Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ο Πλατινί για τα στημένα παιχνίδια...

Μ’ αρέσει πολύ που όταν κάποιοι ακούν συζητήσεις για στημένους αγώνες, κάνουν σχόλια τύπου «υπερβολές» και αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τα όσα λέγονται περί «σικέ». Κι όμως, πόσο εκτός πραγματικότητας είναι! Γιατί τα «στησίματα» στις μέρες μας, έχουν γίνει επιστήμη. Βλέπετε, έχουμε και το άτιμο το στοίχημα, το οποίο από τον καιρό που μπήκε για τα καλά στη ζωή μας το διαδίκτυο, έχει περάσει σε άλλα επίπεδα.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι το κυριότερο θέμα που απασχόλησε τους ευρωπαϊκούς συνδέσμους ποδοσφαιριστών, στο κογκρέσο του Μαρόκου (τέλη Μαΐου), ήταν οι προσυνεννοημένοι αγώνες.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωμάτων ανέλυσαν το πρόβλημα και εισηγήθηκαν συγκεκριμένους τρόπους αντιμετώπισής του. Ακόμα και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ διαβίβασε μήνυμα στο κογκρέσο για τα «βρόμικα» παιχνίδια. Ο Μισέλ Πλατινί, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να διαβιβάσω ότι ο αγώνας κατά των στημένων αγώνων, δεν θα πετύχει χωρίς την υποστήριξη των ποδοσφαιριστών. Οι παίκτες συνήθως εμπιστεύονται τους εκπροσώπους τους, δηλαδή τα συνδικαλιστικά όργανά τους, κι όχι τις ποδοσφαιρικές αρχές. Γι’ αυτό και ποντάρουμε σε εσάς, τους συνδικαλιστές».

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: