Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ζήτησε νόμιμα, κάτι που εγινε παράνομα...

Tα διπλά συμβόλαια που συνάπτουν παίκτες με διοικήσεις είναι... παλιό φρούτο και δεν πρέπει να μας προξενεί καμιά εντύπωση που βγήκε πριν λίγο καιρό στην επιφάνεια.
Κατ΄ ακρίβειαν, η Κυπριακή Ομοσπονδία (όπως και η ΦΙΦΑ) δεχόταν συμπληρωματικές συμφωνίες (νέο συμβόλαιο δηλαδή) εντός δεκαπέντε ημερών μετά την υποβολή του πρώτου. Το οξύμωρο της υπόθεσης και αυτό που δυσκολεύομαι να καταλάβω, είναι πώς ο Γιαννάκης Οκκάς μέσω των δικηγόρων του διεκδίκησε όλα του τα χρήματα από την Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών και από τα δικαστήρια. Κι αυτό γιατί το δεύτερό του συμβόλαιο δεν αναφερόταν πουθενά.

Από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό, αλλά ούτε είχε δηλωθεί το συμβόλαιό του στο φόρο εισοδήματος, αυτόματα συνεπάγεται με παράνομη συμφωνία, ενέργεια που είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις ποινικές διώξεις που άσκησε ο γενικός εισαγγελέας. Η απορία μου είναι η εξής: Πώς κάποιος αποφασίζει να διεκδικήσει νόμιμα το ποσό του συμβολαίου του, από τη στιγμή που αυτό δεν προήλθε μέσα από τις ενδεδειγμένες διαδικασίες; Με λίγα λόγια, ο Οκκάς δημοσιοποίησε μία παράνομη συμφωνία. Εκεί την πάτησαν προφανώς οι δύο πλευρές...

Ανδρέας Σταυρινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: