Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ο Τόφας αναζητεί στην Κύπρο τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό της καριέρας του

Στην Κύπρο αναζητεί τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό ο Γιώργος Τόφας. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, μετά από σύντομη θητεία στην Αγγλία και στην ΚΠΡ, έμεινε ελεύθερος και επιδίωξή του είναι να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, αφού αυτό που τον απασχολεί στην παρούσα φάση είναι ότι το βιογραφικό του δεν είναι πλούσιο σε… αγωνιστικό χρόνο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το όνομα του παίκτη προτάθηκε στη Νότιγχαμ, την Κόβεντρι και την Μπέντφορντ, όμως ο ίδιος γνωρίζοντας ότι δεν έχει πιθανότητες να αγωνίζεται ως βασικός σε κάποιον από τους προαναφερθέντες συλλόγους, αποφάσισε να μην δοκιμάσει την τύχη του στη Γηραιά Αλβιόνα στο παρόν στάδιο και να στρέψει την προσοχή του στην Κύπρο.

Αυτό, άλλωστε, μας ανέφερε και ο Μικ Μπίαρντ. Ο τελευταίος, διετέλεσε αρχισκάουτερ σε συλλόγους όπως η Τσέλσι, η Τσάρλτον και η Μίλγουολ, ενώ είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου και παρακολουθεί τ’ αχνάρια του 21χρονου ποδοσφαιριστή. Όταν, λοιπόν, τ’ όνομα του Τόφα προτάθηκε στη Νότιγχαμ, την Κόβεντρι και την Μπέντφορντ, ρωτήθηκε για τον παίκτη. Ο Μπίαρντ, λοιπόν, κληθείς από το «Γ» να μιλήσει για τον Τόφα, μας είπε: «Τους ανέφερα ότι ο Γιώργος Τόφας είναι ταλαντούχος που θα ανελιχθεί κι άλλο αν πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ο ίδιος ο Γιώργος προτιμά να αγωνιστεί στην Κύπρο. Αν και η άποψή μου είναι ότι αν παίξει σε ομάδα ρεζερβών ενός αγγλικού συλλόγου, δεν θα είναι καθόλου άσχημο γι’ αυτόν... Το πρωτάθλημα ρεζερβών στην Αγγλία είναι αξιόλογο και έχει ανταγωνισμό».

Βγήκε κερδισμένοςΠάντως, ο Τόφας βγήκε κερδισμένος από τη σύντομη θητεία του στην Αγγλία (μεταγράφηκε στους Ρέιντζερς το Νοέμβριο). Κατά τη θητεία του στην ΚΠΡ έπαιξε σε τέσσερα παιχνίδια (ως αλλαγή), ενώ οκτώ φορές συμπεριλήφθηκε στη 18άδα της ομάδας (αγωνιζόταν στις ρεζέρβες, όποτε ήταν εκτός πρώτης ομάδας). Απλά και μόνο το γεγονός ότι έπεισε τον Νιλ Γουόρνοκ, μέσω των δοκιμαστικών, να του κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο, λέει πολλά.

Αντιμετωπίζοντας με ψυχρή λογική το σύντομο πέρασμα του Τόφα από την ΚΠΡ, θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε ότι έπεσε θύμα της επιτυχίας του αγγλικού συλλόγου να κατακτήσει τον τίτλο της Τσάμπιονσιπ και να ανέλθει στην Πρέμιερ Λιγκ (μετά από 15 χρόνια).

Ενδεικτική των πιο πάνω αναφορών είναι και ένα πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα soccernews.bigsoccer.com, στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνονται τα ακόλουθα: «Ο μάνατζερ της ΚΠΡ, Νιλ Γουόρνοκ, άρχισε τη διαδικασία αναμόρφωσης του έμψυχου δυναμικού, αποδεσμεύοντας οκτώ παίκτες. Κάποιοι απ’ αυτούς με υψηλό προφίλ, όπως ο φουλ-μπακ Πασκάλ Τσιμποντά, ο μέσος Γκάβιν Μαχόν και ο ακραίος επιθετικός Γιώργος Τόφας...».

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στον "ΠΟΛΙΤΗ" στις 08/06/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: