Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Δεν είναι δυνατή, αλλά ούτε του πεταματού...

Χάρη σε ένα αυτογκόλ στην παράταση κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Γεωργίας και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή έξοδο, η αντίπαλος της Ανόρθωσης στο 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, Γκάγκρα.
Έχει δυνατότητες
Βέβαια, όσο περιπετειώδης (και τυχερός) κι αν ήταν ο τρόπος με τον οποίο η Γεωργιανή ομάδα κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι του πεταματού, όπως ίσως να σκέφτονται κάποιοι.
Μπορεί να κέρδισε την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία της χώρας πρόσφατα, όμως, φαίνεται να γίνεται σωστή δουλειά σ’ αυτήν, από τον Ουκρανό προπονητή της, Ανατόλι Πίσκοβετς.
Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο ζωντανός θρύλος της Ανόρθωσης και Ομοσπονδιακός προπονητής της Γεωργίας, Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος παρακολούθησε τον τελικό Κυπέλλου Γεωργίας (Γκάγκρα – Τορπέντο Κουταΐσι) τον περασμένο Μάιο, η Γκάργκα πήρε δίκαια τον τίτλο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.
Ο Κετσπάγια, που κλήθηκε χθες να μιλήσει για την ομάδα της πατρίδας του, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής εκπομπής του Super  ΣΠΟΡ FM, ανέφερε επίσης ότι στην Γκάγκρα υπάρχουν κάποιοι καλοί παίκτες, οι οποίοι έχουν τα φόντα να κληθούν μια μέρα στην Εθνική Γεωργίας.

Το έμψυχο δυναμικό
Η Γκάγκρα, που εξασφάλισε την άνοδό της στην α΄ κατηγορία της Γεωργίας, λόγω της απόσυρσης της πρωταθλήτριας β΄ κατηγορίας, Μαγκαροέλι, έχει μόλις τρεις ξένους ποδοσφαιριστές στο έμψυχο δυναμικό της. Δυο Ουκρανούς (Mikola Nakonechni και Vladimir Ordinski) κι έναν Νιγηριανό (Abayomi Owonikoko). Ωστόσο, αναμένεται να ενισχυθεί. Είναι ενδεικτικά τα όσα δήλωσε στο uefa.com ο προπονητής της, Ανατόλι  Πίσκοβετς, τον περασμένο Μάιο, λίγο μετά την κατάκτηση του τίτλου: «Με αυτή τη νίκη, θα παίξουμε στην Ευρώπη, αλλά πριν απ’ αυτό πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα, αφού μόλις τώρα εξασφαλίσαμε την άνοδό μας. Θα ενισχυθούμε και δεν έχουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε».

Η ιστορία της
Η Γκάγκρα θεωρείται προσφυγική ομάδα και προέρχεται από την Αμπχαζία (αυτοανακηρύχθηκε αυτόνομο κράτος και αναγνωρίζεται παγκοσμίως μόνο από τη Ρωσία κι ακόμη τέσσερις χώρες), για την οποία οι Γεωργιανοί υποστηρίζουν ότι είναι κατακτημένη από τους Ρώσους. Την ονομασία της την πήρε το 2004, όταν επανιδρύθηκε στη Γεωργία, έχοντας ως προσωρινή έδρα της την Τιφλίδα και το στάδιο «Μεράνι» (έχει συνθετικό χλοοτάπητα).

Το γήπεδο
* Το γήπεδό της («Μεράνι») είναι με συνθετικό χλοοτάπητα και έχει κερκίδες χωρητικότητας μόλις 1500 θεατών. Συνεπώς, στην Ευρώπη, θα αγωνιστεί στο στάδιο της Ντιναμό Τιφλίδας.

Ο πρόεδρος...
Ο πρόεδρος της ομάδας, Μπέσο Κικράντζε, είναι προσωπικός φίλος του Τιμούρ Κετσπάγια. Μάλιστα, όταν ο τελευταίος μιλούσε στον Super ΣΠΟΡ FM δίνοντας κάποιες βασικές πληροφορίες για τη Γκάγκρα, δεχόταν τηλεφωνική κλήση από τον Κικράντζε. Ο ισχυρός ανήρ, προφανώς, θα ήθελε να ζητήσει λεπτομέρειες για την Ανόρθωση από τον Τιμούρ.

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: