Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

19 ιδιώτες από Ελλάδα έκαναν πονταρίσματα στην Κύπρο

Οι τελευταίες εξελίξεις στον Ελλαδικό χώρο σε σχέση με προσυνεννοημένους αγώνες, αγγίζουν και την Κύπρο. Το όλο θέμα κυριαρχεί στις συζητήσεις των ποδοσφαιρόφιλων της Μεγαλονήσου και όχι μόνο, ενώ υπάρχουν και γεγονότα που κάνουν τους Κύπριους να πιστεύουν πως οι «κλίκες» που επωφελούνταν της κατάστασης, είχαν παράνομες δραστηριότητες και στη Μεγαλόνησο.

Είναι ενδεικτική η πληροφορία που φέρει ομάδα 19 ιδιωτών να συνεργαζόταν με εταιρεία στοιχημάτων στην Κύπρο. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα για ορισμένα από αυτά τα άτομα, «είναι παράνομοι πράκτορες στοιχημάτων που εβδομαδιαία τζιράρουν τεράστια ποσά 'μαύρου χρήματος', ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ για λογαριασμό πελατών τους το αποτέλεσμα ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΩΝ ποδοσφαιρικών αγώνων σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ και σε ανταλλακτήρια του εξωτερικού, ενεργώντας ουσιαστικά ως 'αχυράνθρωποι'. Κάθε εβδομάδα ο τζίρος των παράνομων πρακτόρων στοιχημάτων μπορεί να υπερβαίνει και το ποσό του 1.000.000 ευρώ».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι Αρχές του τόπου δείχνουν ανίκανες να στοιχειοθετήσουν κατηγορία σε βάρος ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με το παράνομο στοίχημα.
Η Αστυνομία, δήλωσε επίσημα ότι δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθεί οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, σε σχέση με την εξέταση των περσινών καταγγελιών της ΟΥΕΦΑ για στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια και στην Κύπρο, ενώ προσφάτως έχει ενημερωθεί και ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης για την έκβαση του θέματος.

Όπως ανέφερε χθες στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, ''από τη στιγμή, ¨που διαβιβάστηκε στην Αστυνομία ο φάκελος με τις καταγγελίες της ΟΥΕΦΑ για στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, στα τέλη Μαρτίου 2010, υπήρξε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, εξετάσεις και ανακρίσεις, που ήταν σε θέση να διενεργήσει η Αστυνομία, βάσει των εξουσιών που της παρέχει η νομοθεσία''.

Η όλη διαδικασία, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, ήταν ''αρκετά χρονοβόρα'', λόγω του ότι ''αφορούσε μίαν ιδιαίτερα πολύπλοκη υπόθεση''.

Η Αστυνομία εκτιμά ''ότι δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις'' και ''είναι λάθος'' το να επιχειρείται από οποιονδήποτε σύγκριση με την εν εξελίξει ''παρόμοιας φύσης υπόθεση στην Ελλάδα, όπου οι διωκτικές και εισαγγελικές Αρχές λειτουργούν σε ένα διαφορετικό νομικό πλαίσιο''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: