Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Γιατί «ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως»...

«Ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως η κίνηση των Φρίξου Σαββίδη και Φοίβου Βάκη (επίτιμου προέδρου της ποδοσφαιρικής εταιρείας), να επισκεφτούν τους παίκτες στα αποδυτήρια, πριν την προχθεσινή προπόνηση. Ειδικότερα σε σχέση με το αυριανό τοπικό ντέρμπι με τον Άρη, δεν έχει διαρρεύσει αν έγινε οποιαδήποτε νύξη στις προεδρικές νουθεσίες, αλλά οι διοικούντες ζητούν το αυτονόητο από τους παίκτες. Να κλείσουν τ΄ αυτιά τους και να μην λαμβάνουν υπόψη όλα όσα κυκλοφορούν στα ‘ποδοσφαιρικά καφενεία’».
· Αρχίσαμε τα σημειώματά μας με απόσπασμα από το σημερινό ρεπορτάζ του Πόλυ Χαραλάμπους για τον Απόλλωνα, που είναι απόλυτα ενδεικτικό του κλίματος το οποίο επικρατεί αυτή την περίοδο στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
· Η φράση «ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως» για την παρουσία των Σαββίδη και Βάκη στα αποδυτήρια της ομάδας, δεν είναι τόσο αινιγματική.
· Είναι καθαρό ότι πολλοί πιστεύουν πως οι δυο άνδρες πήγαν να μιλήσουν στους ποδοσφαιριστές, φοβούμενοι μήπως επηρεαστούν οι τελευταίοι από... την κρισιμότητα του αγώνα με τον συμπολίτη Άρη, που έχει άμεση ανάγκη τους βαθμούς.
· Όλα αυτά τα σενάρια περί επηρεασμού αποτελεσμάτων αγώνων που συνοδεύουν το ποδόσφαιρό μας, είναι το φυσιολογικό επακόλουθο της καχυποψίας μας. Της καχυποψίας μας που κάποτε μπορεί να είναι αδικαιολόγητη και αποτέλεσμα της αρνητικής νοοτροπίας μας, όμως άλλες φορές τροφοδοτείται με πληροφορίες και γεγονότα εντός των αγωνιστικών χώρων που καταδεικνύουν ότι «κάτι δεν πάει καλά».
· Μάλλον το γενικό αυτό φαινόμενο, δεν θα αντιμετωπιστεί ποτέ αποτελεσματικά. Ιδού και τι μας ωθεί στη διατύπωση αυτής της θέσης:
1) Ο φετινός τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης διασφαλίζει σε έναν μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητα και είναι γεγονός ότι αποτρέπει πολλούς επιτήδειους που θέλουν να... στήσουν καταστάσεις. Παρ΄ όλα αυτά ακούσαμε και φέτος ότι έγιναν κάποιες λαδιές.
2) Επιπλέον, κανένας στην Κύπρο δεν είναι διατεθειμένος να καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία. Πριν σχετικά μικρό χρονικό διάστημα στελέχη ομάδας βγήκαν στα ερτζιανά και κατήγγειλαν παράγοντα της ομάδας τους, υποστηρίζοντας ότι τους είπε πως πρέπει να χάσουν οπωσδήποτε ένα παιχνίδι. Οι Αρχές δεν κινήθηκαν, η Ομοσπονδία άργησε πολύ να δράσει και η όλη υπόθεση πέρασε στο ντούκου...

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στις 14/03/2008 στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"

Στήλη: "Ο Παρατηρητής"

Δεν υπάρχουν σχόλια: