Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Θα συνεχιστεί το ρεσιτάλ υποκρισίας;

Η ηγεσία της ΚΟΠ δεν έμεινε απαθής μπροστά στην αδηφάγο (κατατρώει τους γηγενείς παίκτες) ξενομανία που κυριαρχεί στο νησί. Όπως όλοι ξέρουμε, πήρε συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να εμποδίσει όσο μπορεί την εξάλειψη του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Κάνουμε ένα φρεσκάρισμα:
1) Δημιουργία ειδικού ταμείου προκειμένου να πριμοδοτούνται τα σωματεία για τις συμμετοχές Κυπρίων παικτών, αλλά και για τις προσπάθειές τους να αναδείξουν νέους παίκτες μέσω των Ακαδημιών τους.
2) Τα σωματεία της α΄ κατηγορίας θα καταβάλλουν το ποσό των 750 ευρώ (αντί 100 που ήταν μέχρι τώρα) και τα 600 θα μπαίνουν στο ειδικό αυτό ταμείο.
3) Να αυξηθεί από 8 στους 9 ο αριθμός των Κυπρίων ποδοσφαιριστών που υποχρεούται κάθε ομάδα να έχει στο έμψυχο δυναμικό της.
4) Τα ίδια μέτρα με διαφορετικά ποσά και μεγέθη θα ισχύσουν και στα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών.

· Είμαστε της άποψης ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας δεν θα μπορούσε να λάβει πιο δυναμικά μέτρα (δεν είναι εφικτό αυτό), όπως για παράδειγμα την παρεμπόδιση απόκτησης ξένων ποδοσφαιριστών από τις ομάδες μας. Πρώτον, γιατί θα ερχόταν αντιμέτωπη με το γενικό πνεύμα και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ελεύθερη διακίνηση και εργοδότηση). Επιπλέον, στην απόφαση για ενδεχόμενη μείωση ορίου απόκτησης παικτών από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να συμμετέχουν και τα σωματεία. Δεν θα είχε λόγο η ηγεσία της ΚΟΠ. Με άλλα λόγια, αν ετίθετο τέτοιο θέμα θα καλούνταν να αποφασίσουν γι΄ αυτό οι κυπριακοί σύλλογοι σε Γενική Συνέλευση σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας...

· Θεωρούμε λοιπόν ότι το Δ.Σ. της ΚΟΠ έκανε το καθήκον του. Πλέον είναι στο χέρι των διοικητικών στελεχών των κυπριακών ομάδων να κάνουν κινήσεις με στόχο το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου. Θα συμμετάσχουν, όμως, σ΄ αυτή την προσπάθεια με στόχο την καταπολέμηση της ξενομανίας; Ή μήπως θα συνεχίσουν το ρεσιτάλ υποκρισίας κατηγορώντας κατά καιρούς την ΚΟΠ ότι δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρό μας, την ίδια στιγμή που η μόνη τους έγνοια είναι η προώθηση των προσωπικών τους συμφερόντων;
Φάνης Μακρίδης
Δημοσιεύτηκε στις 21/03/2008 στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"
Στήλη: "Ο Παρατηρητής"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
I'll go ahead and bookmark your site to come back in the future. Cheers
My web-site : best natural cures for insomnia