Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Γιατί ξηλώθηκε ολάκερος προγραμματισμός;

Το βαρέθηκα αυτό το θέμα με τα προπονητικά διπλώματα και τις νέες σειρές μαθημάτων της ΚΟΠ, αλλά κάποια πράγματα βγάζουν μάτι κι ο γράφων δεν μπορεί να μείνει απαθής.

Στην προχθεσινή της ανακοίνωση, η ηγεσία της Ομοσπονδίας τόνισε ότι όλες οι ενέργειές της σε σχέση με τη σχολή ποδοσφαίρου (ή προπονητών) είναι νομότυπες και βάσει του συμφώνου της ΟΥΕΦΑ. Δεν αμφιβάλλω, ούτε λέω κατ’ ανάγκην ότι έχει κάνει «λαδιές». Γιατί όμως δεν μας λέει γιατί ξήλωσε ολόκληρο προγραμματισμό μαθημάτων που εκδόθηκε από πέρσι και τον έφερε στα μέτρα κάποιων προπονητών; Γιατί δεν τοποθετείται επί της ουσίας; Γιατί επιτρέπει να υπάρχουν σκιές σε βάρος της; Γιατί, ενώ πέρσι υπήρχε τόση αυστηρότητα με τα διπλώματα και έπαιρνε πολύ καιρό σε έναν εξεταζόμενο να πάρει τα διπλώματα, τώρα μπορεί να τα αποκτήσει σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα;

Κι επειδή, τον προγραμματισμό τον έχουμε στα χέρια μας, θα θέλαμε μια-δυο διευκρινίσεις σε σχέση με τα ακόλουθα ζητήματα:

* Τον Ιούνιο ήταν προγραμματισμένο να γίνουν οι εξομοιώσεις των προπονητικών διπλωμάτων UEFA A και UEFA Β. Αντ’ αυτού, μέσα στον Ιούνιο θα γίνει σειρά μαθημάτων για απόκτηση και των δυο διπλωμάτων.

* Τα συνδυασμένα μαθήματα για απόκτηση των δυο διπλωμάτων (UEFA A και UEFA Β) θα γίνουν σε χρόνο ρεκόρ. Ενώ παλιά έπαιρνε μήνες σε έναν υποψήφιο να αποκτήσει μόνο το UEFA A, τώρα ένας που έχει το UEFA C θα μπορεί να πάρει και το «Β» και το «Α», παρακολουθώντας τα συνδυασμένα μαθήματα, τα οποία θα έχουν συνολική διάρκεια 150 ωρών, από την 14η Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου! Μέσα σε 17 μέρες θα γίνει κάτοχος και των δυο διπλωμάτων! Αν το θέλει ένας κόουτς και είναι φιλομαθής, μπορεί να παρακολουθεί και τη σειρά μαθημάτων για απόκτηση του UEFA Pro, που αρχίζει στις 16 Ιουλίου!

Αν μας εξηγήσουν γιατί έγιναν όλες αυτές οι αλλαγές, τότε ίσως ο θόρυβος να καταλαγιάσει. Εκτός κι αν δεν μπορούν...

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: