Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Η ΚΟΠ δεν τοποθετήθηκε για το σημαντικότερο θέμα, βάζ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Η ΚΟΠ δεν τοποθετήθηκε για το σημαντικότερο θέμα, βάζ...: "Είναι γεγονός ότι το έχω παρακάνει με την ΚΟΠ και την ηγεσία της, τις τελευταίες μέρες. Έπεσαν θέματα με τη σέσουλα κι ο γράφων ασχολήθηκε δ..."

Η ΚΟΠ δεν τοποθετήθηκε για το σημαντικότερο θέμα, βάζοντας... αυτογκόλ

Είναι γεγονός ότι το έχω παρακάνει με την ΚΟΠ και την ηγεσία της, τις τελευταίες μέρες. Έπεσαν θέματα με τη σέσουλα κι ο γράφων ασχολήθηκε δεόντως... Έτσι, είπα να τηρήσω παθητική στάση για λίγες μέρες. «’Άσε που μπορεί να μας βγάλουν και τη ρετσινιά ότι γράφουμε με εμπάθεια» σκέφτηκα. Αλλά, φιλαράκια μου, δυστυχώς δεν μπορώ. Είναι μεγάλος ο πειρασμός να μην ασχοληθώ με το αυτογκόλ της Ομοσπονδίας και θα υποκύψω σ’ αυτόν...

Θα θυμάστε την παραίτηση του Πανίκου Φαντούση από την σχολή ποδοσφαίρου της ΚΟΠ... Ο λόγος που ο παράγοντας της Ομοσπονδίας πήρε αυτή την απόφαση, ήταν το γεγονός ότι η ΚΟΠ αναίρεσε τον αρχικό της προγραμματισμό και αποφάσισε να διοργανώσει σειρά μαθημάτων για ταυτόχρονη απόκτηση των δυο υποδεέστερων διπλωμάτων του UEFA Pro, δηλαδή του UEFA B και του UEFA Α. Η Ομοσπονδία, ανακοίνωσε, επίσης, πως σε περίπου ένα μήνα από σήμερα θα υπάρχει σειρά μαθημάτων για απόκτηση του UEFA Pro. Για να μην μακρηγορούμε, ο Φαντούσης άφησε σαφείς αιχμές πως η έκτακτη απόφαση για αυτές τις σειρές μαθημάτων λήφθηκε για να βολευτούν κάποιοι.

Κι επειδή οι θέσεις του φαινόταν να έχουν λογική βάση και όντως κάποιοι βολεύονταν με τα νέα δεδομένα (είναι και οι άτιμες οι εκλογές της ΚΟΠ στη μέση) συμμεριστήκαμε σε ένα βαθμό τους προβληματισμούς του (http://para-athlitika.blogspot.com/2011/06/blog-post_05.html?spref=bl). Όντως υπήρχαν σκιές.


Την Τετάρτη, που λέτε, η ΚΟΠ αποφάσισε να τοποθετηθεί σε σχέση με τις αντιδράσεις του Φαντούση και τα όσα έγραψαν οι αθλητικοί συντάκτες για το θέμα (http://www.cfa.com.cy/?lang=Gr&show=news&NewsArticleID=6661). Και ναι μεν, η Ομοσπονδία μας είπε ότι τηρεί το σύμφωνο της ΟΥΕΦΑ και δεν καταστρατηγεί κανέναν διεθνή κανόνα σε σχέση με τις σειρές μαθημάτων της σχολής ποδοσφαίρου, αλλά ξέχασε να μας πει το πιο σημαντικό: Δεν έκανε καμία αναφορά στην απόφασή της να αναιρεθεί ο αρχικός προγραμματισμός, που ήταν και το επίμαχο θέμα. Είναι απλό, ρε παιδιά. Δεν μας είπε γιατί αποφάσισε εκτάκτως να διοργανώσει αυτές τις σειρές μαθημάτων...

Κι αν ακόμη κάποιοι αμφιβάλλετε για την αναίρεση του αρχικού προγραμματισμού της ΚΟΠ, ανατρέξτε στο αρχείο της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΟΠ και θα βρείτε ένα δημοσίευμα στις 31/01/11 με τίτλο «Σεμινάρια για όλα τα επίπεδα διπλωμάτων» (http://www.cfa.com.cy/?lang=Gr&show=news&NewsArticleID=5259). Εκεί θα βρείτε τον προγραμματισμό, που μέχρι στιγμής παραμένει ανεξήγητο γιατί άλλαξε.



Η  ΚΟΠ όχι μόνο δεν τοποθετήθηκε εγκαίρως, αλλά δεν μας είπε και το πιο σημαντικό...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: «Καλοσώρισες Νίκο Νιόπλια»

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: «Καλοσώρισες Νίκο Νιόπλια»: "Ο Ελληνικός ηλεκτρονικός Τύπος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συμφωνία του Νίκου Νιόπλια με την ΚΟΠ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του αν..."

«Καλοσώρισες Νίκο Νιόπλια»

Ο Ελληνικός ηλεκτρονικός Τύπος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συμφωνία του Νίκου Νιόπλια με την ΚΟΠ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Απ’ όσες αναφορές εντοπίσαμε χθες στο διαδίκτυο, μας έλκυσε το ενδιαφέρον αυτή της Ελλαδικής αθλητικής ιστοσελίδας, sportdog.gr, που επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο να προβάλει την είδηση. Υπό τον τίτλο «Καλοσώρισες Νίκο Νιόπλια», δημοσιεύεται το ακόλουθο ρεπορτάζ: «Με θετικό μάτι είδαν στην Κύπρο την πρόσληψη του Νιόπλια από την ΚΟΠ, με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου μάλιστα να βγάζει σχετική ανακοίνωση.Ευχόμαστε με ειλικρίνεια στον κύριο Νιόπλια, να πετύχει στο δύσκολο του έργο προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερη περηφάνια στην Εθνική μας ομάδα. Πρόκειται για ένα καταξιωμένο τεχνικό, αλλά και ένα σωστό άνθρωπο και αξίζουν συγχαρητήρια στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την επιλογή της’, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΝΠ...».

Βέβαια, οι συνάδελφοι του sportdog δεν ξέρουν ότι η Ένωση δείχνει με τη γενική της στάση πως είναι φανατική υποστηρίκτρια της ΚΟΠ και των νυν διοικητικών στελεχών της.

Είναι γνωστό ότι οι βυσσινί με κάθε ευκαιρία εκφράζουν τη στήριξή τους προς τους Κουτσοκούμνη και Κούμα...

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στις παρασκηνιακές στήλες του "ΠΟΛΙΤΗ" στις 09/06/2011