Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Από την QPR στην Αναγέννηση ο Τόφας, αλλά δεν «χαλιέται» καθόλου

Από την πρωταθλήτρια της Τσάμπιονσιπ στην Αναγέννηση Δερύνειας! Ο λόγος για τον Γιώργο Τόφα, ο οποίος πέρσι ανήκε στην ΚΠΡ (πέτυχε πανηγυρικά την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ) και χθες το βράδυ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την νεοφερμένη στην α΄ κατηγορία, ομάδα. Πάντως, ο παίκτης κάθε άλλο παρά φαίνεται να θεωρεί... πισωγύρισμα στην καριέρα του τη μεταγραφή του στην Αναγέννηση. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «ΠΟΛΙΤΗ», το κύριο μέλημά του στο παρόν στάδιο είναι να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και η ομάδα της Δερύνειας μπορεί να του το προσφέρει αυτό. Σημειώνεται πως παρόλο που στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται μεγάλες ομάδες (ΑΕΚ Αθηνών, Ανόρθωση, ΚΠΡ), εντούτοις δεν είχε πολλά... αγωνιστικά λεπτά.

Ο 21χρονος παίκτης στις αρχικές του τοποθετήσεις, μας ανέφερε γιατί προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στους πράσινους: «Ήθελα να πάω κάπου που να παίζω και η Αναγέννηση μπορεί να μου προσφέρει αυτή την ευκαιρία. Αλλά ο σημαντικότερος λόγος που με έκανε να πω ‘ναι’ ήταν η θέληση των ανθρώπων του συλλόγου για να συνεργαστούμε. Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στον Αδάμο Αδάμου, ο οποίος έδειξε να πιστεύει σε μένα. Η στάση του ήταν που με έκανε να πάρω την απόφαση να αγωνιστώ στην Αναγέννηση».

Ο Τόφας πέρσι έπεισε το Νιλ Γούορνοκ ότι αξίζει μια θέση στο δυναμικό της ΚΠΡ, στο δυναμικό της οποίας εντάχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Τον καλέσαμε, λοιπόν, να μας μιλήσει για την εμπειρία του: «Κέρδισα πολλά από την έστω σύντομη θητεία μου εκεί. Δεν πήρα τις ευκαιρίες που περίμενα γιατί ήμουν σε μια ομάδα η οποία στο τέλος κατέκτησε το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, αλλά έμαθα πολλά για την νοοτροπία και τη φιλοσοφία που έχουν στην Αγγλία. Πρόκειται για εμπειρίες που θα με βοηθήσουν πολύ. Δεν είναι λίγο πράγμα να έχεις ως συμπαίκτη τον Μαροκινό Σαράτ...».

Όταν ρωτήσαμε τον Τόφα αν ο στόχος του είναι να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Αγγλία, η απάντηση ήρθε αβίαστα: «Τώρα βλέπω μόνο το παρόν. Να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της και να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου»!

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: