Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Πρίσο κοστολογείται με μισό εκατομμύριο (;;;)

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Ο Πρίσο κοστολογείται με μισό εκατομμύριο (;;;): "Κάποτε κάνω τη σκέψη πως σ’ αυτό τον τόπο κανείς δεν πατάει στη γη. Κι αυτό γιατί, πολύς κόσμος δείχνει να μην έχει συναίσθηση της πραγματικ..."

Ο Πρίσο κοστολογείται με μισό εκατομμύριο (;;;)

Κάποτε κάνω τη σκέψη πως σ’ αυτό τον τόπο κανείς δεν πατάει στη γη. Κι αυτό γιατί, πολύς κόσμος δείχνει να μην έχει συναίσθηση της πραγματικότητας.

Μπαίνω στο ψητό: Η ΑΕΚ Λάρνακας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, απέρριψε δυο προτάσεις για τον Πρίσο, από τη Λέφσκι Σόφιας, η οποία έδινε μέχρι και 200.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Επιπλέον, οι κιτρινοπράσινοι κοστολογούν τον 23χρονο Καμερουνέζο στις 500.000 ευρώ! Συνυπολογίστε ότι πριν από λίγο καιρό οι Λαρνακείς απέρριψαν πρόταση ύψους 160.000 ευρώ για τον Μαραγκάσα.

Δεν ξέρω αν εγώ φταίω και μου φαίνονται μόνο εμένα υπερβολικά υψηλά τα ποσά, αλλά λάβετε υπόψιν τα ακόλουθα:
- Η κοινωνία μαστίζεται από οικονομική κρίση.
- Ένας από τους λόγους που η ΟΥΕΦΑ επέβαλε το Financial Fairplay, ήταν για να εκλογικεύει οικονομικά τους ευρωπαϊκούς συλλόγους και να τους στείλει το μήνυμα ότι δεν μπορούν να ξοδεύονται υψηλά ποσά, έξω από τη λογική.
- Η ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει δράση για τον περιορισμό των υπέρογκων ποσών που δαπανώνται για μεταγραφές. Θορυβήθηκε μετά τη μετακίνηση του Τόρες στη Τσέλσι...
- Το Κυπριακό ποδόσφαιρό δεν σηκώνει πλέον τρελά ποσά.
- Η Ομόνοια που το είχε παρακάνει, με τα υψηλά συμβόλαια, τρέχει να συμμαζευτεί.

Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Το παραμύθι στην Ελλάδα με τον «κουμπάρο» τον λεφτ...

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Το παραμύθι στην Ελλάδα με τον «κουμπάρο» τον λεφτ...: "Σενάρια στην Ελλάδα εμπλέκουν τον Λανίτη και τον Παρασκευαΐδη στις προσπάθειες που γίνονται για αγορά του Πανιωνίου... Το σχόλιό μας; Σύντομ..."

Το παραμύθι στην Ελλάδα με τον «κουμπάρο» τον λεφτά

Σενάρια στην Ελλάδα εμπλέκουν τον Λανίτη και τον Παρασκευαΐδη στις προσπάθειες που γίνονται για αγορά του Πανιωνίου... Το σχόλιό μας; Σύντομο κι απλό: Πάντα στον Ελλαδικό χώρο «πουλάει» το όνομα ενός Κύπριου μεγαλοεπιχειρηματία. Ο «κουμπάρος» ο λεφτάς, προσδίδει περισσότερη μαγεία στην ιστορία (ή μήπως θα έπρεπε να πω στο «παραμύθι»;).

Θέλετε να ανπτύξουμε και την επιχειρηματολογία μας; Ιδού:
- Τι ανάγκη έχουν οι Παρασκευαΐδης και Λανίτης να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο;
- Κι αν είχαν την ανάγκη να ρίξουν χρήμα στο δημοφιλές άθλημα, γιατί δεν το έκαναν αυτό στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, μέσω του οποίου θα μπορούσαν να αποκτήσουν και πολιτική ισχύ;

Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Eυτυχώς, δεν θα πληρώνουμε και τους stewards

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Eυτυχώς, δεν θα πληρώνουμε και τους stewards: "Αυτό το θέμα με τους επιτηρητές ασφαλείας φαίνεται πως θα έχει θετική κατάληξη για τον φορολογούμενο. Χθες, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων Υπ..."

Eυτυχώς, δεν θα πληρώνουμε και τους stewards

Αυτό το θέμα με τους επιτηρητές ασφαλείας φαίνεται πως θα έχει θετική κατάληξη για τον φορολογούμενο.

Χθες, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων Υπουργείων (Παιδείας και Δημοσίας Τάξης) και του ΚΟΑ, τα είπαν για το νόμο που θα προωθηθεί προς έγκριση από τη Βουλή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του νόμου, τα έξοδα των επιτηρητών ασφαλείας θα τα επωμίζονται τα ποδοσφαιρικά σωματεία, ενώ ο ΚΟΑ μαζί με την Αστυνομία, θα αναλαμβάνουν την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των «στιούαρnτς».

Αυτό μας έλειπε, να την πλήρωνε κι εδώ ο φορολογούμενος...

Φάνης Μακρίδης

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Η... πολιτική του «ξοδέψτε αλόγιστα»

ΠΑΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Η... πολιτική του «ξοδέψτε αλόγιστα»: " Του Ανδρέα Σταυρινίδη -Με την έκθεση της, η Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας μας υπενθύμισε ακόμη μία φορά τα μεγάλα ποσά που ξοδεύονται ..."

Η... πολιτική του «ξοδέψτε αλόγιστα»

 Του Ανδρέα Σταυρινίδη

-Με την έκθεση της, η Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας μας υπενθύμισε ακόμη μία φορά τα μεγάλα ποσά που ξοδεύονται από τις διάφορες Ομοσπονδίες. Αχρείαστα τα περισσότερα, τα οποία προστίθενται στους προϋπολογισμούς, τους οποίους είναι αναγκασμένος να πληρώσει ο Κύπριος εργαζόμενος.

-Οι... απλές χορηγίες, οι κρατικές χορηγίες για την εξόφληση των δυσβάστακτων χρεών των ποδοσφαιρικών σωματείων προς το κράτος (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, κοινωνικές ασφαλίσεις), που κυμαίνονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, προήλθαν από λάθη των παραγόντων μας και τώρα είναι αναγκασμένος ο κοσμάκης να επιβαρύνεται, ειδικά σε μία εποχή, που τα χρήματά του δεν φτάνουν για τα άκρως απαραίτητα.

-Ανάμεσα στα άλλα, η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν σε αποστολές διεθνών διοργανώσεων είναι υπερβολικά ψηλός. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι αρκετοί, εκμεταλλεύονται τις θέσεις τους για να απολαμβάνουν τις πολυτέλειες ενός ταξιδιού. Γι΄ αυτό από τώρα και στο εξής επιβάλλεται ο ΚΟΑ να ασκεί ελέγχους στις αποστολές όλων των ομοσπονδιών. Τι γυρεύουν τόσοι αθκειασεροί στις αποστολές;

-Επίσης, η διπλή αμοιβή (παίρνει δύο επιταγές πάνω από 4.000 η κάθε μία) και το θέμα ασυμβίβαστου που υπάρχει με πρώην αθλητή (υπάρχουν πληροφορίες ότι παραδίδει και ιδιωτικά μαθήματα), οι αμφιβολίες που υπάρχουν για τα στοιχεία που προσκομίζουν οι αθλητές για έξοδα προετοιμασίας τους στο εξωτερικό, αλλά και πολλά άλλα (όπως περιπτώσεις προσφορών που δεν καταχωρήθηκαν στο μητρώο, ενώ αριθμός υπαλλήλων καθυστερεί συστηματικά να προσέλθει στην εργασία του), έρχονται να προστεθούν στην χιονοστιβάδα των ερωτηματικών για την κακοδιαχείρηση των χρημάτων που χορηγεί το κράτος.


-Η ανάγκη για περικοπές προς τον οργανισμό και κατ΄ επέκταση τις ομοσπονδίες και τις ομάδες καθίσταται επιτακτική ανάγκη. Δίχως, να απολυθούν άτομα, μπορούν εύκολα να εξοικονομηθούν πολλά χρήματα. Όπως φυσικά σ΄ όλους τους ημικρατικούς οργανισμούς (όπως ΑΗΚ, CYTA) γιατί το δημόσιο ταμείο βουλιάζει. Δυστυχώς, οι καρεκλοκένταυροι σ΄ αυτό τον τόπο είναι πολλοί, όπως και τα συμφέροντα (οικονομικά και μη), τα βολέματα και τα χατίρια μεγάλα. Αν δεν υπάρξει βούληση ώστε να υπάρξει νούσιμη οικονομική πολιτική η κατάσταση όσο πάει θα χειροτερεύει. Σ΄ αυτήν την περίπτωση μας βλέπω όλο και πιο κοντά στο... σύνταγμα!