Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η ΚΟΠ, με απόφασή της, ανατρέπει τον προγραμματισμό των σωματείων

Για γκάφα ολκής της ΚΟΠ, που προκαλεί σοβαρούς μπελάδες στα σωματεία, κάνει λόγο ο ΠΑΣΠ. Σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών, η Ομοσπονδία με πρόσφατη εγκύκλιό της ανέτρεψε τον προγραμματισμό αρκετών συλλόγων, οι οποίοι θα έχουν σοβαρό πρόβλημα στη νέα σεζόν. Ο Σπύρος Νεοφυτίδης, περί ου ο λόγος, αναφερόταν στην απόφαση της Ομοσπονδίας να τροποποιήσει τον κανονισμό που ίσχυε μέχρι πρότινος για την απόκτηση ιδιότητας ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Πιο συγκεκριμένα, πλέον η διαδικασία για να γίνει ερασιτέχνης ένας επαγγελματίας, θα παίρνει έξι μήνες αντί για ένα, όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα. Το τραγελαφικό της υπόθεσης, σύμφωνα με τον Νεοφυτίδη, όμως, είναι ότι η ΚΟΠ ενημέρωσε γι’ αυτή την αλλαγή τα σωματεία στις 23 Ιουνίου και ενώ αυτά έχουν ήδη προχωρήσει σε μεταγραφές.

«Η ΚΟΠ έχει καταστρέψει τον προγραμματισμό των σωματείων, λες και θέλει να τα βλάψει», δήλωσε ο Νεοφυτίδης για να εξηγήσει: «Παλιά, μέσα σε ένα μήνα, ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μπορούσε να αποκτήσει την ιδιότητα του ερασιτέχνη. Τόσο έπαιρνε η διαδικασία. Τώρα, όμως, χρειάζεται να παρέλθει χρονικό διάστημα έξι μηνών! Και το παράδοξο είναι ότι η Ομοσπονδία μάς ενημερώνει γι’ αυτή την απόφαση στις 23 Ιουνίου και ενώ οι ομάδες της γ΄ και της δ΄ κατηγορίας έχουν προχωρήσει σε μεταγραφές βάσει του παλιού κανονισμού. Μια ομάδα γ΄ κατηγορίας δικαιούται να έχει οκτώ επαγγελματίες και μια της δ΄, τέσσερις επαγγελματίες. Κάποιες απ’ αυτές απέκτησαν επαγγελματίες, λοιπόν, με στόχο να τους ‘μετατρέψουν’ σε ερασιτέχνες μέσα σε ένα μήνα. Όπως καταλαβαίνετε, τώρα ανατρέπονται παντελώς τα σχέδια τών εν λόγω συλλόγων και θα πρέπει να χαλάσουν συμφωνίες που έκαναν με ποδοσφαιριστές».
Ο Νεοφυτίδης αναφέρθηκε και σε ένα άλλο σημείο της σχετικής εγκυκλίου: «Η ΚΟΠ μας ενημερώνει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις η ιδιότητα ενός παίκτη θα μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα μήνα. Τι θέλει να μας πει μ’ αυτό η Ομοσπονδία; Ότι θα ‘βολεύει’ όσους θέλει; Ότι θα εφαρμόζει τον κανονισμό, μόνο προς όφελος συγκεκριμένων συλλόγων; Επιλεκτικά; Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό...».

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: