Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Το πρωτάθλημα αναπληρωματικών...

Θα έκρινα σωστή την απόφαση της ΚΟΠ για δημιουργία πρωταθλήματος αναπληρωματικών, αν όλα τ' άλλα πρωταθλήματα που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας εξελίσσονταν χωρίς προβλήματα. Όμως, υπό τις σημερινές συνθήκες, κρίνω εντελώς λανθασμένη και άκαιρη την απόφαση που πήρε η ομοσπονδία.

Θα ήθελα να δω την ΚΟΠ και τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα πρωταθλήματα παίδων, εφήβων και νέων, για τις μικρές κατηγορίες, για το γυναικείο. Ρωτήστε να δείτε προβλήματα που υπάρχουν σε όλες αυτές τις κατηγορίες και θα καταλάβετε αν η Κύπρος και τα σωματεία της είναι σε θέση να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν ένα ακόμα πρωτάθλημα, του οποίου οι αγώνες θα διεξάγονται Δευτέρα, άρα χωρίς φιλάθλους.

Αντί αυτού του πρωταθλήματος, εγώ θα προτιμούσα να δω αναβάθμιση του πρωταθλήματος Νέων κάτω των 21, με διεξαγωγή αγώνων στα κεντρικά γήπεδα, κι ας είναι και Δευτέρα. Εκεί είναι που πρέπει να γίνουν όλες οι επενδύσεις, στους νέους, στα ταλέντα που έχουμε άφθονα, αλλά χάνονται γιατί δεν έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε κανονικά γήπεδα, σ' ένα σοβαρό πρωτάθλημα. Δυστυχώς, στην ΚΟΠ αποφάσισαν άλλα. Μακάρι να βγουν σωστοί κι εγώ να κάνω λάθος, αν και συνήθως δεν πέφτω έξω στις προβλέψεις μου. Θυμούμαι, κάποτε, ήταν ωραίο και ελκυστικό το πρωτάθλημα των "δευτέρων", τώρα κανένας δεν ενδιαφέρεται. Κι όμως, δημιουργούμε πρωτάθλημα "αναπληρωματικών"...

Δημήτρης Δημητρίου

Δημοσιεύτηκε στις 17/04/2008 στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"
Στήλη: "Επωνύμως"

1 σχόλιο:

Pafios είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τι θα ωφελήσει το πρωτάθλημα αναπληρωματικών; Εγώ λέω σε τίποτα. Αντίθετα θα χαλά τα σχέδια των προπονητών αφού οι αναπληρωματικοί θα χάνουν τη πρώτη προπόνηση της εβδομάδας. Επίσης δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το rotation αφού οι αναπληρωματικοί δεν θα είναι ξεκούραστοι. Κάποιοι αναπληρωματικοί σίγουρα θα υποστούν τραυματισμούς μέσα από αυτά τα ματς και αυτό θα έχει ψηλό κόστος στις ομάδες τους (αγωνιστικό και οικονομικό). Επίσης δεν θα υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από πλευράς θεατών και οι ομάδες θα επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα. Απορώ με πιο σκεπτικό αποφάσισαν οι κύριοι της ΚΟΠ να διεξαχθεί αυτό το πρωτάθλημα.
Αντί αυτού, αν αναβαθμιζόταν το πρωτάθλημα νέων όπως έχεις αναφέρει στο σχόλιο σου το κέρδος για το Κυπριακό ποδόσφαιρο θα ήταν πολύ μεγάλο. Ειδικά αν έστω και ένας αγώνας νέων μεταδιδόταν τηλεοπτικά κάθε Δευτέρα και μάλιστα σε ανοικτή ζώνη. Με αυτόν τον τρόπο οι νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές θα είχαν πολλά κίνητρα να δείξουν την πραγματική τους αξία και σίγουρα θα υπάρχει καλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων που αφθονούν σε αυτή την ηλικία αλλά χάνονται στην συνέχεια.