Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Να επικροτήσουμε ή να χλευάσουμε;

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Να επικροτήσουμε ή να χλευάσουμε;: "Μεγάλο το δίλημμα... Να επικροτήσουμε τις Διωκτικές Αρχές που κινούνται για το θέμα των διπλών συμβολαίων ή να τις χλευάσουμε; Από τη μια, π..."

Να επικροτήσουμε ή να χλευάσουμε;

Μεγάλο το δίλημμα... Να επικροτήσουμε τις Διωκτικές Αρχές που κινούνται για το θέμα των διπλών συμβολαίων ή να τις χλευάσουμε; Από τη μια, πάνε να τηρήσουν το νόμο, κάτι απαραίτητο για μια κοινωνία. Από την άλλη, όμως, ασχολούνται με το θέμα των συμβολαίων σε μια... ύποπτη χρονική στιγμή, ενώ πάνε να βλάψουν το ποδόσφαιρο που πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο μας.
Όπως γράψαμε και χθες ο Γενικός Εισαγγελέας και η Αστυνομία άρχισαν διώξεις για τα διπλά συμβόλαια, λίγο μετά την αποτυχία τους να στοιχειοθετήσουν υπόθεση για τα ύποπτα παιχνίδια και την αδυναμία τους να διερευνήσουν πληροφορίες που εμπλέκουν την Κύπρο στο κύκλωμα των στημένων αγώνων του Ελλαδικού χώρου.

Επιπλέον, αν πάρουν μέχρι τέλους την υπόθεση με τα διπλά συμβόλαια θα πρέπει να κτυπήσουν όλους τους κυπριακούς συλλόγους. Κι αν το κάνουν αυτό, το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας θα πέσει κατακόρυφα. Γιατί, κακά τα ψέματα, με κάτι τρικ όπως αυτό με τα διπλά συμβόλαια, μπόρεσαν τα σωματεία μας να αποκτήσουν οικονομική ισχύ, να φέρουν παικταράδες στο νησί και να κάνουν δυνατές ομάδες που μας χάρισαν διεθνείς διακρίσεις.

Θυμίζουμε ότι η Ανόρθωση με τις ευρωπαϊκές της πορείες έκανε γνωστό στα πέρατα της γης το πολιτικό μας πρόβλημα. Η ομάδα της Αμμοχώστου πέτυχε ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν τόσα χρόνια οι πολιτικοί μας και να πλήξει τον εγωισμό των Τούρκων, οι οποίοι είδαν την προπαγάνδα τους να φαίνεται αδύνατη μπροστά σε μια επιτυχία κυπριακής ομάδας (ο αποκλεισμός της Τράμπζονσπορ και η προβολή της κατάστασης στην Κύπρο από διεθνή Μ.Μ.Ε., όπως αυτά της Κίνας, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση).

Γι’ αυτό, λοιπόν, κάνουμε λόγο για δίλημμα...

Φάνης Μακρίδης

Τραγικό: σκότωσαν τον Λιούμπο Γιοβάνοβιτς!

Σοκ στο μπάσκετ του Μαυροβουνίου και στην οικογένεια του ΚΑΟΔ! Ο Λιούμπο Γιοβάνοβιτς δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας σε sports-cafe στο Μαυροβούνιο.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας, ο 24χρονος σέντερ του ΚΑΟΔ μετέβη στο συγκεκριμένο κατάστημα, στο οποίο παιζόταν και στοίχημα, μαζί με συμπαίκτες του από την Εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, άγνωστοι επιχείρησαν να ληστέψουν τους παρευρισκόμενους και άνοιξαν πυρ. Μία από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε τον Γιοβάνοβιτς θανάσιμα στην καρδιά.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ είχε μία αποδοτική σεζόν πέρυσι στον ΚΑΟΔ (MVP της Α2) με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο. Τη σεζόν 2009-2010 έπαιξε στον Αρκαδικό.

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Τώρα θυμήθηκαν τα διπλά συμβόλαια;

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Τώρα θυμήθηκαν τα διπλά συμβόλαια;: "Και ξαφνικά, voila ! Θέμα διπλών συμβολαίων! Με εντολές του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πέτρου Κληρίδη, άρχισαν διαδικασίες για ποιν..."

Τώρα θυμήθηκαν τα διπλά συμβόλαια;

Και ξαφνικά, voila! Θέμα διπλών συμβολαίων! Με εντολές του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πέτρου Κληρίδη, άρχισαν διαδικασίες για ποινική δίωξη κατά της Ομόνοιας, του προέδρού της και του Γιάννη Οκκά!

Για να σοβαρευτούμε λίγο, το θέμα των διπλών συμβολαίων χρονολογείται. Το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Όλοι το ξέρουμε και κάνουμε τις πάπιες.

Οι σύλλογοι, στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν από μεγάλο μέρος των φορολογικών τους υποχρεώσεων, κάνουν δυο συμβόλαια. Ένα για τα μάτια της Πολιτείας με απολαβές πολύ λιγότερες από τις πραγματικές (αυτό κατατίθεται στην ΚΟΠ), κι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τους παίκτες, στο οποίο παρουσιάζονται τα αληθινά ποσά.

Αν δεν πήγαινε έτσι το πράμα, δεν θα έρχονταν στην Κύπρο όλοι εκείνοι οι παικταράδες που «κατηφόρισαν» τα τελευταία χρόνια. Το ποδοσφαιρικό μας επίπεδο δεν θα ανέβαινε τόσο πολύ. Δεν θα ακουγόταν η μικρή Κύπρος σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου για τους ποδοσφαιρικούς της άθλους... Όλοι τα αναγνωρίζουμε αυτά.

Λάβετε υπόψιν σας, επίσης, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν στα πολιτικά δικαστήρια συμβόλαια ποδοσφαιριστών με τις πραγματικές απολαβές. Πριν από τον Οκκά, στα πολιτικά δικαστήρια προσέφυγαν κι άλλοι παίκτες, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα... αποκαλυπτικά έγγραφα.

Γιατί, λοιπόν, οι Διωκτικές Αρχές συγκινήθηκαν τώρα για τα διπλά συμβόλαια; Γιατί τόσο καιρό δεν έκαναν τίποτα;

Θέλετε την άποψη του γράφοντα; Το θέμα με τα διπλά συμβόλαια ήρθε στο προσκήνιο λίγο μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκαν οι Αρχές μας, για την αδυναμία τους να στοιχειοθετήσουν υπόθεση για όλα αυτά τα... ύποπτα παιχνίδια που έγιναν στην Κύπρο. Την αδυναμία τους να βοηθήσουν στο ξήλωμα τους κυκλώματος που εδρεύει στην Ελλάδα και υλοποιούσε τα σκοτεινά του σχέδια χάρη σε ανθρώπους που βρίσκονται στο νησί μας. Τα διπλά συμβόλαια, λοιπόν, που ήταν μια πολύ εύκολη γι’ αυτούς υπόθεση, τους βοηθάει να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Γιατί, έστω και για λίγο, τα επικριτικά βλέμματα θα πάψουν να τους ενοχλούν...

Και κάτι ακόμα. Αν την πληρώσουν η Ομόνοια και ο Οκκάς για το όλο θέμα, οι Αρχές μας θα πρέπει να τα βάλουν (και να τα βγάλουν πέρα) με όλες τις κυπριακές ομάδες. Κι επειδή, αυτό δεν μπορεί να γίνει, θα επικαλεστούν ένα νόμο που τους εμποδίζει και θα κάνουν πίσω. Για ακόμη μια φορά...

Φάνης Μακρίδης

Ζήτησε νόμιμα, κάτι που εγινε παράνομα...

Tα διπλά συμβόλαια που συνάπτουν παίκτες με διοικήσεις είναι... παλιό φρούτο και δεν πρέπει να μας προξενεί καμιά εντύπωση που βγήκε πριν λίγο καιρό στην επιφάνεια.
Κατ΄ ακρίβειαν, η Κυπριακή Ομοσπονδία (όπως και η ΦΙΦΑ) δεχόταν συμπληρωματικές συμφωνίες (νέο συμβόλαιο δηλαδή) εντός δεκαπέντε ημερών μετά την υποβολή του πρώτου. Το οξύμωρο της υπόθεσης και αυτό που δυσκολεύομαι να καταλάβω, είναι πώς ο Γιαννάκης Οκκάς μέσω των δικηγόρων του διεκδίκησε όλα του τα χρήματα από την Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών και από τα δικαστήρια. Κι αυτό γιατί το δεύτερό του συμβόλαιο δεν αναφερόταν πουθενά.

Από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό, αλλά ούτε είχε δηλωθεί το συμβόλαιό του στο φόρο εισοδήματος, αυτόματα συνεπάγεται με παράνομη συμφωνία, ενέργεια που είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις ποινικές διώξεις που άσκησε ο γενικός εισαγγελέας. Η απορία μου είναι η εξής: Πώς κάποιος αποφασίζει να διεκδικήσει νόμιμα το ποσό του συμβολαίου του, από τη στιγμή που αυτό δεν προήλθε μέσα από τις ενδεδειγμένες διαδικασίες; Με λίγα λόγια, ο Οκκάς δημοσιοποίησε μία παράνομη συμφωνία. Εκεί την πάτησαν προφανώς οι δύο πλευρές...

Ανδρέας Σταυρινίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (01/07/2011)

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (01/07/2011): "Τυχαίο ή όχι; Έτερον εκάτερον, αλλά δεν σας δημιουργεί εύλογες υποψίες που... έτυχε να βγει τώρα στην επιφάνεια των θέμα των διπλών συμβολα..."

Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (01/07/2011)


Τυχαίο ή όχι;
Έτερον εκάτερον, αλλά δεν σας δημιουργεί εύλογες υποψίες που... έτυχε να βγει τώρα στην επιφάνεια των θέμα των διπλών συμβολαίων του Γιαννάκη Οκκά με την Ομόνοια; Οι περισσότερο πονηροί λένε ότι γίνεται προσπάθεια να... ξεχαστεί το θέμα με τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ και να στραφεί η προσοχή του κόσμου αλλού. Τυχαίο ή όχι, λοιπόν;
ΑΝΤ. ΣΤΑΥ.


Νταβίντ Ντε Χέα... 20ετίας!
Φίλοι και εχθροί της Γιουνάιτεντ, τι γίνεται; Ναι, φίλοι και εχθροί, δεν υπάρχει άλλη κατηγορία. Είναι γνωστό ότι έχουμε τους περισσότερους οπαδούς από κάθε άλλη ομάδα ανά το παγκόσμιο, αλλά παράλληλα η ομάδα αυτή είναι η πλέον μισητή στον πλανήτη! Τι να κάνουμε, να είμαστε καλά να φτάνουμε στους τελικούς, πότε να κερδίζουμε και πότε όχι, να παίρνουμε τα πρωταθλήματα στην Αγγλία και όλα τα άλλα θα τα αντέξουμε. Όπως θα υποστούμε και την αποχώρηση του μεγάλου Φαν ντερ Σαρ, όμως είμαστε happy με τον αντικαταστάτη του. Όχι μόνο γιατί ο Νταβίντ Ντε Χέα είναι καλός τερματοφύλακας, αλλά γιατί είναι μόνο 20 χρονών, που σημαίνει πως μπορεί να στέκεται κάτω από τα δοκάρια για άλλα τόσα χρόνια!
Δηλαδή, αμφιβάλλετε πως αν τα πάει καλά, θα τον κρατήσει ο σερ Άλεξ μέχρι τα 40 του; Και μη μου πει κανείς πως τότε ο Σερ θα είναι ένας γεροντάκος 90 χρονών, το ξέρω! Ρωτήστε τον αν σκοπεύει να τα παρατήσει και βλέπουμε. Άντε, καλό καλοκαίρι και καλές μεταγραφές, αν είναι να μας εκθρονίσει κανείς!
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΙΑΒΟΛΟΣ



Μπορεί να έχει λόγους, όμως...
Δεν λέμε, μπορεί να έχει σοβαρούς λόγους που η ΚΟΠ θέλει να διαρκεί έξι μήνες η διαδικασία για μετατροπή ενός επαγγελματία σε ερασιτέχνη. Κι ίσως να έχει απόλυτο δίκαιο που θέλει να τηρηθεί ο σχετικός κανονισμός. Από τη στιγμή, όμως, που οι ομάδες ήδη απέκτησαν επαγγελματίες, προτιθέμενες να τους κάνουν ερασιτέχνες μέσα σε ένα μήνα (όπως ίσχυε μέχρι τώρα), κακώς προχωράει στην κοινοποίηση αυτής της εγκυκλίου. Γιατί έτσι, είναι σαν να παγιδεύεις τους συλλόγους: «Σας αφήσαμε να προχωρήσετε σε μεταγραφές επαγγελματιών, νομιζόμενοι ότι θα τους κάνετε σε ένα μήνα ερασιτέχνες, όμως τώρα, αρπάτε την»!
ΜακΦαν

Ενήργησε ετεροχρονισμένα η ΚΟΠ
Η ΚΟΠ ανάτρεψε παντελώς των προγραμματισμό ομάδων της γ΄ και της δ΄ κατηγορίας... Την περασμένη εβδομάδα απέστειλε εγκύκλιο στους συλλόγους των εν λόγω κατηγοριών, ενημερώνοντάς τους ότι πλέον ο κανονισμός που λέει ότι χρειάζεται έξι μήνες για να μετατραπεί ένας επαγγελματίας σε ερασιτέχνη (μέχρι τώρα, έναν μήνα έπαιρνε η διαδικασία) θα τεθεί σε πλήρη ισχύ και εφαρμογή.
Αν η Ομοσπονδία ενημέρωνε έγκαιρα τα σωματεία γι’ αυτή την απόφαση, αμέσως μετά τη λήξη της περασμένης σεζόν, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Όμως, από τη στιγμή που κάποιοι σύλλογοι ήδη απέκτησαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με την προοπτική να τους.... μετατρέψουν σε ερασιτέχνες μέσα σε ένα μήνα (τόσο έπαιρναν οι διαδικασίες με βάση τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα), σημαίνει πως ανατρέπεται ολάκερος ο μεταγραφικός τους σχεδιασμός. Σημειώστε πως μια ομάδα γ΄ κατηγορίας δικαιούται να έχει οκτώ επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και μια της δ΄, τέσσερις.
Γίνεται, ρε παιδιά, να λαμβάνονται αποφάσεις για το ρόστερ ομάδων τη στιγμή που οι άνθρωποί τους ήδη έχουν κάνει μεταγραφές; Κι όμως γίνεται!
ΜακΦαν

Ο κανονισμός, δεν θα
ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις...
Μ’ άρεσε που η ΚΟΠ ενημέρωσε ότι ο κανονισμός σε σχέση με την μετατροπή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών σε ερασιτέχνες, δεν θα ισχύει για εξαιρετικές περιπτώσεις (;;;). Τι θέλει να μας πει μ’ αυτό η Ομοσπονδία; Ότι θα ‘βολεύει’ όσους θέλει; Ότι θα εφαρμόζει τον κανονισμό, μόνο προς όφελος συγκεκριμένων συλλόγων; Επιλεκτικά;
ΜακΦαν

Μπας και θέλουν να βάλουν λουκέτο;
Μετά τον ηλικιακό περιορισμό, οι ομάδες της γ΄ και δ΄ κατηγορίας, αντιμετωπίζουν νέο σκόπελο, (πάλι) λόγω της στάσης της ΚΟΠ. Η Ομοσπονδία, τις ενημέρωσε ότι οι επαγγελματίες παίκτες που απέκτησαν πριν από λίγες μέρες θα γίνουν ερασιτέχνες (και κατά συνέπεια θα δικαιούνται να παίζουν) σε έξι μήνες! Κι ενώ όλοι γνώριζαν ότι αυτή η διαδικασία έπαιρνε μόλις τριάντα ημέρες... Γι’ αυτό, λοιπόν, επαναφέρουμε το ερώτημα που είχαμε θέσει και παλιότερα: Μήπως η ΚΟΠ θέλει να βάλει λουκέτο (ή τουλάχιστον να υποβαθμίσει σημαντικά) τους συλλόγους των εν λόγω κατηγοριών;
ΜακΦαν


Έγιναν λάθη...
Λάθη που προήλθαν από απειρία έγιναν στην Ομόνοια, σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Νεοφύτου. Για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος των πρασίνων δεν δίστασε να κάνει την αυτοκριτική του, αυτή τη φορά ενώπιων των μελών του σωματείου. Έγιναν λάθη με πολλά εκατομμύρια να ξοδεύονται αχρείαστα, αλλά δεν πρέπει να κανένας να παραλείπει και να ξεχνάει τα όσα έχει κάνει η διοίκηση «Μιλτή» τα τελευταία χρόνια. Σε επίπεδο τίτλων, αλλά και υποδομών. Όπως εύστοχα αναρωτήθηκε, «αν πηγαίναμε σιγά-σιγά για μία τριετία ποιος θα δεχόταν τέτοιο πράγμα»; Προφανώς θα είχες άλλου είδους γκρίνιες πρόεδρε. Άντε τώρα να πεις τους φιλάθλους της Ομόνοιας «περιμένετε και θα κάνουμε μεγάλη και δυνατή ομάδα σε δύο-τρία χρόνια». Προτιμότερο είναι να φύγεις την επομένη...
ΑΝΤ. ΣΤΑΥ.

Πάνε να μας τρελάνουν οι Γερμανοί!
Οι Γερμανοί κοντεύουν να μας τρελάνουν για τα καλά... Ετοίμασαν ένα γήπεδο μπάσκετ που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά, το έστησαν στο Μόναχο και δεν ρώτησαν κανέναν. Κι όμως, είναι το πιο τρελό γήπεδο που υπάρχει διαπλανητικά πιθανότατα...
Για κάποιον περίεργο λόγο, η χώρα που δεν έχει και καμιά σπουδαία παράδοση στο μπάσκετ για να το ψάχνει τόσο πολύ, δημιούργησε γήπεδο το οποίο έχει δυο μπασκέτες και ταρτάν, το οποίο όμως έχει βουναλάκια, πεδιάδες και επιπροσθέτως, κολόνες που φωτίζουν!
Τώρα, για ποιό λόγο το δημιούργησαν; Προφανώς για να δυσκολέψουν τη ζωή και την αποστολή των παικτών, θα έπρεπε να σκεφτούν ωστόσο, πως τα διαστρέμματα θα είναι στην ημερήσια διάταξη, άρα αυτό το άθλημα, δεν έχει σχέση με το πραγματικό μπάσκετ.
Προφανώς, η έμπνευση προήλθε από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, εκεί όπου αν έχεις το σκηνοθέτη μαζί σου, τα πάντα γίνονται. Αλλά όταν βλέπεις τον Ντιρκ Νοβίτσκι να αλώνει τις καλύτερες έδρες του ΝΒΑ, πόσο διαστροφικά πρέπει να λειτουργεί το μυαλό σου;
Πηγή: contra.gr

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Η ΚΟΠ δίνει την εντύπωση ότι θέλει να διαλύσει συγ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Η ΚΟΠ δίνει την εντύπωση ότι θέλει να διαλύσει συγ...: "Ενήργησε ετεροχρονισμένα Η ΚΟΠ ανάτρεψε παντελώς των προγραμματισμό ομάδων της γ΄ και της δ΄ κατηγορίας... Την περασμένη εβδομάδα απέστειλε..."

Η ΚΟΠ δίνει την εντύπωση ότι θέλει να διαλύσει συγκεκριμένους συλλόγους

Ενήργησε ετεροχρονισμένα
Η ΚΟΠ ανάτρεψε παντελώς των προγραμματισμό ομάδων της γ΄ και της δ΄ κατηγορίας... Την περασμένη εβδομάδα απέστειλε εγκύκλιο στους συλλόγους των εν λόγω κατηγοριών, ενημερώνοντάς τους ότι πλέον ο κανονισμός που λέει ότι χρειάζεται έξι μήνες για να μετατραπεί ένας επαγγελματίας σε ερασιτέχνη (μέχρι τώρα, έναν μήνα έπαιρνε η διαδικασία) θα τεθεί σε πλήρη ισχύ και εφαρμογή.
Αν η Ομοσπονδία ενημέρωνε έγκαιρα τα σωματεία γι’ αυτή την απόφαση, αμέσως μετά τη λήξη της περασμένης σεζόν, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Όμως, από τη στιγμή που κάποιοι σύλλογοι ήδη απέκτησαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με την προοπτική να τους.... μετατρέψουν σε ερασιτέχνες μέσα σε ένα μήνα (τόσο έπαιρναν οι διαδικασίες με βάση τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα), σημαίνει πως ανατρέπεται ολάκερος ο μεταγραφικός τους σχεδιασμός. Σημειώστε πως μια ομάδα γ΄ κατηγορίας δικαιούται να έχει οκτώ επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και μια της δ΄, τέσσερις.
Γίνεται, ρε παιδιά, να λαμβάνονται αποφάσεις για το ρόστερ ομάδων τη στιγμή που οι άνθρωποί τους ήδη έχουν κάνει μεταγραφές; Κι όμως γίνεται!

Ο κανονισμός, δεν θα ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις...
Μ’ άρεσε που η ΚΟΠ ενημέρωσε ότι ο κανονισμός σε σχέση με την μετατροπή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών σε ερασιτέχνες, δεν θα ισχύει για εξαιρετικές περιπτώσεις (;;;). Τι θέλει να μας πει μ’ αυτό η Ομοσπονδία; Ότι θα ‘βολεύει’ όσους θέλει; Ότι θα εφαρμόζει τον κανονισμό, μόνο προς όφελος συγκεκριμένων συλλόγων; Επιλεκτικά;

Μπορεί να έχει λόγους, όμως...
Δεν λέμε, μπορεί να έχει σοβαρούς λόγους που η ΚΟΠ θέλει να διαρκεί έξι μήνες η διαδικασία για μετατροπή ενός επαγγελματία σε ερασιτέχνη. Κι ίσως να έχει απόλυτο δίκαιο που θέλει να τηρηθεί ο σχετικός κανονισμός. Από τη στιγμή, όμως, που οι ομάδες ήδη απέκτησαν επαγγελματίες, προτιθέμενες να τους κάνουν ερασιτέχνες μέσα σε ένα μήνα (όπως ίσχυε μέχρι τώρα), κακώς προχωράει στην κοινοποίηση αυτής της εγκυκλίου. Γιατί έτσι, είναι σαν να παγιδεύεις τους συλλόγους: «Σας αφήσαμε να προχωρήσετε σε μεταγραφές επαγγελματιών, νομιζόμενοι ότι θα τους κάνετε σε ένα μήνα ερασιτέχνες, όμως τώρα, αρπάτε την»!

Μπας και θέλουν να βάλουν λουκέτο;
Μετά τον ηλικιακό περιορισμό, οι ομάδες της γ΄ και δ΄ κατηγορίας, αντιμετωπίζουν νέο σκόπελο, (πάλι) λόγω της στάσης της ΚΟΠ. Η Ομοσπονδία, τις ενημέρωσε ότι οι επαγγελματίες παίκτες που απέκτησαν πριν από λίγες μέρες θα γίνουν ερασιτέχνες (και κατά συνέπεια θα δικαιούνται να παίζουν) σε έξι μήνες! Κι ενώ όλοι γνώριζαν ότι αυτή η διαδικασία έπαιρνε μόλις τριάντα ημέρες... Γι’ αυτό, λοιπόν, επαναφέρουμε το ερώτημα που είχαμε θέσει και παλιότερα: Μήπως η ΚΟΠ θέλει να βάλει λουκέτο (ή τουλάχιστον να υποβαθμίσει σημαντικά) τους συλλόγους των εν λόγω κατηγοριών;

Φάνης Μακρίδης