Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ο Μάριος Λευκαρίτης για τα «σικέ» στην Ελλάδα...

Ο αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΙΦΑ, Μάριος Λευκαρίτης, κλήθηκε να μιλήσει στην Ελλαδική εφημερίδα «Αθλητικά Νέα», σε σχέση με την υπόθεση των στημένων αγώνων στην Ελλάδα. Παραθέτουμε μέρος του σχετικού ρεπορτάζ:

-Κ. Λευκαρίτη, ακούγεται πολύ έντονα το σενάριο αποβολής του Ολυμπιακού Βόλου από το Γιουρόπα Λιγκ, εξαιτίας των κατηγοριών προς τον μεγαλομέτοχο του, Αχιλλέα Μπέο. Πόσο πιθανό είναι αυτό το ενδεχόμενο;
«Τη στιγμή που μιλάμε δεν μπορώ να το γνωρίζω. Πάντως, θεωρώ ότι οποιαδήποτε κουβέντα για αποβολή ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι λιγάκι πρόωρη. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το οτιδήποτε γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη στην Ελλάδα με τα όσα ακούγονται».

-Το γεγονός ότι πέρα από τον Αχιλλέα Μπέο, στην υπόθεση του σκανδάλου εμπλέκονται ακόμη δύο άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου (σ.σ.: Τάκης Γιαννόπουλος, Θανάσης Κανελλόπουλος) αλλάζει τα δεδομένα;
«Δε νομίζω, διότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ένοχοι, είναι κατηγορούμενοι. Έχει τεράστια διαφορά το ένα από το άλλο. Αν αποδειχτεί ότι όντως έχουν διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται, τότε είναι αλήθεια ότι ίσως η UEFA να σκεφτεί κάποια ενέργεια, ωστόσο μετά θα υπάρχει το ζήτημα του χρόνου που θα μεσολαβεί μέχρι τον πρώτο αγώνα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μπει στις κληρώσεις και αναμένεται να παίξει στις 14 Ιουλίου, οπότε θεωρώ από δύσκολο ως απίθανο να υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για τα συγκεκριμένα πρόσωπα και άρα και για τον Ολυμπιακό Βόλου».

-Αποκλείετε την οποιαδήποτε πιθανότητα να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στις ελληνικές συμμετοχές;
«Όχι, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα, γιατί η UEFA είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη με τέτοιου είδους ζητήματα και ίσως να κινηθεί. Όπως είπα και πριν όμως, πρόκειται για μια πολύπλοκη διαδικασία και αμφιβάλλω για το αν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να έχουμε αλλαγές των ελληνικών συμμετοχών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

UEFA είναι ικανοποιημένη για τη δράση της ελληνικής Πολιτείας γύρω από τη διαφθορά του ποδοσφαίρου;
«Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της διαδικασίας. Δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα με τις τελευταίες εξελίξεις, όμως η UEFA θα ζητήσει ενημέρωση από την EΠΟ για ό,τι συμβαίνει. Θα πρέπει να περιμένουμε αποτελέσματα για να μπορούμε να κρίνουμε. Ακόμη βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο».  



Δεν υπάρχουν σχόλια: