφαλιάζουν, καθώς αδυνατούν να συμπληρώσουν τους φακέλους. Η μία συνέχιζε ακόμη και χθες να κάνει επανειλημμένες προσπάθειες με τρεις παίκτες ώστε να αποδεχθούν όρους που τους εισηγείται για αποπληρωμή τους. Για το λόγο αυτό επιστράτευσε ισχυρό μεσάζοντα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια για να πείσει τους παίκτες προσκομίζοντας επιταγές δικές του. Ίδωμεν...

*Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και άλλος σύλλογος που ακόμη βασανίζεται να βρει τρόπους να πείσει για τη φερεγγυότητά του. Μάταια μέχρι στιγμής, αλλά δεν είναι απίθανο την τελευταία στιγμή να βρει τον τρόπο να ξεπεράσει τα εμπόδια.

*Υπάρχει και μία τρίτη περίπτωση, αλλά μάλλον το (μεγάλο)σωματείο θα τη βγάλει καθαρή. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διοίκηση εξέδωσε επιταγές με αρκετά μεγάλα ποσά προς τους παίκτες, τις οποίες μετά, όμως, ανακάλεσε. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος ποδοσφαιριστής θα τολμήσει να κινηθεί νομικά και να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα του με την αποκοπή βαθμών. Με αυτόν τον τρόπο διακινδυνεύει το μέλλον του...
Ανδρέας Σταυρινίδης

Οι νέες βολές του Φαντούση στον «Κούτσο» και οι πραγματικοί φταίχτες

Το πρώην –πλέον- στέλεχος της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΠ, Πανίκος Φαντούσης, «φωνάζει» ακόμα για τον Κώστα Κουτσοκούμνη. Παρά την επανεκλογή του τελευταίου στην προεδρία της Ομοσπονδίας (μέχρι το 2015), θέλησε να συνεχίσει την... αντιπολίτευση, αφού με δηλώσεις του στο «Γ» έθεσε θέμα σε σχέση με τον τρόπο που χειρίζεται υποθέσεις το κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του κυπριακού ποδοσφαίρου.

«Διερωτώμαι: Όλοι όσοι στήριξαν τον Κουτσοκούμνη, με αποτέλεσμα την επανεκλογή του στην προεδρία της ΚΟΠ, είναι ενήμεροι για τον τρόπο που χειρίζεται κάποια θέματα;» μάς είπε αρχικά ο Φαντούσης και πρόσθεσε: «Οι χειρισμοί του Κουτσοκούμνη με έβρισκαν εντελώς αντίθετο και θα αναφερθώ σε ένα ζωντανό παράδειγμα. Στις 5 Ιουλίου του 2007 στάλθηκαν από το εξωτερικό επιστολές από δυο εταιρίες που ενδιαφέρονταν να προβάλλουν παιχνίδια κυπριακών ομάδων για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Σημειώστε πως στις 31 Ιουλίου έληξε η θητεία του Δ.Σ. και τα νέα στελέχη του εκλέχθηκαν στις 6 Αυγούστου. Την επόμενη μέρα, δηλαδή, στις 7 Αυγούστου ο Κουτσοκούμνης συνεδρίασε μόνος του ως Εκτελεστική Επιτροπή, στην παρουσία του τότε γενικού διευθυντή Γιώργου Παπασταύρου και αποφάσισε ο ίδιος για το θέμα, απορρίπτοντας τις σχετικές προτάσεις. Μετά ενημερώθηκαν τα υπόλοιπα στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής, που σημειώστε, εκλέχθηκαν στις 9 του μήνα. Με απλά λόγια δυο μέρες μετά την απόφαση του Κουτσοκούμνη... Τελικά τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ενέκριναν την απόφασή του στις 28 Αυγούστου, ενώ το Δ.Σ. ενημερώθηκε επίσημα για το όλο γεγονός τον Οκτώβριο...».

Ο Κουτσοκούμνης στην προκειμένη περίπτωση δεν κατηγορείται από τον Φαντούση ότι έκανε κάτι μεμπτό σε σχέση με το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Άλλωστε, ο πρόεδρος ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής για τις σχετικές του κινήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Φαντούσης τον κατηγορεί για τον τρόπο που χειρίζεται κάποιες υποθέσεις. Θέλει να πει ότι ο Κουτσοκούμνης σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνει πρωτοβουλίες χωρίς να δίνει λογαριασμό σε άλλους...

Ο Φαντούσης διερωτάται αν έχουν καλή γνώση των χειρισμών του Κουτσοκούμνη οι άνθρωποι των ομάδων που του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Ασφαλώς και έχουν... Κι ο πρόεδρος που έχουν αυτή τη στιγμή, τους πέφτει πολύς!

Ποιοί είναι, δηλαδή, οι ποδοσφαιρικοί μας παράγοντες; Οι πλείστοι είναι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για το καλό του αθλήματος. Για την πάρτη τους μόνο νοιάζονται. Πρόκειται για τυπάδες που κάνουν θέατρο για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς και μόλις βολευτούν, λουφάζουν...

Κι όλα αυτά που σας αραδιάζουμε, αποτελούν προϊόν γεγονότων. Να σας δώσουμε ένα παράδειγμα. Πολλές φορές είδαμε διοικητικά στελέχη ομάδων να επικρίνουν έντονα τον Κουτσοκούμνη και να του τα ‘χωνουν άγρια. Τον χαρακτήριζαν (εμμέσως πλην σαφώς) ακατάλληλο για να διαχειριστεί τις τύχες του κυπριακού ποδοσφαίρου. Όταν, όμως, ήρθε η ώρα να κάνουν κίνηση για να προωθήσουν κάποιον άλλο πρόεδρο ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν να εκθρονίσουν τον Κουτσοκούμνη, τι έκαναν; Ξέχασαν τα πάντα, έγιναν γατάκια και στήριξαν τον άνθρωπο που επέκριναν, γλείφοντας εκεί που έφτυναν.

Τα πράματα είναι απλά. Το πρόβλημα του κυπριακού ποδοσφαίρου δεν είναι ο Κουτσοκούμνης. Οι παράγοντές των ομάδων είναι το πρόβλημα. Οι παράγοντες που από τη μια φωνάζουν για τη διαιτησία και καμώνονται πως είναι τέρατα τιμιότητας και από την άλλη τρέχουν παρασκηνιακά να επηρεάσουν ρεφ.

Αν τα διοικητικά στελέχη των συλλόγων μας ήταν τόσο τίμια και ικανά, όσο καμώνονται πως είναι, τότε κάποιο απ’ αυτά θα ξεχώριζε και θα μπορούσε να προωθηθεί στην προεδρία.

Για τον γράφοντα, ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν είναι ακατάλληλος. Ούτε παίζει το παιχνίδι κάποιας ομάδας. Αυτό για τον οποίο τον κατηγορώ (εκτός από κάποιες ανεξήγητες για μένα -κατά καιρούς- αποφάσεις του) είναι ότι δεν είναι αρκετά επαναστάτης για να (1) ξεριζώσει το κακό στο χώρο της διαιτησίας και (2) να σχηματίσει δικαστικό σώμα που δεν θα χαρίζεται σε κανέναν.

Την ίδια στιγμή βλέπουμε τους παράγοντες να τροφοδοτούν το μολυσμένο σύστημα...

Φάνης Μακρίδης

Φέτος θέλει να χαμογελάσει


Eυδιάθετος (και μακάρι να είναι πάντα έτσι ο άνθρωπος, δηλαδή) ήταν ο Μιλτιάδης Νεοφύτου στην προπόνηση της Τρίτης, στην οποία βρέθηκαν για λίγη ώρα και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Ο ισχυρός άντρας των πρασίνων, με το γνωστό του καπελάκι (χρώματος πορτοκαλί!), χαιρέτησε έναν προς έναν τους δημοσιογράφους και γενικά ήταν μέσα στην τρελή χαρά. Κι όλα αυτά, λίγα 24ωρα πριν από τον ευρωπαϊκό αγώνα με την Ντεν Χάαγκ, στον οποίο και ο ίδιος αλλά και η Ομόνοια γενικότερα, στηρίζουν πολλά, κυρίως από οικονομικής απόψεως. Απεύχεται να συμβούν τα περσινά, όταν η ομάδα της Λευκωσίας έχασε την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στην τρίχα και για κάποια λεπτά αδυναμίας και προσπαθεί να δημιουργήσει θετικό κλίμα…

Χριστόφορος Χριστοφή

Το «παραπονάκι» του Λάρκου

Ο Νεόφυτος Λάρκου το 'κανε το παραπονάκι του στους δημοσιογράφους...

Άρχισε σιγά-σιγά να εξοικειώνεται με τα ΜΜΕ ως προπονητής της Ομόνοιας, ο Νεόφυτος Λάρκου, ο οποίος όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, σέβεται τους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ωστόσο πως θα ήθελε να προβάλλονται και τα θετικά της ομάδας του. Για να λέμε όμως την αλήθεια, δεν μας υπέδειξε πώς να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά εξέφρασε ένα μικρό παράπονο, με το χαμόγελο στα χείλη. Καλοδεχούμενο. Πάντως, δείχνει συνειδητοποιημένος και ειλικρινής και δεν αρνείται να απαντήσει σε οτιδήποτε. Πλέον νιώθει ασφάλεια και σιγουριά, ενώ είναι αισιόδοξος και για τον εαυτό του, αλλά και για την ομάδα του.

Χριστόφορος Χριστοφή

Δυο προτεινόμενοι τίτλοι...


Δυο προτεινόμενοι τίτλοι γι' αυτή τη φωτογραφία:

1) Σκύψτε ευλογημένοι!

2) Έτοιμοι να κουτουλήσουν. 

Τι συζητούσαν τα ποδοσφαιρικά στελέχη της Ανόρθωσης πριν από τον αγώνα με τη Ραμποτνίτσκι

Από τον Jack Sparrow