Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αθλητικά παρασκήνια στον "ΠΟΛΙΤΗ" (05/07/2011)


Το άσχετο
Άρχισαν από χθες οι εκπτώσεις σε είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού και επίπλων. Σε μια περίοδο που σε όλα τα επίπεδα της Κοινωνίας μας παρατηρούνται... εκπτώσεις (ηθικής, σεβασμού, αλληλοκατανόσης, πολιτικής ευθιξίας, συναίνεσης κλπ), καιρός ήταν να υπάρξουν εκπτώσεις και στην αγορά. Με τη διαφορά πως οι τελευταίες έχουν ημερομηνία λήξεως, ενώ οι πρώτες, ισχύουν επ΄ αόριστον!
ΓΕΩ

Η εξάρα της ΑΕΚ Λάρνακας σε
βάρος της βελγικής μπυραρίας
Η εξάρα που έριξε στην … Βελγική μπυραρία η ΑΕΚ Λάρνακας, μου θύμισε πόσο πολύ ωριμάσαμε ποδοσφαιρικά σ’ αυτό τον τόπο.
Παλιότερα, σε τέτοιες περιπτώσεις γράφαμε διθυράμβους. Τώρα, όμως, που υπάρχουν και πιο πολλές αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, ξέρουμε λεπτομέρειες για τους αντιπάλους μας στα παιχνίδια προετοιμασίας, ενώ είμαστε και πιο συνειδητοποιημένοι, αφού ξέρουμε πως ένα φιλικό προετοιμασίας (ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια) δεν λέει και πολλά.
Είναι χαρακτηριστική το ρεπορτάζ που εντοπίσαμε για την άνετη νίκη της ΑΕΚ, στο protathlima.com: «H διαφορά δυναμικότητας ήταν αναμενόμενη, καθώς η Βελγική ομάδα αποτελείται από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και το φιλικό είχε περισσότερο προπονητικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί κριτήριο για αντικειμενικά συμπεράσματα όσο αφορά την φετινή δυναμικότητα της.  Άλλωστε, πιο ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν στα επόμενα φιλικά ενάντια την Fortuna και Ado De Haag».
ΜακΦαν

Ο Χαραλαμπίδης
και τα καρπούζια
Μέχρι τώρα αποτελεί κανόνα: Καμία ομάδα δεν μπορεί να κουβαλήσει δυο καρπούζια κάτω απ’ την ίδια μασχάλη. Με απλά λόγια, είναι σχεδόν ανέφικτο για έναν κυπριακό σύλλογο να κάνει αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία και την ίδια στιγμή να κάνει πρωταθλητισμό στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση. Για τον Χαραλαμπίδης, όμως, αυτός ο κανόνας μπορεί να καταρριφθεί!
Ο άσος του ΑΠΟΕΛ, σε δηλώσεις που έκανε για λογαριασμό της επίσημης ιστοσελίδας των «γαλαζοκιτρίνων», διατύπωσε τη θέση ότι η ομάδα του, βάσει της στελέχωσής της, μπορεί να το παίξει σε δυο ταμπλό.
Διαβάστε τι ακριβώς δήλωσε: «Η είσοδος στους ομίλους του Champions League είναι για εμάς ο κορυφαίος στόχος της χρονιάς και αρχίζουμε με αυτόν. Βέβαια, αν όλα πάνε καλά θα έχουμε την ευκαιρία και σε μεταγενέστερο στάδιο να μπούμε και στο πρωτάθλημα δυναμικά. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι σε θέση με  τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ να πρωταγωνιστεί και να το παίξει σε δύο ταμπλό και ελπίζω και εύχομαι όλα να πάνε καλά όπως εμείς τα οραματιζόμαστε, όπως εμείς τα σχεδιάζουμε και θέλουμε εδώ στην ομάδα. Θεωρώ και εύχομαι, κυρίως αυτή η χρονιά, να είναι μια γαλαζοκίτρινη χρονιά γιατί πραγματικά αυτή η ομάδα έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει και για κάτι περισσότερο».
ΜακΦαν

Το άκρον άωτον της απογοήτευσης
Όταν σου λένε ότι οι νόμοι της Πολιτείας, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ή τουλάχιστον να παρεμποδίσουν τη σήψη της κοινωνίας, βιώνεις τη μεγαλύτερη απογοήτευση ως πολίτης ενός Δημοκρατικού κράτους.
Κι αυτή η απογοήτευση εκλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις όταν η εκφρασθείσα θέση περί αδυναμιών του νομικού πλαισίου, προέρχεται από επίσημα χείλη.
Αναφερόμαστε στην τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τα κυκλώματα παράνομου στοιχήματος μπορούν ανενόχλητα να υλοποιούν τα σκοτεινά τους σχέδια:  «Σε καμιά χώρα δεν καταδικάστηκε κανείς χωρίς παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και επειδή δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα στην Κύπρο, δύσκολα θα φτάσουμε σε αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τους φακέλους της UEFA»…
Τα σχόλια περισσεύουν και περιττεύουν…
ΜακΦαν

Επιτέλους, ας λογικευτούν στη Λάρνακα...
Θα μου πείτε τώρα πως αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια. Και θα ρωτήσω μέχρι πού θα πάει αυτή η βαλίτσα; Όχι δεν παίζω με τις λέξεις. Απλά με την ευκαιρία των συνθημάτων που γράφτηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα οικήματα της ΑΕΚ και της Αλκής αναφέρομαι. Και πρωτίστως για να καλέσω, όπως θα πρέπει ήδη να είχαν κάνει οι παράγοντες όλων των ομάδων της Λάρνακας ή που εδρεύουν στην πόλη του Ζήνωνα. Η κόντρα βασικά υπάρχει ανάμεσα στους φίλους της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ. Και σε αυτή την κόντρα, δυστυχώς... πέφτουν θύματα η Αλκή και η Νέα Σαλαμίνα. Τη μια κερδίζουν τις εντυπώσεις οι μεν και την άλλη οι δε. Και το περασμένο Σάββατο πολύ καλά έκαναν οι λαρνακείς που βγήκαν να παραπονεθούν γιατί, σύμφωνα τουλάχιστον με τις ενδείξεις (γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται), ήταν οι φίλοι της Ανόρθωσης που έγραψαν τα απαράδεκτα συνθήματα στα οικήματα της ΑΕΚ και της Αλκής. Αλλά και οι φίλοι της ΑΕΚ, δεν είναι υπεράνω ευθυνών για όσα συμβαίνουν στην πόλη τους. Δηλαδή, οι φίλοι της ΑΕΚ πως δικαιολογούν το γεγονός πως στην πρώτη προπόνηση της ομάδας τους (που έγινε την περασμένη Πέμπτη), ανάρτησαν πανό στο οποίο έγραφαν «Σκοπελίτη καλωσήρθες στη Λάρνακα»; Δηλαδή τόσα χρόνια που αγωνιζόταν στην Ανόρθωση ο ελλαδίτης άσος, που βρισκόταν; Μα είμαστε σοβαροί; Το θέμα βέβαια δεν είναι ποιός έκανε την αρχή και ποιός ακολούθησε. Δεν δικαιολογώ κανένα, αλλά αυτό το πανό που αναρτήθηκε θα έπρεπε να αποσυρόταν αμέσως. Και εδώ που τα λέμε και οι παράγοντες της ΑΕΚ έκαναν μεγάλο σφάλμα που άφησαν κάτι τέτοιο να εμφανιστεί στην πρώτη τους... Από εκεί και πέρα, η ουσία είναι πως επιτέλους εκεί στη Λάρνακα θα πρέπει να βάλουν άπαντες μυαλό και να προσγειωθούν στις πραγματικότητες. Επιτέλους δηλαδή για να μην έχουμε πολύ χειρότερες καταστάσεις για τις οποίες ουδείς να νιώθει περήφανος...
Γιώργος Γεωργίου


Η ΑΕΚ Λάρνακας στο... γυαλί
Το διαδίκτυο, πλέον σου δίνει τη δυνατότητα να βγεις και στο γυαλί. Και η ΑΕΚ Λάρνακας δεν άφησε αναξιοποίητη αυτή την ευκαιρία, αφού δημιούργησε το δικό της διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι. Όσοι ενδιαφέρεστε, απλώς πληκτρολογήστε την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση και θα πάρετε μια γεύση: www.aektv.org.
ΜακΦαν


Πρώην Ανορθωσιάτης μιλάει
με Μπρασόφ και Ολανένσε

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, Μιγκέλ Πέδρο, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρουμανική FC Μπρασόφ και την ομάδα της πατρίδας του Ολανένσε.
«Μιλάω με ανθρώπους που με βοηθούν να διαχειριστώ σωστά την καριέρα μου. Έχουμε προσφορά από την Μπρασόφ, αλλά και από την Ολανένσε.  Θέλουμε να βρούμε ομάδα στην Πορτογαλία, αλλά η κατάσταση έχει αλλάξει και πλέον θα επιλέξουμε την καλύτερη προσφορά», δήλωσε σε Μ.Μ.Ε. της πατρίδας του ο παίκτης.
Μένει να δούμε αν η καριέρα του Μιγκέλ Πέδρο θα πάρει τα πάνω της. Γιατί είναι γεγονός ότι όσο θόρυβο έγινε για τη μεταγραφή του στην Ανόρθωση, τόσο αθόρυβη ήταν η παρουσία του στο δυναμικό της «Κυρίας»…
ΜακΦαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: